הודעה זו לא קשורה לקבלה לרפואה

Phrenum

New member
אני לא יודע כלום על הנושא.

מלבד העובדה שאין שום חוק לגבי משעל עם (אני חושב שאמור להיות, אבל אין), והנציגים הנבחרים מקבלים זכות מלאה להחליט החלטות. את לא תדעי את זה כי לא יודעת אזרחות. אני יכול להגיד הרבה דברים בנושא, בעיקר כי לא דיברתי בשום נקודה על מקרה ספציפי כזה או אחר. בבירור הייתה שם אלימות נגד חיילים. אם הייתה אלימות מצד החיילים, היא ראויה לגינוי באותה המידה. אבל את יודעת מה העניין, העניין הוא שהסיבה שיחידה שאנשים ישבו שם וסירבו לזוז הוא לא בגלל שהמדינה רצתה להזיז אותם והם התעקשו להשאר בגלל איזה עקרון נעלה. הם התעקשו להישאר שם ולהלחם במשטרה ובצבא ובאזרחים (חסימת כבישים ושריפת צמיגים) בגלל קדושת האדמה. אז אני אחדש לך משהו, אין קדושת אדמה. האדמה שייכת לכולם באותה מידה והדבר היחיד שהוא "קדוש" (מילה טפשית, אבל מתאימה פה מבחינת משמעות) הוא חיי האדם.

princes15

New member
אז בוא אני יחדש לך משהו...

אני יודעת אזרחות. והרבה. מסתבר שאינך יודע כלום על המתנחלים. להגיד עליהם שהם לא רצו לזוז מביתם רק בכדי להלחם במשטרה?אוי מי גאדדד כמה שאתה טועהה! וברור שיש קדושת אדמה!זה שאתה לא ציוני ולא מאמין(גנרראה) שהארץ ניתנה לנו ו=ר=ק= לנו, לא נותן לך זכות ללכלך ככה על המתנחלים.

moran f

New member
ומה לדעתך תפקידן של הבחירות?

כדי לקצר תהליכים - בבחירות את נותנת למי שנבחר לכנסת מנדט להחליט. זה אומר שנציגי העם שישבו בכנסת החליטו לאשר את תוכנית ההתנתקות בשם העם שבחר בהם. ככה זה עובד בדמוקרטיה לא ישירה (ואם בא לך לחזור אחורה, דמוקרטיה ישירה הייתה ביוון, אבל גם שם לא היו שואלים מה דעתך כי את אישה). וכדאי ללכת לבדוק שוב מה זו ציונות. מסתבר שלא רק הדרך שלך והאמונות שלך הן האפשריות.

princes15

New member
אווצ'

במקומך לא הייתי מזכירה את הקטע הזה עם יוון(לפחות לא לידי) כי אני פמיניסטית...אז בבקשה. ובבחירות אנחנו בוחרים את ראשי הממשלה שיהיו(בעיקר) ולא את אלה שיושבים בכנסת בלי לעשות כלום. ואני יודעת טוב מאוד מה זה ציונות.

moran f

New member
אז בבקשה מה?

ככה זה היה ביוון. הנקודה שלי הייתה בדיוק זו - זו הדמוקרטיה הישירה שהייתה בעולם. רוצה לחזור לזה? בבחירות לא בוחרים את ראש הממשלה, בבחירות בוחרים את הנציגים לכנסת. בחירות ישירות לראשות הממשלה היו ובוטלו. זה שאת לא מתכוונת לבחור את חברי הכנסת לא אומר שזו לא הכוונה. אם את חושבת שציונות זה להאמין ש"הארץ שלנו ורק שלנו", את לא יודעת מה זה ציונות. מצטערת.

princes15

New member
אז בבקשה אל תגידי את זה לידי....

ואני בכלל לא רוצה דמוקרטיה ישירה! אני רוצה שתמשיך להיות עקיפה- אבל שתהיה דמוקרטיה. ואני לא חושבת שציונות זה להאמין שהארץ שלנו ורק שלנו", זה היה רק תימצות קטן. אין לך על מה להצטער..:)

moran f

New member
ככה זה החיים

לפעמים צריך לשמוע גם דברים שלא רוצים. להתעלם מההיסטוריה לא יעשה שום טוב לעתיד (יש אנשים שניסחו את זה הרבה יותר יפה ממני). זו דמוקרטיה. את (או ההורים שלך, בהנחה ותקווה שה-15 מציין גיל) הצבעת לכנסת. חברי הכנסת מהווים ייצוג כלשהו (לא מדוייק, כי ככה זה בייצוג) של סך הדיעות של האנשים שבאו להצביע. העובדה שנבחרו האנשים האלו נותנת להם את המנדט להחליט החלטות בשם אותם אנשים שבחרו בהם. אם את רוצה משאל עם, את בעצם רוצה דמוקרטיה ישירה - את רוצה שישאלו כל אדם ואדם מה דעתו ולא ישאלו את האנשים שנבחרו לייצג את העם. אם את רוצה שיעשו רק דברים שמתיישבים עם דעתך, את בעצם רוצה דיקטטורה. אמרת או לא אמרת שמי שלא מאמין שהארץ היא שלנו ורק שלנו הוא כנראה לא ציוני? אם לדעתך יש בציונות יותר מאשר רק זה, האם לא יכול להיות שאותו אדם יתאים לשאר הקריטריונים?

princes15

New member
אני האחרונה שמתעלמת מההיסטוריה....

תסמכי עליי שאני יודעת כמה זה חשוב...(ובאמת אחרים ניסחו את זה יותר יפה ממך בלי להעליב או משהו כן...) אני בת 15 - מודה באשמה! חח אני מרגישה ממש ילדה קטנה שאת מבירה לי איך זה עובד - כי אני יודעת טוב מאוד מה זה בחירות...ואני ממש לא רוצה דיקטטורה באמת שלא!! ואם את אומרת שמשאל עם זה בעצם דיקטטורה-אז באמת אין לך מושג מה זה דמוקרטיה. להפך-משאל עם ימחיש את העובדה שאנחנו מדינה"דמוקרטית". לידיעתך, משאל עם הוא אחד הצעדים שממחישים את היותה של מדינה דמוקרטית, ואת זה כל אחד יודע(או אמור לדעת לפחות). וצודקת, הציונות כוללת יותר דברים מאשר להאמין שהארץ היא שלנו ורק שלנו.

moran f

New member
זה לא מה שאמרתי

אמרתי שאם את רוצה משאל עם את בעצם רוצה דמוקרטיה ישירה. זה מה שמשאל עם אומר - ישיר. את טוענת שאת לא רוצה דמוקרטיה ישירה, אבל מדברת על משאל עם. למי בדיוק צריך "להראות" שאנחנו מדינה דמוקרטית? דיקטטורה זה כי נראה שאת רוצה שיתקבלו רק החלטות שמתאימות למה שאת רוצה. מצטערת, זה לא עובד ככה. כולנו חיים עם החלטות שממש לא נראות לנו במדינה. יש הרבה דברים לעשות נגד זה - אלימות היא דרך מאוד לא דמוקרטית לפעול בה, ולא משנה כמה עצוב לאנשים.

princes15

New member
לא צריך להראות לאף אחד!!

אמרתי שצריך?? ופסדר אני יודעת מה זה דיקטטורה וברור שכל אחד רוצה שיקבלו החלטות לפיו, ואני יודעת שזה לא ככה ואין לי בעייה, אבל בכל זאת לא ירדתי מהעניין של משאל עם...זה דווקא לא כזה נראה לי "דמוקרטיה ישירה"... זה כמו סקר כזה...לא? ואת מה שאמרת בקשר לאלימות- תפני את זה לייצור(פליז אל תמחקו את התגובה בגלל זה!!) הזה שיושב עכשיו רגל על רגל במשרד שלו!!כי לפי מה שקרה בעמונה - לא נראה לי שהוא חושב כמוך בקשר לאלימות.

moran f

New member
הבחירות הן "סקר כזה"

ולמיטב זכרוני את תמכת באלימות יפה מאוד - מפנים אותם מהבתים שלהם, וקשה להם, ולא עשו משאל עם, אז מותר להם להיות אלימים כלפי חיילים (שאם כל רצונם הוא להימנע מאלימות יכולים פשוט לבצע עבירה ולסרב פקודה, לדבריך). את חוזרת בך? ואגב, הרבה אנשים חושבים אחרת ממני. מה לעשות.

princes15

New member
סירוב פקודה זו לא עבירה

ולא, אני לא חוזרת בי. למה את חושבת שהמנחלים הרביצו??רק בגלל שהחיילים גם הרביצו להם והתנהגו אליהם באגרסיביות כמו חיות!

moran f

New member
מי התחיל? אכן בוגר

ואני מצטערת, גם אם מי התחיל היה משנה אני לא חושבת שהחיילים הם אלו שזרקו את האבן הראשונה. מה לדעתך סירוב פקודה כן?

princes15

New member
סורי אבל זה מה שקרה באמת

אז למה המתנחלים היו צריכים להגיע למצב כזה של הצטברות בגג וזריקת אבנים??? ותאמיני לי שהחיילים עשו דברים ה=ר=ב=ה יותר גרועים מזריקת אבן! גם נפשי וגם פיזי.... מה זה לדעתי סירוב פקודה? משהו אדיר, אמיץ, מלא ערכים, לעמוד על שלך, לא לחשוב רק על עצמך אלא גם על האחר, וכל מיני דברים..!

moran f

New member
אוי ואבוי

ואם מחר יפקדו לכבוש מחדש שטחים, גם אז תחשבי שסירוב פקודה זה דבר כל כך נפלא? או שסירוב פקודה זה אמיץ רק כשהפקודה הפוכה לרצונך? היו למתנחלים מספיק דרכים חוקיות לפעול בהן, ובסופו של דבר הם הפסידו. זה לא מצדיק אלימות.

princes15

New member
לא ואני יסביר לך למה...

מפני שכשאדם מתגייס לצבא, הוא יודע לקראת מה הוא הולך, הוא יודע מה תהיה המטרה שלו בצבא. אם זה מלחמה - לצאת למלחמה (בכדי לכבוש שטחים כן) כי זה בעצם הצבא - צבא הגנה לישראל!! לכן אם הוא מתגייס אין לו זכות אחר כך להתלונן ולערער על הפקודה של לכבוש שטחים. אבל במקרה שלנו-מי ידע שהוא הולך להיות חלק מצבא גירוש??אף אחד!

moran f

New member
בקיצור

את רוצה שיקרה מה שאת רוצה, ולעצור כל דבר אחר. זו דיקטטורה.

princes15

New member
אוףףף לא נכון!!

אני בסה"כ רוצה להשפיע ולשנות דברים במדינה הזאת!! אני לא רואה שום בעייה במשאל עם. איפה הדיקטטורה פה?

moran f

New member
תשפיעי

אבל למה להפוך את כל הסדר במדינה רק בגלל שמתקבלות החלטות שאת לא אוהבת? את יכולה להשפיע ע"י כך שתבחרי במי שמייצג אותך בעוד 3 שנים והלאה, את יכולה להשפיע ע"י זה שתצטרפי למפלגה, תקימי מפלגה וכו', את יכולה להשפיע ע"י השתתפות בהפגנות חוקיות וכו'. לא חסרות דרכים. את רוצה משאל עם כי החלטת הכנסת לא מצאה חן בעיניך? אז גם אני רוצה. יש חוק (מצידי קחי את חוק החולה הנוטה למות שחלק מהסעיפים בו מציקים לי והוא גם קשור לפורום) שעבר ולא מתאים לי. אני רוצה משאל עם. משה, מהבית ממול, לא מתאים לו חוק אחר והוא רוצה משאל עם. דמוקרטיה ישירה כבר אמרתי?

princes15

New member
בעז"ה

אבל עוד 3 שנים ישראל כבר תיישם יותר מידיי את המשפט "ארצנו הקטנטונת". ואני כן משתתפת בהפגנות, ואני כן משכנעת אנשים שיצביעו למפלגה שאני מאמינה בה, אבל זה לא עוזר, כנראה שאני לא עושה מספיק!כי את יודעת מה הבעייה?יש לנו מדינה מושחתת!הכל הולך פה בכסף.כסף וכוח.

למעלה