הודעה זו לא קשורה לקבלה לרפואה

moran f

New member
יופי של ססמאות

אבל אני חייבת להתעקש - איך את מצפה שמשאל עם ישפר את המצב?

princes15

New member
איפה ססמאות בדיוק??

ברור שהוא ישפר!! ככה נדע מה העם רוצה- אבל ברור, שהממשלה תתחשב ברצון העם??מה פתאום??בחיים לא!

moran f

New member
*איך* הוא ישפר?

רצון העם ידוע. העם בחר את הכנסת כמייצגת שלו. או שאת חושבת שצריך לשאול לרצון העם בקשר לכל החלטה בנפרד? כי אם כן - אנחנו שוב בטריטוריה של דמוקרטיה ישירה.

princes15

New member
אממ...

ברגע שעושים משאל עם-יודעים מה העם רוצה, ולפי זה מתקנים ופועלים ואז דברים משתנים!!

moran f

New member
כמו שאמרתי, דמוקרטיה ישירה

גם עכשיו שואלים את העם. בתיאוריה כל 4 שנים, בפועל לעיתים יותר קרובות.

princes15

New member
נוו באמת תגידי בחירות וזהו

זה לא דמוקרטיה ישירה וממש לא!! דמוקרטיה ישירה זה ששואלים את העם על כל פיפס קטן. משאל עם זו שאלה חשובה ומכריעה שמוצבת בפני העם ונותנת לו להשפיע כי כנראה הממשלה מתלבטת בעניין זה.

moran f

New member
זו הנקודה שלי

יש בחירות. את רוצה משאל עם בנושא אחד שנראה לך חשוב. אני לא זוכרת שהם התלבטו, אני זוכרת שהם הגיעו להחלטה. בעיניך זו שאלה חשובה ומכריעה, בעיני חוק החולה הנוטה למות הוא שאלה חשובה ומכריעה. למה שעל השאלה שלך יהיה משאל עם ועל שלי לא?

princes15

New member
את מסבכת אותי

כי משאל עם על ההתנתקות הוא משהו שקובע לכל העם, ואילו משאל עם על יחיד זה לא רלוונטי. החולה יכול לערער אבל לא להרעיד מדינה שלמה.

moran f

New member
את מסבכת את עצמך

וחוק החולה הנוטה למות לא מדבר על יחיד. הוא מדבר על חולים שנוטים למות. מצב שכל אחד עלול חס וחלילה להגיע אליו, ומשפיע על המדינה במחינה חברתית, כלכלית ועוד.

princes15

New member
אוקיי

אז שיעשו משאל עם גם על זה. חוץ מזה אני לא יודעת מה הקריטריונים דעל פינם מחליטים האם לעשות משאל עם או לא.

moran f

New member
את רוצה משאל, תני את קריטריונים

השאלה היא איך את מונעת מהמשאל שלך והמשאל שלי והמשאל של משה והמשאל של כל אחד אחר להפוך לדמוקרטיה ישירה (צריך להסביר למה היא לא יעילה?)

princes15

New member
אני יודעת שדמוקרטיה ישירה היא לא

טובה. אני לא צריכה למנוע- כי משאל עם זה לא דמוקרטיה ישירה!!!תביני את זה!

moran f

New member
למה להבין את זה?

משאל עם הוא בדיוק דמוקרטיה ישירה. במקום להסתמך על נציגים את הולכת ושואלת כל אדם הראשי להצביע מה דעתו באופן ישיר.

princes15

New member
למה לא להבין את זה??

אוהוו אני לא יודעת איך להסביר לך את ההבדל אבל קיים הבדל!!אולי לא משמעותי אבל קיים...

moran f

New member
כמובן, כשזה משאל אחד

על מה שאת רוצה שייערך עליו משאל עם. אגב, מה היית עושה אם היו עורכים משאל עם והיה רוב לטובת ההתנתקות?

princes15

New member
מה ז"א משאל אחד?

אממ...לא יודעת מה הייתי עושה...אבל ברור שהייתי מתנגדת, מגישה עירעור, וממשיכה בהפגנות. את חושבת שהייתי שותקת?ממש לאא

moran f

New member
אז בשביל מה לשאול בכלל?

אם לא תקבלי דיעה מנוגדת לשלך, למה לטרוח לשאול? ואם היה משאל עם שבו היה רוב בעד ההתנתקות, האם עדיין היית מצדיקה אלימות מצד המתנחלים?

princes15

New member
מה לעשות!!

כן. אני תמיד יצדיק אותם, כי אני יודעת מה החיילים עשו. איך אפשר בכלל להצדיק את האלימות של החיילים? אני בשוק פשוט!

moran f

New member
אז כל צעקות ה"דמוקרטיה" שלך מיותרות

כי לא משנה מה תהיה ההחלטה ואיך היא תתקבל, אם היא לא תתאים לך את תפעלי נגדה גם בדרכים לא דמוקרטיות בעליל. את יכולה להמשיך לראות את עצמך כמגינת הדמוקרטיה, אבל עם הצהרות כאלו את ממש לא.

princes15

New member
מי אמר

שאני יפעל בדרכים לא דמוקרטיות?? את מוציאה לי מילים מהפה, כי אני אמרתי לך בדיוק ההפך!! אמרתי שאם יווצר מצב שהרוב יחליטו בעד ההתנתקות אז אני יערער , יעשה הפגנות וכו'...אלה דרכים לא דמוקרטיות??? לא נראה לי.

למעלה