הודעה מנהלתית

tombenarye1234

New member
זה שאתה עושה משהו שהנאצים עשו

(לנשום, ללבוש בגדים, לגדל שפם, או במקרה שלנו, להביע את ההרגשה שלך) עדיין לא בהכרח הופך אותך לאדם נורא.

זה שמדיבור יכול לצאת גם את מעשי הנאצים, לא אומר שכל מי שמדבר הוא אדם נורא. הוא יהיה אדם נורא אם הוא ימשיך בדרכם של הנאצים ויעבור מדיבור למעשים.

דיבור הוא לגיטימי, כל עוד אתה לא מסיט או מביע תמיכה בעמדות פאשיסטיות (יש הבדל בין 'לא אוהב הומוסקסואלים אבל זכותם' לבין 'צריך לאסור עליהם'. האמרה הראשונה לא נעימה, האמרה השניה היא פאשיסטית).

לא רואה איך מה שהיא כתבה הופך אותה לאדם נורא. אפילו לא אדם רע.

Sophalin

New member
אוקיי אני אשאל אותך שאלה כזו

למה כשמישהו אומר משהו נגד "יהודים" אז הוא נאצי
וכשמישהו אומר משהו נגד "הומואים" אז הוא לא?

בשואה הנאצים התייחסו להומואים יותר גרוע משהתייחסו ליהודים!

tombenarye1234

New member
לשנוא מישהו כי הוא

(1) נולד לאמא מסויימת (AKA "להיות נאצי") זה שונה מ(2)לשנוא מישהו שעושה פעולה מסויימת, זה שונה מ(3)להיגעל ממישהו שעושה פעולה מסויימת וזה שונה מ(4)להיגעל ממעשה שאותו אדם עושה.

Cahill מתנדנדת בין 3 לבין 4. שזה רחוק מלהיות נאצי.

Sophalin

New member
עם כל הכבוד

הנאצי עשו יותר מאשר "לשנוא מישהו כי הוא נולד לאמא מסויימת"

הנאצים הוקיעו כל אדם שונה. כל מי שלא הולך בתלם. כל מי שתרבותו שונה או שאינו מסכים עם דרכם.

אז כמו שאמרתי - הנאצים רדפו הומואים בצורה הרבה יותר נחרצת ואכזרית מאשר יהודים.

אני חושב שענית לעצמך.

למיטב הבנתי, Cahill לא שונאת הומואים. להיגעל ממשהו אין פירושו לשנוא אותו - זו שגיאה שהרבה אנשים מכל צידי המשוואה נכשלים בה. היא גם לא מציעה לנקוט בצעדים אקטיביים של רדיפה. כפי שציינת, קל לראות כיצד מתבצעת רדיפה של הומואים הלכה למעשה: הרייך השלישי נתן לנו דוגמה אחד לאחד. עם כל ההתרעמות על הדעות של cahill, הבעת סלידה מתהלוכה אינה קרובה בשום צורה לכליאה במחנות ריכוז או השמדה פיזית.

לי למשל אין שום בעיה עם אנשים שסולדים מיהודים. שיסלדו חופשי. גם זה חלק מהליברליזם. הבעיה מתחילה בהתערבות אקטיבית בחיי האחר - שזה דבר שהנאצים עשו ועוד איך, ו-cahill לא מציעה.

Sophalin

New member
אני לא מקבל את זה

אם אדם סולד מאחר שיבושם לו אבל שישמור את זה לעצמו. הבעה של שנאה וסלידה שוות ערך להסתה.
אם מישהו סולד מהיהודים שיסבול בשקט.

"הבעה של סלידה ושנאה"

יכולה להתקיים בכמה וכמה צורות, חלקן נורמטיביות וחלקן פחות.

גם חורה לי שאחרי שטרחתי להבדיל בפירוש בין סלידה לבין שנאה, אתה שב וכורך אותן יחדיו. אבל זה ניחא.

Sophalin

New member
גם לי חורה

ההתממות הזו.
בחברה שלנו כשמישהו אומר על משהו "זה מגעיל אותי" עולות מזה בקלות השתמעויות פרגמטיות של "אני שונא את זה"
אז לנסות לכופף את המילים למה שמתאים לתאוריה זה נחמד אבל לא עולה בקנה אחד עם המציאות.

Sophalin

New member
בוא נסכם בזה

שהפרדת ההגדרות שלך בין "סלידה" ו"שנאה" לא קיימת במציאות היומיומית שבה אנו חיים.

והמציאות היומיומית שבה אנחנו חיים

היא לא המציאות הרצויה.
אם לך מותר להתרעם על כך שאנשים אומרים דברים, אז גם לי מותר.

Sophalin

New member
ההבדל הוא

שבעוד שאתה מתחיל לבחון לי סמנטיקה דקדקנית וקפדנית שאינה רלוונטית ממש לדיון (בסיכומו של דבר ההשפעות לא שונות בהרבה) אני מדבר על דברים עקרוניים.

וכן, אני חושב שיש לעקור חשיבה חשוכה וחינוך אפל מהשורש...

אם לדעתך

אני "בוחן סמנטיקה דקדקנית וקפדנית" ואילו אתה מדבר על "דברים עקרוניים", אז לא רק שאין לי מה להגיד, גם סגרת לי את איך להגיד את זה.

tombenarye1234

New member
כשאומרים נאצי הכוונה למישהו גזען אידאולוגי.

נכון, זה סיכום מאד לא שלם ואף זול של הנאציזם; נאציזם היה הרבה יותר מכך. היו גם סוציאליסטים וכו'.

אבל אנחנו סוטים מהדיון, לא נאמר כאן שום דבר בדיון שהוא ברמה של הנאצים ולא נאמר כאן שום דבר בדיון שיעניק לבעליו את התואר "אדם נורא".

זכותו של אדם להיגעל ממשהו וזכותו להגיד זאת. אני חושב שזה בוטה ולא מנומס ואם זה היה מגעיל אותי לא הייתי טורח להגיד את זה, אמרה שכזאת אומרת יותר על הכותב מאשר על הקהילה. עם זאת, זה לא הופך אותה לשטן.

Sophalin

New member
במקרה הזה

נצטרך להשאר משני צידי הגדר.

אני רואה באנסטסיה מיכאלי למשל אדם נורא...

tombenarye1234

New member
לשנוא מישהו כי הוא

(1) נולד לאמא מסויימת (AKA "להיות נאצי") זה שונה מ(2)לשנוא מישהו שעושה פעולה מסויימת, זה שונה מ(3)להיגעל ממישהו שעושה פעולה מסויימת וזה שונה מ(4)להיגעל ממעשה שאותו אדם עושה.

Cahill מתנדנדת בין 3 לבין 4. שזה רחוק מלהיות נאצי.

למעלה