החלטתי למצוא עבודה אחרת ולהתפטר

רוב הסיכויים הוא שהו אלא יגלה

איך אני יודע? אני ידועת גם אם אני לא יעבוד פה והוא ישמע יכול להיות שיסכל אני סומכת על האינטואיציות שלי אני צריכה עבודה אחרת ואין לי זמן להתחיל לחשוב מה יהיה אילו זמן זה כסף ולא רוצה לבזבז שום דקה

Old Girl

New member
"סופו של כל שקר להתגלות"?

נראה לי שהמציאות רחוקה מזה, בייחוד המציאות של שוק העבודה בה רוב האנשים מייפים את קורות החיים ומעיפים את מה שלא צריך... כדי שהשקר יתגלה צריך להיות חסר בושה לחלוטין (ברמה של לרשום מקום עבודה שלא היה ולא נברא, או להוסיף תואר אקדמי בניסיון להתקבל למקום עבודה בו בודקים תארים), ובנוסף צריך גם חוסר מזל (למשל, מראיין קפדן שמתקשר ובודק). נראה לי שרוב השקרים המופיעים בקורות החיים לא מתגלים לעולם.

הגעתי למה שהגעתי עם חוצפה ומעט שקר מודה בזה

אם לא הייתי משקרת לפעמים הייתי תקועה במקום אחד אני רוצה להתקדם בחיים וכדי להתקדם צריך לדעת איפה לעגל את הפינות

belli80

New member
אוי

ממש ממש לא מסכימה איתך!! אם הבנאדם לא מוכשר מספיק אז או שיילמד טוב טוב את המקצוע ואז המקצוענות יכולה לכפר על חוסר כישורים אישיים, או שילך לעשות מה שהוא כן טוב בו- ורוב הסיכויים שיהיה יותר מאושר. בנאדם צריך להיות מודע למיגבלות היכולת שלו. לשקר..? הוא משקר רק לעצמו, ובמקום לקבל הערכה מסביבתו, על כישורים וקווים בקורות החיים שלו, שלא קיימים, הוא מקבל רק יחס של לגלוג, חוסר הערכה ודחייה.

Old Girl

New member
בלי,

עקרונותיך ראויים להערכה אדירה - אבל הבה אל נשכח שאת בחורה צעירה מאוד בתחילת דרכך המקצועית (אם בכלל סיימת את הלימודים), וחזיה היא בחורה מבוגרת יותר, שהקריירה היפה שלה כבר הגיעה לנקודות הצלחה מסוימות, והיא מחפשת תפקידים בכירים שתגמול נאה בצדם וגם התחרות גבוהה מאוד. יכול להיות שתשמרי על העקרונות שלך גם כשתהיי במעמדה, ויכול להיות שלא. אני חושבת שחלק מהדברים שרשמת בהודעה לא רלוונטיים לכולם. למשל: 1. "אם הבנאדם לא מוכשר מספיק אז או שיילמד טוב טוב את המקצוע ואז המקצוענות יכולה לכפר על חוסר כישורים אישיים, או שילך לעשות מה שהוא כן טוב בו" - ממש לא רלוונטי, אנחנו לא נמצאים בשוק עבודה מושלם שקוף ויעיל. לאף מעסיק כאן אין מד כישורים, ניסיון תעסוקתי אינו מייצג את מכלול הכישורים, האנשים מתקבלים לעבודה מתוך מאה אלף שיקולים שחלקם לא רלוונטיים, לעתים קרובות המעסיקים מקבלים לעבודה אדם פחות מוכשר בגלל טעות/ הנחות שגויות/ דעות קדומות ומאה אלף דברים. 2. בן אדם צריך להיות מודע למגבלות היכולת שלו - נכון מאוד. אבל זה לא קשור בשום צורה למראה קורות החיים שלו. אם אתה מתדלק - אל תלך לראיון בארגון שבו מחפשים מהנדסים, אבל אם אתה רואה עצמך מתאים למשרה אני לא רואה שום דבר שערורייתי בלשדרג את הצגת היכולות. מי בדיוק יפגע מזה שעובד מסוים מסתיר את העובדה שהוא הסתכסך עם מעסיק קודם על רקע אישי, או משקר שהוא למד בקורס משהו שהוא למד באופן אישי. 3. "הוא משקר רק לעצמו" - מה הקשר? אף אחד לא משקר לעצמו, כל אחד יודע איפה הוא עבד. 4. "מקבל רק יחס של לגלוג, חוסר הערכה ודחייה" - וואי וואי. אם לא יקבלו אותו למקום העבודה אליו הוא מנסה להתקבל - מה זה משנה איזה יחס הוא יקבל. ואם יקבלו אותו - אז סביר להניח שיעריכו אותו. בשורה התחתונה - איש באמונתו יחיה, אבל אני אישית (באופן לא אינטרסנטי לחלוטין, אני לא חלק מקבוצת העובדים השכירים כבר מזמן) חושבת שמה שכתבת נובע מראייה מאוד נאיבית של בחורה בשלבים המאוד ראשונים של הקריירה, שמבלבלת בין האמת הפנימית לבין עניין של גילוי מידע למעסיק פוטנציאלי, שאין לו דבר וחצי דבר עם האמת הפנימית, והוא לרוב גם לא ממש מתאמץ להיות הוגן ונקי כפיים ברמות שאת דורשת מהמועמד לעבודה. לדעתי, כמו שהמעסיק צריך להתאמץ למצוא את העובדים הטובים ביותר - כך העובדים צריכים להתאמץ למצוא את המעסיקים הטובים ביותר, ושוק העבודה הנצלני שלנו הוא סיבה מספיק טובה לא לחשוב על האינטרסים של המעסיק לפני האינטרסים שלך.

belli80

New member
טוב..

אין לי זמן כרגע לתשובה מושקעת יותר, אבל: כן, סיימתי את לימודי. בסוף החודש, בעזרת השם, אקבל תעודת מוסמך מהאוניברסיטה הגדולה בארץ. לא. אני לא רואה מה בסדר בלשקר למעסיק, או למעסיק העתידי, כי בסופו של דבר השקר צף, והבנאדם ימצא עצמו אל מול השקר שיוטח לו בפרצוף. לא משקרת. שונאת שקרנים. קרעתי את התחת שש שנים בדיוק בשביל שלא אצטרך לעולם לשקר בקשר להשכלתי. אם את רואה ב" גילוי מידע למעסיק פוטנציאלי, שאין לו דבר וחצי דבר עם האמת הפנימית, " כדבר לגיטימי אז שיבושם. או שאולי אני טועה. אני הרי נאיבית, חסרת ניסיון, ובעלת סולם אינטרסים מוטעה.. אבל אני יכולה להסתכל לעצמי ולבוס שלי בעיניים. (שום דבר לא אישי, יקירה.)

Old Girl

New member
לא אמרתי שאת טועה

וגם לא שיש לך סולם אינטרסים מוטעה (אין לי בכלל מושג מה זה סולם אינטרסים). אמרתי שזכותך לחיות לפי העקרונות שלך, ואפילו התייחסתי אליהם כ"ראויים להערכה". רק ציינתי שאת עדיין לא הספקת לבדוק את תקפות ההנחות שלך - כמו למשל ש"השקר בסופו של דבר צף", או שקריעת התחת מבטיחה למישהו מקום עבודה לטעמו. ויכול להיות, שמוקדם לך עדיין לשפוט בחירות של מישהי כמו חזיה. לא הבנתי מה לא אישי - שאת יכולה להסתכל לעצמך ולבוס שלך בעיניים? חששת שאיעלב מזה? אין לי בכלל בוס אז אין לי ממה להיעלב, אני בכל מקרה לא מסוגלת להסתכל בעיניים למישהו שנמצא מעלי.

belli80

New member
"שום דבר לא אישי"

כי מה שכתבת את היה מעט, איך לומר את זה.. פוגע.. לא מבינה למה, כדי להביע את דעתך, היית צריכה להציג אותי (שאני לא(!) נשוא הדברים) כילדה קטנה, וחסרת ניסיון. כן. אולי אני חסרת ניסיון, אבל זה רק בגלל שהקדשתי, ביודעין, את זמני ומרצי בעוד שנתיים באקדמיה, בדיוק בשביל לא להצטרך "לעגל פינות", כפי שכתבו פה אחרים. קצת מעליב, הליטוף העדין על הראש, והחיוך ה"מבין". קצת מתנשא. ואני בכלל לא מבינה איך זה הגיע לידי זה שבמקום לבקר אדם שמכריז על עצמו כשקרן, וגאה בזה, את יוצאת בהטפה דווקא לכיווני. זהו. יום נעים.

תסלחי לי אני לא שקרנית

אני מעגלת פינות ואני גאה מאוד בזה כי בזכות זה הגעתי למה שהגעתי אני מתארת לעצמי אם לא הייתי מעגלת פינות הייתי נשארת בתפקיד קטן וחסר משמעות אז פליז דרלינג דונט לקרוא לי שקרנית גאה כמו שאמרתי נראה אותך עוד 10 שנים

ופה אני חולק עלייך...

כמו שכתבתי בשרשור הזה עד זרא, אני מבין את הצורך בעיגול פינות בעולמו התחרותי ויודע שללא קצת "קוסמטיקה" לאמת רחוק לא מגיעים. אבל לומר "אני מעגלת פינות וגאה בזה..."? יש דברים שהם רע הכרחי (כמו למשל רופאי-שיניים, ויסלחו לי קוראי הפורום שהם במקרה D.M.D.), אחד מהם הוא עיוות פה, שקר קטן שם. בין רע הכרחי ללהתגאות בזה יש הבדל. לטעמי, הבדל תהומי אפילו. זה, אגב, מה שאני חושב ש-Belli80 מנסה לומר ופה אני דווקא נוטה להסכים איתה. (ולא, אני לא צריך לחכות עשר שנים כדי לראות איפה אני אהיה כדי לומר את זה. אני אומר שוב, פעם אחרונה, להבין את הצורך אני מבין וכפועל יוצא מסכים איתו. להודות בזה בראש חוצות, לעמוד על המקפצה ולהשתין לבריכה היכן שכווווווולם רואים? זה כבר לא. אם כבר אז בתוך המים, איפה שכולם שטינקרים כמוני).

דרלינג אני מאוד גאה בזה

אני מעגלת ינות אך ורק אם אני ידועת שאני יעמוד בזה ולבנתיים עמדי בזה טוב מאוד ככה זה בעולם דרלינג מי שלא מעגל פינות נשאר תקוע במקום אחד לי יש מטרה ואני רוצה להגיע אליה וגם אם אני אצטרך לעגל המון פינות ואני לא מתביישת בזה כי אני עובדת קשה בשביל להוכיח שאני טובה כי עיגלתי פינות

Old Girl

New member
../images/Emo127.gif יש הבדל גדול

בין להגיד שאת יודעת לעשות משהו שאין לך מושג בו, לבין להציג את קורות החיים בצורה שיותר מחמיאה לך כדי להתקבל לעבודה שאת יודעת לעשות! צריך להבדיל בין הטפל לעיקר.

סבבה, ברצינות.

אמרתי, אני מבין אותך לגמרי, זה לא שנולדתי אתמול. אמרתי עוד, אני לא מסכים איתך. אז אני לא. אז? העולם עדיין מסתובב (סביבי אמנם, אבל מסתובב. :) :) :)). וויכוחים בצד, אני באמת ובתמים מאחל לך למצוא עבודה חדשה עם בוס נורמלי במהרה בימינו (אפילו אם לצורך העניין היית צריכה להפוך מלבן, לא ריבוע, לעיגול).

belli80

New member
אבל

יש אנשים שטוב להם ונעים להם בפיפי הקולקטיבי. יש להם נחמה בזה שהפיפי הוא לא רק שלהם. אז בוא לא ניקח להם את זה... תודה על הסולידריות.. לילה טוב

belli80

New member
אז עכשיו

את גם שקרנית (ולא, לא קראתי לך כך קודם, אל תכניסי לי מילים לפה!) גם נצלנית, גם עצלנית וגם מתנשאת. פרשתי סופית מהדיון הזה, מקווה שהפעם תביני לבד למה

דרלינג, גם אני קרקעתי את התחת בלימודים שלי

ויש לי הרגשה שאני קרעתי את התחת יותר ממך כי אני דיסלקטית ב 3 סוגים וההשקעה שלי מצריכה יותר מכל אחד שלא דיסלקטי. אבל אם אני נאלצתי לשקר במשהו זה לא אומר שלא עמדתי במטלות אם אני יודעת שאני מסוגלת לעשות את זה למרות שלא עסקתי בזה אני אשקר כי אצלי יש דבר אחד בחיים - מטרה ושיש לי מטרה בחיים אני לא רואה כלום חוץ מהמטרה שאני רוצה להשיג ואם אני רוצה להתקדם לתפקיד אחר יותר טוב ואני יודעת שאני לא עסקתי בזה אבל אני ידועת שאני מסוגלת לעשות את זה למה לי לפספס הזדמנות חיי? אם את רוצה להתקדם מזה שאיך שאת בברכה אבל תדברי איתי עוד 10 שנים נראה אז אם לא נאלצת לעגל פינות פה ושם כדי להשיג מה שרצית

בהחלט צודקת,אהבתי את התגובה שלך

אגב-אני לא בעד לשקר. אבל אם מישהו יודע שהוא מוכשר, מנוסה ודגש על יודע לעבוד אך אין לו השכלה פורמלית כפי שהחברה דורשת. אני בעד שינס להתקבל לעבודה שהוא חושק בה אפילו אם יצטרך "ליפות את המציאות" ומדוע..מפני שיש לו מה לתרום והוא רוצה ויכול. יש המון אנשים משכילים ואקדמאים שאפילו לא יודעים לעבוד. ובתכלס כמעט כל עבודה במעט השקעה מצד החברה והמועמד בהחלט ניתנת ללמידה. ובגלל שחובת ההוכחה על המועמד שבד"כ רוצה בתפקיד, הוא לא יאכזב. אלא אם כן הסקפטיים יחפשו אותו בקטנות.

ufffnick

New member
אז אני מבין ש...

מה שאסתרינה טרטמן עשתה, הוא דבר נורמטיבי ונכון לעשות ואף מומלץ לעשות. ומה לגבי להתקדם לתפקיד שאתה רוצה, מתוך עמדה נמוכה יותר תוך הבאת תוצאות והוכחה לכך שאתה ראוי לזה?! מלבד העובדה שיש בי ספק ענק אם מישהו יכול למלא תפקיד ללא ההכשרה המתאימה (המינימלית הדרושה).

יש לי הודעה העונה על שאלתך למטה

בהמשך. טרטרמן היא דוגמה קיצונית מאוד, ואתה לא ילד קטן ידוע לך מדוע זה שונה וקיצוני. היא רצתה להיות נבחרת עם, ושיקרה בקיצוניות גמורה..מישהו ידע, בדק, פרסם וכל הג'יפה יצאה. אופניק, חשוב שתדע שישנם אנשים פחות משכילים ממך ושלא התמזל מזלם ללמוד באוניברסיטאות ומיכללות אך הם מסוגלים בהחלט לבצע תפקיד בכיר שדורשים עבורו תואר. בהחלט! ובנוגע לספק שלך הגדל ראש, יש אנשים אינטיליגנטיים בעלי מוטיבציה וללא תואר אקדמאי שתופסים לא פחות ממך ואם החברה תדריך אותם כראוי. הם יבצעו את עבודתם בדרך הטובה ביותר. היו דברים מעולם.

למעלה