הבעיה הפנים ישראלית.

spoop

New member
כי היא קרובה אליי

חברה לא אוהבים מקשר דם... ככל שמישהו יותר קשור אלי אני אוהב אותו יותר. זה העם שלי וכן אני אוהבת אותו יותר מכל עם אחר.

אוקיי

אז כמו שיש לי חברים יהודים, יש לי גם חברים ערבים אז הגיוני לדעתך שאני מעדיף אותם על יהודי שאני לא מכיר?

spoop

New member
אמממ...זאת גישתו של קרל מרקס.

עליי לאהוב רק את אלה שיש לי צורך ועניין משותף איתם. לא! אני אוהבת יותר יהודים,ואני לא אתחבר עם ערבים...(כי אני לא יודעת ערבית...חחחחח)

זה לא מה שאמרתי, בכלל לא!

זה מה שאת אומרת. ומה קשור לא יודעת ערבית? הכרתי ערבים הרבה לפני שלמדתי ערבית.

spoop

New member
למה שכן?

מתי בדיוק יוצא לי לפגוש אותם? וממתי אני יודעת לדבר ערבית? זה כמו שאין לי חברים חילונים,כי פשוט אנחנו לא באותה חברה. דווקא רב אחד שהרצה לנו,אמר שאין בעיה להתיידד עם גויים,אבל צריך לדעת לקבל מהם רק את הדברים הטובים.

One Echoe

New member
את לא יכולה להגיד

שאת לא גזענית, ומצד שני להגיד שלא תתחברי עם ערבים. קודם כל, יש המון ערבים שיודעים לדבר עברית. דבר שני, אם את לא גזענית, אל תקראי לכל מי ששונה ממך גוי. זה חוק בסיסי בגזענות. את קצת סותרת את עצמך, בינתיים את נראית לי גזענית לכל דבר. אני אכיר כן בן אדם בעולם, מכל עדה, מכל דת. לא ממש אכפת לי. אכפת לי מהאדם עצמו.

spoop

New member
אני אוהבת יהודים יותר

א.כי הם העם הנבחר ב.כי זה העם שלי אין לגוי ציווי לאהוב יהודי יותר... מה משמעות העם הנבחר?זאת אחריות מאד גדולה,ומלאה קשיים. אם מישהו רוצה להתגייר שיתגייר,אבל אנחנו בניגוד לנוצרים לא כופים את הגיור,אלא רק מי שבאמת מוכן לשאת בעול מצוות יהפוך ליהודי. נבחר אין פירושו מובחר,אלא בעל תפקיד חשוב לתיקון העולם הכולל את הגויים. הסיבה שלא מתחברים עם גויים היא שאם מתחתנים עם גויה נולד ילד שהוא לא יהודי וככה העם פשוט ימחה מן העולם. אני בתור יהודיה צריכה לשמור על הזהות היהודית שלי. זאת גזענות בעינייך?

One Echoe

New member
זאת גזענות שאת קוראת לה

פשוט בשמות אחרים. בתור כלל ראשון, תפסיקי לקרוא גוי לכל מי ששונה ממך. בינתיים את גזענית לכל דבר.

spoop

New member
יודע מה?

אני מעדיפה להיות גזענית,שאוהבת יהודים יותר מכל עם אחר, מאשר להיות חסרת רגישות כמותך,שאין בך טיפת רחמים לכאבם של אחרים. אני הרבה יותר מוסרית ממך,אפילו שאני גזענית לטענתך.

One Echoe

New member
איך הגעת

לזה שאין לי מוסר, או טיפת רחמים לכאבם של אחרים? ואיך זה קשור לדיון שלנו? את גזענית. זו המסקנה של הדיון.

spoop

New member
אין לי מושג איך הגעתי לזה...

כנראה שהתכוונתי שעדיף להיות גזענית,מאשר להיות חסרת רגישות כמו רבים פה בפורום.

One Echoe

New member
גם להיות גזעני

זה להיות חסר רגישות. ולמה את אומרת לי שאני חסר רגישות, סתם ככה?

spoop

New member
נניח חברות עם ערבייה...

אז נגיד היא לובשת מכנסיים,והרי אין לה תרי"ג מצוות,אז לא לאכול בטעות לא כשר,לא להגיע לשיחות על האיסאלם נניח...לא להיות מושפע מדברים שסותרים את התורה.

One Echoe

New member
איאפשר, זה סותר.

מצד אחד את תתחברי עם ערבים, ומצד שני לא תרצי לשמוע כלום עליהם. גם זה שאת מאמינה בתורה, זה סותר את הערבים. אז מה נעשה? ככה מתחילה הגזענות. כולנו בני אדם, וכולנו דומים במאה אחוז. ואני יכול להתחבר עם כל אחד, בלי הבדלי דת גזע לאום ומין.

spoop

New member
לא.

למה אני לא מרגישה געזנית? כי יש בי חמלה,אהבה והתעניינות בכל העמים. אבל אני לא אתחבר לתרבות זרה,כדי לשמור על התרבות היהודית שלי.

One Echoe

New member
את תלכי לחברה שלך הערביה,

אבל תגידי לה שלא תדבר איתם על האיסלאם כי זה נוגד את התורה שלך. אני היחיד שרואה כאן משהו שהוא קצת לא בסדר?

למעלה