החלטתי למצוא עבודה אחרת ולהתפטר

החלטתי למצוא עבודה אחרת ולהתפטר

השותף הבכיר משוגע מטורף ודפוק כבר שבועיים יושב לי על הורידים בצוואר שאני צריכה להתחבר מהעבודה למשב ולאתר ולעבוד כל יום שעתיים בערב. אתמול קיבתי מייל והוא רושם לי ככה: "בתור מנהלת שיווק שלנו אני דורש שתהיי מחוברת 24 שעות לאינטרנט" אפילו לא עניתי לו למייל המיפגר הזה וישר התחלתי לחםש משהו אחר אם לו אין חיים זה לא אומר שהוא צריך להוציא לי את החיים ממני

אישון36

New member
רק הגעת

אפשר לומר לבחור שזו הייתה גם השאיפה שלך להיות מחוברת 24 שעות.....אבל יש אילוצים.....ושאת בטוחה שהוא שמח שיש גם אילוצים בחייך ולא רק עבודה. בכול אופן.........בגלל הערה שכזאת לא עוזבים מקום עבודה. אישון. יש לאן.

דרלינג אני שומעת את זה כל הזמן

הוא שולח לי מיילים הביתה שאני יעבוד על החומר ויום למחרת שואל אותי האם קראתי את המייל אם אני אומרת לו שלא קראתי הוא מתעצבן ואומר לי שהוא מצפה ממני עבודה נטו כל הזמן גם שהייתי בסוף שבוע עם חברה שלי בכפר גלעדי וחזרתי למשרד ביום ראשון הוא שאל אם בדקתי את המיילים שלי בבית אמרתי לו שלא בדקתי הוא אבר לי ככה: שישי שבת שלחתי לך מייל ואת לא עוברת על זה? הסברתי לו שהייתי בסוף שבוע אמר לי אז תקחי את הנייד שלך אם את נוסעת ותעבדי משם שעתיים שלוש הרי זה לא קשה דרלינג עם כל הכבוד אין לי בעיה לעשות שעות נוספות למרות שיש לי ילדה בת 3 ואין לי בעיה לבוא ימי שישי במידה ויש לחץ בעבודה אבל אני לא מוכנה בשום פנים ואופן לקחת עבודה הביתה זה חוק שאני לא עוברת אותו כבר 7 שנים (עד לפני 7 שנים לקחתי עבודה הביתה ולא היה לי חיים). ואת כל זה הסברתי לו דבר ללמפה

אישון36

New member
תראי.

העיצות שלי הן מעולמי הפנימי. לבחור עולם אחר. את יכולה להסביר לו את עמדתך, וזהו. רוצה יפטר. להבנתי קשה מאוד ומזיק למכירות להחליף את מנהל המכירות כל שני וחמישי. ויכול להיות שהוא מחפש לגרום לך לעזוב. אל תתני לו את התענוג, אולי הוא רצה מנהלת אחרת והוא מנסה להוכיח את עמדתו....אז אם זה מה שהוא רוצה - שיעשה את הצעד בעצמו. אישון. שרירי וחסון.

תראה דרלינג אני לא יכולה לקום ולעזוב מבלי

שיש לי משהו אחר בהשג יד. יש לי ילדה לפרנס ואני לא תלויה באף אחד חוץ מהעבודה שלי. אם ירצה לפטר שיפטר אותי אין לי בעיה עם זה אני אהיה זכרית ל 3 חודשי אבטלה עד שאני אמצע משהו ואני בטוח שאני אמצא בתקופה הזו. אבל כל עוד לא פיטר אני אמשיך לעבוד איך שאני עובדת אבל לא מהבית. וחוץ מזה אם אני לא טועה בתור אחת שעובדת בחברה שמתמחה בעריכת דין ולבין עורך דין (אתה) יש חוק שאומר אם אתה עובד מעבר לשעות המקובלות אתה זכאי לתשלום עבור השעות הנוספות. אז הוא לא מתכוון לשלם על העבודה שלי דרך הבית במידה ואני יעבוד - ז"א הוא הולך להפר את החוק.

זה בדיוק מה שאישון אומר...

לכל אורך המיני-שרשור הזה אישון תומך בך דווקא (מפתיע, אני יודע. גם אני עדיין בשוק מזה שאישון לא משחק את פרקליטו של השטן הפעם). הבוס שלך, איך נאמר בצורה יפה, חתכ'ת (בייפ), (ביפ), (ביפ)? את תעשי את שלך לפי החוקים שלך (שלדעתי הם מאד הגיוניים. בית זה בית, אם היית רוצה להמשיך לעבוד באותו יום היית נשארת במשרד). יפטר אותך? הפיצויים (שלושה חודשים את אומרת) יחזיקו אותך מעל המים עד שתמצאי עבודה חדשה (הרי את זו מצאת די מהר מרגע שהתחלת לחפש. אני זוכר את השרשורים). רוצה לשחק "אני הבוס הגדול במשרד הזה!" על חשבונך? למה מה קרה?! צועק? צועק?! הייתי מת להגיד לך לצעוק עליו בחזרה אבל זו טעות. מניסיון אני יודע שדווקא כשאני נשאר רגוע למול אנשים אחרים שמתפוצצים כנגדי הם רק מתפוצצים יותר (לכי תדעי, אולי עוד תצליחי לשלוח אותו לאיזה חודש חופשה בבלינסון. חלילה. :) :) :)). בכל מקרה כמו שאישון אמר, לעזוב מיוזמתך זה רע. במקרה הזה אין פיצויים ואם הבוס, שגם ככה מחומם עליך, יגלה את עניין החיפוש הזמן שישאר לך לעבוד במחיצתו עד שתמצאי משהו אחר... אם עכשיו זה גרוע, שאלוהים יעזור לך מה יהיה אחרי זה. (וכמחשבת אגב: אין מצב שאת מבקשת העברה בתוך החברה למחלקה אחרת עם בוס נורמלי יותר?)

Old Girl

New member
לא מגיע לה פיצויים בכל מקרה

היא חדשה במקום העבודה, אם הבנתי נכון. הי חזיה, ככל ששמחתי לשמוע על העבודה החדשה - כך הצטערתי לשמוע על ההתפתחויות. אני מניחה שאת יודעת הכי טוב מה עדיף לך, ויש לך די ניסיון כדי להבחין בין בוס קקה מן השורה, שחייבים ללמוד להסתגל אליו, לבין בוס מהשטן שעדיף לברוח ממנו. מה שלא תבחרי (להסתגל או למצוא מקום אחר) - שיהיה בהצלחה... את מוכשרת ואת פושרית, מגיע לך למצוא מקום עבודה שלא סובלים בו (לא ממש מאמינה בעבודה מהנה, אבל אדם לא צריך להיות אכול רגשות אשם בגלל פלאפון סגור בלילה).

אישון36

New member
בכול מקרה ?

אם יש לה חוזה לשנה ומפטרים אותה, מגיע או לא ? אני לא ממש מבין אבל אשמח לתשובה. איש קטן. אולי ?

Old Girl

New member
הפרת חוזה

זה אישיו נפרד, לא קשור לפיצויי פיטורון לפי חוק פיצויי פיטורין http://cms.education.gov.il/EducationCMS/Units/Sherut/Takanon/Perek1B/Hafsaka/Piturin/pizuy.htm

אישון36

New member
כמו שאמרתי

אני לא מבין בזה. אבל אני משער שאם יש חוזה יכול להיות שקיימת חובת פיצוי. והעיקר הוא שמקבלים כסף.....אם להיות שיטחיים. אישון. שיטחי.

magenta73

New member
לפני שמתפטרים - מדברים

ומסדרים עמדות/ציפיות ושאר ירקות.

אני חושב שהיא דיברה לא מעט

ואם חשוב לה לא לעבוד מהבית, זו זכותה המלאה אני חושב שהיא די הבהירה לו את העניין מבחינתה, לפחות מהדברים שהיא כתבה איזה עמדות וציפיות היא צריכה לסדר? אם הדרישות לא עומדות בקריטריונים שלה למשרה, שתתחיל לחפש משרה חדשה שכן תתאים לה, אפילו שהיא רק התחילה שם לא מזמן אני לא בעד להחזיק משרה רק כי התחלנו וכי לא נעים (מהסביבה המשפחתית והחברתית, ממקום העבודה, מהכותבים והקוראים בפורום) תחפשי במקביל וכשתמצאי תוכלי לעזוב. מצד שני לא הייתי עושה יותר מדי פרובוקציות לפיטורין, לפחות לא עד שתמצאי משהו, כי לפעמים 3 חודשים לא מספיקים למצוא עבודה שבאמת מתאימה לך, ואז אפשר להכנס ללופ, כי שוב בוחרים עבודה שלא אוהבים רק כי צריכים את הכסף, וחוזר חלילה. שיהיה לך בהצלחה.

magenta73

New member
אני מדברת על שיחת הבהרות ועמדות

לא תשובה מהמותן לבקשות שונות ומשונות של הבוס. לא. כי אלו דברים משתנים הקשורים לגחמות של הבוס. לא. צריך לקבוע תאריך ושעה. להגיד - עכשיו אנחנו מדברים בגובה העיניים. לעשות רשימה של דברים שהיא רוצה להגיד ולהבהיר ומכאן - לנהל מו"מ. את זה היא לא עשתה. מג'נטה - פעם הייתה מנהלת סטודיו. למדה מהניסיון. כשרק "עונים" להם, הם לא מבינים. צריך לשבת ולשים את כול הקלפים על השולחן.

יכול להיות

הכל תלוי במעמד שלה בחברה, בחשיבות שהם מייחסים לה אישית, בראיה שלהם כיצד היא מבצעת את תפקידה וכמובן באופיים של המנהלים. בלי כל אלה כל השאר ספקולציות. יש מנהלים שיחליפו עובד במיצמוץ ללא קשר לחיוניות שלו, ויש כאלה שעצם הגיוס מחדש והתהליך יוביל אותם לפשרות על עובדים בינוניים. וגם יכול להיות שבעקבות השיחה, תוך שבועיים או אפילו במהלך השיחה יגידו לה יפה שלום כי זו ראיית העולם שלו, שהוא רוצה מנהלת שיווק 24/7 ברגע שהיא מבינה שזו הדרישה מהמשרה, וזו הדרישה של הבוס, ואין מה לעשות עם זה, כדאי שתדאג לגיבוי ויפה שעה אחת קודם. אני - קצת ניסיון בניהול, קצת בשיווק, קצת במחשבים, וגם קצת בבני אדם... העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא לקחת אויר, להתקרר, ולחשוב על כל הסיטואציה ואיך להתמודד איתה שוב למחרת.

דיברתי איתו עוד בראיון עבודה שהייתי

הבהרתי לו שאני מוכנה להישאר שעות נוספות במידת הצורך אבל אני לא לוקחת עבודה הביתה -- זה חוק שאני לא מוכנה לעבור אותו יש לי חיים ואני רוצה לחיות אותם מה שמצחיק הוא אומר לי בישיבת צוות - שהוא דורש שאני אהיה זמינה כל הזמן עם הנייד שלי ולענות לו כל הזמן למיילים ולבדוק את האתר כל הזמן ואני עניתי לו בישיבת הצוות - כן מעניין לדעת איך אני אהיה עם דייט והלפטופ אחרי חצי שעה שאני אשה איתו אני אגיד לו חכה שניה תזכור את מה רצית להגיד יש לי עבודה לעשות? הוא היה המום שבכלל דיברתי. בד"כ אף אחד לא עונה לו וגם בראיון הוא אהב את הישירות שלי לאחר הישיבה הבהרתי לו שוב אני אשאר שעות אבל לא מוכנה לעבוד מהבית ובמיוחד לא בסופי שבוע שזה הזמן שמוקדש לי לנהל את החיים שלי כמו שאני רוצה

טוב אז ככה:

נכון לא הייתי גולשת מהעבודה רק לפעמים ולעיתים רחוקות אבל מה לעשות שהמוטיבציה שלי פה ירדה בגלל הטימטום שלו. אני עכשיו אוספת מיילים של מנהלים בכירים ומנכ"לים הולכת לשגר אליהם ישירות את קורות החיים שלי אני שונאת לעבור דרך כוח אדם אני אוהבת לפנות ישירות לבוסים הגדולים בפעם אחרונה שעשיתי את זה תוך שבוע מצאתי ג'וב למרות שזה ג'וב טוב אבל חרא (סליחה על הביטוח) של בוס

belli80

New member
מעריכה

את ההחלטיות שלך, ואת זה שאת כבר מתחילה להזיז דברים. אותי בולדוזר לא יצליח להדוף במילימטר. אבל (!) בטוחה שאת רוצה לעשות את זה דרך "החלונות הגבוהים"? הרי הגיוני שאם את מחפשת בתחום שלך- אלו מקומות שהבוס שלך מקושר אליהם, ואנשים שהוא מכיר, ואולי אפילו ביחסים טובים איתם. פטפוט מקרי ביניהם יכול להיות הרה-גורל..

זה יכול להיות כמובן אבל..........

אם אני לא מציינת בקורות החיים שלי את המקום העבודה האחרון בטוח כמעט והוא לא ידע. אני במקום הזה חודשיים כך שלא רלוונטי שאני אציין אותו.

belli80

New member
בוודאי

שזה רלוונטי, אחרת איך תסבירי להם כשהם ישאלו (והם ישאלו!) מה עשית בחודשים האלה?? נסיעה מפוברקת לחו"ל, לצורך העיניין, יכולה להיות פתרון יעיל לטווח הקצר, אבל סופו של שקר להתגלות- ואז יכול להיות ממש לא נעים.. בקיצור- ממליצה לפעול בצינורות המקובלים, בעיקר בגלל שאם (לא אם. כש..) הבוס הנוכחי יגלה את הפעילות שלך- לפי מה שסיפרת עליו- עלול לסקל לך את המאמצים.

למעלה