הורים נאבקים בילדים שמבקשים לחיות כאוטיסטים

guyshefer

New member
לא התכוונתי ל"נירמול" של הילד, אלא לכלים להתמודדות

ילד שלא רוצה ליצור קשר עין, או לא רוצה ללמוד איך לפנות לאדם אחר (וכו וכו וכו) נועל את עצמו בכלוב. אני חושב שתפקיד ההורה להבין את הרגשיויות והקשיים של הילד ועדיין ללמד אותו כמה שיותר כלים כדי להפיק את המקסימום מהעולם הניורוטיפי סביבו. גם אם זה שילוב של עבודה רגשית ותרגול התנהגותי כדי לתרגל קשר עין וללמוד איך לפנות לאדם אחר בצורה אפקטיבית. גם אם זה אתגר גדול בשביל הילד. ושוב- לאתגר ולהתעקש, לא לאמלל ולהתעלל.

גורג42

New member
אתה עדיין מפספס את הנקודה העקרית, והיא שלא מדובר רק ב"קשיים"

מדובר בסט שלם של העדפות אישיות שונות ודרך ראיה אחרת של העולם.

למשל - קשר עין. הדרך שבה נ"טים יוצרים קשר עין פשוט לא מדברת אליי. והדרך שבה מלמדים לזייף קשר עין ("תסתכל להם על המצח") זה עוד יותר גרוע.

קשה להסביר למה זה עובד ככה אצלנו למישהו שלא מרגיש כמונו, אבל מדובר בעניין מהותי של העדפה אישית ולא סתם ב"חוסר יכולת חברתית". ואם מנסים "לתקן" את כל הדברים האלה, אז מהר מאוד הזהות האמיתית של הילד הולכת לאיבוד.

וזה גם לא נכון - עובדתית - שקשר עין הכרחי לתקשורת עם אנשים. אני לא נוטה ליצור קשר עין, וזה ממש לא מונע ממני לנהל את ענייני באופן עצמאי. פרט למקרים מאוד מאוד ספציפיים (למשל - כשצריך "לקרוא" למלצר במסעדה עם העיניים) אני פשוט עושה מה שנוח לי, וזה עובד.

אתה באמת מדבר ברצינות ...

אתה מתאר אחד לאחד נירמול ליצור קשר עין זה הדבר הכי נורמטיבי שיש זה אני ואתם על אותו קו ללא הקשר סלקטיבי כלומר אין הבדלים לכן נביט בכולם , אצל אוטיסט הקשר עין קיים עם אדם הקרוב לו המחווט גוף נפש איתו כנראה איתכם או עם חברה אם תהיה לו לה ,

אני עד היום לא יוצר קשר עין לפעמים עם משפחה שאני בלחץ , לא זכור לי שהורי הכירחו אותי להביט במישהוא , לדבר כן כי אני שתקן ונעלבו הדודים , אז לטעמי קשר עין זה הרבה מעבר לכלי זה המהות האוטסטית ולא לא תוכל ללמד אותו ליצור קשר עין לגמרי או קרוב לזה זה לא אפשרי מנסיון כאחד שעבר כל טיפול .

בדיוק טראומה לכל החיים

במיוחד אישפוזים במחלקות סגורות אותי זה הרס מגיל צעיר מאוד כנל כדורים .

זה לא פייר כלפיך

לא כלפיו אתה בכלל לא מנסה או רוצה להיות ער לצרכיו אלא רוצה להתאים אותו לתבנית הקיימת בזמן שהגוף נפש שלו שונה , ובעיני זו התעללות לא תשב על זה בכלא נכון , כי מותר לדרוס חופשי אוטסטים וחלשים אבל הפצע כבר קיים אי קבלה של שונתו , העולם שלך לא טוב יותר צא מהסרט הזה אין מה לחפש בנורמה היא לא היי היי בכלל ,

guyshefer

New member
אתה מתווכח עם טיעונים שלא רק לא טענתי אלא טענתי הפוך.

יש הבדל בין צרכים להעדפות. וילד (ניורוטיפי וגם אוטיסט, אין הבדל) הוא לא הסמכות לקבוע מה הוא לא רוצה ומה הוא לא יכול.
זה שהורה עלול לפעמים לא להבין את הילד שלו אומר שצריך פשוט לתת לילד לעשות או למנע ממה שבא לו מתי שבא לו? איפה הגבול מבחינתך? כל מה שילד אוטיסט מעדיף זה קדוש? מתי מבחינתך ההורה צודק? רק אם הוא מונע מהילד לקפוץ מהגג?
&nbsp

הורה צודק אך ורק

שהוא מנהל דיאלוג או דיון פתוח ודנאימי עם ילדו כל עוד הורה באה בגישה ש "אני המבוגר האחראי אני קובע עליל אתה שלי ותעשה מה שאני אומר " שזו הגישה לצערי הרווחת וגם גישתך כדמוני אז זו לא הדרך , הורה צריך להקשיב לילדו לשיניו למה מתאים לו ולדון איתו ולנהל איתו דו שיח פורנ אין בוסים ואין אחד למעלה אחד למטה , נכון הורה בחלק מהדברים מבין יותר לכל עדיף להקשיב לו ולא לקפוץ לכביש לדוגמה , אך

שזה קשור למהות שלי לזהות שלי זכותי ורק זכותי להחליט מי אני ומה אני , ואף הורה לא שואל את ילדו אם רוצה לקבל כליך חברתיים הוא ףשוט קובע עובדה ואז הפצע כי הורה משדר אתה לקוי אתנ לא בסדר לא כמו כולם שתנה והוא מפנים את זה וזה אסון , אך קראת מה אני כותב במשך שנים עלי

ועל סיפור חיי תבין כמה אי קבלה ממוטת . וחוץ מזה צריך להקשיב לנו האוטסטים ורוב רובם שת האוטסטיך אך לא כולם טועמים שמנתחי התנהגות פגעו בהם אז צריך ללמוד מזה כי אתה נט תלא מבין מזה להיות אוטיסט , אז אז אם אמו מזהרים יש לנו סיבות נורא טובות מנסיון מר.

arana1

New member
לילד יש אמירה לא פחות משל הורה

כל הקטע של סמכות והצבת גבולות הוא בעייתי מאוד, במיוחד לאוטיסט, והנה, כצפוי, עולים יותר ויותר קולות, גם של הורים נורמטיבים שמצליחים להתפתח למשפחה שאינה סמכותית.

אני הורה לא סמכותי, שלא מציב גבולות אלא לעיתים הכי רחוקות שאפשר, ומאחל לכולם ילדה נפלאה כילדתי, מתחשבת רגישה וחכמה שמציבה לעצמה גבולות ברמה שרוב ההורים לא מעיזים לחלום עליהם,
ולמה ?
כי היא מפתחת את הגבולות מתוך עצמה, ולכן מבינה אותם ויודעת איך ליישמם בכל מצב ולא רק כספר חוקים נוקשה אלא בעדינות ורגישות ויצירתיות מפעימה.

לא אומר שאין בעיות, יש, אבל להתייחס אל ילד כמטומטם חסר דעה וזכות לקול משלו זה מתכון לחרא שחבל על הזמן

בדיוק מתכון לילד פצוע

אנשים לא מבינים שהתעללות זח לא רק הזנחה או מכות וזה האמא שת הזנחה רק כזו שהיא מאשררת עוד וזה הכי גרוע כי אס אין לילד או למבוגר הזה יכולת למחות הכל למען קדושת המסוכמה

arana1

New member
שאלת הגבול מורכבת מאוד, הכי

ובדיוק בגלל זה, ובוודאי עם ילד חכם ורגיש כמו אוטיסט, עדיף לברר אותה דרך דיאלוג מתמשך,
יחס כזה גם עוזר לפתח ילד אחראי,

schlomitsmile

Member
מנהל
בשירשור זה נמחקו הודעות
כל המעורבים מתבקשים להמנע משימוש בפורום לצורך חילופי מהלומות ומתקפות אישיות
וכן מיבוא מריבות במקומות אחרים אליו.

מי שיש לו השגות, מוזמן לבטאן במסר.

למעלה