הודעה מנהלתית

Cahill

New member
מי המיעוט?

מכיר שמליון סינים לא טועים?
אני כאן בדעת הרוב ולכן לא אצלי הבעיה, אלא אצל השונה.

פתחת תאוריה יפה עליי, רק חבל שיש בעיה אחת שהיא לא נכונה, כי יש לי ידיד עוד מתקופת רווקותי שהינו הומו וסיפר לי את כל סודותיו, כולל התחלות שלו עם גברים וראיתי אותו גם בפעולת "צייד" ולא היה לי שום בעיה עם זה.
הבעיה שלי לראות פרובקטיביות, של אנשים כמו סולפין שלא אכפת להם להתנשק ברחוב שכולם יקפצו להם, כי הם החליטו שזה מה שהיצר שלהם רוצה.

Cahill

New member
אותי לאדם נורא?

אתה לא מתבייש לאכול ברחוב כשאנשים מסביבך צמים.
אני גם לא אתפלא אם תיסע ביום כיפור לים דרך רחובות העיר הסוענים כשעל גגון מכוניתך יהיה גלשן.

כדאי שלפני שאתה מנסה להאיר את האחר, תאיר את עצמך!

Sophalin

New member
כן, את אדם נורא

ולא אני לא מתבייש לאכול כשאנשים סביבי צמים. הם בחרו לצום שיתמודדו עם בחירתם.
בדיוק כמו שאני נאלץ לראות את האנשים שסביבי אוכלים גוויות מתות כל הזמן ואני צריך להתמודד עם זה...

לעומת זאת, אני לא אוציא סנדוויץ שמן בלב רחוב בבני ברק רק בשביל לעשות דווקא.
ואני גם לא אוכל ארוחה לפני אדם רעב שרעב בגלל שפשוט אין לו כסף לקנות אוכל (סביר להניח שאפילו אקנה לו משהו לאכול עם איך שאני מכיר ת'צמי).

ואין לי בעיה לנסוע ביום כיפור בעיר - לא ברכב כי אני לא אסכן את כל אלו שמתרוצצים בכביש עם אופניים אבל אין לי בעיה לעשות את זה למשל עם קורקינט חשמלי, אופניים חשמליות, רולר בליידס או סקייטבורד.

זה שאת חיה בתוך עולם נטול ערכים ממשיים זה לא משהו שאת יכולה לשפוט אותי לפיו...

Cahill

New member
תרשה לי לסיים את הדיון ולפרוש בשיא

אני רואה שאין לי פרטנר לדיון ואני הולכת על טיפות בשביל לא להתנשא עליך.

זאת תגובתי האחרונה בשרשור זה למרות שטרם הספקתי לקרוא את שאר התגובות, אז סליחה מראש עם המגיבים האחרים.

tombenarye1234

New member
אני נסחפתי עם רעידות אדמה?

תגגלי "ש"ס רעידות אדמה" ותראי מה תקבלי.

אם את רוצה שהמצעדים יפסיקו, במקום להגיד "שאת נגעלת מנשיקות הומואים ושהמצעד מגעיל" (דברים שרק מעודדים את המצד אגב) בקשה, תשכנעי את הכנסת להפסיק לפגוע בזכויות הבסיס שלהם. זו הדרך היחידה (והראויה) להפסיק את המצעד.

Cahill

New member
זאת ממש לא הדרך להפסיק את המצעד וכפי שהסברתי

ככה הם משיגים את התוצאה ההפוכה, כי הם איבדו את הקול שלי ושל רבים אחרים.

מעניין שבחרת לא להתייחס ליום הנרגילה או ליום הזונות. האם גם להם תרצה לתת זכויות?

Cahill

New member
אחנך אותו לא להיות פרובקטיבי בדיוק כפי שאני

מחנכת אותו עכשיו כך שאני לא רואה הבדל בהתנהלות שלי אליו.

Gidi Shemer

New member
טוב, סיכום ביניים

כי ייתכן ופיספסתי חלק מהתשובות שלך פה.

את חושבת שהומוסקסואלים שמתנשקים הם מגעילים כמו זונות, אבל הם עדיפים מבחינה מוסרית.
את חושבת שמי שבדעת הרוב (את במקרה הזה) הוא זה שצודק, בעוד שהמיעוט בבעיה וצריך להתאים עצמו לרוב.
אין לך בעיה אם הילד שלך יהיה הומוסקסואל, כל עוד הוא לא מפגין זאת בחוצות כפרובוקציה
לא תיתני לבן שלך להסתובב עם ילד שלא עבר ברית מילה.

קלעתי עד עכשיו או שאני מפספס?

tombenarye1234

New member
זנות זה תחום מוסר אפור

מדובר בתחום הכולל סחר בבני אדם. בהתעללות, אונס. בזמנו קראתי שהפרעות פוסט טראומטיות יותר נפוצות אצל נשים מתחום הזנות מאשר ביוצאי ויאטנם. אז לא, אני לא אתמוך בצעדה המעודדת את התחום הזה.

בהומוסקסואליות לעומת זאת אף אחד לא נפגע.

בקשר לנרגילה...לא שמעתי עדיין על כך שאוסרים על אנשים המעשנים נרגילה להתחתן או על הורים שזרקו את הילד שלהם מהבית כי הוא עישן נרגילה. אז לא, אני לא רואה סיבה לתמוך במצעד הזה. במיוחד מכיוון שעישון נרגילה היא לא בריאה ולכן מצעד שכזה יעודד אקט שלילי בציבור.

כן, עישון זה שלילי. לא, הומוסקסואליות זה לא דבר רע.

Cahill

New member
יש בהחלט הורים שיזרקו את ילדם מהבית אם יעשן

לא משנה אם זה יהיה סיגריות, נרגילות או סמים.
יש כאלו שיזרקו רק עישון בסמים.

בהחלט אני חושבת שהורים שמעשנים נרגילות או סמים צריכים לאסור עליהם להביא ילדים לעולם, כי הם לא כשירים להיות הורים!

בכל תרבות יש קוד התנהגות ומצעדי גאווה ברחובות לא עומדים בקוד במדינתנו.

Sophalin

New member
לא את טועה

מצעדי גאווה ברחובות בהחלט עומדים בקוד מדינתינו.
עובדה שהם מתקיימים כבר הרבה יותר מעשור ורק מתפשטים לעוד ועוד ערים...
והמצעד הוא לא פרובוקטיבי.

להתנשק ברחוב זו לא פרובוקציה.

יש בעיה נוספת:

נניח לצורך העניין שההתנהגות הפרובוקטיבית היא באמת מאוסה ומצדיקה צעדים כגון שלילת זכויות. נניח.

אבל: ייתכן בהחלט (ובקהילה ההומו-לסבית בישראל זה בהחלט המצב) שההתנהגות הפרובוקטיבית היא מנת-חלקו של מיעוט מקרב הקהילה. יש הרבה הומוסקסואלים שכל חפצם הוא לשבת בשקט בבית, לבושים בבגדים נורמטיביים, ולראות טלויזיה בחברת בן-זוגם. אולי הם יתפרעו עם קצת פופקורן. האם בגלל כמה קופצנים פרובוקטיביים צריך לשלול מאותם אנשים (רבים) את זכויותיהם האזרחיות?

כשלעצמי אין לי בעיה לראות אנשים בלבוש פרובוקטיבי מתרוצצים ברחוב ועושים עניינים. זה כנראה בגלל שחייתי בירושלים שנים לא מעטות והתרגלתי כבר למראה כל מיני מוזרים שצועדים ברחוב בתסרוקותיהם המשונות, תלבושותיהם החריגות וכובעיהם המופרעים. לא נורמטיבי, אולי, אפילו פרובוקטיבי, אבל ככה זה אצל החרדים.

Cahill

New member
הקהילה לא מונה כ"כ הרבה חברים

הטקס מונה הרבה משתתפים, כך שהם נתח גדול מכלל החברים בקהילה.

באשר שלאלתך, כבר השבתי לכך בתגובתי הקודמת שאני בעד לתת להם את כל הזכויות, כל עוד הם לא פוגעים באחרים.
יש המון מהם שתורמים למדינה יותר מהרבה סטרייטים ואני אשמח לראות אותם מאושרים.

הנתונים שיש בידינו

מצביעים על מאות אלפי להט"בים בישראל - קשה לאמוד, כמובן, אבל ההערכות נעות מרבע מיליון ועד לכשבע מאות אלף. אני לא יודע מה נקרא אצלך "קהילה", אבל אלה המספרים.

angela60

New member
אגב הם מודים לך מקרב לב שאתה

מוכן לתת להם זכויות אין להם כיום זכויות שוות לסטרייטים. בטח בכל מה שנוגע לזכויות בני גוז, ירושה, ילדים, וכו.

שלא לדבר על כך שהם זוכים לרדיפות לשנאה לדחיה וכו.
כשהם יקבלו באמת את כל הזכויות שאתה מואיל לתת להם אולי לא יהיה צורך במצעדים.
לגבי סדרות. כמו שמראים בסדרות נשיקות של סטרייטים כי סדרות למעשה מציגות מה שקיים בחברה - אז יוצרים סדרות עם ייצוגים של הומואים או על הומואים. העובדה שלמשל יוסי וג'אגר זכה לצפיה ופרסום אולי רומזת לך שיש מספיק אנשים שזה מעניין אותם.

Cahill

New member
אין לי בעיה שיהיו סדרות בכיכובם, כי יש לי את

האפשרות לא להסתכל באותם סדרות, כפי שאני לא מסתכלת בעוד סדרות שלטעמי לא שוות צפיה.
כשמתהלכים לי ברחוב מתחת לבית אין לי את אפשרות הבחירה אם לראות או לא וזה ההבדל המשמעותי.

למעלה