הגיעה שעת בובליל ללכת הביתה, עכשיו - דעה|דיון

המשפחה בטח קוראת בפורומים וקוראת את דברי

הלעג והצחוק שרצים כאן הוא לא ליצן והיא לא פרחה אבל זה מה כותבים עליה המשפחות של השחקנים האחרים בפורומים כי אין להם דבר אחר רע שהאב והבת עשו כדי להשפיע על ההצבעה בעדם. זה הכל,פשוט ביותר. ולכן בפרץ של כעס וכאב ,אני מניחה אמרה את מה שהיא אמרה ואיכזבה רבים שצפו בה(גם אותי). אבל אני זוכרת לה את הדברים הנפלאים שאמר עליה בעלה ברגעים אמיתיים ואת האהבה הגדולה,ההערכה והכבוד שעינב אמרה וסיפרה. וסולחת לה על זה.

קרמפה

New member
את לא יודעת לקרוא אנשים.

זה לא נאמר בפרץ של כעס וכאב. זה משהו שהיא תכננה להגיד מהרגע שהיא שמעה שבאים לצלם בבית שלה. ועובדה שהיא הצליחה להכניס את זה אפילו שלא בזה הכתבה התעסקה. זה היה מתוכנן מראש ומתוכנן ככה שזה יראה שהיא מאוד כועסת ו"אמיתית", בדיוק כמו הבת שלה. אני לא קונה את זה, ואני לא חושב שמישהו שיש לו עיניים בראש יכול לקנות את זה. למשפחה הזאת יש כרגע מטרה, לזכות במליון שקל. יוסי ועינב עובדים על זה בוילה, והאמא עובדת על זה בתקשורת שמחוץ לוילה. מה שעצוב פה זה שהם יצליחו בסוף. וממש לא מעניין אותם אם בשביל לעשות את זה הם יעוררו שדים ישנים שמפצלים את העם הזה. נ.ב אני מבטיח שבפעם הבאה שתראי את אמא של עינב באיזשהו אמצעי תקשורת, היא עדיין תנסה לנצל את הבמה בשביל לחזק את התדמית העממית של בעלה וביתה.

מעניין איך אתה ראית שהיא תכננה את זה? חחחחחחח

אני חושבת אחרת ממך. וזה בסדר נמשיך לצפות ונראה מה יהיה בהצלחה לכולם.

קרמפה

New member
אי אפשר להסביר.

אבל זה ברור לי כמו שברור לי שהשמש זורחת בבוקר.

ארז08

New member
אתה נכנע לגזענות של ש''צ

שפר וצפר בדיוק נכנסים לנישה הזאת של האשכנזים האלק משכילים, ליברליים ונאורים למרות שהם ממש ממש לא, והם בונים על אנשים כשייזדהו איתם בגלל מוצאם העדתי ואתה נופל ומשחק בדיוק לידיים הגזעניות של ש''צ.

קרמפה

New member
כמה אירוני.

אני חייב לשאול אותך שאלה, מי הכניס לוילה את כל נושא המזרחים אשכנזים? האם אלה היו שפרה וצבר? או שאולי היתה זו עינב? שפרה וצבר לא התייחסו אל עצמם כ"אשכנזים משכילים" ובטח שלא התייחסו אל עינב כ"מזרחית". היחידה שהכניסה את כל הבלגאן הזה היתה עינב עם רגשות הקיפוח שלה, ועם זעקות ה"אף אחד פה לא יותר טוב ממני, אז מה אם הם אשכנזים אינטליגנטים מסביון???" זה היה הרגע שעניין העדות עלה לדיון בכלל. עינב עשתה את זה, ועינב היא זאת שמשחקת על העניין העדתי. ואמא שלה מעודדת את זה מבחוץ כפי שברור לחלוטין לכל מי שראה את הראיון איתה בערוץ 2. שפרה וצבר מעולם לא ניסו לשלוף את הקלף הזה. הם אלו שנפגעו הכי הרבה אחרי שעינב שלפה אותו.

s.p.y

New member
נצל"ש מכתב למשפחת בובליל

משפחת בובליל היקרה, חבל מאוד שאתם חושבים שהתנשאות ושחצנות הם תכונות שקשורות בעדה זו או אחרת. כאחת שנמצאת באמצע מבחינת עדה - וגם ממרום גילי אני יכולה לומר ולהעיד שאנשים מתנשאים יכולים להיות מכל העדות. במקרה של האח הגדול ראו את שי שהוא מתנשא ושחצן והוא לא אשכנזי. ראו את צבר שהוא חצי מרוקאי, אני מכירה המון מנהלים "מזרחיים" כפי שאתם מחלקים את האוכלוסיה - והם שחצנים ומתנשאים. אז נמאס כבר מהגזענות שלכם שנובעת אך ורק מדבר אחד: חוסר בטחון ורגשי נחיתות!!!!! ואין לי מושג למה אתם מרגישים חוסר ביטחון. יוסי בן אדם נחמד וחכם, עינב בחורה צעירה חסרת מעצורים והיא לא חושבת בכלל לפני שהיא זורקת לעולם את מחשבותיה באותה השניייה. והאמא - ציפיתי ממנה ליותר ולא חשבתי שהיא גזענית. ממש חבל. בכל מקום שנמצאים רואים אנשים שמנהלים אנשים שמפקדים ואחראים -מכל העדות. לי יש חברים מכל העדות ואני לא רוצה לעשות חלוקה כזו. אבל משפ' בובליל עושה זאת! לפי דעתי יש גזענות הפוכה. גזענות נגד אשכנזים. ותחשבו על זה!

../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif

קרמפה

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

קרמפה

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

נועה21

New member
../images/Emo31.gif ../images/Emo31.gif ../images/Emo31.gif ../images/Emo31.gif ../images/Emo31.gif ../images/Emo31.gif ../images/Emo31.gif

davidagent5

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

thr7

New member
תגידו השתגענו???

מה זה חזרנו לשנות החמישים? למי אין חברים מכל העדות? אני חצי אשכנזיה חצי מזרחית בעלי מעורב הילדים שלי מעורבים , מה יש לכם? השתגענו לגמרה? דייייייייי צאו מהסרט מי שחי שם רחוק במאה הקודמת שייתקדם. כל החברים שלי באים מכל לאום אפשרי אבל כולנו ישראלים,,,אני מוחה ובגדול.

morPUMA

New member
צודקת, אבל למעשה זה בלתי נמנע

תמיד יהיה איזה אחד שיגיד שאשכנזים חנונים או שמזרחים טיפשים. אני על כל אופן, חושבת בדיוק כמוך ולא משנה מה כולם יגידו, אין כזה דבר מזרחי שמסתובב רק עם מזרחים או אשכנזי שמסתובב רק עם אשכנזים מסתבר שאנשים אוהבים את המלחמה הלא "קיימת כבר" הזאת.

hate shifra

New member
הלוווווווווווווווווווווווו, מה קורה פה?

מה כל העניין הזה עם אשכנזים ומזרחיים? במשחק הזה זה לא ממש העניין, כל הכוונה היתה להבהיר שהאוריינטציה היא שונה, אין זה אומר שהאשכנזים טובים יותר או המזרחיים טובים יותר. השוני האמיתי הוא לא בין אשכנזים למזרחיים, אלא בין ה"משכילים" ובין אלו שאינם. בכל מצב, הלא צודק הוא המתנשא. אין שום סיבה בעולם לאדם להתנשא על אדם אחר. ההתנהגות של האדם צריכה להיות אנושית, אמפתית, שווה בין שווים, נקודה. מסיבה פשוטה, האחד טוב בדבר אחד והשני בדבר אחר, אין עניין להשוואה בכלל, האדם הוא מכלול של דברים. ההתנהגות של שפרה בעיקר, צבר, רנין ובזמן האחרון - לאון, בלתי נסלחת בעליל. דוקא בכיון שהם אנשים משכילים, הייתי מצפה מהם להתנהגות הולמת ומכבדת (את עצמם). כאקדמאית, מזרחית, אני מקפידה לכבד את עצמי בראש ובראשונה ע"י התנהגות נאותה כל אדם באשר הוא אדם. רוב חברותיי אשכנזיות מדהימות ואהובות, אבל הרבה פעמים אנחנו צוחקות האחת על השניה בענייני עדה, כל עדה והחוזק שלה. נקודת המוצא היא אהבה, קבלה. נקודות הזכות של יוסי אצלי באות מכייון אחר לגמרי - איש מצחיק ומשעשע ברמות קשות, איש משפחה למופת. נכון שחונך בצורה שונה, אך אין זה אומר שפחות או יותר טובה. ומה על אלה שמתבטאים בצורה יפה ולא משחילים פה קללה ופה קללה (למרות שקשה לי להאמין) וכל הערכים הבאמת חשובים בחיינו כמו התא המשפחתי, נאמנות לאשה וכאלה הם כצנינים בעיניהם? הם יותר טובים? לכן, חשוב להסתכל על הנקודות החיוביות של כל אדם ועליו כאינדיווידואל. ביחס לשפרה, בתחילת התוכנית היא היתה בבת עיני, עד אותו "ויכוח" שהיה לה עם אשר. היא התגלתה כאדם קטן, שלא יודע לנהל שיחה כמו שצריך וגם לא מכבדת את הסובבים אותה. בהמשך התוכנית זה רק החמיר, וחבל שכך. יש לי תחושה, לא קטנה, שכאשר היא תצפה בעצמה לאחר ההדחה גם בעניה לא תמצא חן התנהגותה, או כפי שאחיותיה רמזו לה בשיחת הטלפון - "רוב הזמן" אנחנו גאות בך, רק מכיוון שלא יכלו להגיד לה בפירוש - תתאפסי על עצמך, מה קורה לך? אני מאוד מקווה שהשבוע היא תודח ואז אני אוכל לשנות את הניק שלי למשהו חיובי יותר

למעלה