החלפתי את הסקר...

עצירה לגמרי של ירי הקסאמים תקרה רק

אם יהיה פה שלום. נקודה. כי זה האמצעי הלחימה שלהם. היו כבר כ"כ פעולות צבאיות בעזה, ושום דבר לא עצר את הקסאמים, למה אתם חושבים שאם נמשיך להכות אותם הם יכנעו? באמת נראה לכם שהם יגידו "וואי איזה באסה, הם תוקפים, יאללה לקפל את הבסטה, הולכים..."?! ושלא נדבר על איך העולם יגיב. אני לא מצליחה כבר לסבול את כל הדעות הימניות הקיצוניות האלה, שטיפשות יותר מקיר, כאילו מדובר בחיות ולא בבני אדם. ולפני שכל הקופצים למיניהם קופצים ("אבל הם כן חיות!"), הכוונה היא שחמאס הם חכמים כמו שאנחנו חכמים, וכמו שכשהם תוקפים אותנו אנחנו נגיב- ככה הם. וזה, ממש לא הפתרון לסכסוך הזה. אני מצטערת אבל עצירה לגמריי של החמאס נשמע כמו רעיון הרבה פחות ריאליסטי ממה שאני הצעתי. איך אפשר לעצור ארגון שלם ששולט בעזה, ונתמך ע"י סוריה ואירן? אני הצעתי טכנולוגיה צבאית שתפוצץ את הקסאמים לפני שהם יתקרבו ליישוב, ואני עדיין עומדת מאחרי הההצעה שלי מהסיבה הפשוטה היא שאם אנחנו נצליח להתגבר על האמצעי הלחימה החכם שלהם שהשפיע מאוד עלינו, זה יגרום להם למכה קשה- כי אמצעי הלחימה שלהם נגדנו יצטמצמו, הרי ממה שהכניע אותנו בפעם הראשונה (במלחמת לבנון 2) היו הרקטות.

antreprize

New member
../images/Emo6.gif

אתה באמת חושב שבפעולה צבאית נרחבת אתה יכול למנוע משני חמאסניקים לשגר צינור?

רוני13

New member
לא..

אני חושב שלהתחיל לעשות משהו ולא רק לדבר על זה מיליון שנה יעזור בצורה כלשהי. בינתיים אנחנו רק דיבורים

Shira Esther

New member
הבעיה היא

שניתוק חשמל ייראה רע מאוד בעיני העולם, ולדעתי, אפילו יותר ממבצע בתוך עזה.

העולם

מזה העולם? העולם שלא מנע את רצח העם באוושויץ? העולם שלא מנע את רצח העם הרואנדה?! העולם שלא מונע את רצח העם בדארפור?! מזה העולם!?! עולם תתעורר בבקשה!! העולם שלא מונע ירי קאסמים מעזה?! אם לעולם היה כל כך אכפת אז הוא בעצמו היה ושלח טילים ומפרק תרצועה!! המון או"ם שמום!!

M e g g i

New member
נכון! אנחנו המדינה היחידה שכל הזמן רק חושבת

על "העולם"!!! נמאס! דיי לפחד! מסכימה איתך לגמרי! העולם לא עושה דבר וחצי דבר כעת! בטח ובטח שלא יגיב ויפעל אם נגןעל עצמינו!

antreprize

New member
גם העולם חושב על העולם,

ואם היית גרה בחו"ל היית יודעת את זה. לעולם יש כוח והשפעה, ואין מדינה שיכולה להתנגד לו בלי להפגע.

M e g g i

New member
אל תשכח שלא מדובר על התנגדות חריפה כ"כ...

אנחנו צריכים לנצל את חופש הפעולה שיש לנו.. אם נגן על עצמינו העולם לא יפצה את פיו...[חוץ אולי מהמדינות הערביות שלא נחשבות לצורך העניין..]

אז ישראל במקרה הרע

תשלם מחיר דיפלומטי מהעולם העולם יגיד לה" נו נו נו ילדה רעה".. בסדר אני מוכן לשלם את המחירים שצריך לשלם.

Shira Esther

New member
או"ם שמום? מה זה העולם?!

על הכספים של ארצות הברית אנחנו חיים! בלי תמיכה של ארה"ב ושל אירופה, כל הצבא שלנו שווה אפס. כדאי לך לחשוב על ההשלכות.

M e g g i

New member
אז זהו! שלא... ארה"ב נותנת מענקים שונים אבל

לדוגמא קפה לצבא ונעליים לחיילים.. את השנה הקודמת המדינה סיימה עם עודף עצום בתקציב! מה בדיוק יהיו ההשלכות? אל תשכחי שמדובר בהגנה עצמית ולא בסתם מלחמה!

הטילים שקיבלנו מארצות הברית

שילמנו עליהם כסף. אם למשל היינו מקבלים את הטילים בלי כסף, אז היינו צריכים להמשע לתכתיבים של ארצות הברית מה מותר לנו ומה אסור לנו לבצע...

כן אום שמום! ככה בן גוריון

ראש ממשלתנו הראשון אמר!! ולצערי או לשמחתי , היא עדיין רלוונטית היום! אנחנו לא ממש חיים על כספים של ארצות הברית, ארצות הבירת חייבת לנו הרבה, המון ידע טכנולוגי וצבאי אנחנו מייצאים לארצות הברית וכו.. מודיעין אנחנו נותנים לארצות הברית... יש בירת אסטרטגית ביננו לארצות הברית, אם ארצות הברית רוצה את תמיכתנו או אנחנו את תמיכתם אל לנו להתערב במצב בעירק, ואל להם להתערב אם אנחנו רוצים לפצוץ את עזה, זה עיינן שלנו. ובוא שוב נדבר על העולם לא רק ארצות הברית? מה עם כל הידע החקלאי שאנחנו מייבאים לאפריקה? מה עם כל האחיות בשנותיה הראשונות והמדריכות הסוציאליות נדמה לי שהבאנו לאפריקה, מה עם הכבבאים שעזרו ליוון? מה עם הפליטים מדארפור שאנחנו עוזרים להם? תאמין העולם חייב לנו יותר ממה שאנחנו חייבים לעולם.

שירה את צריכה להבין

בידיוק כמו שאמריקה צריכה להבין, אין תניאם באהבה, אם הם אוהבים אותנו שלא יעשו לנו תנאים! אם הם כל הזמן מצהירים שאנחנו החבירם הכי טובים שלהם והם מגנים על זכויותנו, והם לא יתנו שיפגעו בנו,, אז הנה שיממשו את הבטחתם ושכאשר נתחיל לכסח תאמא אמא של עזה שלא יפגעו בנו ויביעו את תמיכתם, ואם לא, אז כל מה שהם הצהירו יתגלה כשקר, ואמריקה תתגלה כאומה הצבועה בעולם.

Shira Esther

New member
אתה נאיבי.

אמריקה לא אוהבים אותנו. הם תומכים בנו, כי אנחנו מייצגים את האינטרסים שלהם במזה"ת. ברגע שנפסיק לייצג אותם, הם יפסיקו לתמוך בנו. אתה חושב שהם חייבים לנו? בולשיט! בפוליטיקה אין אהבה. יש רק אינטרסים. וכמה שזה עצוב, כן, צריך להתחשב באינטרסים של ארצות הברית.

אה.. אז אם אמריקה לא אוהבים אותנו

אז זה אופרה שונה לגמריי... א. היא יכולה להמשיך לא לאהוב אותנו. ואז מה אם הם לא אוהבים אותנו? אבל מהתקשורת וממה שמציגים עצמם הפוליטקיאם המאריקנים והאמריקיאם עצמם הם מצהירים שהם בעדנו ויש אוכלוסיה שלמה של אווגנליסטים שמטופרת על המדינה שלנו ואפילו רודיו גוליוני אמר לפני כמה זמן, שישראל היא הצד הצודק. בזה שנפציץ את עזה נפסיק לייצג אותם? תראי הם לא חייבים לתמוך בפעולה בעזה, אבל אין להם שום זכות להצר את צעדנו בנדון. תראי כל עוד חיילים אמריקאים נמצאים מרחק של אלפי קילומטרים מהבית עדיף לאמריקאים לסתום את הפה. ושוב העולם לא משנה וגם אמריקה לא משנה, אני אולי נאיבי אבל את פחדנית, את לא מאמינה בכוחה של המדינה שלך. תראי אם אנחנו לא מנסים באמת למגר את ירי הקאסמים מעזה, אז מה לכל הרוחות כבר שווה המדינה הזאת? עדיף שנלך כולנו בחזרה לגולה וזהו. אני לא רואה את הוגו צאבז מתחשב באינטרסים של ארצות הברית, למעשה יש הרבה מדינות שבזות לאינטרסים של ארצות הברית והן חיות וקיימות והכל בסדר, סליחה, ישראל צריכה לשרת את האינטרסים של ישראל בלבד של הישראלים בלבד, ואמריקה תשרת תאינטרס של האמריקאי. כי אם ישראל צריכה לשרת תאינטרסים של ארצות הברית אז אני מבקש גם זכות בחירה לקונגרס של ארצות הברית!

M e g g i

New member
הגנה עצמית לא תפגע בקשר שלנו עם ארה"ב..

אולי ארה"ב לא תאהב זאת אך לא תפעל מעבר להצהרת התנגדותה. עם פעולה בעזה או בלעדיה אנו נמשיך לייצג את האינטרסים של ארה"ב במזה"ת [*אהמ אהמ* תחשבי על מה שהיה בעירק..]. האינטרס העיקרי של ארה"ב הוא דמוקרטיה.

לצערי הרב

ההודעות שלך שירה כאן מוכיחות כמה עצוב המצב שפשוט ניהנו עם פחדן של נמושות..

למעלה