בלי,
עקרונותיך ראויים להערכה אדירה - אבל הבה אל נשכח שאת בחורה צעירה מאוד בתחילת דרכך המקצועית (אם בכלל סיימת את הלימודים), וחזיה היא בחורה מבוגרת יותר, שהקריירה היפה שלה כבר הגיעה לנקודות הצלחה מסוימות, והיא מחפשת תפקידים בכירים שתגמול נאה בצדם וגם התחרות גבוהה מאוד. יכול להיות שתשמרי על העקרונות שלך גם כשתהיי במעמדה, ויכול להיות שלא. אני חושבת שחלק מהדברים שרשמת בהודעה לא רלוונטיים לכולם. למשל: 1. "אם הבנאדם לא מוכשר מספיק אז או שיילמד טוב טוב את המקצוע ואז המקצוענות יכולה לכפר על חוסר כישורים אישיים, או שילך לעשות מה שהוא כן טוב בו" - ממש לא רלוונטי, אנחנו לא נמצאים בשוק עבודה מושלם שקוף ויעיל. לאף מעסיק כאן אין מד כישורים, ניסיון תעסוקתי אינו מייצג את מכלול הכישורים, האנשים מתקבלים לעבודה מתוך מאה אלף שיקולים שחלקם לא רלוונטיים, לעתים קרובות המעסיקים מקבלים לעבודה אדם פחות מוכשר בגלל טעות/ הנחות שגויות/ דעות קדומות ומאה אלף דברים. 2. בן אדם צריך להיות מודע למגבלות היכולת שלו - נכון מאוד. אבל זה לא קשור בשום צורה למראה קורות החיים שלו. אם אתה מתדלק - אל תלך לראיון בארגון שבו מחפשים מהנדסים, אבל אם אתה רואה עצמך מתאים למשרה אני לא רואה שום דבר שערורייתי בלשדרג את הצגת היכולות. מי בדיוק יפגע מזה שעובד מסוים מסתיר את העובדה שהוא הסתכסך עם מעסיק קודם על רקע אישי, או משקר שהוא למד בקורס משהו שהוא למד באופן אישי. 3. "הוא משקר רק לעצמו" - מה הקשר? אף אחד לא משקר לעצמו, כל אחד יודע איפה הוא עבד. 4. "מקבל רק יחס של לגלוג, חוסר הערכה ודחייה" - וואי וואי. אם לא יקבלו אותו למקום העבודה אליו הוא מנסה להתקבל - מה זה משנה איזה יחס הוא יקבל. ואם יקבלו אותו - אז סביר להניח שיעריכו אותו. בשורה התחתונה - איש באמונתו יחיה, אבל אני אישית (באופן לא אינטרסנטי לחלוטין, אני לא חלק מקבוצת העובדים השכירים כבר מזמן) חושבת שמה שכתבת נובע מראייה מאוד נאיבית של בחורה בשלבים המאוד ראשונים של הקריירה, שמבלבלת בין האמת הפנימית לבין עניין של גילוי מידע למעסיק פוטנציאלי, שאין לו דבר וחצי דבר עם האמת הפנימית, והוא לרוב גם לא ממש מתאמץ להיות הוגן ונקי כפיים ברמות שאת דורשת מהמועמד לעבודה. לדעתי, כמו שהמעסיק צריך להתאמץ למצוא את העובדים הטובים ביותר - כך העובדים צריכים להתאמץ למצוא את המעסיקים הטובים ביותר, ושוק העבודה הנצלני שלנו הוא סיבה מספיק טובה לא לחשוב על האינטרסים של המעסיק לפני האינטרסים שלך.