רצון העם ידוע. העם בחר את הכנסת כמייצגת שלו. או שאת חושבת שצריך לשאול לרצון העם בקשר לכל החלטה בנפרד? כי אם כן - אנחנו שוב בטריטוריה של דמוקרטיה ישירה.
זה לא דמוקרטיה ישירה וממש לא!! דמוקרטיה ישירה זה ששואלים את העם על כל פיפס קטן. משאל עם זו שאלה חשובה ומכריעה שמוצבת בפני העם ונותנת לו להשפיע כי כנראה הממשלה מתלבטת בעניין זה.
יש בחירות. את רוצה משאל עם בנושא אחד שנראה לך חשוב. אני לא זוכרת שהם התלבטו, אני זוכרת שהם הגיעו להחלטה. בעיניך זו שאלה חשובה ומכריעה, בעיני חוק החולה הנוטה למות הוא שאלה חשובה ומכריעה. למה שעל השאלה שלך יהיה משאל עם ועל שלי לא?
וחוק החולה הנוטה למות לא מדבר על יחיד. הוא מדבר על חולים שנוטים למות. מצב שכל אחד עלול חס וחלילה להגיע אליו, ומשפיע על המדינה במחינה חברתית, כלכלית ועוד.
כי לא משנה מה תהיה ההחלטה ואיך היא תתקבל, אם היא לא תתאים לך את תפעלי נגדה גם בדרכים לא דמוקרטיות בעליל. את יכולה להמשיך לראות את עצמך כמגינת הדמוקרטיה, אבל עם הצהרות כאלו את ממש לא.
שאני יפעל בדרכים לא דמוקרטיות?? את מוציאה לי מילים מהפה, כי אני אמרתי לך בדיוק ההפך!! אמרתי שאם יווצר מצב שהרוב יחליטו בעד ההתנתקות אז אני יערער , יעשה הפגנות וכו'...אלה דרכים לא דמוקרטיות??? לא נראה לי.