תגובתי
"אולי הם נוחלים אכזבה כי שיטות הריפוי הללו פשוט אינם יעילות? לא יכול להיות?"
אני לא יודעת מה זה "שיטות" אני מדברת רק בשם ההומיאופתיה, ראה כאן:
http://doctorsonly.co.il/2012/09/45321/
"כיצד אם כן מסוגל בן תמותה
להעריך אלפי מדדים שונים, באפלפי אנשים הנבדלים זה מזה, ולפתח שיטות טיפול כאלה ואחרות, ללא כל בדיקה סטטיסטית?
הרי ברור שהדבר לא אפשרי. לא ניתן לפתח את שיטות הרפואה שאת מדברת עליהן, מכיוון שאין שום חוקיות בצורה כזו שניתן בכלל לזהות."
בודאי שהדבר אפשרי - אם מתייחסים אל האינדיבידואל, לא כל אדם סובל מאלפי סמפטומים. כבר הצעתי לבצע ניסוי כזה, אתה לא עוקב...
כל רופא כללי טוב מעריך את הגורמים האלה, ובכל מקרה ניתן והוסיף אותם למערך הפרמטרים שבודקים, זה עדיין לא שונה בכלום מרפואה קונבנציונלית."
רופא טוב ככל שיהיה לא מתקרב לאפס קצהו של ראיה הוליסטית נרחבת
"איך את יכולה להזכיר בכלל את המילה "שיטתי" אם לא נקטת בכל אותן שיטות מחקר ידועות? האם ספרת את כל המקרים שלא עבדו? האם נתת פלצבו כדי לנטרל את האפקט הזה? האם השווית להחלמה טבעית של מצבים דומים בקבוצת ביקורת? האם יתכן שמדובר בתנודות טבעיות של מחלה? בפרשנות של החולה?"
התשובה היא חיובית לכל השאלות, בנוגע לפלצבו, רמדי שלא מתאימה שוות ערך לפלצבו
"מה הכוונה "באופן כללי נהיה בריא יותר"? מי מגדיר את ממדי הבריאות. את? המטופל? מתי מגדירים את זה - לפני הטיפול? אחרי הטיפול? איך קובעים את הסולם? האם המטופל שקיבל פלצבו הגדיר את השיפור במצבו באופן שונה? אה, שכחתי, אצלך אין קבוצות ביקורת של מקבלי פלצבו.
תני לי לנחש, זה בערך כמו בקלפי טארוט. המטופלים, אחרי תקופות ארוכות, מוצאים כבר, בעזרתך, באיזה אופן הם מרגישים יותר טוב. ולו רק כדי לפתור את הדיסונאנס הקוגניטיבי של השקעת זמן וכסף כה רבים."
לשיטה ההומיאופתית יש הגדרות קשיחות של הבנת בריאות וחולי ומהי התקדמות לעבר הבריאות או התרחקות ממנה
"אין בכלל כל כך הרבה תוצאות חיוביות במחקרים. בגרועים, הקטנים והישנים אולי יש קצת. בגדולים והאיכותיים לא. כרגיל, ברגע שהתוצאות של המחקרים מצביעות ולו במעט לכיוון שאת מאמינה בו, את מייד מגייסת אותם לצידך, אבל ברגע שמחקרים גדולים ואיכותיים לא מוצאים דבר, את מתקיפה אותם כמחקרים גרועים שכלל לא מתאימים לשיטה. "
זה הפרשנות המוטית שלך, בגלל אופיה האינדיבידואלי של ההומיאופתיה אין זה פלא שככל שהמחקר גדול ו"איכותי" (קרי פחות אינדיבידואלי) התוצאות מוטות פחות לטובת ההומיאופתיה
"אז זהו שלא. המכלול השלם מראה על חוסר יעילות מוחלט.
אני הרי הפניתי אותך לקבוצות מחקרים שחובבי הומאופתיה בחרו בעצמם. התמונה עגומה. כמובן שעל זה לא ענית לי עד היום. מעניין למה."
אז זהו שכן, הרי אתה יודע שאני יכולה להפנות אותך למאות מחקרים חיוביים, אם תשקלל את כל המחקרים כולם יש יתרון בולט לטובת ההומיאופתיה, וזה מראה בקל וחומר שלמרות שהם לא ראויים הם מראים פוזיטיביות, על אחת כמה וכמה שהם יבחנו בהתאם לשיטה