הבעיה הפנים ישראלית.

../images/Emo60.gif לגבי הבדיחות

ותראי כמה חשיבות יש לך לאשכנזים, עד כדי כך שאת ממציאה עליהם בדיחות.
תראה זה שיא הצחוק, יכול להיות שאותך זה לא מצחיק אבל אצלנו רצים בדיחות חופשי על ספרדים, אשכנזים, תימנים והכול. כל אחד צוחק על עצמו ועל האחרים. ואם אתה חושב שהבדיחות אצל הדתיים נובע מגזענות לכאורה אז זה פשוט לא נכון. ותשאל כל דתי שתפגוש ברחוב.

One Echoe

New member
תעשי לי טובה, בסדר?

הבדיחות האלה התחילו מגזענות, והן מתחילות מגזענות. וחוץ מזה, נופר גזענית בלי קשר לבדיחות האלה.

|שבלו| הבסיס

התחיל מגזענות אבל כיום זה כבר לא תקף, כי זה לא משנה לאנשים מה העדה של החברה שלה וזה בצחוק. ואם אתה לא מקבל את זה בכיף אני לא רואה איך אני יכולה להוכיח למישהו שאומרים את הבדיחות האילו שלא מתכוונים לזה ברצינות. תחשוב מה שאתה רוצה אפילו אם הוא מוטעה.

One Echoe

New member
עזבי...

כשאמרתי את זה, חשבתי על משהו אחר. אין לי בעיה עם הבדיחות האלה, למרות שבלי ספק הן נובעות מסוג של גזענות...אבל זה תלוי באנשים עצמם. כלומר, יש אנשים שיכולים לספר את הבדיחות וזה לא יתריס אותם לגזענות. ויש אנשים שכן. אבל זה כמו עם קללות: יש אנשים שיקללו, והם לא אלימים. ויש אנשים שכן. בכל אופן, כבר אמרתי, נופר גזענית בגלל משהו אחר.

spoop

New member
אחחח אשכנזים...זה דג זה???

תמיד אנחנו נקרעות מצחוק על האוכל בשבתות אולפנא שהוא לבן ולא מבושל כי אשכנזים הכינו אותו. מה גזענות פה? צחקתי על יכולות בישול לא על הצבע של האשכזנים...

spoop

New member
OMG גיל אתה אשכנזי?../images/Emo9.gif

אל תעלב,בדיוק היום אכלתי אורז פצצה שיקית הכינה!

One Echoe

New member
לא אני לא.

אני ישראלי לכל דבר. נולדתי בארץ. (אל תשאלי מה העידה של ההורים שלי, בשביל מה את צריכה לדעת את זה?)

spoop

New member
תרגע!

אני פה איזה 5 דורות בארץ מצד האמא. אצלנו הדתיים יש יותר התייחסות לעדה,כי יש בין אשכנזים לספרדים מנהגים שונים,תפילות שונות ,ברכות שונות כו'... אבל מה הבעיה לומר את העדה? חברות שלי כל הזמן מתגאות בבישולים של האמא ומתחילים ויכוחים איזה עדה עושה אורז הכי טעים. זאת לא גזענות,זה הכי בכיף בעולם הדיבורים והצחוקים האלה. אני דווקא נגד בדיחות על עדות,שאלו בדיחות פוגעות. דווקא מבחינת היחס שלי לעדות השונות,אני לא עושה הפרדה בכלל וזה גם לא מעניין אותי. רק עם החברות הקרובות אני מסתחבקת.

One Echoe

New member
תגידי, מה את רוצה?

כששואלים אותי מה העידה שלי אני אומר ישראלי, כי נולדתי כאן בארץ. מה יש לי להרגע, בדיוק? אין חשיבות לעידות, כולנו יהודים וזה שהיינו במדינות שונות לא צריך להפריע לנו. אם את כ"כ רוצה לדעת, אז אמא שלי עירקית ואבא שלי טוניזאי. הוטב לך?

spoop

New member
אמרתי תרגע כי אני הראשונה

שלא יודעת מה העדה שלה! כל אחד הגיע מחור אחר ויש גם המון דורות בארץ... אני רק יודעת אם אני אשכנזיה או ספרדיה זה הכל. ואם אמא שלך עירקית אז יש לכם אחלה אורז אדום לא?

dikla88

New member
מה הקשר??

ואם מבצעי ההונאות הכי גדולות הם אשכנזים אז נכליל??

dikla88

New member
חמודה..תרצי או לא

זו אמירה גזענית להכליל כך אותם רק בגלל מי שאת מכירה... צ'חצ'ח?? וואי נורא לשמוע אותך מתבטא ככה לא בשביל זה עלו עולים רבים וסבלו שנים רבות עד שהמדינה נעמדה על רגליה כדי לשמוע כעבור 57 שנה מישו חוזר וקורא להם כך!!

One Echoe

New member
כן, צ'חצ'חים.

מה אתה מבלבל לי בביצים? נמאס לנו מהערסים שדוקרים על כל שטות.

רולדההה

New member
אני הכללתי? אני אמרתי ../images/Emo98.gif

שכל הספרדים הם פושעים או צ'חצ'חים? לא, אמרתי שרוב הערסים שאני מכירה הם מזרחים. זה כן. בכלל, אני חושבת שאת מפרשת את מה שאני אומרת בדרך עקומה מאוד. אני לא אומרת משהו רע על הספרדים, על העולים שתרמו רבות לארץ. אני מדברת על המציאות של כאן ועכשיו, על הילדים והנערים שחיים עכשיו, לא על החלוצים של לפני חמישים שנה. חבל לי שאת מזהה את הדברים שלי כהתקפה גזענית ולא מנסה לבדוק מה עומד מאחוריהם.

dikla88

New member
רולדה..

שאלה ילדים מקופחים, רובם מהמגזר המזרחי ש"נדפק" שנים רבות בארץ ועכשיו לא יודע לאן ללכת. אמרי לי מה את מבינה ממה שכתבת כאן... לא אמרתי שאת באה במתקפה.. אבל עומד מאחריהם איזשהו הוצאת שם רע והבעת דעה של האדם הכותב

רולדההה

New member
סלחתי |כיפור| ../images/Emo98.gif

זו עובדה שהמגזר המזרחי קופח הרבה מאוד בשנים עברו וצר לי מאוד על כך. אני מפחדת שאת התוצאות של הקיפוח והאפליה אנחנו רואים היום ושהמצב הנתון כיום נותן עוד לגיטמציה לגזענות.

למעלה