הודעה חשובה

Eldarch

New member
../images/Emo45.gif

וגם, "מעאפן" ו"נשמע כמו שיר של נינט" "סינרגיה" וכו' זה לא איזו ביקורת רצחנית.ממש לא. זה ביקורת שהיא לגמרי בסדר וכל אחד פה יכול להגיד מה שבא לו בצורה כזאת..

לדעתי זאת ביקורת מעליבה...

ועזבי רגע את המעפן כי נמאס לי כבר לדון עליה(מבחינתי מעפן זאת צורת ביטוי מעליבה ומזלזלת) להגיד "וואי זה נשמע כמו סינרגיה" להקה שלא הייתה בכלל בתיכנון כשהיהודים הוציאו את מציאות נפרדת זה נשמע מעליב. כי אם מישהו כאן מושפע ממישהו זה סינרגיה מהיהודים,אז להגיד שהיהודים נשמעים כמו סינרגיה בגלל שהיהודים הוציאו חומר חדש אחרי 2 דיסקים של סינרגיה זה מעליב. ולהגיד "יותר מתאים לנינט לשיר את זה" זה גם די מעליב,זה מביא זלזול,כאילו תום לא כתב מספיק טוב,כאילו הקול של תום לא מתאים למה שהוא כתב,כאילו נינט ששרה כל פיסת נייר שמביאים לה תבצע יותר טוב שיר שתום בנה והשקיע במיוחד בשבילו ובשביל הלהקה. לפעמים אומרים סתם משפטים בלי יותר מדי מחשבה. אבל המשפטים האלה מאוד פוגעים ומעליבים בלי לשים לב בכלל. להתחיל להשוות להקה כל כך וותיקה ומכובדת כמו היהודים לזמרים בני 3-4 שנים זה מבחינתי זלזול מוחלט.

Tomer TR

New member
כולם מושפעים מכולם

ומה מעליב לכתוב "יותר מתאים לנינט לשיר את זה"? קודם כל היא שרה את קח אותי אז אולי יש לה פוטנציאל... סתם אבל אני מאמין שהוא התכוון במשפט הזה לזה שהשיר "מיינסטרימי" מדי לטעמו אתה לא צריך להעלב בשביל הלהקה (זה לפחות נראה ככה) וזה שאתה אומר שזה "זלזול מוחלט" להשוות את היהודים כי הם ותיקים לסינרגיה כי הם צעירים זה גם קצת זלזול (בסינרגיה ובמי שאוהב אותם לפחות) תחשוב על זה

עזוב רגע את נינט...

נניח שזאת הייתה כוונת המשורר. להגיד ללהקה וותיקה שקיימת 14 שנים שהיא מושפעת מלהקה שקיימת 4-5 שנים זה נשמע אבסורד. זה כמו שיגידו שהדיסק האחרון של פינק פלויד מושפע מהדיסק הראשון של רדיוהד(כמובן שזה לא אפשרי אבל רק לשם הדוגמא) זה לא שאני מזלזל בסינרגיה. זאת אחלה להקה ויש לה שירים נחמדים. אבל להגיד שהיהודים משופעים מהם זה נשמע קצת מעליב.

../images/Emo85.gifמכל התגובות שלך

זו הכי *מחפשת מילה יפה* לא הגיונית:) רן יקירי, זה לא משנה כמה שנים קיימים היהודים וכמה שנים קיימים סינרגיה , עצם העובדה ששניהם קיימים ועושים מוזיקה באותו הזמן יכול לגרור מושפעות של 2 הצדדים.. משמע היהודים מבחינת הגיון בהחלט יכולים להיות מושפעים מסינרגיה וכמובן שגם ההפך.. אני מבינה את מידת ההערכה שלך ללהקה הזו אבל רן, ההערכה שלך גובלת בהערצה עיוורת קח את זה לתשומת לבך.. ורק בשביל שתדע אני לא נכנסת פה לעימותים. יומטוב ושבת שלום

אז בעצם, אסור לזלזל ביהודים

ולהשוות אותם לנינט/סינרגיה כי זה לא לא לרמה שלהם, אבל מותר לזלזל בנינט וסינרגיה? יחי המוסר הכפול

וואי קצת התעופפתי../images/Emo178.gif../images/Emo52.gif

לא אישי רן, פשוט בכל הודעה שלך משהו אחר עצבן אותי

זה לא קשור לזלזול!

אני לא מזלזל בסינרגיה ונינט! נכון,אני לא חושב שהם ברמה של היהודים,זה הטעם האישי שלי. אבל כן יש כאן עניין של וותק ושל רזומה. להתחיל להשוות אמנים מצליחים בני 4-5 שנים לאמנים מצליחים בני 14 שנים זה לא לעניין. בדיוק כמו שז'קו פתח על קליינשטיין את הפה,בדיוק כמו שאריק ברמן פתח על משינה את הפה. יכול להיות שבעייני אנשים מסומים ז'קו ואריק ברמן הרבה יותר אייכותיים מרמי קליינשטיין ומשינה,אבל עדיין יש את עניין הוותק והרזומה,ולכן לפתוח את הפה על אמנים שקיימים 20 שנה+ כשאתה בשוק בקושי שנתיים זה לא לעניין. לכן להשוות את סינרגיה ונינט ליהודים זה לא נראה לי הוגן וחכם. קודם שאלו יגיעו להישגים ולרזומה שהיהודים הגיעו אליהם ואחר כך נתחיל בהשוואות. אין כאן עניין של מוסר כפול. את יודעת מה? אני מאוד יוני בלוך,הוא אומן נפלא לדעתי,אני הרבה יותר אוהב אותו מאשר את שלמה ארצי,אבל אם יוני בלוך ירד על שלמה ארצי,אז אני ממש לא אראה את זה בעין יפה וזה די יאכזב אותי. ואם אנשים בפורום יוני בלוך ישוו אותו לשלמה ארצי אז כן זה יראה לי פסול למרות שאני יותר אוהב את יוני בלוך משלמה ארצי. כי בכל זאת,וותק ורזומה זה דברים שלא הולכים ברגל. מקווה שהבנת את הכוונה שלי.

אתה עושה כאן המון ערבובים לא קשורים

יש הבדל בין ז'קו/אריק ברמן שפתחו את הפה ולכלכלו סתם על אמנים אחרים, לבין אנשים אובייקטיבים שהשוו את היהודים ללהקה אחרת [מבחינה מוסיקלית, כי אפחד לא דיבר על רזומה או ותק]. אני לא מבינה מה הבעיה פה. היהודים נשמעים כמו היהודים וסינרגיה כמו סינרגיה. אם יום אחד היהודים מוציאים שיר שנשמע לאנשים כמו סינרגיה אין פה עניין של ותק ומי היה פה קודם... הם פשוט נשמעים כמו סינרגיה [לדעתם]. זה כל הסיפור.. אם אתה חושב שזה מעליב כנראה שלך יש דעות משלך על סינרגיה ונינט, ואז כל הדיבורים על זלזול והערכה מאבדים קצת מהערך שלהם.

אוקי בנקודה הזאת את כנראה צודקת...

יכול להיות שפה קצת הוצאתי דברים מהקשרם. מישהו אמר שהשיר נשמע לו כמו סינרגיה,אז אוקי שיהיה. מישהו אמר שמתאים לנינט לשיר את זה,אוקי אז זאת דעתו. פשוט נינט וסינרגיה אלו 2 נקודות רגישות אצלי בכל הנוגע ליהודים(סיפור ארוך) אז כנראה שקצת לקחתי את זה לכיוון לא נכון. אז אני מצטער שהכנסתי את נינט וסינרגיה לתמונה. אבל בנושא השני אני מצטער אבל אני עדיין חושב אחרת.

Eldarch

New member
אבל רן..

זה ממש ל קשור מתי סינרגיה באו..לא אמרנו שהיהודים באו במטרה לחקות את סינרגיה ושהם מושפעים מהם.. סה"כ אמרו פה שזה נשמע קצת כמו סינרגיה. אתה לא חייב להסכים עם זה אבל מי שחושב ככה בכיף שלו ולהגיד שזה מתאים לנינט זה לא בדיוק לזלזל בתום..כאילו יש מצב שאולי אתה לא אוהב אותה אז זה מתפרש לך כזלזול.. אתה יודע מה?אולי באמת זילזלו..אבל זה מה שאנשים חושבים ועם כמה שבעיניך זה פוגע סה"כ בכלליות זה ממש לא ביג דיל ואתה יודע, בקשר להשוואות....זה שלהקה פועלת 3-4 שנים לא אומר עליה כלום מבחינה מוזיקלית.

חבל שדווקא את אומרת את זה...

בתור אחת שמחוברת חזק ללהקה הייתי מצפה ממך לקצת יותר רגישות לעניין. אולי את לא מרגישה "חברה" שלהם אלה עוד אחת בקהל,אני אישית לא מרגיש ככה. אני לא חוצה יבשות וימים כי אני מרגיש "עוד אחד מהקהל" החיבור שלי עם הלהקה הוא הרבה יותר מאוד פרצוף בקהל. אז נכון,הם לא חייבים לנו כלום ואנחנו לא חייבים להם,אבל בכל זאת מי כמוך יודעת כמה הרמוניה יש בין הלהקה לקהל. אז אולי הלהקה שמה "זין" על התקשורת ועל גלגל"ץ ועל הממשלה ועל לא יודע מה. אבל על הקהל שלה היא לא שמה זין. וכשמישהו מהקהל אומר משהו שלא במקום זה הרבה פעמים פוגע או מעליב. אני אתן לך דוגמא. עד לפני שנה בערך,כשהייתי חוזר מהופעות שלא ממש נהנתי בהם הייתי כותב ביקורות חריפות "איזה הופעה מעפנה,איזה חרא פלייליסט,הלהקה לא הייתה משהו" עד שמתישהו גיא נכנס לכאן וכתב לי "שמע אתה ממש מגזים עם הקטילות,זה לא נעים לנו" ואחרי זה גם תום אמר לי את זה אחרי הופעה והייתה תקופה שהוא ממש נעלב ממני ובקושי רצה להגיד לי שלום או לתת חיבוק. הבנתי שכמה שזה ישמע אבסורד הם נעלבים כשאני קוטל אותם,כי כנראה גם מבחינתם אני לא עוד פרצוף בקהל אני קצת יותר מזה,כי אם סתם איזה טוקבקיסט או מישהו שהם לא מכירים בפנים היה כותב "וואי חרא הופעה בלה בלה בלה" אני לא חושב שהם היו מייחסים לזה יותר מדי חשיבות. ומאז אותו מקרה מיתנתי מאוד את התגובות שלי אחרי הופעות,גם כשלא ממש נהנתי והפלייליסט לא היה משהו הייתי כותב את זה בעדינות,ובאמת מאז לא שמעתי אף תלונה ואני חושב שגם תום וגיא מתייחסים אלי עכשיו יותר בכבוד,כי אני נותן להם יותר כבוד. נכון שהרוב פה אהבו את השיר. אבל כמה מאלה שלא אהבו כתבו תגובות באמת מגעילות. ואני ממש לא בטוח שאם הלהקה נכנסת לקרוא את זה הם לא יעלבו מהתגובות האלה. כמו שגיא ותום נעלבו מהביקורות הלא עדינות שלי ככה הם יכולים גם להעלב מביקורות לא עדינות של חברי פורום אחרים. ושוב כמו שאמרתי להדס. גם אם הלהקה לא תקרא את זה אותי אישית זה מעליב,כי מבחינתי הם כמו חברים,לא חברים חברים כאלה שיוצאים איתם לפאב,אבל חברים בלב ובנפש והחיבור איתם יותר עמוק מהרבה חברים אחרים. תחשבי רגע אם נגיד מישהי שאת מאוד אוהבת(לא בהכרח חברה) הייתה מכינה יצירה,משקיעה בה את כל נשמתה,עבדה עליה מאוד קשה,ואז היו באים אנשים והיו אומרים על היצירה הזאת תגובות נזעמות ומזלזלות,לא היית נעלבת בשבילה? אז ככה אני מרגיש. אז את יכולה להגיד שאני יוצא מפרופורציות אבל הלב לא בוחר אם להעלב או לא...

ella42

New member
תנו כבוד מבחינת מוסריות!

אתם אתם יודעים שהיהודים לא נכנסים לכאן וקוראים את הדברים! זה לא אומר שצריך לתת ביקורת כזאת. תנו כבוד גם לאנשים ויצירות גם לא הכי טובות בעולם (חוץ מנינט!).

או סוף סוף מישהי מסכימה איתי ../images/Emo13.gif

ואגב זה לא מדויק שהיהודים לא נכנסים לכאן וקוראים את הדברים כי הם כן קוראים מדי פעם(לפחות ידוע על גיא וטיטי לא יודע לגבי השאר) אבל כמו שאמרת,גם אם הם לא נכנסים וקוראים עדיין אפשר לתת טיפה יותר כבוד גם ליצירות שאתם חושבים שהן לא הכי טובות בעולם.

izzys

New member
רן יקירי, צר לי לאכזב אותך.

אבל אתה בכלל לא מכיר אותי, ואין לך שמץ של מושג באילו מישורים אני מחוברת יותר או פחות ללהקה. בתפיסה והרגישות שלי ללהקה אני ממש לא הולכת לשתף אותך. הלהקה ממש לא שמה זין על הקהל, אבל היא יוצרת אך ורק בשביל עצמה. זאת האמנות שלהם נטו, וציטטתי לך את תום מלפני ארבעה ימים בדיוק. מגעיל זה יחסי, ואנשים פה נתנו ביקורות ברובן מאוד מכבדות. וגם אלו שפחות ממש לא חרגו לפסים שאמורים לעורר כזאת תגובה. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=365&msgid=77125085&archive=1 תשווה את התגובה הזאת לתגובה כלשהי שנכתבה פה. תקרא שוב. ההשוואה שנתת ממש לא קשורה כאן. אני את שלי אמרתי.

hadas2401

New member
אתה בעצמך אמרת..

"אני קצת יותר מזה,כי אם סתם איזה טוקבקיסט או מישהו שהם לא מכירים בפנים היה כותב "וואי חרא הופעה בלה בלה בלה" אני לא חושב שהם היו מייחסים לזה יותר מדי חשיבות." אני לא יותר מעוד פרצוף בקהל, סבבה? הלהקה לא מכירה אותי, ואני גם לא מתיימרת לכך שיכירו. אז כן, אני סתם איזו טוקבקיסטית או מישהי שהם לא מכירים, ואתה בעצמך אמרת שלא נראה לך שהם מייחסים אליי חשיבות מרובה.

hadas2401

New member
אגב

שתהיה בעניינים שאם הלהקה תקח עכשיו משהו ללב- זה אך ורק באשמתך. תראה איזה עניין גדול עשית מזה.. מכמה מילים שאנשים זרקו פתחת דיון שלם ואם הם יקראו כאן - יכול להיות שהם לא היו שמים לב לזה אפילו, אבל אני בטוחה שלדיון הגדול הזה הם ישימו לב. כל הכבוד רן, כפיים.

rcdrt

New member
מה שקורה פה ממש מגעיל אותי !

מה שקורה פה ממש מגעיל אותי ! אני מסכים עם כל מילה של לאונרדו ! יש ביקורת ויש ביקורת. מה שאנשים אומרים פה בפורום של היהודים נשמע פשוט דוחה. אתם נהנים לשנוא אותם! זה אפילו יותר גרוע ממה שאנשים ששונאים את היהודים אומרים עליהם. תנו טיפת כבוד. מה קורה לכם? אני מוצא את עצמי מתגעגע לטישלר לקרן לעדי לשחר ועוד ועוד ועוד...כל כך מתגעגע...! אפשר להעביר ביקורת אבל פה נאמרים שטויות וכל אחד נהיה לי פה מינימום מבקר מוזיקה של הרולינג סטונס. איזה דברים... " בשיר הזה היה חייב להיות סולו" (יאללה לך הביתה ! מה אתה עושה פה בכלל?) " זה נשמע כמו סינרגיה" ( תתביישו לכם אתם לא מכינים כלום במוזיקה אם זה מה שאתם אומרים) " זה מתאים לנינט"(על זה כבר ממש אין לי מה להגיד זו פשוט אמירה דוחה!) אתם לא אוהבים את השיר? סבבה . לא קרה כלום. אבל בין זה לבין הביקורות המגעילות שנכתבו פה יש מרחק עצום! תחשבו קצת לפני שאתם כותבים כל שטות ומנסים לעשות רושם אחד על השני. אתם פה בשביל להעליב? להרגיז? לשנוא? ללכלך? בשביל מה? אני לא מבין. קלטתם איזו רמת נגינה יש בשיר הזה בכלל? כמה הכל יושב ומדויק? איזה טייק שירה אדיר יש כאן שאתם מעיזים לזלזל בו? אני אם תרשו לי חושב שזה שיר ענק! יש פה עיבוד מדהים לחן לא מהעולם הזה וטקסט שגורם לי לדמוע ולהרגיש כמו שמזמן לא הרגשתי. נכון שעברו כמה שנים מאז שנכנסתי לפורום של היהודים אבל הדבר האחרון שציפיתי זה לפגוש כאלה ביקורות ועוד מאנשים שכביכל אוהבים את הלהקה. פעם כל מי שפעם היה כאן החזיק את הלהקה אל מול כל מתנגדיה! היינו כמו חומה של אהבה שהקיפה את הלהקה! תמכנו בה והלכנו איתה עד הסוף לכל מקום! היום כל המתנגדים והשונאים של הלהקה כאילו נמצאים פה בפנים. בתוך הפורום! מה נהיה? אני מתבייש! ולחשוב שמישהו מהם גם בטח קרה את הדברים האלה גורם לי לעצב גדול

למעלה