הודעה זו לא קשורה לקבלה לרפואה

דוק אוק

New member
תשובה

אז בגדול מה שאתה אומר לנו הוא שאם יש הצדקה "נפשית/רעיונית"-אלימות היא מקובלת. כלומר בהתנתקות למשל כשהייתי חייל היה לגיטימי להרביץ לי ולהחזיק אותי בכח (הלא גרמתי לסבל ולכאב נפשיים גדולים). ולהבדיל, סלקטורים שלא מכניסים חברים שלי למועדון וגורמים להם עוגמת נפש עצומה "צריכים להדקר באופן מיידי". נתתי דוגמאות קיצוניות רק כדי להבהיר שאתה לא יכול לקבוע מה הוא נימוק לגיטימי למצב שבו אדם כהגדרתך "מאבד את העשתונות"- אחד יכול לא לאבד את העשתונות ולנהוג באיפוק כאשר כל משפחתו נרצחה בפיגוע ולעומתו אחד יכול לדקור אותך מאחר ואיבד את העשתונות כי לא נתת לו סיגריה. ולכן מה שאני אומר הוא שאין מקום לאלימות כלל ולאלימות פיזית אין דבר כזה נסיבות מקלות או "איבוד עשתונות"- תאר לך שאתה בתור רופא היית מאבד את העשותונות......

יוסי n

New member
ההתנתקות היא דוגמא מצויינת.

כולנו ראינו בטלוויזיה (וחלקנו - היינו שם), איך מפונים זועמים צרחו, קיללו, בכו, ולפעמים אף איבדו את עשתונותיהם והיכו. אז מה? ראית חיילים מכים אותם בחזרה? לא. ראית חיילים שניסו להתגונן, בשקט, ומנסים להיות אמפתיים עם אותם אנשים. למה? כי עוקרים אותם מביתם, וזו חוויה נוראה. עובדה היא, שחיילים אלו קיבלו הנחייה לנהוג כך. ומה זה אומר? שמישהו שם בצמרת הבין שגם אם תפרוץ אלימות כלפי המפנים, יש לנהוג בה בסלחנות - בשל רגישות הסיטואציה. אפשר להמשיך ולדוש במקרים ספציפיים מכאן ועד הודעה חדשה. בשורה התחתונה, דווקא בתור רופא, שמתוקף תפקידו נמצא באזור, דווקא ברגעים הקשים והרגישים בחיים, מול אנשים כואבים ומתוסכלים, אתה צריך להתעלות על עצמך ולחשוב פעמיים. וכן, לפעמים גם לנסות להבין, גם אם אתה ממש לא רוצה.

דוק אוק

New member
אולי ראית משהו שאני לא...

זעמו,צעקו,בכו,צרחו כל זה נכון, אני לא ראיתי שום חייל או חיילת שקיבלו מכות מהמתנחלים. ואני מבטיח לך שאם מתנחל היה מכה חיילת זה לא היה מתקבל בהבנה כלל וכלל! לא הייתה שום הנחייה להתנהג עם המתנחלים ביד רכה במקרה של אלימות פיזית נגד החיילים- להפך, תרענן את זכרונך. לסיכום: אנחנו לא ב-0 לספירה ואני לא ישו, לי אין צורך "להתעלות על עצמי", אם מכים אותי בלחי אחת אני לא צריך להפנות את השניה.

יוסי n

New member
kontsy, דוק אוק - בואו נסכם.

אני לא מצדיק אלימות. נקודה. יחד עם זאת, יש אלימות - ויש אלימות. הכל תלוי בסיטואציה. כשאני מדבר על אלימות ש"ניתן לסבול ולהבין", אני מתכוון לכזו שהיא תוצאה של כאב, סבל או תחושת עוול שניתן לזהות אותה וניתן לחוש כלפיה אמפתיה, ואולי גם להבין אותה. אני לא מתכוון לניפוץ גולגולות, שבירת עמודי-שדרה ויריות ברובה אוטומטי. אני מדבר על ניסיון להעמיד את עצמכם בנעליו של האיש שעומד מולכם. זוהי אסטרטגיה טובה בכלל, לעימותים בחיים. נקווה שנגיע, יום אחד, לעולם אידאלי, בו לא תהיה כלל אלימות, לא כלפי רופאים, ולא כלפי אף אחד אחר. ערב טוב.

דוק אוק

New member
יודע מה..

אני רק מקוה שאני אתה ו-kontsy נזכה לדסקס על הנושא הזה גם במהלך ההתמחות בסורוקה. בהצלחה לכולכם :)- כרגע זה הכי חשוב

Phrenum

New member
אממ...

היה ארוע שבו מתנחלים שפכו חומצה על חיילים שבאו לפנות אותם. אבל זה לא העניין. אין לאף אדם, בשום מצב לא משנה באיזה תנאי לא משנה איך תשים את זה או תסובב את זה שום רשות לגעת בך, לנער אותך, לצעוק עליך או להכות אותך. גם אם בישרת לו שכל המשפחה שלו מתה בחדר הניתוח, אצבע אחת שלו נוגעת בך והוא מחוץ לחדר המיון. את האלימות צריך למגר מהשורש, ויאן אף מדינה מתורבתת בעולם שהייתה מרשה שאנשים בעבודתם מול לקוחות יוכו שלא לדבר על רופאים.

morancho1

New member
תיקון קטן

היו מכות. אפילו חזקות. הייתה חומצה. היה צבע שנזרק לעיניים. לי אישית היה הכבוד המפוקפק לראות חיילת עם עין מדממת, ועוד 2 חיילות ש"פיגזו אותן במכות" וכל זה אחרי שרק עברתי במקרה במיון של בית חולים במרכז הארץ באותו היום. התקבל בהבנה או לא, מדובר בחיילים צייתנים שקיבלו הוראה לא להחזיר. במידה והייתה הוראה אחרת היינו רואים תגובות אחרות. סך הכל ניתנה הוראה חד פעמית לא להגיב לאלימות או צעקות וכולי על מנת לא להלהיט את התקשורת יותר מדי..אני לא חושבת שאפשר להשוות את הארוע החד פעמי הזה ל"חוויה" היומיומית שעימה רופאים צריכים להתמודד בבתי חולים. אם מישהי משתמש באלימות פיזית או מאיים באלימות פיזית- צריך להרחיק אותו. לא ייתכן שרופאים יעבדו תוך חשש מתמיד לחייהם. הם לא שק אגרוף ואסור לתת לגיטימציה שיתייחסו אליהם כך.

דוק אוק

New member
יש לכם בלבול קטן..

בין ארועי עמונה - שם היתה חומצה שנשפכה על שוטרים ואם תיזכרו הם גם החזירו קשות למתנחלים. במהלך ההתנתקות לא היה כל מאבק אלים בין חיילים למתנחלים- "השיא" היה כאשר התבצרו בבית הכנסת וסירבו לזוז וגם זה היה לחלוטין ללא הכאת חיילים אלא מאבק פסיבי בלבד. אל תבלבלו דברים- ואם אתם רוצים לדבר על עמונה תיזכרו כמה מתנחלים הגיעו לבתי חולים אחרי מקרה החומצה!

princes15

New member
פחח הצחקת אותי!!

אני יודעת שזה ממש לא קשור לנושא וזו הייתה רק דוגמא, אך כשקראתי את מה שכתבת לא הייתי יכולה לעבור על זה בשקט!! החיילים לא הכו אותם בחזרה?????תעשה לי טובה!! אני מדברת מנסיון כי אני יודעת טוב מאודדד מה הלך שם(הייתי שם...) ולהגיד שהחיילים לא החזירו?וואווו בנאדם אתה חיי בסרט!! איפה ראית שהם לא החזירו? תן לי לנחש-תיקשורת!!תודה רבה באמת...

Phrenum

New member
ולמה שלא יחזירו?

מי מסוגל לעמוד ולא להחזיר מול מכות, זריקת אבנים, שפיכת חומצה וכל היוצא בזה...

princes15

New member
למה שיחזירו??

ולמה הם היו צריכים להגיע למצב הזה בכלל?למה הם פשוט לא סירבו פקודה?? תשים אותך במצבם רגע אחד...באים לפנות אותך מהבית שלך!!איך אתה מצפה שהם יגיבו?איך אתה תגיב? הם הביאו את זה על עצמם...!!הם היו יכולים למנוע את זה...אבל בגלל שהם פחדנים הם העדיפו להיות בסיטואציה הזו..ותאמין לי שאין לך מושג כמה אני מבינה את המתנחלים!

moran f

New member
וככה, ילדים וילדות,

אנחנו מגיעים למצב של אלימות כלפי צוות רפואי, שוטרים וכו'.

Phrenum

New member
אה, כן, ברור.

למה הם פשוט לא סירבו פקודה? פשוט כל כך. באו לפנות את המתנחלים מהבית שלהם, וזה אכן ארוע טראומטי, בעייתי מבחינה פוליטית ובמבט לאחור - חסר כל הצדקה בטחונית. אבל הם קיבלו התרעה, קיבלו הזדמנות לעבור מרצונם ומקום חדש לשהות בו - והם סירבו. אז, לא משנה כמה אני חושב שזו הייתה החלטה מטומטמת, זו ההחלטה של הממשלה הנבחרת שלנו וזה היה צריך להעשות. ואז, במקום להפגין מול הכנסת, במקום לקבל תמיכה כמו שצריך ולשנות את המהלך - חסמו כבישים, הכו חיילים ואיבדו כל פיסת צלם אנוש. לא הייתה שום הצדקה לאלימות של המנחלים וכמה שאני מכבד כל חייל שלא החזיר באותו המטבע, אני מבין היטב כל חייל שהחזיר, אנחנו לא מפנים את הלחי השניה.

princes15

New member
אתה היית עובר מרצונך החופשי??

אתה יודע שלא!! ואתה יודע לאן הביאו אותם?? לחראווילות שעוד שניה קורסות!זה פשוט טירוף איך נתנו לבני אדם לגור שם... צודק, אני גם מסכימה שזה לא היה בסדר לחסום כבישים-דבר בכלל לא מועיל, אבל אין מה לעשות!הם היו ממש מיואשים ורצו להפגין-ממעשה זה נובע ייאושם ורצונם הרב להשאר בבתיהם - דבר שהינו לגיטימי. וברור שהייתה הצדקה למעשם!אני גם הייתי עושה בדיוק כמוהם-וגם לחיילים לא היה חסר תאמין לי..! אתה מבין כל חייל שהחזיר?? וואוו יש לך תפיסה מוזרה בהחלט...

Phrenum

New member
יש לי תפיסה מאד הגיונית.

יש צעדים שעושים במדינה דמוקרטית. אפשר להפגין מול הכנסת, לשבות, לנסות לגרוף דעת קהל. יש דברים שאסור לעשות במדינה דמוקרטית. אסור להכות אנשים, לשפוך עליהם חומצה וכיוצא מזה. אדם שהתפרע והכה חייל - אין שום סיבה שהחייל לא יעשה את כל מה שביכולתו כדי להפסיק את המכות. נשמע לי הגיוני.

princes15

New member
אז זהו -שהמדינה שלנו...

לא דמוקרטית בגרוש!! אתה פשוט חי בסרט...לזה אתה קורא מדינה דמוקרטית? אני לא! והחייל לא עשה מה שביכולתו להפסיק, אלא הוא המשיך להכות!!אני יתן לך מקרה שראיתי בעמונה- איזה ילד אחד היה בבית והילד בא לצאת והחייל החטיף לו מכות רצחחחחחח עם אלה!!ומה הילד עשה??כולה רצה לצאת החוצה!ועוד הילד אמר את זה גם שתבין!זה לא שהחייל לא ידע או משו...

Phrenum

New member
כמובן שאת לא.

כי את תומכת בעקרונות שנוגדים את הדמוקרטיה. אבל לדעתי אנחנו בוחרים את המנהיגים שלנו וכפי שראינו גם בבחירות האלה - רוב העם בעד ההתנתקות. אני לא אתייחס למקרה הספציפי פשוט כי זה לא רלוונטי, לא שמעתי על זה ואני לא יודע מה הלך שם.

princes15

New member
אז באמת חבל שלא שמעת על המקרה...

מה שעוד יותר מוכיח שאתה לא יודע כלום ולא רואה את כל התמונה...לכן אני חושבת שאתה לא יכול להגיד כלום בנושא! אני תומכת בעקרונות שנוגדים את הדמוקרטיה??פחחח הצחקת אותי!!מצאת לך למי להגיד באמת! ורק שתדע...סתם לידע כללי...שעל ההתנתקות לא היה משאל עם!!!!היה משאל כנסת!!(וכן כמו שהזכרתי מקודם, אתה לא יודע כלום על הנושא...)

למעלה