הורים נאבקים בילדים שמבקשים לחיות כאוטיסטים

גורג42

New member
זה נכון. והכי "מצחיק" זה שאותם מפרנסים גם מתנגדים שתצא לעבוד

מצד אחד אומרים לך "כל עוד אנחנו משלמים עליך אז אתה תעשה מה שאנחנו אומרים". ומצד שני נבהלים מכל ניסיון שלך לעשות כסף כי "אוי ואבוי, מה יהיה אם יקחו לו את הקצבה..."

פשוט אבסורד.

תודה לאל שאצלנו זה כבר לא ככה.

guyshefer

New member
אתה צריך להפסיק לעודד אגואיזם ובכיינות

ולהבין שמה לעשות העולם אינו צודק ואינו מושלם, אפילו רחוק מזה, וכתוצאה מכך לא הכל מתקתק בדיוק כמו שבא לך, ולהאשים הורה שאחראי על החיים ועל החינוך של הילד שלו וצריך לדאוג לכל צרכיו ברשעות זה אגואיסטיות לשמה.
אף אחד לא "עושה מה שבא לו" בלי להתמודד עם אילוצים שנובעים העולם סביבו. אף אחד. כולם צריכים ללמוד להסתדר, ללמוד דרכים להתמודד עם ציפיות. כולם. גם אוטיסטים.
אם זה רשעות לדעתך, אז כנראה שלא התבגרת.

השאלה האם זה באמת טוב לילד שלו או יותר עברו

ובעיני זה יותא עבורך מאשר טובת הילד ככה לפחות נראה לי , לומר שמי שנפגע מהיחס המשפיל הוא בכיין זה נראה לי לא היי היי בכלל אבל ממש ולא ממש הומני , מה אני יכול לעשות ככה זה .. העיקר שהיה כמו כולם שלא יתבלט אין דבר כזה שנוי חח הצקחתני לפני ארבעים שנה נטייה מינית.

לזכרים על ידי זכרים ולהפך הייתה. נחשבת מחלת נפש ולפני 70 שנה גם הוצאו להרוג באנגליה , אז יש שינוי ועוד איךובעוד אין סוף תחומים ומזל שיש אנשים אמצים שמוכנים להלחם ועוד דבר רק אדם פרמטיבי ופאשיסט במהותו לא רואה שיש צורך או נטיה לשינוי או מסתכל על הכל כלא בר שנוי או אין חדש תחת השמש ויש דוגמאות לשינוילמשל יש את הרשת למשל והיא מקום מעולה לאוטסטים ולאט לאט מכרים צדדים אחרים בם ויש הדברות והסברה, אז לא יש דרך והיא לא מה שנדמה לך ולשכמותך

גורג42

New member
טובת הילד היא גם טובת ההורה. הורים בד"כ רוצים ילד מאושר.

בתכל'ס, גיא רוצה ילד שיסתדר בחיים ויחיה חיים מלאים ולא יהיה תלוי כל חייו בהוריו. זה לא כזה דבר נורא. זה שנדמה לו שלהתעקש על קשר עין ודברים כאלה זו הדרך - זה נובע מתוך בורות וחוסר מודעות, ולא מתוך אגואיזם.

תגיד לי, אתה לא "מת" כבר לעזוב את הבית? לעמוד ברשות עצמך? זה מצב שהוא win-win.

כמובן

ברור שהוא רוצה שהילד אהיה מאושר אין לי ספק בכך גם הורי רורוצים שאהיה מאושר כל הורה אני חושב גם הכי פוגע אפאאונס ומכיר ממקרים גם כאלו , בנוגע לבית אני עוזב להוסטל אם אהיה עצמאי אבא ישכר לי דירה וזהו נתק חובכ נצק כמה שקשה

גורג42

New member
מעניין... בדיוק כתבתי באופן בלתי-תלוי שכולנו צריכים להתבגר

גם אראנה. גם אתה. גם אני.

ואם לצטט את קנצלר גורקון מ"מסע בין כוכבים 6":
I see we have a long way to go...

גורג42

New member
ומצד שני, אראנה, כדאי לזכור שחלק מהאחריות גם מוטלת עלינו

כמובן שמילד קטן (אוטיסט או לא) אני לא אצפה לקחת אחריות.

אבל מאוטיסט בוגר - כן.

ואם יורשה לי לצטט אדם חכם:
"צריך להבין שמה לעשות העולם אינו צודק ואינו מושלם, אפילו רחוק מזה"

וצריך גם לחשוב מה אנחנו עושים עם המצב הזה. ובעיקר - לחשוב מה ה"תרומה" האישית שלנו לחוסר השלמות של העולם ולחוסר הצדק שבו. כן, כולנו תורמים לבעיה במידה כזו אחרת. כולנו בני-אדם ובכולנו יש פאקים רציניים. והדבר הכי הכי מסוכן זה להשלות את עצמנו ש"אנחנו בסדר וכל האחרים חרא".

כי ברור לכל בר-דעת שאנחנו לא "יותר בסדר" מאחרים. פעם הייתי תמים וחשבתי שאוטיסטים לא יכולים לשקר או להטות דיון מתוך אינטרס או להתנהל בבריונות.

ואז ראיתי מה שהולך כאן בפורום (ואני לא מדבר ספציפית עליך). ראיתי מה שהולך אצלכם בקומונה (שוב - לא רק אתה). וראה איזה פלא: כל הדרעק שתמיד הפריע לי בעולם הנ"טי, הופיע בשפע גם אצלכם. ממש ה-כ-ל: מעשי בריונות חברתית, רכלנות סרק ועשיית צחוקים על אנשים מאחורי הגב, אטימות מוחלטת לאדם שנמצא מולכם, התקפה של הורים על סמך משפט וחצי שהוצא מהקשרו, איומים באלימות פיזית, מניפולציות פסיכולוגיות (שבחלקן הודתם: "כתבתי את זה סתם כדי לעצבן/לזעזע").

מה לעשות, כנראה שכולנו - אוטיסטים ולא אוטיסטים - בסך הכל בבונים מאותגרי-שיער עם מוח משודרג. אם הייתי רוצה להיות ציני, אז הייתי אומר "כולנו אותו הדרעק". אבל באנושות יש גם הרבה פוטנציאל לטוב. היא פשוט צריכה להתבגר. אנחנו צריכים להתבגר, ויפה שעה אחת קודם.

אבל אתה שוכח שהכל תלוי הקשר

מה שעשתה לך או לדודה אלה היה שהיא הייתה בפסכוזה היא ביקשה סליחה אני יודע שאתה לא מבין מזה פסכוזה כי אף פעם לא היית אבל אני בתור סיכזופרן שאשכרה היה פסכוטי חריף ולא פעם אחת או פעמים וישב במקמות הכי סוגרים שהוא בטוח שהוא משיח ורואה דברים אני ממש מזהה אדם פסכוטי מולי כי יש לי ניסיון ובמקרה של אלה היא לא אשמכ ואני חותם על זה , במקרה שלי אני מודה אני איימתי אני לא הייתי פסכוט סתם תסכול ומצב רוח נורא אני חרא אבל אלנ לא אשמה והיא נורא התחרטה על זה בנוגע לארי לא נכנס לזה יש לכם היסטוריה ארוכה

גורג42

New member
עייפתי מהתירוצים שלכם, בדיוק כמו שאני לא מקבל את תירוצי הנ"ט

ואל תקשקש לי על "הקשר".

אני מכיר אתכם כבר הרבה מאוד שנים, וזה מספיק כדי לבנות הקשר מדוייק למדי.

אז במקום לחפש הצדקות ותירוצים, תעבוד על לשפר את עצמך. או שלא. זה החיים שלך שמונחים כאן על הכף, ולא שלי.

שים לב שלא דברתי על ארי או עלי

אני מודע שלנו היה בעיה איתך באמת לא מוריד מאשמה או מאלימות שהפנתי כלפיך אני רק אומר שיש לזה סיבות זה לא כמו הנט אני פועל מדחף אחר לגמרי של דיוכי ותסכול עמוק שאני מוציא על הסביבה וזה לא יפה וחא נכון אני מודע לזה , אבל אני כרגע מדבר על אלה כלומר חרסינה שבאמת נכנסה להתקף פסכוטי והאמינה באמת שאתה שואב לי תנשמה דברתי איתה על זה לא מעט והטא באמת חשה כככה ורואים שהיא לא בסדר עח פי התגובות ואופן בנן הן מנסחות רואים הדרדרות , זהו זה מה אני יכול לומר בי אני חזרתי

גורג42

New member
דיברתי על מה שקרה שם בכללי, ולא רק על אדם ספציפי כזה או אחר

וכנ"ל לגבי הפורום כאן.

אני לא מחפש לחלק ציונים לאנשים. אני פשוט אומר, בכללי, שאני לא רואה שום ראיה לטענה שאוטיסטים איכשהו חסינים מהרעות החולות החברתיות של הנ"טים.

ואם בכל זאת אתה מתעקש לדבר על אנשים ספציפיים, אז כן: גם היא - לאורך השנים - היתה שותפה פעילה לדינמיקה החברתית החולה והמעוותת שהיתה בקומונה. למשל, הצחוקים והלעג שלכם על אנשים שאפילו לא נמצאים שם כדי להגן על עצמם (ואני לא מדבר עליי), לא היו מביישים שום חבורת עארסים נ"טית.

ושוב, העניין פה הוא לא המקרה הספציפי שלכם, אלא משהו הרבה יותר כללי: אני אומר שאנחנו חיים בחברה עקומה וחולה, ושקשה למצוא אנשים (אוטיסטים או לא אוטיסטים) שמצליחים להתעלות מעל לקיום הזה.

ולכן אני גם אומר שכל אחד צריך לעבוד על עצמו. מניסיון: כמה שיותר הבן-אדם משפר את עצמו, ככה גם הסביבה שלו משתנה לחיוב. ומי שמתכוון לחכות שאחרים ישתנו בזמן שהוא עצמו נשאר באותם דפוסים ישנים ועקומים וחולים, צפוי לחכות הרבה מאוד זמן...

איזה שנים

אני מכיר את אלה בקושי שנה לא יודע על מה אתה מדבר היא לא צחקה או לעגה חאף אחד אני כן הייתי מאוד תוקפני אבל הן לא בטח דודה , אני מודה שהקמונה לא מתאימה לכל אחד אבל זה המטרה מקום לשיח עמוק בלי מחסומים

arana1

New member
אתה לא מכיר ולא תכיר

וחוסר המודעות והרגישות הנורמטיבי להקשר, זה שאתה והם מגנים כפילוסופיה לא רלוונטית, היה הסיבה העיקרית לגהנום האוטיסטי.

וחוסר מודעות זה נובע ומגלם את המידה שבה הנורמה אטומה לחלוטין למורכבות הדדיות הזהות והקיום,
אז מה שבשבילך זה תירוץ סתמי לאדם הרגיש מהווה את ההבדל בין חיים ומוות,
בין גן עדן וגהנום,
וכיוון שהאדם הנורמטיבי לא מסוגל לאמפטיה הכי בסיסית הוא אפילו לא מסוגל להתחיל לשער בנפשו שאפשר שאדם שונה ממנו יחווה את הקיום בצורה שונה מאוד.

כמו שהודגם כאן למשל בנושא קשר העין,
אני לא מאשים את גיא, הוא באמת לא יודע ולא חווה כפי שאדם שאצלו העין מחוברת ללב, חווה, הוא לא מבין למה וכמה די במבט בשביל לשתק אותך למוות, ועד כמה בדיוק בגלל זה מבט שרואה אותה הוא החיים כולם.

זה הוא, וזה אתה, וזה אני, אנשים נבדלים מאוד, כמעט לחלוטין, עובדה, עצובה ומצערת ומדכאת ומחרידה,לצערי

גורג42

New member
מכיר מספיק כדי לדעת שאני רוצה לשמור מרחק

וממש לא מעניין אותי מה ה"הקשר" שממנו אתם מתנהגים בכזו אטימות ותוקפנות.

החיים הרבה יותר מדי קצרים מכדי לבזבז אותם על הקשבה לתירוצים של בריונים. מצטער.

arana1

New member
מעולה, הנה יש בינינו הסכמה

הכי חשוב לשמור מרחק מבריונים אטומים וקיצוניים, יופי, שמור מרחק ואל תתקרב

גורג42

New member
אני אכן שומר מרחק... עד כמה שאפשר וסביר בפורום ציבורי

להזכירך, המקום הזה הוא לא רק שלך, ואני לא מסוג האנשים שאפשר לסתום להם את הפה באיומים והפחדות.

אז נכון, במידת האפשר, אני שומר מרחק. בניגוד לימים עברו, אני לא רואה היום שום טעם להיכנס איתך לויכוחים רוויי ארס. אבל אם כתבת משהו שאני רוצה להתייחס אליו, אז אני לא אפחד להגיב.

ואתה יודע למה? מפני שרמת הבורות בעולם בנושא האוטיסטי היא מחרידה, והגישה הקיצונית שלכם מנציחה את המצב הזה. אני רוצה להראות לההורים ולבוגרים כאן, שאפשר גם אחרת. להראות להם שיש אלטרנטיבה שפויה, ושעם עבודה קשה אפשר גם להתבגר ולהבשיל כאוטיסט, וגם לגשר (לפחות חלקית) על הפער בין העולם "שלנו" לעולם "שלהם" - בלי כפייה ובלי אילוף ובלי נירמול ובלי הקרבת הנשמה של הילד.

כי בכל הכנות? לבוא לכאן ולשמוע כל הזמן כמה שנתי רוצה להתאבד וכמה שהנ"טים הם בבונים בעיניך - זה לא בדיוק מעודד. לא שאני בא אליכם בטענות (לא בעניין הזה בכל אופן), אבל הגיע הזמן שבפורום הזה יהיו גם גישות קצת יותר חיוביות.

(ואם אתה אישית לא רוצה שום חלק בדברים שאני אומר - זכותך המלאה. אף אחד לא מכריח אותך להקשיב לי ובוודאי שלא להסכים איתי)

גורג42

New member
אני אגיד את זה פעם אחת ולא יותר (כי שלומית לא אוהבת את זה):

מי שמאיים לאנוס ילדה קטנה של חבר פורום אחר - שלא יתלונן שיחסמו אותו.

את זה אמנם עשית בקומונה אחרת ולא אצלי, אבל זה הופך את כל התלונות שלך של "סתימת פיות" לבדיחה אחת גדולה (והדברים שעשית אצלי לא היו הרבה פחות גרועים. הם רק דברים שיותר קשה להסביר, ועייפנו את החבר'ה כאן מספיק עם השטויות שלנו)

בכך מקרה, אני גמרתי עם הויכוח הזה. לא רק כי שלומית רוצה שנגמור עם זה, אלא גם כי מדובר בויכוח אבסורדי והזוי לחלוטין. אני לא צריך להצטדק בפני בן-אדם שמאיים באונס ופותח ניקים בדויים למה חסמתי אותו. ובכלל, לא ברור לי למה אני אפילו מדבר עם בן-אדם כזה. בזמנו אמרתי לך "שמור מרחק" והתכוונתי לזה.

בקיצור: די. מיצינו.

arana1

New member
לצערי כל האחריות מוטלת עלינו

ומגיל קטן להפליא למדתי שאני חי בחברה שבה אף אחד לא יקח אחריות וינסה לעזור לי או להבין אותי, גם בגלל זה, כמו לא מעט אוטיסטים יש לי אפס ציפיות מהסביבה הנורמטיבית ותמיד עשיתי כל מה שאני יכול לסמוך רק על עצמי.

לדעתי זה לא מצב רצוי או ראוי ובוודאי שאינו הגון, אבל זה מה יש, וזהו.

לדעתי אני מחרבן קוביות בשביל לא לקחת חלק ברוע ובעוול ותמיד שילמתי על זה מחירים מופקעים, אז תסלח לי אם שוב, כרגיל, לא אקנה את הפוזה שלך, מוותר

בקומונה היו נסיונות לבירור בלי חשבון של שאלות קשות, אז בוודאי שלפעמים זה נגע במכוער ובמפחיד, לדעתי זה עדיף על דבקות כמו שלך בהעמדת פנים יפות

למה צריך לסחוב תחרא המכונה בטעות חיים

למה לא לוותר למה לא להרים ידים למה לא לסיים סוף עוד אשפוז ועוד אשפוז אין לי כוח אף אחד לעולם לא יבין אותי אני לא חזק כמוך ארי , אני אדם מת לא מת חיי פשוט מת כל היום מביט לתיקרה כמו שאמר בלחסן מתי כהר ירצה את ענשו ויסתלק כבר מפה סוף סוף רק. הוא מדבר על מה שאני מרגיש

למעלה