הומאופתיה- האם מדע או לא?

zlp

New member
לא ענית על הנקודות, אבל בגדול

אם את שוללת שיחזור את שוללת את הסיכוי לתקף את ההומיאופתיה מבחינה מדעית.

מ.ש.ל.

zlp

New member
אם אי אפשר לשחזר מחקר, אין לו משמעות

אם דבר פועל, הוא פועל גם בשחזור.

כנראה שאת לא מבינה את העקרונות הבסיסיים ביותר של הסקה סטטיסטית. חבל.

תשובה

הומיאופתיה מטפלת באדם השלם בצורה הוליסטית, המטרה של ההומיאופתיה היא לקדם את המאזן הבריאותי של האדם, לשם כך היא מאבחנת את כל המחלות והבעיות עם כל הניואנסים הדקים בפן הנפשי הרגשי והפיסי
כדי לשחזר ניסוי הומיאופתי צריך לקחת שני בני אדם הזהים בטמפרמנט הנפשי, בעלי אותם מחלות, עם אותם דפוסי שינה וכ"ו כל עוד אין שני בני אדם זהים כ"כ
שחזור לא רלוונטי
אלא אבחון מקיף על התקדמות בריאותית בין 2 קבוצות: פלצבו מול רמדי

אז למה בכלל לערוך מחקרים?

אם הומיאופתיה לא ניתנת להוכחה סטטיסטית, והיא עניין אינדיבידואלי לגמרי, אז למה בכלל נערכים מחקרים בהומיאופתיה?

מצד אחד תומכי ההומיאופתיה טוענים שמדובר במדע, ומציגים מקרים כאלה ואחרים שאמורים לתת תוקף לטענה שמדובר במדע, אבל ברגע שמוטל ספק בתקפות הממצאים, תיכף חוזרים תומכי ההומיאופתיה לטענת ה"אינדיבידואלי והוליסטי" שלמעשה מוציאה את ההומיאופתיה ממגרש המשחקים המדעי.

זה משחק די מלוכלך, השיטה הזו.

כן לערוך מחקרים

היכן טענתי שלא?
אלא כאלו שמתאימים להוליסטיות ההומיאופתית, ולא כמו שנערכים על תרופות קונבנציונליות

zlp

New member
נראה שנעממה פשוט לא מבינה את משמעות המילה

זו המסקנה המייאשת שלי מכל התכתובת הזו.

אוקי שוב

ושוב
צריך לערוך מחקרים מתאימים, בהחלט אפשר לראות בצורה סטטיסטית עם ההומיאופתיה יעילה או לא (אבל זה הרבה יותר מורכב ממחקר רגיל), המחקר הוא מחקר השוואתי בין פלצבו לטיפול הומיאופת
בינתיים כמעט ולא קיימים כאלו מחקרים
אבל זה אפשרי!

zlp

New member
את אומרת שמחקר לא יכול להיות הדיר

בעצם האמירה הזו את מגלה שאינך מבינה מהו מחקר, מהן מטרותיו ומה הוא בא לשרת.

צר לי, אבל האהבה להומיאופתיה גורמת לך להשאר בבורותך המדעית.
זה בסדר, כל עוד אינך מציגה זאת כמדע.

שים לב לדקויות, זה גם מהות המדע

מחקר הומיאופתי לא יכול להיות הדיר תרופה פר מחלה, כיון שאין 2 אדם דומים
אבל אפשר לערוך ע"פ פרוטוקול מוסכם מחקרים רבים
ברגע שרואים שוב ושוב שהומיאופתיה מקדמת את הבריאות מעבר לפלצבו - הוא תקף והדיר ומדעי

יש בעיה:

אי-אפשר להגיד "הומיאופתיה מקדמת את הבריאות" באופן כללי. אם אנחנו רוצים לת תוקף מדעי למסקנות שלנו, אנחנו צריכים לדבר על טיפול מסויים שנמצא יעיל, לא על השיטה כולה כמכלול. הרי אי-אפשר שנגיד "גילינו שטיפול X בתמצית Y עובד, ומכאן אנו מסיקים שטיפול Z בתמצית D גם הוא עובד".

אך לעיתים

החמרה בסימפטום מסוים יכול להחשב דווקא להטבה ברמת הבריאות הכללית והפוך
לכל העלמת סמפטום יכול להיות 2 תוצאות:
דיכוי = הרסני
ריפוי = חיובי
בלי הסתכלות הוליסטית והבנה הומיאופתית ניסוי רפואי לא שווה הרבה
אפשר לראות האם טיפול A מעלים טחורים
אצל אחד הטחורים יעלמו וזה יהיה שיפור בריאותי
אצל השני נזק טוטאלי

אז איך עורכים מחקרים?

נתת פה טיעון לא רע לכך שטיפולים הומיאופתיים לא ניתנים לבחינה מדעית, ולכן מוטב לא להתייחס אליהם כאל מדע.
אני מניח שלא זה מה שרצית להגיע אליו, ולכן אנחנו צריכים לשאול לגבי המחקרים בהומיאופתיה, כמו לגבי כל מחקר שנעשה: איך נדע האם הטיפולים טובים או לא? מה יהיה מערך הניסוי? מה יימדד? מה הקריטריונים להצלחה ולכישלון? איך נשמור על אובייקטיביות?

בודאי ניתנים לבחינה מדעית

אני לא אכנס איתך למערך הניסוי, ולא אנסח כאן פרוטוקול
אבל להומיאופתיה יש מדדים ברורים וקשיחים מהי התקדמות ומהי נסיגה, מה דיכוי ומה ריפוי
זה צריך להוות את התשתית לכתיבת הפרוטוקול
והוא יהיה חד וברור כתער

BigBadWolf

Member
מהם אותם מדדים? לא כל מדד קביל במדע

המדדים שאת בוחרת צריכים להיות כאלו שהתאוריה ניתנת (תאורטית) להפרכה. לדוגמה, אם תנסי לבדוק את קיומו של אלוהים לא תצליחי לעשות זאת באופן מדעי מכיוון שהתאוריה לא ניתנת להפרכה, תמיד יוכלו להגיד 'האל פועל בדרכים נסתרות' או 'יכול להיות שהאדם מת כי עשה דבר רע בעברו שאיננו יודעים עליו' או 'אלוהים לא מתעסק בזוטות' וכו'.

האם להומאופטיה יש מדדים לפיהם ניתן יהיה להפריך את התאוריה ללא ספק?

deathcaster

New member
השאלה המתבקשת כאן היא כמובן: מדוע?

"אני לא אכנס איתך למערך הניסוי"- מדוע?

"לא אנסח כאן פרוטוקול"- מדוע?

"אבל להומיאופתיה יש מדדים ברורים וקשיחים מהי התקדמות ומהי נסיגה, מה דיכוי ומה ריפוי"- באמת? אם ישנם מדדים כה ברורים, מדוע לא תשתפי אותנו איתם? הרי אני בטוח שאת מכירה אתר שמפרט את אותם מדדים.

תשובות

בודאי שזה יהיה ניתן להפרכה

מדוע? כיון שזה עניין טכני מורכב ולא נראה לי שיש כאן מישהו שירים את הכפפה...
כל ספרי ההומיאופתיה מוצעים לרשותך, החל ללמוד...

deathcaster

New member
תגובה

"בוודאי שזה יהיה ניתן להפרכה"- למי הגבת את זה?
זה לא קשור למה ששאלתי אותך.

"מדוע? כיון שזה עניין טכני מורכב ולא נראה לי שיש כאן מישהו שירים את הכפפה..."- אבל אני לא מצפה שמישהו כאן ירים את הכפפה, אני מצפה ממך שתפרטי למה את מתכוונת, כי עד עתה זה נשמע לי כמו דקלומים של רופא אליל.

"כל ספרי ההומאופתיה מוצעים לרשותך, החל ללמוד..."- זה ידוע, השאלה האם אני רוצה בכלל לבזבז את זמני על כך? לאחר שאני שואל אותך שאלות פשוטות למדי ומקבל התחמקויות... מדוע שאטרח?!

תגובה

1.לגבי ההפרכה - הגבתי לשכן מעליך, למה לפתוח 2 תגובות?
2.מדוע? פרטתי באופן כללי איך צריך להתבצע מחקר, חפש בתגובות מעליך, אם יהיו שאלות נוספות, אשמח
3. השאלות הם פשוטות, אך התשובות מורכבות וארוכות, אם אתה לא רוצה לטרוח, למה אתה ממשיך להטריח את עצמך בכתיבת עשרות תגובות?
התשובה שאתה מצפה שאתן היא בבסיס הפילוסופיה ההומיאופתית שבה יש חוקים (כמו חוק הרינג), והיררכיה לגבי סדר הופעת הסמטומים והעלמותם, לגבי חשיבות האיברים השונים, לגבי המופע שלהם... אי אפשר אפילו להתחיל לפרט את העולם השלם בתגובה אינטרנטית
לשם כך אנשים לומדים שנים רבות

למעלה