הומאופתיה- האם מדע או לא?

deathcaster

New member
תגובה

"1.לגבי ההפרכה - הגבתי לשכן מעליך, למה לפתוח 2 תגובות?"- כדי שיבינו עם מי את מתכתבת, אם הגבת לי, "השכן" מעלייך... לא אמור לקרוא את ההודעה שהגבת לי...

2. "מדוע? פרטתי באופן כללי איך צריך להתבצע מחקר, חפש בתגובות מעליך, אם יהיו שאלות נוספות, אשמח" -וקיבלת התייחסות ממדענים שהפירוט שלך שגוי. אז אני שואל שאלה נוספת: מה דעתך על כך שמדענים טוענים שהפירוט שלך שגוי ושלדעתם ההבנה שלך לגבי השיטה המדעית לוקה בחסר?

3. "השאלות הם פשוטות, אך התשובות מורכבות וארוכות, אם אתה לא רוצה לטרוח, למה אתה ממשיך להטריח את עצמך בכתיבת עשרות תגובות?"- שאלה טובה, אולי בגלל שאני נגד רפואת אליל ואת עדיין לא משכנעת אותי שההומאופתיה היא יותר מזה.
כבר לא מעט זמן את כותבת כאן ועדיין לא הצלחת להמציא מחקר אחד שיראה קשר נסיבתי בין רמדי כלשהי ובין ריפו מחלה כלשהי ואת עדיין מצפה שמישהו ישתכנע מהמנטרות הפסאודו- מדעיות שלך?

אין לי תאוות ויכוח

ואני לא מתווכחת לשם ההנאה...
אתה יכול לקרא לזה התחמקות יש כאן טרחנות בלתי נלאית שהיא לא לשם שמיים

deathcaster

New member
תגובה

"אין לי תאוות ויכוח ואני לא מתווכחת לשם ההנאה..."- מעולם לא טענתי זאת, נהפוך הוא... יש לך מטרה מאוד מוגדרת, להיות אדבוקט בעד ההומאופתיה, ככל הנראה כי יש לך אינטרס והדבר לא נעשה בתום לב.

"אתה יכול לקרוא לזה התחמקות יש כאן טרחנות בלתי נלאית שהיא לא לשם שמיים"- אני מסכים לחלוטין, אני קורא לזה התחמקות, אבל אני מסכים שאת יכולה לקרוא לתגובות שלך טרחנות בלתי נלאית. באשר ל"היא לא לשם שמיים"- בוודאי... יש לך אג'נדה מסוימת שאת מנסה לקדם... אך זה כן קשור למשהו שאת מאמינה בו...שאין לו קשר לחדשנות מדעית ולכן לא ברור מדוע את עושה זאת בפורום הזה.

מדוע ממצאי הדוקטורט שלה לא פורסמו בז'ורנל

מדעי ?

עבודת דוקטורט לא נבדקת באותה החומרה שבה נבדקת עבודה שנשלחת לז'ורנל מדעי טוב.

לאף ז'ורנל

אין אומץ,
כתבי העת לא מעוניינים לפרסם מחקרים חיוביים שכאלו, די שקוף לא? למה שהעיתון המדעי המכובד יקח סיכון שכזה לתדמיתו?

Gidi Shemer

New member

מותר לשאול ממך את ההסבר הזה בפעם הבאה שדוחים לי מאמר שאני מגיש?

deathcaster

New member
אומץ?

לא ידעתי שכתבי עת מדעיים נמדדים באומץ, זו תכונה ששמורה רק לאריה מארץ עוץ.

הסיבה היא שעבודה כזו אינה ראויה להיות מפורסמת באף כתב עת, כי כתב עת מדעי מכובד לא יפרסם עבודה שראויה להתפרסם בספר של האחים גרים.

deathcaster

New member
מצחיקה

את בדיוק כמו א. עצבר... שזורק מתמטיקה דמיונית לאוויר ולאחר שמבקשים ממנו לעמוד מאחורי דבריו... אז הוא כותב: "תנסו אתם".

זה נשמע לך הגיוני שמישהו יטרח לבזבז זמן וכסף על משהו שהוא רואה בו רפואת אליל?

ranakatan

New member
תגובונת לנעמהמה

"אי אפשר לבדוק את ההומיאופתיה כמו בדרך הקונבנציונלית" - זה משפט כל כך מרגיז ואסביר למה.
"הדרך הקונבציונאלית" לבדוק טענה כלשהי היא השיטה המדעית. מה זה אומר? בסך הכל את זה - בדיקה מסודרת של הדברים. השיטות עצמן פחות חשובות לצורך העניין, מה שחשוב הוא להשיג את המידע בצורה מסודרת ופרש אותו נכונה. כדי לעשות זאת, האנושות משתמשת בדבר שנקרא "השיטה המדעית", להלן "השיטה הקונבציונאלית".
לכן, כשאת אומרת שאי אפשר לבדוק את ההומיאופטיה בשיטה הקונבציונאלית את למעשה טוענת שאי אפשר לבדוק את ההומיאופטיה נקודה.
אם אי אפשר לבדוק אותה, למה את מאמינה שהיא עובדת?
אם אכן אפשר לבדוק אותה, נא ספרי לנו שנדע *איך* אפשר לאמת את הטענה שלך כי נכון לעכשיו, הקהילה המדעית תמימת דעים לגבי חוסר היעילות של השיטה ההומיאופטית.
כל ניסיון בדיקה מסודר של הטענה לא הצליח לאשר אותה - או שהוא הפריך אותה או שלכל הפחות לא ניתן להסיק מסקנות.
הומיאופתיה - אפילו לא מים.

ranakatan

New member
תוספת קטנה

אפשר לסכם את זה בשאלה פשוטה אחת: מה זה לבדוק משהו בדרך לא קונבציונלית?
מבחינתי זה כמו להגיד "לא לבדוק כפי שמקובל על כולם", ככה שלא משנה מה יהיו תוצאות של בדיקה כזאת הן לא יהיו מקובלות על השאר מעצם הגדרתן.
Check. And mate.

רן הקטן

אין לי בעיה עם השיטה המדעית, אלא השיטה המדעית צריכה להתאים לשיטה הנבדקת
בהחלט אפשר לבדוק אותה, ע"פ הקריטריונים שלה
כך זה אמור להתבצע:
מטה אנליזה של מחקרים כפולי סמיות רנדומלים שיבוצעו ע"י טובי ההומיאופתים ומבוקרים ע"י טובי המדענים וימשכו לפחות שנתיים ע"י מדגם של מאות מטופלים. כמובן ע"פ הגישה של ההומיאופתיה הקלאסית, המחקר יהיה הוליסטי, דהיינו ישוקללו כל מאפייני המטופל באופן אינדיבידואלי למצבו הקודם בפן הפיזי, הרגשי, הנפשי…
במהלך המחקר המטופלים יגיעו לפגישות מעקב ותינתן האופציה לשינוי והתאמת הרמדיס בהתאם לצורך
התקדמות רפואית תחשב בהתאם להבנת ההומיאופתיה את המושג בריאות וחולי, ע"י חוק הרינג
(לדוגמא אדם עם הפרעת דום נשימה בשינה ןפוליפים מוגדלים שטופל וזה חלף ולאחר מכן הופיעו דלקות גרון יחשב להישג רפואי במהלך התהליך, לעומת זאת אשה שטופלה באקזמה וזה ג"כ חלף ולאחריו הופיעו חרדות יחשב לכישלון רפואי )

deathcaster

New member
תגובה

"אין לי בעיה עם השיטה המדעית, אלא השיטה המדעית צריכה להתאים לשיטה הנבדקת"- זו הבעיה שלך עם השיטה המדעית... ברגע שהיא תתאים עצמה לדרישות ההומאופתים... היא תפסיק להיות השיטה המדעית.

deathcaster

New member
והתמונה המצורפת

ממחישה עד כמה הזהות בין הומאופתיה ובין דת היא גדולה

zlp

New member
בפורום אחר בתפוז קיבלתי אזהרה

שאסור לפקפק ביעילותה של הומיאופתיה כי זה "פוגע".

deathcaster

New member
בפורום הומאופתיה?

נו אז זה בדיוק כמו דת.. כי אסור לצחוק על אמונות

zlp

New member
גרוע יותר

בפורום "הורות טבעית".

הוזהרתי שמכיוון שאנשים רבים בפורום נעזרים בהומיאופתיה אין לפקפק ביעילותה.

squalus

New member
לא מדע

ו נ ע מ ה מ ה בתגובותיה הדגימה יפה למה זה לא מדע.
מה שכן, לשתות מים זה חשוב, על זה אין וויכוח.

יש פרס על סך מיליון דולר

למי שיצליח להוכיח מדעית שיש הבדל בין מים לא הומיאופטיים, לבין מים הומאופטיים.

הפרס שמור בכספת כבר 20 שנה...

למעלה