הדיון כאן למטה הוא שיא החושך

arana1

New member
הדיון כאן למטה הוא שיא החושך

דוגמה סיוטית ואפלה לדרך שבה דמגוגיה שאין נחותה ממנה מנציחה את כל מה שרע וכחני בחברה.

שוב ושוב וללא הרף לוקחים את כל הסיבות לעוולות ומפנים אותם רק נגד הקורבנות,
מסתבר שלדעת האנשים שאין לי דרך לתאר כמה אני חושב שהם רעים, וטיפשים, למי שסובל כל חייו בגלל שמשהו בו נורא זר ואחר ושונה, כמו אוטיסט למשל, אסור להתגונן מהיחס הנורא אליו כי מחובתו לכבד ולחבק ולאהוב את מה זר לו, והזר לו הוא הרי הנורמטיבי, אז שיחקתם אותה, הוצאתם גזר דין מוות על כל מה שאוהב ומוסרי ורגיש ויפה באנושי בשם איזה סימטריה נרקיסיסטית ומנותקת, כולם יכולים וצריכים למות העיקר שאתם נראים יפה, חלאות

מישהי היום ניסתה לשוחח איתי בעבודה

כמה בורות מצידה, הרי אני תמיד שותקת.
היא גסה כל כך שזה לא אפשרי לי לשאת, הלב שלי דפק חזק והייתה לי זיעה קרה.
לא יתכן שמעשה זוועתי כזה יעבור בדממה . זה מייצג את כל מהלך מחשבתה של הנורמטיבית הגסה הזו - כל מערך שמניח שכל אדם שעובד לצידך פנוי לשיחה ולא לשקט למלא את תפקודיו. זו אותה חשיבה ברברית שלא מניחה שהעיקר הוא המהות של דברים -הרי אני עובדת שם .
ואני לא מבינה איך פרמטיבית כזו לא מבינה, הרי היא רואה בחורה שקטה , שלא פוצה פה בשום מצב , היא רואה שאני מנסה להסיט את מבטי ממנה.
איך בשם אלוהים היצור האיום והנט"י הזה מעז לתקוף אותי בגיבובי מילים? .

פעם הבאה אין סיכוי שאשב בשקט. אני אגיב. אני אתקוף . זו מלחמה.
אני אשפוך עליה את כל זוהמת העולם על היותה היא .
היא לא תנסה עוד לפנות אלי בדברים !..
רק בגללה ובגלל דומיה יהודים מתו בגטו ורשה כמו שהיום אוטיסטים מתים בכל יום מול הצו החברתי.
וכל אדם עם קצת רגישות מינימלית יבין מה הנבלה הזו עשתה.

arana1

New member
למה לא ? הוא יעבור בדממה.

אני תמיד דומם מול הנסיון לאנוס אותי, מה אני יכול לעשות ? כלום, הרי כמו שתיארת ה פשוט משתק אותי, אז כל מה שמתבקש זה לפחות הזכות להעלות את הנושא הזה בצורה עקיפה, כחלק מהנסיון לחלוק במצוקות הקיום וכחלק מהנסיון להפנות מבט למה שלא מטריד אף אחד, הבעיה שאתם אוסרים גם את זה כי זה לא יפה

אז סתם שפכת זבל, כי כתבתי בפירוש שאין צורך ואין יכולת ל ו ב תגובה מיידית, האדם המופנם והשקט תמיד יפסיד,
אז לפחות תשאירו לנו את זכות המחאה הציבורית, בעקיפין, לא ישירות חס וחלילה כי ברור שאנחנו כלום, אפסים, חסרי זכויות,
אבל לא,
אפילו את זה לא תשאירי לנו,
את ממש נחמדה.

ושוב אני רוצה להזכיר לכל מי שלא יודע כלום ולא מרגיש כלום, שזה כולם כאן פחות או יותר, שהדברים האלה אינם גחמה, אינם סתמיים, הם לא באים משום מקום, הם חיוניים לחלוטין לשרידות של מי שקיומם תלוי במה שנחשב כמופשט ואפילו לא קיים לרוב הנורמטיבי,
אוטיסטים רבים, אני למשל, לא יכולים בגלל להגיע למשהו שדומה לוויסות חושי ורגשי בלי לבנות ארמונות ענקיים באוויר,
אז זה או הגישה הפסיכופאטית שכולנו לוקים בוויסות חושי תנועתי רגשי ולכן צריך לסמם ולסמן אותנו למוות או שחס וחלילה מישהו יהיה מסוגל להכיר בעובדה שלאנשים מסויימים הזכות לבהות, לחלום בהקיץ, חיונית אפילו יותר מאוויר.

אבל בסדר, אני לא טיפש, ברור שאין לזה סיכוי ואין עם מי לדבר, אני סתם דופק את הראש בקיר כאן

מי אמר שדימיתי רק אותך?

אתה הגבת לאדם שרשם במפורש בפוסט שלו שהוא ישפוך על אחרת את כל "הזוהמה" של העולם ויתקוף. הוא כמובן הבהיר שלא מדובר חלילה בצעקות ואלימות-
מה שכן כשאתה בוחר לקרוא בפוסט כזה ועל רקע כזה לאנשים "חשוכים" ובעיקר ביחס לזה שאתה קורא לאדם שיכול לבוא מהכוונה הכי תמימה וטובה לברך אחר ואומנם יש לו חוסר מודעות בדיוק כמו שלהרבה אנשים יש הרבה חוסר מודעות לקיומם של טבעונים , פמניסטים והשד יודע מה עוד-
אדם שעשה מעשה נבלה-

אז כן , אני אשקף לך איך זה נראה.
ולפחות מצידי לא הייתה כל השתקה.
זה שאני מתייחסת בביקורת למשהו מסוים או לטון מסוים שהעלית לא אומרת שאני פוסלת כליל את דבריך ואת ביקורתך (וזה ממש ניכר מהתגובות שלי בשרשור של הבחור) . אני בהחלט גם לא אמרתי לך להפסיק לכתוב אפילו פעם אחת ולא ניתחתי יותר מדי את המניעים שלך מתגובות בעבר ולפיהן קבעתי אם זכותך כן או לא בכלל "לבקר" אחר. כתבתי שהרבה פעמים אתה בעצמך לא עושה מה שאתה מבקש וזה לא שקול לומר - סתום את הפה, אל תגיב וזה גם ממש לא מבטל את מה שכתבת בהקשר של הבחור.

אני לא מאמינה שאני באמת צריכה לכתוב את זה.
אתה כאילו מצפה מכולם שיזכרו כל פיפס קטן שאתה כותב כדי שיעמדו על הפרשנות המדויקת של דבריך אבל ממש קל לך לבטל בערך זיליון דברים שהם רושמים לך באיזה "סתמת לי את הפה " " תומך נורמה" שתומך "במעשה הנבלה" הנורא של האישה האיומה ש...
תופים. דפקה לך על הרכב.

יודע מה , אני אגיד לך משהו גם -
משהו שלא מבטל שום דבר ממה שכתבת ביחס למקרה של הבחור.
אני ממש לא מאמינה למילים האלה. זו אולי הדרך שלך להתבטא- וסבבה שכך,
כמו שזכותי להגיב לזה. אם באמת המצב היה שכל פעם שמישהו אומר לך שלום אתה מרגיש שאתה עולה בלהבות והזעם מציף אותך כמו צונאמי פאקינג לא היית יכול לכתוב פה עכשיו כי היית שקוע כל כולך במאבק איתנים עם כל פיפס ושמץ שאדם מוציא מהפה. ודי פאקינג תרדו מאנשים.

כאילו אדם בא לומר לך שלום . זה קשה לא נעים. ימות העולם הוא ממש כיוון אליך עוזי וביצע בך לינץ' .
לפחות יאמר לזכותך שאתה משתדל לקשור את זה למערך התנהגותי מסוים ומוסכם ולא לאדם ספציפי אבל די כמה אפשר? .

גורג42

New member
אני דוקא זוכר כל פיפס שאראנה כתב, וזה לא מועיל לקייס שלו

arana1

New member
כי מעולם לא הבנת מילה ממה שכתבתי

ולעולם לא תבין,
גם מחשב זוכר הכל ועדיין המרחק בינו לבין הבנת התוכן הוא כמעט אינסופי

arana1

New member
זו דוגמה, ומדוייקת

כי לא במקרה אוטיזם מזוהה עם בועתיות וניתוק, החברה פשוט לא מגיבים רוב הזמן, וגם זה מזוהה עם אלימות רק בגלל שהנורמה אלימה בזמן שהעדר התגובה במקום הצפוי משקף דווקא רגישות הכי אוהבת לתחום הפרט, אז זה עוול, וחטא על פשע, וזהו

arana1

New member
איני עולה בלהבות כי אני מחוסן מפני נ"ט

אלה בדיוק ההכללות שמאפשרות לי להכיל אותם בשלווה יחסית, אני יודע שהם חייבים להריח אחד את התחת של השני כל הזמן, בסדר, שיריחו גם את שלי אם זה מה שעושה להם נעים, מקסימום אני אפליץ להם בפנים

גורג42

New member
אמא'לה... כתבת כל-כך משכנע, שלרגע חשבתי שהתכוונת ברצינות

זה היה בציניות, נכון?

חצי

באמת נכנסתי ללחץ ,
ואני באמת חושבת שיש קשר בין חוסר הקשב לאנשים וליחס שלהם למציאות לבין מה שהחברה עושה לחריגים בכלל (ולכן בעקיפין גם לעוולות היסטוריות - כמייצג).
אבל זה קשר ממש עדין וממש לא בצורה שהצגתי אותו .

זאת הייתה ביקורת.

arana1

New member
יש קשר, לגמרי

יש קשר שאין מובהק ממנו בין שחיתותה של החברה ואלימותה ועליבותה לצורך הבלתי פוסק של כל אחד מפרטיה ליצור מגע ללא הבחנה, לגמרי

אז שאין מובהק ממנו. הנקודה היא שהיא לא רצחה יהודים בשואה.

והיא לא מנוולת .
ואני לא אזרוק עליה את כל הרפש של כל החברה
(כן כן , הבנתי אתה שותק כשאונסים אותך),
ואני לא חושבת שהיא אדם איום ונורא שאוכל לבבות של תינוקות לארוחת בוקר..
סתם שיעמם לה בעבודה והייתי לצידה אז היא רצתה לפתוח מונולוג על הבת שלה כדי שהזמן יעבור מהר יותר. קורה.
לא משהו שאומר שהוא תענוג, אבל נו טוב.

arana1

New member
בכוונה את עונה על מה שלא נכתב בכלל ?

הרי אפילו נכתב ההפך, והמון פעמים, שאין טעם בכלל להגיב לדברים כאלה ואפילו לא רצוי, ועדיין, כעובדה, את חלקנו הם מטרידים או לפחות מעוררים בנו שאלות, אז מאווררים את השאלות האלה בפורום שנועד לאנשים חריגים.

לה זה זניח, שולי, סתם שעמם לה, ברור, בשביל האדם הנורמטיבי מפגש בין אישי זו אפיזודה אגבית למדי, נטולת משקל, מותר גם למי שבשבילו זה לא ככה לומר על זה משהו ?
כנראה שלדעתך לא, וחבל, צנזורה זה לא משהו

אז למה אתה אומר שהאישה הזו עשתה מעשה נבלה?

ואתה גם קורא לאנשים בכל מיני שמות .
אני לא יכולה להכיל הכל בטקסט ,אז לפעמים אני משטיחה דברים או מרדדת -
כדי שאפשר להתייחס להבט חלקי.
במקרה הזה כתבתי לעומק למה מפריע לי השיפוט החד של האישה או אנשים בכלל על מעשים פעוטים. לא שללתי את היכולת להעמיק בהם .

"
הרי אפילו נכתב ההפך, והמון פעמים, שאין טעם בכלל להגיב לדברים כאלה ואפילו לא רצוי"
מה אתה רוצה. אמרת כבר כמה פעמים שאתה לא מטיף לאנשים להגיב באלימות או בכלל. לא אמרתי אחרת. או שלא הבנתי את כוונת המשפט הנוכחי.
גם אפשרות.

arana1

New member
הסברתי למה

אנשים עם מאפייני קשב וריכוז מסויימים הם כאלה כי הם זקוקים לרמת הפשטה מסויימת, למבט מסויים, לתחושת מציאות מסויימת על מנת לשרוד ולאהוב וליצור,
הבבונים זקוקים לתחושה אחרת, בסדר, לצפיפות הלהקתית שאוטיסטים לא מסתדרים איתה ולא סתם,
אז האוטיסט לא ילך ויפזר התקהלויות בכח אבל הנ"ט יתקהל על האוטיסט בכח,
אז חרא

הבנת, צד אחד חודר לצד שני בכח, הצד הנחדר לא עושה אותו דבר, במילון שלי אונס זה מעשה נבלה

xFeral

New member
What is wrong with you?

&nbsp
אם את מרגישה לנכון לתקוף, לשפוך את הזוהמה של העולם הזה או לפתוח במלחמה כנגד מישהי שפשוט ניסתה לשוחח איתך - יש לך בעיה.
&nbsp
יש לך בעיה להבדיל בין דברים שאינם חובה, כמו להחזיר שלום למישהו לבין התנהגות פוגענית, כמו להתנהג בביריונות ולתקוף שלא לצורך לבין הגנה עצמית, כמו להשיב מלחמה כנגד מישהו שתוקף אותך.
&nbsp
אם את מנסה להשוות את הבחורה שפתחה איתך בשיחה בעבודה לבין השכנה שתקפה אותי על כך שהתעלמתי ממנה - יש לך בעיה.
&nbsp

גורג42

New member
היא לא. הבקורת שלה היא כלפי אראנה וחוסר היכולת שלו להבדיל

אם תסתכל קצת יותר למטה, תראה שהיא אמרה במפורש שהיא דיברה בראש ובראשונה על אראנה ולא עליך.

למעלה