הגיעה שעת בובליל ללכת הביתה, עכשיו - דעה|דיון

Heineken

New member
אז זהו שלא ממש..

שמע התאוריה שלך מעניינת ובחלקה נכונה. ההבדל אולי בין יוסי לבין עינב היא בכך שליוסי יש יותר נסיון חיים והוא יודע שישנם דברים שהשתיקה יפה להם. אין מה לעשות כמו שיש הבדל בין צרפתי לאיטלקי, ככה יש הבדל בין אשכנזי למזרחי. אבל זה לא דבר רע! אם באירופה הם למדו לחיות עם זה, גם אנחנו יכולים, הרי בסופו של דבר אנחנו חולקים אותה השקפה דתית. העניין הוא שאני לא בא ממקום של כבוד, אני לא עושה את ההבדל בין מזרחי לאשכנזי... לא עשיתי את החישובים האלה עד מה שקרה.. כמו שהסברתי. האמת שבמקום שאני לומד אין ממש הרבה מזרחיים... למרות שיש, האחוז שלהם קטן יותר. אתיופים למשל אני בכלל לא רואה... ועד עכשיו לא ממש חשבתי על זה.. ואני באמת לא יודע למה זה ככה. אולי מחזור מסוים - אני באמת לא יודע. מה גם שאני באמת לא עמדתי על עדתם של אנשים, זה באמת לא רלבנטי אנחנו מדברים אותה שפה הרי לא?! אבל יש משהו שאולי אתה באמת צודק בו, אולי ההפקה באמת הביאה אנשים מסוימים שמתאימים בול לסטריאוטיפ... אבל איכשהו במשחק (אולי באמת חוץ מעינב) זה נבלע... אבל כשהדברים יצאו החוצה.. כמו למשל הדוגמא של משפחת בובליל.. זה באמת הפך למאבק בין עדות. משפחת בובליל הציגה את זה כמאבק בין עדות, אם יוסי מנצח.. אז ידם של המזרחים על העליונה... ואם שיפרה.. אז ההפך. ומה לעשות אני מרגיש שמבחינה ביולוגית אני שייך לצד של שיפרה (אם כי כמו שהיא לא מייצגת אותך.. היא גם לא מייצגת אותי ממש לא...) אז מה?! אם יוסי מנצח יוצא שאני חרא.. ככה הם הציגו את זה ... וכמו שהם הציגו את זה בצורה הזו, ככה אני מקבל את זה. וחבל שזה ככה, שמע אולי הורינו וסבינו שעלו ממקומות אחרים ודיברו שפה שונה הרגישו הבדל בין העדות... אנחנו לא אמורים להרגיש את זה. כשאני הולך לבית כנסת שלי או כשאני הולך לבית כנסת ספרדי אני חש בהבדל ניואנסים.. אבל מה לעשות - בשניהם אני מרגיש שייך!

klapim

New member
חחח ככ הצחקת אותי

"יוסי יודע דברים שהשתיקה יפה להם? פירוש,יוסי יודע יוזם ומתכנן מתי ואיך ישראל תתקוף את אירן בעעעעעעעעעעעעעעעעע אחרי שקראתי ,הספקתי לקרא תמגילה שלך

Heineken

New member
אוי ואבוי - אתה ממש לא מבין הא

מה הקשר? אתה לא יודע לחבר משפטים? בואי אני אסביר לך כמו לילד קטן. בן-אדם מבוגר, שעבר דבר או שתיים בחיים יודע להתנהג אחרת. והנה לך דוגמא שתמחיש לך. עינב בובליל בחורה צעירה ללא נסיון חייים, בכל פעם שהיא מרגישה שמישהו מאיים עליה היא אומרת לו את זה בפרצוף. עכשיו, יש נושא עדתי - שמה לעשות לא נעים לשמוע עליו... אנשים מבוגרים בעלי נסיון חייים יודעים לא להוציא את השד הזה מהבקבובק ולא לדבר עליו.. ולכן כשעניתי לו הסברתי לו שיכול להיות שיוסי בובליל חושב על המזרחים בדיוק כמו הבת שלו אבל לא אומר את זה בכל רם.. כי... יש דברים שהשתיקה יפה להם.. הבנת שלו שקצת פחות חכמה כן מדברת על זה. יש הרבה אנשים גזעניים בעולמנו, אפילו רובם.. יש הרבה אשכנזים שלא אוהבים מזרחיים... ולא מתחתנים איתם למשל... אבל הם לא אומרים את זה בקול רם.. ומה לעשות אי אפשר לדעת מה בן-אדם חושב בליבו, הווה אומר שאי אפשר גם להאשים אותו במשהו שאנחנו לא שומעים? עכשיו הבנת.. סך הכל רציתי להסכים עם הבחור שיכול להיות שיוסי לא תמים.. וזה באמת קצת לא הגיוני שהבת שלו מדברת כמו שהיא מדברת והוא לא, אישתו מדברת כמו שהיא מדברת והוא לא.. הרי זה אותו בית זה אותו חינוך ואותה תרבות. וואלה אם הוא ידעת משהו על איראן... היה טוב

איך היית מגיב אילו קראו לך נחות ושלוחה?

איך? לא היה כואב לך והיית רותח מכעס? היית מקבל את זה באהבה? מה כבר היא יכולה לעשות? איך היא יכולה לתקוף? אז אמרה להם שהם פרידמנים,מה קרה אסון? הסבירה אלף פעם שפרידמן זה חנון,מרובע ולא זורם לדעתי להגיד על מישהו שהוא נחות זה יותר גרוע מכל קללה אחרת.

Heineken

New member
אבל למה לקשור את זה לעדות????

מה זה קשוררר?.? ראית את הראיון עם ורד בובליל בערוץ 2? מה קשור אשכנזים מזרחיים.... מה קשור???????

אתה אומר שאתה מכיר טוב את המזרחיים נכון?

יש הבדל בתרבויות? הבחנת במשהו אחד שונה? שניים? תנסה לענות
אני חושבת שהיא מתכוונת שהמזרחיים רועשים יותר,פתוחים יותר,מקבלים יותר . הרבה אשכנזים אימצו את התרבות המזרחית ולהפך. אלה שהם "אשכנזים" בהתנהגות היא קוראת להם "פרידמנים" בעיניה סוג של חנון,מרובע לא זורם. היא לא אמרה שהם רעים,נחותים ולא נחשבים.היא אמרה שהם שונים. אתה מאשר את הדברים האלה? האם הבחנת בזה במפגשים עם החברים שלך? אנשים רעים מסלפים את הדברים שלה,זה משרת את המטרות שלהם ומשחקים ברגשות שלך ושל רבים אחרים. אל תתן לזה לקרות בבקשה.

קרמפה

New member
אבל אף אחד לא קרא ה ככה!

כבר הסברתי שאשקלונים שלוחים זאת אימרה אשקלונית. שדרך אגב מאוד לא מתאימה לעינב. מי ששלוח לא הולך עם ג'ינסים של אלפי שקלים. שלוחית היא לא, גם אם היא רוצה להציג את עצמה ככזאת. ואף אחד לא קרא לה נחותה! היא זאת שצעקה, אף אחד לא יותר טוב ממני! מבלי שאף אחד ניסה לגרום לה להרגיש אפילו שהיא פחות טובה.

frid1

New member
אבל ממה אתה פוחד?

רגשי הנחיתות העבירו את דודה בובליל על דעתה, אז מה ?היא רשאית להחזיק בדעה שלה. הדעה שלה לא אמורה לאיים עליך. איך העובדה שבובליל יבחר ברוב קולות בתוכנית ריאליטי בטלוויזיה אמורה להשפיע עליך בתור אדם פרטי ? להזכירך, יש הרבה יותר אשכנזים בעמדות כח מאשר מזרחיים במדינה. בובליל ינצח בריאליטי כי עשרות אלפי מזרחים הצביעו לו וגם לא מעט שכנטוזים. בפועל, זה כל מה שזה אומר, ולא הרבה מעבר לכך.

לונה 2

New member
frid1 - כמה שאתה טועה

להזכירך: עינב התחברה מצויין לליאון, ג'ני ואיתי. שלושתם ממוצא אשכנזי. יוסי באופן מובהק לא מתחבר רק למזרחיים. הוא מחובר לאיתי. הוא ניסה להתקרב לחגית. ויש עוד דוגמאות. חבל על כל מילה.

frid1

New member
שטויות

הדוגמאות שלך לא נכונות, מס שפתיים ותו לא. אשר ועינב לגלגו על איתי לא פעם ולא פעמיים, הנסיבות יוצאות הדופן הביאו אותה לידי כך שלא היתה לה ברירה אלא להתחבר לפרידמן המת הזה כהגדרתה. הוא ברירת מחדל, ולמה היה לה קל להתחבר אליו ? כי הוא בא מעמדה של נחיתות, הוא טיפוס מתרפס, זה נוח לעינב, הוא לא מאיים עליה ולא קורא תיגר על רגשי הנחיתות שיש בה, הוא התאים את עצמו אליה. עם ג'ני היא התחברה? מתי ? האינטרקציה היחידה הזכורה לטוב ביניהן היתה כאשר ג'ני האשימה אותה בחוסר תרבות ועינב כהרגלה מיד שייכה את זה לנושא העדתי. לאון לא דוגמא, הוא הומו. (ראי ערך איתי) ויוסי..יוסי חכם, הוא יודע בדיוק מה הוא עושה.

Xtramen

New member
אני מבין את הצד בעניין

אבל אני עדין מרחם על הבולילים. ומה שהם מיצגים. ברור לי שמגיע לו לזכות במליון. ברור לי עוד יותר שאם לא הוא. יזכו וונסה או אינה. המלחמה היא לא בשטח של שצ .כי הם משעממים. יהירים. ולא נתנו כלום. מתחילת התוכנית. הם לא יזכו. וזה ברור. ואני מגנה בכל צורה שהיא את ההתבטאות של המשפחה. זה דוחה הם הרסו לעצמם וחבל! אני שכנזי חברי אשכנזים משפחתי גם היא אהבנו את בובליל מהצד המצחיק שבו. ומהיותו בן אדם. אנחנו חיים בעולם נהור. אין בו מקום לגזענות. וכשהיא צצה זה מעורר גועל!

michaly2003

New member
מסקנה שהיית נאיבי מהתחלה

אני כמזרחית, מתעבת את הבובלילים, כי קלטתי אותם מהתחלה, והם מבחינתי בושה למזרחים, מן ההתחלה רציתי שיעופו כי הם עושים לי בושות באופן אישי, כאשר הם חושבים שהם מייצגים מגזר שלם עם הדעות וההתנהגות הנלוזה שלהם.

ingel

New member
מי את שהם עושים לך בושה

הם שם בזכות עצנם. למה הם צריכים לייצג אותך? התחלת את המשפט-אני כמזרחית.. עובדה שכבר הראת שאת גזענית גדולה ומחלקת אנשים על פי עדה.

michaly2003

New member
זה הם שמחלקים אנשים לפי עדה - לכן אני מתביישת

בהם - זה גול עצמי מה שהם עושים.

ingel

New member
עובדה שיוסי התחבר לחגית(פולנייה)

ולא התחבר לשי(מזרחי) והתחבר לאיתי(אשכנזי) והתחבר לרנין("ערבייה אשכנזייה") והתחבר למיקי(אשכנזייה) והתחבר ללאון(אשכנזי) בקיצור יוסי לא מתחבר או שונא אדם לפי עדתו אלא לפי אשיותו. למה לו להתחבר לאנשים אנטיפתיים,אגוצנטרים,מתנשאים?

michaly2003

New member
עובדה עוד יותר חשובה שהיא דאגה לא להגיד לו את

המוצא שלה - וגם הדגישה זאת בפנינו - בכדי שלא יקטלג אותה.

ingel

New member
אוי נו באמת.ממש קשה ליוסי להבחין שחגית

לא מזרחית. לבנאדם לא אכפת מנושא עדתי. אכפת לו מאנשים שידבו איתו בגובה עניים ולא מלמעלה. שימוי לב:בתקרית השרמוטה צבר דיבר אליו מלמעלה כדי להדגיש את "עליונותו". ובכלל בדרך כל שצבר או שפרה מנחמים מישהו הם תמיד נמצאים בעמדה(פיזית)גבוהה במודע או לא במודע זה כבר סיפור אחר. יוסי תמיד מדבר עם אנשים בגובה העניים.הוא אף אמר שחיבב את שפרה בתחילה מה שאומר שלא קיטלג אותה בתחילה כאשכנזייה. בהמשך הוא גילה צדדים לא נעימים באישיותה ועובדה שחגית(אשכנזייה)תירצה את הדחתה של שפרה בזה שאהבה אותה מבעד למסך הטלוויזיה אך בתוך הבית גילתה התנשאות חסרת בסיס כלפי אנשים אחרים. לפי התאוריה שלך חגית צריכה לצצד בשפרה ועובדה שבשטח העובדות שונות.

למעלה