הודעה מנהלתית

ההנחה נכונה,

ומה הבעיה במצעד נרגילות?
לא הייתי רוצה שהילדים שלי יעשנו נרגילות בשלב זה, ואני אישית לא מעשן כלום, אבל זה לגיטימי מבחינתי באותה מידה ש"פסטיבל יין" או "אוקטוברפסט" לגיטימיים, ואני לא הולך להסתיר מילד שלי את העובדה שיש בעולם אנשים שמעשנים

Cahill

New member
פסטיבל היין זה במתחם סגור ולא בתהלוכה ברחובות

כתבתי שלזה אין לי התנגדות, כי אז מי שרוצה בא ואין לי כפיה לראות את הזוהמה הזאת.

יש הבדל מהותי בין להגיד לילדים שלך שיש בעולם אנשים שמעשנים ושזה לא בריא לבין שיש מצעד לראוה שמראה את לגיטימיות הדבר.

גם בתהלוכה ברחובות לא צריך להתיקע

אם יש בעיר תהלוכה של הומוסקסואלים או של חרדים או של מצעד צה"ל או של איגוד מגדלי הפיסטוקים, אז אפשר ללכת מסביב ואין שום כפיה. אף אחד לא יכריח אותי (או את הילד שלי) לצפות בתהלוכה.

ranisharoni

New member
מה הבעיה שילדים יראו את זה?

אם מדובר בפולקלור כמו בפסטיבל? תלכי וגם את תהני.
בסיאטל למשל יש כל שנה פסטיבל אומנותי בו אנשים רבים צובעים את עצמם ורוכבים בעירום:
http://www.youtube.com/watch?v=Hc5yBAOewOw

עיר מצויינת עם אנשים טובים (בהחלט לא סדום).

אגב, ילדים שהומצו ע"י זוגות חד-מיניים לא פיתחו נטיה חד-מינית יותר מהממוצע באוכלוסיה כולה (עוד עדות למרכיב המולד).

Cahill

New member
קרא את תגובתי לרקדן

את ההערה שלך תרשה לי לא להסכים איתך, כי לא מדובר על נטיה חד-מינית אלא על תיסבוכים עתידיים של הילד שגדל למשהו לא טיבעי ושונה מחבריו.
בגן אצלנו יש יום לאבות ויום לאמהות ו-2 לסביות שמגדלות את בנם הופיע ליום האבות.
תגיד לי אתה, איזה פרצוף יש לילד?

Gidi Shemer

New member
הנה שיר בשבילך

http://www.youtube.com/watch?v=_qf0puHJ-KM

תראי, אני לא אנסה לשכנע אותך יותר בשום דבר. אני, להבדיל מסופלין לא חושב שאת אדם נורא. אני חושב שראיית העולם שלך חשוכה ושייכת לעולם עתיק.
אני חושב שאם כבר יהיה למישהו תסביכים, זה לילד שיתגלה כ"שונה" יום אחד, אחרי שההורים שלו חינכו אותו שהשונה הוא ילד לא טבעי או מוזר. חבל שבימינו אלו אנשים עדיין מחזיקים בראיית עולם שכזו, אבל אחרי מה שכתבת בעבר על ברית מילה, אני לא ממש נדהם.

תקשיבי לשיר טוב טוב. אול משהו יחלחל בכל זאת.

יש בזה משהו.

הנה למשל שבלולון, שהולך לגן המקומי בשכונה שלנו. לשמחתי הוא לא שונה מרוב הילדים בגן שלו - גם הם לא נימולים.

Sophalin

New member
הדיון הזה הופך אותך לאדם נורא

כדאי שתפסיקי.
אם הומואים מתנשקים מגעילים אותך אל תסתובבי ברחובות. אנחנו נמשיך להתנשק שם וזבש"ך

Gidi Shemer

New member
זה לא עניין של אדם נורא

זה עניין של אדם שמסרב להבין איפה טמונה הבעיה.

יש לי חבר טוב שאומר לי בכל הכנות שלראות הומוסקסואלים מתנשקים ברחוב דוחה אותו. מיד אח"כ הוא גם אומר שהוא מבין שהבעיה היא אצלו ולא אצלם.
אנשים גדלים בסביבה מסויימת ומפתחים את ראיית העולם שלהם (בין היתר) מתוך ההשפעה הסביבתית הזו. אם אני ואתה היינו גדלים באלבמה בתחילת המאה ה- 20, סביר מאד להניח שלא הינו מצליחים להבין מי יכול להעז בכלל להעלות בדמיונו שאדם שחור צריך ללמוד עם אדם לבן באותו בית ספר. אנשים שגדלו בסביבה שרואה בשונה משהו דוחה ומפחיד מתקשים להחליף דיסק כשהם נחשפים לסביבה אחרת או לעובדה שהשונה הוא לא ממש שונה מהם.

cahill לא שונה בתפיסת עולמה מרבים אחרים. היא רואה בהורים שלא מלים את ילדיהם אנשים מוזרים ובהומוסקסואלים אנשים דוחים, ובכלל- בשונה כמשהו מפחיד ודוחה. עם זאת, היא כן כבר מספיק נפתחה להכרה שיש להם זכות לפחות לעשות מה שהם עושים בביתם. הצעד הנוסף, ההבנה שהבעיה היא אצלה ולא אצלם, הוא הצעד החסר.

זה לא הופך אותה לאדם נורא. זה הופך אותה לעוד אדם חשוך ומי יודע- אולי כשתכיר מקרוב הומוסקסואלים תשתנה דעתה. אולי אם בנה יגדל להיות הומוסקסואל היא תראה דברים קצת אחרת.
ואולי לא.

גם אותי זה דוחה.

מה לעשות שכשאני רואה נשיקה בין שני גברים -לא נעים לי. גם כשאני רואה אישה חולצת שד ברחוב לעולל - לא נעים לי. יש עוד הרבה דברים שלא נעים לי לראות.

אבל זה שלא נעים לי לא אומר שאני שולל את זה. גם לא נעים לי לחשוב שאנשים עוברים בדיקות רקטאליות אצל הרופא, אבל אני לא הולך להפגין מול מרפאות. אני לא צריך "להתגבר" או "לעבור הארה" כלשהי, כי אני לא חושב שהרתיעה שלי היא בעיה שדורשת פתרון. אני פשוט צריך לשתוק ולהתמודד עם האי-נעימות שלי בעצמי במקום להתחיל לאסור על אנשים להתנהג בצורות הללו.
וכשאשתי היתה מארחת בביתנו חברות מקבוצת ה"תמיכת הנקה" שהיא השתייכה אליה, וחמש נשים ישבו אצלי בסלון וחלצו שד לעולליהן, אז שמחתי מאד וגם הגשתי לכולן כיבוד - והלכתי לחדר אחר להתקשקש במחשב.

Gidi Shemer

New member
וזה בדיוק מה שאני מתכוון

אתה לא חושב שיש אצלם בעיה. זה דוחה אותך, סבבה. אתה מתמודד עם האי נעימות שלך בעצמך.

ובקשר למשפט האחרון שלך, זה אשכרה ככה? חמש נשים מיניקות ביחד ומשוחחות על דא ועל הא, או על הנקה עצמה? או על כדורגל?
איך זה הולך? מישהי אומרת, "תשמעו איזה טריק מדהים למדתי אתמול", מדגימה, וכולן מחרות מחזיקות אחריה?

זה אשכרה ככה.

נשים נפגשות בבית של אחת מהן ומדברות ועושות מה שבא להן. הרעיון הוא שבמפגש כזה האישה תרגיש נוח גם עם ההנקה עצמה (כמובן) וגם לשאול ולהתייעץ...וכן, גם להדגים, אם יש בכך תועלת.
בעבר הלא-רחוק הנקה היתה חלק כל כך טבעי מהחיים שכל ילדה ידעה מגיל צעיר איך להיניק רק מלראות מה קורה סביבה במשפחה ובקהילה. כיום אנחנו,כחברה, נאלצים להמציא מחשד את הגלגל וללמד נשים את המיומנות הבסיסית והחשובה הזו.

Sophalin

New member
תגובה

אם הבעיה אצלו והוא מבין את זה אז אני יכול להבין. כי בסופו של דבר אני לא חושב שהוא רוצה להשאר עם הבעיה.

כשאדם לא מודה בבעיות שלו - זה הופך אותו לאדם נורא.

cahill לא שונה בתפיסת עולמה מרבים אחרים. היא רואה בהורים שלא מלים את ילדיהם אנשים מוזרים ובהומוסקסואלים אנשים דוחים, ובכלל- בשונה כמשהו מפחיד ודוחה. עם זאת, היא כן כבר מספיק נפתחה להכרה שיש להם זכות לפחות לעשות מה שהם עושים בביתם. הצעד הנוסף, ההבנה שהבעיה היא אצלה ולא אצלם, הוא הצעד החסר.
אני חושב שכיום עם כל המודעות, התקשורת והמידע הנגיש - אנשים שמסרבים לקבל את השונה הם אנשים דוחים, חשוכים וגם לא אינטליגנטים במיוחד...

Gidi Shemer

New member
זה לא שאני לא ממש מסכים איתך

אבל אני עוד עם תקווה שאנשים כמו cahill עוד ייצאו מאותו מקום בו הם נמצאים. אם אני זוכר נכון, היא כתבה פה או בפורום אחר שיש לה ילד (ילדה?). אם הוא יגלה יום אחד שהוא הומוסקסואל, יש אפשרות שהיא תהיה מאלו שמנדים את ילדיהם. אני מקווה שזה לא יהיה המקרה. אני מקווה שהיא תוכל להבין שילדה אינו משול לכלב או זונה, אלא הוא טוב כמו כל במאדם אחר. מי יודע?

אני אשאר למרות הכל עם "קצת" תקווה.

tombenarye1234

New member
אני חושב שכדאי לקחת את הדברים בפרופורציות

גם אם למישהו יש בעיה עם הומוסקסואלים, כל עוד הוא לא עושה עם זה משהו רציני הוא לא "אדם נורא". הוא אולי לא גדול האומה, אבל הוא לא "נורא".

כן, זה לא נעים מה שהיא כתבה, אבל כדי להיכנס לרשימה השחורה של "אנשים נוראיים" צריך לעשות טיפה יותר מכך. לעשות משהו קיצוני לרעה בנושא אחד או לעשות הרבה דברים רעים בכמה נושאים.

Sophalin

New member
לא נכון

לפעמים מילה רעה זה מספיק.
ואין שום ספק שמילים רעות מבטאות מחשבות רעות שמובילות למעשים רעים.
גם אם היא לא עושה את המעשים בעצמה, היא נותנת לגיטימציה או איזשהי דחיפה לאחרים לבצע מעשים רעים.

Sophalin

New member
לא נכון

גם השלטון הנאצי התחיל רק במילים
(חוק גדווין!)

ranisharoni

New member
אל תשווה אותה לנאצים - זה באמת מוגזם

היא בעד שיוויון זכויות אבל בדומה לרוב העם הזה היא שמרנית בדיעות שלה הודות לנורמות חברתיות מאוד עמוקות (ואבולוציה כמובן). אדם שמגרש את ילדו מהבית היות והוא הומו (אסור בישראל) הוא אדם נורא. סופר לי שחלק ניכר מהילדים ההומלסים בארה"ב הם ילדים שגורשו מהבית בגלל הנטיות המיניות שלהם.

Sophalin

New member
אני לא השוותי לנאצים

חוק גדווין.

(אגב מי אמר שאסור לגרש ילד מהבית על היותו הומו?)

למעלה