החלטתי למצוא עבודה אחרת ולהתפטר

avshalomat

New member
זה שיש אנשים כאלו

זה נון רציני של המדינה הזאת, ולא סיבה לנסות להוריד את כולם לרמה הזאת של השכר, אם ישראל היא עולם מערבי עם יקור מחיה של עולם מערבי, צריך גם להיות רמת שכר של עולם מערבי, ניקח רגע שכר 30000 ש"ח שנשחב המון משום מה, מדובר בכולה בשכר של 3500 יורו (נטו) זה שזה נחשב שכר אסטרונומי, במקום שכר סבבה אבל בשמיים זו בעיה, למה שמישהו משכיל ישכים לעבוד בשכר של 12000 או 9000 לאורך זמן? סיפור אישי שלי, למרות שיש לי המון ניסיון ואני עובד מגיל 14 עדין לא מצאתי עבודה ראוייה בארץ, עבדתי תקופה בסוג של סטרט אפ בחו"ל וחזרתי לפני יומיים בגלל סיבות אישיות, אבל אני יודע שאם לא אצליח למצוא את ההזדמנות בארץ אנסה לחזור לחו"ל.

Old Girl

New member
הנה דבר הלמ"ס

32000 ש"ח בחודש ברוטו למשפחה (!!!) זו הכנסת העשירון העליון. יעני, רק אנשים שחיים ממש טוב מרוויחים את זה. מה שאומר שנשאר ביד בערך 20000 ש"ח (בהערכה גסה מאוד, זה תלוי באיך שההכנסה מתחלקת בין בני הזוג ומה נקודות הזיכוי), ואולי למקבלי שכר מינימום זה נראה הרבה - אבל בתכל'ס מי שמקבל את זה רחוק מאוד מלהיות עשיר. המשפחה יכולה לחיות בבית סבבה (ממש לא ארמון), להחזיק שני רכבים טובים יחסית, לנסוע לנופש פעמיים בשנה, הילד יהיה רשום לכמה חוגים, המשפחה תוכל לאכול במסעדות פעמיים - שלוש בשבוע, לקנות רק אוכל אורגני, לעשות טיפול שיניים בזמן, לעשות טיפולים רפואיים יקרים שלא בסל וכד'. ממש לא יכולים לגור בבית פאר (בלי עזרת הורים), להחליף רכב מפואר כל שנה, לנסוע לטיול בחו"ל בלי לתכנן את ההוצאה מראש או לאכול במסעדה פעמיים ביום. לא יכולים לעזור לבני משפחה מתי שרק מתחשק. כלומר, גם ה"עשירים" במונחים המקומיים הם "חיים סבבה" ולא ממש "מליינים".

avshalomat

New member
אכן לכך התכוונתי

אני חושב שהתקווה (ואולי האסון למדינה) הוא הגלובלזציה, רק שכאמור אני אישית לא מת על לגור בחו"ל בטח במדינה עם שפה שונה מאנגלית, ויש קשיים נוספים, מה שעצוב בעיני שלהערכתי גם מבחינת הפריון, אפשר להגיע לשכר גבוה יותר אצל הרבה אנשים בישראל, אבל יש כמה בעיות שאפשר לשנות אותן.

Old Girl

New member
תעשה כמוני - תעבוד באינטרנט

ואתה יכול לגור איפה שבא לך מתי שבא לך ולא להיות תלוי ברמת השכר בישראל. טוב גם אנחנו נדפקנו קשות בשנה האחרונה בגלל ירידת הדולר לעומת האירו (גם לעומת השקל), אבל יאללה נספוג.

avshalomat

New member
זה בהחלט מה שאני מתכוון לעשות

רק שההרפתקה האחרונה בספרד, גרמה לזה שאני קצת בברוך לכן אני מחפש פרווקטים גדולים בארץ לפני שאני מקים אתר משלי, עם כמה שירותים שחשבתי עליהם, אפשרות נוספת היא כמובן לעבוד דרך freelancer.com וmonster ולמצוא חוזים רלוונטיים. בכל מקרה תודה
בהחלט אני מסכים לדעתי וזה בהחלט הכיוון שלי,

belli80

New member
וואו,

כמה שאתה מנותק מהמציאות.. אני לחלוטין מבינה את התיסכול שלך, heck, אני מלצרית עם תואר שני במדעים. אמנם כרגע זה מבחירה מוחלטת שלי, אבל ככל שעובר הזמן אני נהיית פחות ופחות אופטימית לגבי משרה הולמת.. אבל (!) תברר את העובדות לפני שאתה מדבר בגנות המקצועות והאנשים שעומדים מאחוריהם: אחיות - משרה מלאה, עם תואר ראשון, ועמידה בבחינה ממשלתית וותק של 10 שנים - 4500 ש"ח, עם שלושה ילדים. מורים - עם תואר שני וארבעה ילדים, 15 שנים במקצוע - 4700 ש"ח. מחנכות בבי"ס יסודי - עם תואר ראשון, ילד ו40 שעות עבודה בשבוע - 3700 ש"ח (!) וזו רק רשימה חלקית, של אנשים שאני מכירה אישית. ואי אפשר לומר שהתפקידים האלו לא חיוניים!

Old Girl

New member
ושוב - מאוד מאוד מצער.

התפקידים חיוניים, העובדים מוכשרים, והמשכורות זוועתיות עד שזה בלתי נתפס!

אני חושד..

שלקחת את הדברים שלי בדיוק, אבל בדיוק, לכיוון ההפוך ממה שכיוונתי. מה שכתבת לי כתגובה הוא מה שאני טוען. כן, זה מעורר רחמים שאנשים כמו אחיות, מורות ומחנכות, בין השאר, מרוויחות פחות, הרבה פחות מ-5000 ש"ח בחודש, למרות העובדה שהן אקדמאיות. זה בדיוק מה שאני טוען. מעורר רחמים כלפיהן (במובן המילולי של הביטוי) ומעורר רחמים על המדינה שלנו (במובן המושאל של הביטוי) וזו, כמו שכתבתי למעלה, בדיוק הסיבה שאני את החיים שלי אחיה במדינה שתדע להעריך את ההשקעה. הרי שביתת הסטודנטים (שלה אני מתנגד לאופן שבו היא מנוהלת ע"י שונשיין את ברדה, לא לרעיון שמאחוריה!) נסובה בדיוק על זה: הזלזול באקדמיה מתחיל פה בארץ כבר ברמת הסטודנט, וזאת למרות שבדיבורים, כרגיל, אנחנו מאד חזקים: "ההון האנושי הוא ההון היחיד של ישראל" וכו'.

belli80

New member
לא ביקשתי

להתווכח, הבנתי את כוונתך. הכוונה היתה רק שתברור את המילים יותר בעדינות, זה מספיק כואב גם מבלי לשמוע ביטויים קשים.

moi24

New member
אם הייתה לי אפשרות

בשמחה הייתי חוזרת להיות מלצרית. גם היה לי כיף, גם יקיצה טבעית כל יום, וגם המשכורת לצערי היתה יותר גבוהה ממה שאני ארוויח בכל החיים. אפילו הבוס הסכים איתי שיותר שווה למלצר. בדיוק השבוע דיסקסנו על העלאה בדרגה, ונוכחתי לגלות שזה יוסיף לי כמה מאות בלבד. כמו גם קבלת תואר (מגוחך שצריך לחכות שנה שלמה עד לקבלת התעודה ביד), לא מוסיפה יותר מזה. מעודד.

belli80

New member
../images/Emo9.gif

כפרה, תודה. אני מרגישה עכשיו טיפה יותר טוב...

belli80

New member
עדיין?!

וואו, ילדה, מתי החתונה?? ניסית את "חנות המעצבים" במלחה? נדמה לי שיש שתיים כאלה..

moi24

New member
פחות מחודש ../images/Emo178.gif

כן, "גלריית המעצבים". יש גם בתלפיות. ובקניון רמת אביב. בכל סניף יש את אותן שתי חצאיות ושתי שמלות. והם עוד מעזים לקרוא לעצמם "רשת"!

belli80

New member
תראי..

עם קצת תעוזהה ודימיון- אפשר להפוך כל דבר לשמלה מאממת, (ע"ע "חלף עם הרוח"..)
היית אצל שירה? איך לא מצאת עדיין כלום?! את די בררנית, הא??

moi24

New member
את חושבת?

כן, הייתי אצל שירה, וחומי, ויעלי, ותמרי, ומיכלי, שאין לי מושג מי נתן להם רישיון עסק... אני לא חושבת שאני בררנית. פשוט אין לטעמי ממה לברור.

בדיוק

בן דוד שלי (שרק סיים צבא ואין לא תואר ולא בטיח) עושה באבטחה פי שניים ממני. אין בארץ שום הערכה לאקדמאים או לסטודנטים ואין עידוד מספיק לטעמי להשכלה גבוהה. יודע מה? מספיק להסתכל על השביתה האחרונה. לא צריך ללכת רחוק.

הי אולד

אני מסכימה איתך שיש הרבה משרות (בעיקר פקידותיות, מנהלתיות כלליות, שיווקיות וכו') שאינן דורשות ידע מוקדם ובכל זאת מבקשים תואר... במקרים האלה זה באמת מגוחך כיון שבכאלה משרות אתה לרוב לא צריך דוקא ידע ספציפי בתחום מסוים אלא מין יותר הכשרה כללית או אפילו אופי תואם. אתה תסתדר יופי ותתקדם אם אתה מספיק פושר. במקרים כאלה גם אני ,בתור בוס, הייתי רוצה בתיאוריה מישהו עם תואר (סתם בגלל שזה נשמע יותר טוב) אבל זה לא היה מספיק חשוב לי לראות אותו. מצד שני אני לא חושבת שסוג עבודות כאלה הן הרוב ואני לא חושבת שעניין התארים מגוחך . לדעתי רוב העבודות בשוק החופשי הן דוקא כאלה שאתה כן צריך את ההכשרה הלימודית ובלעדיה פשוט לא יקחו אותך. ובמקומות כאלה ,אם אתה באמת רוצה להתקדם, אפילו חשוב מספר התארים שיש לך. ככה זה בתחום שלי בכל אופן .

ufffnick

New member
מה יהיה?

לא אמרתי שלא. אמרתי שמי שלא התמזל מזלו ואין לו תארים, שלא ישקר לגבי זה. שיתקדם בדרך לגיטימית בתוך מקום העבודה ללא קיצורי דרך שיקריים. זה הכל. ואל תדחפו לי מילים לפה. כרגיל.

למעלה