הדיון כאן למטה הוא שיא החושך

arana1

New member
והיא ביקרה אותי למרות שאני הרבה יותר רך תגובתית

היא מבקרת אותי למרות שתגובותי בסיטואציה כזאת גם תאורתית וגם מעשית הרבה יותר "רכות" ומכילות מאלה של כותב הפוסט, אני עובר על הדברים האלה וכאלה בשתיקה תמיד, מה שרק ממחיש כמה אתם מטומטמים לחלוטין

arana1

New member
אנסה להסביר למה את הכי אלימה

ובדיוק בסוג האלימות הכי נבזי בגלל שהוא גם הכי סמוי וגם מוציא את האחר הכי נבזי בזמן שפשוט לוקח ממנו את המילים,
ולתחושתי זה גם מה שהורס לאוטיסטים את החיים.

את מציבה סיפור מסויים, נרטיב מסויים, ומקבעת אותו כמרחב הדיון, שעליו ובתוכו הוא אמור להתנהל מעתה, אבל אנשים שונים שפתית ותקשורתית בדיוק בגלל שהנרטיב הזה, הפרספקטיבה הזאת, לא אומרת אותם בכלל, הרי בדיוק בגלל זה הם עושים עניין שנראה לך מוגזם מדבר שאת והנ"ט בטוחים שהוא הכי שולי ומובן מאליו.

זאת אומרת, את קודם כל קובעת, שמי שנשמתו פורחת רק כי אמרו לו שלום חייב להסיק ולגזור מזה שהאחר או רוצח עמים, אלא שלא כך, אם כבר הרצח מתבצע רק בגלל שכולם בטוחים שהנרטיב שתיארת כאן הוא היחיד והוא הקובע, שלא יתכן מצב שבו נשמתי פורחת כי פנו אלי ואני מת במקום ועדיין לא אראה בפונה רוצח אלא אבין שהוא פשוט בבון, וזהו

את כופה עלי סיפור הכי קיצוני כאילו זה ורק זה אפשרי כי אומרת שאני חייב להתמודד רק איתו ודרכו ואסור לי לספר סיפור אחר אלא אותו,
אז לא, היא רצחה אותי ולמרות זאת היא לא הימלר בחזקת אייכמן, ככה זה, מורכבות

לא אמרתי שום דבר מאלה.

אמרתי שאבוי יתכן והבבונית היא גם בן אדם -
אפילו כזה שיש לו מערכת סדורה והגיונית של מעשים , דברים , ערכים ושכדי שבכלל יהיה אפשרי אי פעם להתקרב להבנה מצידו - צריך לדעת ולראות את האנושיות הזו.

מה שמאוד קשה כשקוראים לך בבון ,רוצים לשפוך עליך את כל הזוהמה של העולם הזה, מציינים את מעשה הנבלה שלך ובגדול חונקים כל מצב אפשרי לדבר על זה ממקום לא חד צדדי.

אז כל הכבוד אריה.
על הדרך בפעם השביעים דחפת לי שזילזלתי ברגשות של פותח השרשור, שזילזלתי בפחד שלו , שזילזלתי בצורך שלו ברגישות בלה בלה בלה בלה.

הדבר היחיד שהמעטתי בו ולכן גם כתבתי לך "שאתה לא עולה באש"
הוא לא הכאב שלך , הוא שאם אתה משווה מעשה כזה לרצח עם אז משהו לגמרי לא מתקתק אצלך בקטע של "מידתיות" . וואלה יכול להיות שזה כואב "רצח עם" אבל לא . כשאתה מזנה מושגים יש לי ביקורת על זה .
כשאתה מקפיץ מילים נוסח נאצי, בבון , מנוול ולחלוטין מתעלם מקיומו ופרשנותו של האחר , מכוונתו , מאופי המעשה, מאופי מעשים נוראים ואלימים פי כמה שלא אכפת לך להכניס אותם כמקשה אחת .

כן.
אתה מבלשט .

ואם כל מילה שניה של אדם

שאפילו לא חלם להשתיק אותך היא מבחינתך ניסיון השתקה אלים וארסי.
אז תשתוק . זה הרי ממילא לא תלוי במה אומר מבחינתך .
שתוק כאוות נפשך .

גורג42

New member
אני דווקא הגנתי עליו

מה שלא מנע ממך להתנפל עליי בדיוק כמו שהתנפלת על כל האחרים.

כמו שאמר קנצלר גורקון ב"מסע בין כוכבים 6" -

...I see we have a long way to go

arana1

New member
זה לא משנה

כי הוויכוח בינינו אינו על זה אלא כרגיל על הסימטריה הכל כך אלימה שאותה אתה כופה על כל סוגיה,
שכאילו אם אני זר ומוזר לנורמה אני חייב לכבד את זרותה של הנורמה גם,
ומה לעשות שכאן נכנס עניין שאין מורכב ממנו, הקשר בין שפה לפעולה, בין מילה לתנועה, שלא במקרה אוטיזם נתפש למטורפי הנורמה בעיקר כלקות תקשורת, כי הרי זה החטא והפשע הבלתי נסלח שלנו, הזרות שאין לעבור עליה בשתיקה, שאנחנו קושרים שפה לתנועה בצורה שונה מהממוצע, והשונות הזאת מתבטאת גם כזהירות, שגם היא כמובן נזקפת לגנותנו, בתחום הפרט, אז אתה יכול לחיות במצב של לוז לוז בכיף, מבחינתי זה בעיה, פרטית וחברתית כאחד

גורג42

New member
ואגב, הדיון שלמטה הוא בעיניי שיא חדש של אור בפורום

לא זוכר מתי, בפעם האחרונה, היו כל-כך הרבה דיעות מגוונות, וכזו התייחסות רצינית לכל הזוויות של סוגיה מורכבת כלשהי.

הרוחות אמנם התלהטו, אבל - בגדול - זה לא גרם לאנשים לאבד את הראש.

וזה היה משב רוח מרענן. פשוט תענוג.

אתה גם בכלל מודע שהיחס של אנשים כאן מעורר חרדה מטורפת?

תראה מאיך שאתם שופטים אדם שבסך הכל דפק על חלון של מישהו ושאל שאלה,
או בחורה בעבודה בתחנת דלק ששואלת אדם אם זו תעודת הזהות שלו
(הגם שבדיון הזה ספציפית אתה לא היית נוכח).

ואני לא זורקת את החרדות שלי על אף אחד,
אבל אני יוצאת מדיון כזה ואני מפחדת לצאת מהדלת .
לך תדע אם אני לא אזיז את המבט שלי מדי ימינה או שמאלה ואגרום למישהו
התקף פסיכוטי . אם שלום זה מעשה נבלה- אז אני לא רוצה לחשוב מה הלאה.

גורג42

New member
רגע רגע... *מי* לעזאזל התייחס לבחורה הזאת ככה כאן?

יש הבדל בין לומר שהיא היתה גסת רוח ולא כיבדה את הספייס שלו, לבין לעשות לה דמוניזציה.

זה שאני חושב שהיא לא היתה בסדר בסיטואציה הזאת, זה לא שקול ללהפוך אותה לשטן בהתגלמותו.

בקיצור, נראה לי, שהפעם את זו שהוצאת דברים מפרופורציה.

אראנה

(ואם כבר השיפוט של אחרים קרא את מה שכתבה "אנטי איז באק" על היכולת להבין את התנהגותה של האישה בצורה שונה ממה שהבינו רוב האנשים כאן).

רגע, ולפני שאסתבך בקורי הטקסטואליות שפה

כי פה נטיה להתחיל בזה אמר וההוא אמר - ואתה ככה,והוא ככה ומה אתה חושב.
אני מתכוונת לזה שאריה כתב על זה שאדם שאומר שלום לאחר עושה מעשה נבלה
(או שהיא ספציפית עשתה - כשיש סיכוי טוב שהיא הייתה גסה והכל , אבל יש בין זה לבין מעשה נבלה קצת הבדל תהומי).

וואי מחצית הכתיבה פה הייתה הרבה יותר קלילה אם לא היה דיון פילולוגי במי אמר למי מה וסתם היו עפים על הפרשנויות של האחרים ולא יושבים לקטלג ולמדוד אנשים. אני ממש שמחה שהדיון עצמו של פותח השרשור ניסה לגעת בכלל בהתנהגות כללית של אנשים. זה ממש מתיש.

גורג42

New member
לא צריך להסתבך. אני מבין בדיוק על מה את מדברת.

הדבר היחיד שאני לא מבין, זה איך הגעת מדעתו של אדם אחד ויחיד ל"אנשים". גם זה סוג של להוציא דברים מפרופורציות, לא? לקחת את העמדה של הסממן הקיצוני ביותר ולהתייחס אליה כאל דיעה רווחת?

אהא, ערבבת בין שני דברים .

א. הפרשנות שלך ושל אחרים למעשה של אישה. או התחושה של הבחור ואני מניחה של עוד אנשים כאן מאמירת שלום .

ב. הפרשנות של אראנה - שכללה את המושג "מעשה נבלה" (שאני חוזרת עליו כמו תוכי קטן).

א- ממש מלחיץ אותי במובן מסוים כי אני מרגישה שאם זה גורם כל כך הרבה רע לאחר אז אני ממש מפחדת שאעשה פעולה הכי קטנה ביום יום שתפגע באדם רגיש ותגרום לו ללא יודעת מה כבר.

ב. סתם מעצים את החרדה ונראה לי ממש מוגזם. אבל הוא קשור נטו למה כתב אראנה.

לכן רשמתי אנשים -אבל הכוונה שלי הייתה לשני דברים (ואנשים) שונים .

arana1

New member
אני לא מגיב על הניוול האנושי

מבחינתי זה שכולם חארות זה המובן מאליו, מעולם לא הכרתי ואני בטוח שגם לעולם לא אכיר דבר אחר, ככה זה וזהו, אין גם טעם להאבק בזה, חשבתי, וכרגיל טעיתי, שאולי לדבר על זה מותר, אבל גם זה יותר מדי בשבילך

מותר לדבר על הכל. בגלל זה אתה מדבר.

בסדר , אני פרשתי מהדיון .
אני לא יודעת מה הלקסיקון האישי שלך אבל בבונים, נבלה ,חרא ופיפי לא ממש משאירים מקום לדימיון .
אז כשאתה כותב שאדם עושה מעשה נבלה - זה אומר שהוא מנוול .
ובהגדרה שלי נבלה נקבעת לפי היחס של פרט לכלל - אז אם כולם חרא אבל אחד הגדיל לעשות והוא מנוול אז כנראה שהוא . אמ.. .
בעט בילד קטן או משהו או גנב באיומי אקדח אלף שקל מקשישה .
לא אמר שלום למישהו- או גרוע מזה הקיש לו על החלון במכונית ושאל אותו א. ב. ג.

סורי.

גורג42

New member
אם אני נדרך בגלל שמישהו אומר לי "שלום" - זו בעיה שלי ולא שלו

אי-אפשר לצפות מאנשים לקרוא מחשבות ולנחש מראש מה יעורר אצל מישהו חרדה קיומית ומה לא.

אולי מחר, שאני אלך למכולת ואבקש מהחנווני קרטון ביצים, אז זה יעשה טראומה לבן-אדם שעומד לידי בגלל שיש לו פוביה מביצים. אז מה אפשר כבר לעשות? צריך פשוט להשלים עם העובדה שלפעמים התנהגות תמימה לחלוטין מצידנו תעשה למישהו אחר רע. זה לא נעים, אבל ככה זה. וכל עוד מדובר במשהו שלא היה לך שום סיכוי סביר לנחש, אז לא צריך לחשוש מזה יותר מדי.

בכל מקרה, זה לא המקרה שהיה לנו כאן. אני מניח שאני לא צריך להסביר לך, למה לדפוק לאדם זר על האוטו ולהגיד לו "אתה מתעלם ממני?!" זה מעשה עם פטנציאל לעשות הרבה רע לבן-אדם. זה משהו שכל בן-אדם שפוי, אילו הוא היה עוצר לרגע וחושב על ההשלכות של המעשה, הוא היה מבין שלא מדובר ברעיון טוב.

והבעיה של האישה הזו, זה שהיא לא חשבה על ההשלכות. זה לא אומר בהכרח שהיא רעה, אבל היא בהחלט פעלה בצורה מוטפשת ולא אחראית.

ועדיין - זה לא סוף העולם. רוב האנשים בעולם מתנהגים די בטפשות, ואפשר ללמוד להסתדר עם זה. גברת שדופקת לך בדלת וצועקת, זו לא סיבה למלחמת עולם שלישית. ובהחלט יש גם הרבה דרכים לנטרל את חוסר האחריות של אנשים אחרים, כשהחשובה שבהם היא לקחת אחריות בעצמנו.

בכל מקרה, בדרך כלל, ברגע שבן-אדם כבר הגיע לרמת המודעות שלך שבה הוא חושש מפגיעה באחרים בצורה כזאת, אז זה כבר מוריד ב-90% את הסיכויים שהוא יגרום למישהו נזק מבלי לשים לב. כמו בהרבה תחומים בחיים, הגדרת הבעיה היא חצי מהפתרון.

arana1

New member
לא נכון

וזה לא קשור למה אתה יכול לצפות או לא אלא שכעובדה אוטיסטים מאוד נדרכים כשפונים אליהם אז אם אנחנו רוצים להיות הוגנים ומכילים וקשובים לאנשים מותר ומוטב להתייחס גם לזה ולא רק להפנים את נקודת המבט הנורמטיבית

אני לא מצפה לכלום מאף אחד, מזמן לא, עדיין זה לא גורם לי להכחיש לחלוטין את כל התחושות והרגשות והחששות והפחדים שמה שנורמטיבי כל כך לשאר העולם מקפיצים בי,
אתה כנראה לא מבין שלא כל דבר ניתן לסכם דרך מה שנחשב בטעות ל"הגיון"

אני לא מצפה מהירקן שיבין שאני אוטיסט ולא כועס עליו שהוא לא אלא פשוט מפסיק ללכת לחנות הירקות, זה הכל, מותר לי גם להרגיש מה שלא הגיוני וסביר לנורמטיבי, כך לפחות אני עדיין מקווה, כנראה שלדעת כולם כאן גם התקווה הזאת היא סטיה חמורה מדי

arana1

New member
אנטי נכנסת להתקף חרדה כל פעם שפונים אליה

או מעצם הידיעה שמישהו עלול לפנות אליה, אז מה את מציעה, שנקרא לה מטומטמת וסתומה ואדם רע או שננסה להבין מה עומד מאחרי מה שלך מרגיש כהפרזה והגזמה פרועה ?

אני בחרתי, תבחרי במה שמתאים לך, לא מפריע לך

מה הקשר?

דיברתי על שיפוט של אדם שאומר לך שלום .
לא על שיפוט של אדם שמפחד משלום .

אם נכנסתי לבית שלך ואמרתי לך "הי" ולא ענית לי ,
כמו שקרה לא מזמן אז עשיתי מעשה נבלה? אני אדם ממש ממש רע על זה?
כי אם אתה אומר שכן - אז אני פשוט אפרוש מהדיון כי אין לי ממש מה להוסיף לאדם שחושב שזה שאמרתי מילה בודדת הופך אותי לעפיפון תבערה.

למעלה