הורים נאבקים בילדים שמבקשים לחיות כאוטיסטים

נערים טובים וחכמים כן ירבו

שמח לשמוע על אוטסטים שלא נשברים על הנורמה שרוצים בזהותם המופלאה אני מקווהנשסה יחלחל גם להפרעות אחרות כמו סיכזופרניה או כל מחלה פסכוטית , כי לי נמאס שמאשפזים אותי כל שנה בגלל התקף פסכוטימ,מלוקחים מהבית וקובעים לי מה היה בחודשים הבאים לפרטי פרטים , דברתי עם אלה היום על זה בטלפון שזה דואלי אבל כמו שיש טענה נגד שפיות זנ גם אומר יחס אחר ולא מתעלל אנו לא פסכופתים אנחנו אנשים שעברו משבר עמוק נורא אני סיכזופרן ואוטיסט בתפקוד שנחשב נמוך וקשנ לי נורא להיות שם , אז טיפול יחדני נראה לי פתרון הולם

שהיחס מה

גרוע כן ברור מנסיון מר לא יצא לי טוב מאשפוזים הייתי פסכוטי אחרי כל טיפול בכדורים וזריקות חודשים אחרי התקף פסרוטי נמשך מלא מלא זמן אחרי האשפוס הכפוי

guyshefer

New member
הורים נאבקים שהילדים שלהם יחיו בעולם הזה

אני מתנצל מראש על הניסוח הישיר.
ילד אנושי, מסוג "Homo Sapiens Sapiens", זה לא פודל או צ'יוואווה, ולא דג זהב. והורה לא מביא ילד לעולם כדי שירוץ לו במעגלים בסלון אלא כדי שיהיה חלק מהעולם האנושי.
ברור שצריך להבין שיש לילד אוטיסט מגבלות, וצריך להתחשב בהם. אבל- אני לא מקבל את הבולשיט הפוליטיקלי קורקט הזה ש"אוטיזם זה בסך הכל שוני! תנו להם להיות שונים! למה אתם כופים עליהם!"
אני הבאתי ילד לעולם. הילד הזה הוא שלי והחיים שלו באחריותי. אני לא מוכן לתת לו לחיות כמו דג באקווריום, גם אם הוא מאוד רוצה. **בהתחשב במגבלות ובקשיים הספציפיים שלו**, אני אדרוש ממנו לעבוד מאוד קשה, גם בעזרת תכניות ABA אם זה מתאים, כדי ללמוד כמה שהוא יכול על איך לחיות בחברה אנושית. כל עוד זה לא חס וחלילה מגיע להתעללות, זו זכותי כאב לילד (שבגלל הלקות שלו תלוי בי וימשיך להיות תלוי בי בשביל לשרוד בעולם הזה) להתעקש להקנות לו כלים להבין ולחיות באינטראקציה עם העולם. עד כמה שניתן. גם אם לפי תפיסתו האוטיסטית זה לא פייר כלפיו.

arana1

New member
אלא שהעולם הזה לא זהה לתפישתך את המציאות

וגם הילד, כפי שמסתבר,גם לא ממש שלך אלא יש לו זהות משל עצמו, שמסיבות כאלה ואחרות לא מתיישבת עם התבניות והמוסכמות שאת טועה לזהות כעולם.

וכמי שהעביר לא מעט זמן בריצה במעגל, ומקיר לקיר, והיה ונשאר אדם לא מובן, לדעתי טוב או לפחות מוטב שאנסה לבטא מעט מדעתי ולתחושתי, גם כי מנסיוני, גם אם זהותו, רגישותו, ונרטיבו של האוטיסט שונה ואף חורג מהממוצע והמוסכם בצורה הכי בעייתית זו טעות, אנושית, מוסרית, כלכלית, בין אישית וחברתית, ברמה מזעזעת, מטריפה, לבטלה כחסרת תוקף מזמן משמעותי או ככזו שלא זכאית לזכויות פרט הכי בסיסיות.

אינטראקציה עם העולם לא זהה רק למה שאת והנורמה מזהים כאינטראקציה, ואוטיסטים נוגעים בדברים מופלאים, מלאי אהבה יופי וחכמה בדיוק בגלל שזהותם נוטה להדדיות שאינך מבינה, אז עם כל ההבנה וההזדהות עם דאגתך לעתידו של הצאצא ודווקא משום כך לי אין ספק שהכיוון צריך להיות הרבה יותר סובלני לגיוון.

לחברה שבה מותר ואפשר להיות קצת או הרבה אחר בלי לחטוף כל הזמן על הראש מכולם, המון מההפרעות המזוהות עם אוטיזם אינם תולדה של האוטיזם אלא של יחסה של הסביבה לאוטיסט.אדם רץ במעגלים בחיפוש נואש אחר איזון, וויסות, בסביבה שתגובותיה לקיומו מוציאות אותו כל הזמן מדעתו.
אבל את זה שרלטני המקצוע לא יגידו לך לעולם, ומכל הסיבות ההכי לא נכונות.

ואם נדמה לך שאת מכשירה את הילד לעתיד אגלה לך עוד סוד קטן, העתיד לא זהה להווה, וטוב שכך

guyshefer

New member
להתפלסף בפוליטיקלי קורקט לא ישנה את המציאות.

לאוטיסטים הם בני אדם עם רגשות, רצונות, תחומי עניין, והכל מגוון. אבל לרובם המוחלט יש גם לקות. בין אם זה רגישות סנסורית שמגבילה, ו/או או וויסות רגשי, ו/או בעיה מנטלית עם תאוריית מיינד- אלה דברים שמקשים ומגבילים *ולא רק "שונים".
סובלנות היא אבן יסוד, אני מסכים איתך לגמרי. יש הרבה מה לשפר במודעות וגישה של אנשים ניורוטיפיים לאוטיסטים. ועם זאת, לספר סיפור יפה בהחלפת כל איזכור של המילה "לקות" ב-"גיוון" לא יתקן שום דבר. גם לא להתלונן על זה שבחברה האנושית יש התפלגות נורמלית של התנהגויות וציפיות שרבים מהאוטיסטים לא מעוניינים או מסוגלים לתפקד בה. וגם להתלונן שהסביבה של בני אדם רועשת/מציפה מידי.
יש מציאות נתונה, אובייקטיבית, וצריך להתמודד איתה.
&nbsp

גורג42

New member
יש לקויות ויש גיוון... הבעיה היא שאנשים מבלבלים בין השניים

ובעיה נוספת היא, שאנשים קצת שוכחים שגם לנ"טים יש לקויות משלהם.

הזכרת תיאוריית מיינד? ובכן, רוב האנשים שפגשתי - נ"טים או אוטיסטים - ממש גרועים בזה. אם האדם הממוצע היה טוב בתיאוריית מיינד אז העולם לא היה בבלאגן שבו הוא שרוי כרגע.

אלא מה? הנורמה, במהלך השנים, אימצה לעצמה דרכים חלופיות לשמור על מראית-עין של תרבות. כל המוסכמות החברתיות שעליהם אתה מדבר, נועדו בעצם לאפשר לנ"ט להסתדר זה עם זה על אוטומט מבלי להזדקק ליכולת אמיתית של אמפתיה או כבוד לזולת או תיאוריית מיינד.

לפעמים זה עובד. ולפעמים... ממש לא. בלי קשר לאוטיזם, המון פעמים אני פשוט משתאה על כמות הסבל שאנשים גורמים ליקירהם ולחברים שלהם. לא מתוך "רוע" אלא פשוט כי אין להם את היכולת הבסיסית להיכנס לנעליו של האדם השני. חוסר תיאוריית מיינד זו מגיפה כלל אנושית שלא מבדילה כלל בין אוטיסטים ללא-אוטיסטים.

ההבדל היחיד הוא, שרוב הציבור לא נמצא תחת עינו הבוחנת של פסיכיאטר שבודק אותו בציציות איך הוא מתנהג. רק אם אתה אוטיסט (או בעל "הפרעה" אחרת) אז פתאום כל הפאקים האנושיים הרגילים הופכים להיות "לקויות שדורשות טיפול".

arana1

New member
ישנה ומשנה

ולמרות הזלזול הבוטה שלך בפילוסופיה ונסיונך לבזות כל נסיון לשינוי חברתי כפוליטקלי קורקט, שאגב הכי אפייני לצבועים מזוייפים שמציבים נימוס שטחי ורדוד כתנאי שאי אפשר בלעדיו לדברים האלה יש משמעות שמשקלה עולה ויעלה ככל שהחברה תתפתח למרות אנשים כמותך.

תאוריית מיינד זה קשקוש .

ותתפלא, למרות שנ"ט לוקים קשות ככל שזה נוגע לשינויים המציאות משתנה כל הזמן, גם זאת שאתה טועה לזהותה כנתונה.ואובייקטיווית
(היא ממש ממש לא)
לך זה נורמלי, לי לא, וציפיות משתנות עם הזמן, לכיוון האוטיסטי דווקא, ולא במקרה

ועוד תוספת

אפשר לומר שהנט הוא יצור מאוד טקסי ואובסיסבי כל הענין הלו שמטלפנים או שלום כל פעם שרואים ועוד ועוד אבל משום מה זה לא נראה להם בעייתי למה כי זה הרוב הנט הוא יצור הררכי ומפגר מחשבתי מזמן לא מתיחסים לטוב כרוב , רוב לא שווה דבר חיובי אלא רב כוונית קוונטים מדבר על זה אבל שוב הנט מפריד בין פילוסופיה לבין החיים האוטיסט לא או פחות בהרבה ועל זה חוטף מכולם כל הזמן כלשונך
&nbsp
&nbsp
&nbsp

arana1

New member
לפי התפישות האוטיסטיות היחס שלך אינו פייר

אבל אף אחד לא מאשים אותך, גם לא אני, כי ברור שכמו רוב ההורים אינך מסוגל לחוות ולהבין או אפילו לשער את קיומה של תפישה השונה מזן שלך גם ברמת הקיום הכי בסיסית.

ולדעתי ומנסיוני, ילדים, מגיבים בצורה נפלאה כשהורים מסוגלים להתגבר קצת על הגאווה ולהודות בכך, וזה מה שנותן לילד הזדמנות לקיום עצמאי ויצירתי ואוהב מכן הגישות הכחניות והאטומות שהקקדמיה יודעת להציע כרגע.

מוכן להתערב איתך על מה שתרצה שהזמן יראה שאיני טועה.

ואגב
גם אני הורה, ומודע עד כאב לרמה הבלתי נסבלת שבה המציאות מתנגשת עם הציפיות והצרכים של הילד השונה,בוודאי כאדם שגם הכי סבל מזה, ולא מתיימר להציע אלטרנטיבה, הנורמה היא דיקטטורה שאין רצחנית ממנה, אבל לפחות איני משלה את עצמי שאני עובד לטובת ילדתי כשאני לא

guyshefer

New member
פחות חשוב לי "פייר", ויותר חשוב לי חיים מלאים.

ילד יכול לחשוב שזה לא "פייר" שההורים שלו מכריחים אותו לקרוא או ללמוד חשבון. אבל הילד לא מודע לעוגמת הנפש שהבחירה שלו תגרום לו בהמשך. כי זה יגביל מאוד את מה שיוכל לעשות בחייו.
&nbsp
אותו דבר עם אוטיסט ש"לא פייר" מבחינתו שהוא צריך לתרגל קשר עין או פניה מנומסת. בלי קשר ליצירתיות שלו.
&nbsp

מה כל כך בוער לך שיצור קשר עין

אני בן 24 אני חיי או חייתי בין בני אדם אני לא יוצר שום קשר עין לא רואה שזה מפריע לי , להם כן אבת מה אכפת לי מהם זה עינים שלי ואני מביט אך ורק אל מי שאני אוהב או מחובר אליו סלקטיבות שהנט כה גרועים בח ואוטיסט מחונן בו .. מה הקטע שלכם שנביט בעיני זה טיפשי אף אחד לא צריך להכריח להביט זה לא פוגע באחר בכלל .

guyshefer

New member
בוער לי רק שתהיה המודעות למתי צריך קשר עין

בגלל זה אני מדבר על "כלים" ולא "נרמול". העיקר שילד ידע שאם יש לו משהו להגיד אז כדאי שיצור קשר עין בהתחלה או לפחות יפנה בשם. ושאם הוא צריך אינפורמציה ממישהו אז קשר עין אחת או תגובה ווקלית לכמה שניות זה חשוב אחרת הבנאדם יפסיק לדבר איתו. זה הכל.
אחרת הוא מבודד את עצמו ומגביל את עצמו.

לא נכון לפי נסיוני

אני לא יוצר קשר עין אף פעם עם זרים אני בכלל לא מדבר עם
עם זרים ואף פעם לא היה לי רע עם זה , גם במקודנלס אני מזמין אוכל ולא מביט בעינים אף אחד לא אמר לי כלום , כנראה נראה להם מוזר אבל מכרו לי בלי בעיות , כנל ברחוב עם נהגי מונית שאני עצרתי פשוט אומר לאן אני צריך וזהו , מה שאתה אומר לא כל כך מוכר דיבור מוזר , תנועות גוף זה ממש כן וגם גורך להתעללות אפילו קשה אבל קשר עין לא .

guyshefer

New member
לא לדבר עם זרים? להתייחס לכולם כאילו אתה מזמין במקדונלדס?

ככה אתה רוצה לעבור את החיים? ואתה גם רוצה שההורים שלך לא יתעקשו איתך שיש יותר מזה?
אני לא יודע אם אתה אם אתה עצמאי בחיים ובאיזה רמה. אם אתה לא תלוי בהם אז תעשה מה שאתה רוצה בכיף! אבל אחרת- מי קבע שהם צריכים לדאוג לצרכים שלך, לסבול עבורך ואתה תעשה מה שבא לך מתי שבא לך? בגלל שהם ההורים שלך? איפה המחויבות שלך כלפי מי שהוליד אותך וגידל אותך ועדיין מגדל אותך? , במידה ואתה לא מפרנס את עצמך- גם להיות נסמך על הורים וגם לקבוע להם מה אתה מוכן ולא מוכן לעשות זה פרזיטיות וכפיות טובה.

זכותי לא לדבר עם זרים

אני לא צריך למצוץ לכל מה שזז אני מדבר רק עך מי שיש לי רגשות אליו אני ככה כמו הרבה אוטסטיך , בנוגע היכן אני כרגע בבית מחכה להוסטל אחרי החסטל אני משכיר דירה לעצמי ככה אבא הבטיח וזהו ככה אני חיי , לא רע בכלל בעיני ...

arana1

New member
נט לא מבינים מה זה רגישות לשפה

מחרטטים על תיאוריית מיינד ולא מבינים שאוטיסטים מאבדים קשר עם המציאות בדיוק בגלל שאונסים אותם להתנהלות שמנתקת אותם מרגישותם לקשר בין שפה לגוף במידה שהנורמה לא יכולה אפילו לתפוש.
קשר שמאפשר אמפטיה הכי עמוקה.
אלא שמי שרואה רק נימוס וטקסים אטום לזה לחלוטין

arana1

New member
אתה צריך לנסות להתבגר

ולהבין שמה לעשות העולם אינו צודק ואינו מושלם, אפילו רחוק מזה, וכתוצאה מכך לא הכל מתקתק בדיוק כמו שבא לך, ולהאשים ילד שסובל מחוסר סובלנותה של החברה בכפיות טובה ומוסר אחריות זה לא רק רשעות אלא גם טמטום.

הוא לא עושה מה שבא לו, בשבילי קשר עין זה אונס, אני לא מסוגל לדבר, ככה זה, זה לא מה שבא לי, זה אפילו הורס לי את החיים כי רוב האנשים הם כמוך, לצערי.

אתה לא מבין מה זה רגישות, נקודה.
לך תהרוס את החיים ותאשים אדם, ילד, רק בגלל שהוא ביישן, זה מטורף.

זה שאתה מפרנס אדם לא הופך אותך לשליט שלו,

אגב.
אני התפרנסתי יפה מאוד בלי לדבר ובלי ליצור קשר עין כי בעבודה כמו פיתוח תוכנה מבנה נפשי אינטרוורטי זה דווקא יתרון

גם עוברי קשר עין זה אונס

וגם מגע פיזי ושבאים אליך מאחור בעבודה כיף בא לי לבכות אני נורא מפחד מגע כי רק הכו אותי וזה מתורגם לי לאלימות ישר אני פוסט טראומה מורכבת עברתי לא מעט בגלל היותי אוטיסט האשמו אותי בתקיףה מינית קבוצתית שהיתי בל תשע כי אני משדר ככה אשףזח אותי גך בגתל שלא באתי טוב למטפלת בעין ורציתי כדורים שהרסח לי תמוח , אז הוא בא חאומר לי שככה בע לי טמטום ורשעות
א

למעלה