החלפתי את הסקר...

תודה על אישור הסקר

ואני כמובן הצבעתי תאפשורת האחרונה למרות שלא הייתי מתנגד כצעד התחלתי לנסות או את 3 או את 4.

princes15

New member
אני הולכת על 5

זה נשמע רעיון יפה למדי, רק חבל שזה ישאר בגדר רעיון בלבד.

iRoNBaLLz

New member
מעל ל60 שנה מנסים להגיע איתם להסדר או הסכם

או אפילו למשהו. ואין, לא הולך. מה אתה מציע לעשות? להמשיך לנסות לדבר בזמן שהם מעיפים קאסמים בלי הפסקה ועושים פיגועים כמתחשק להם פתאום? אין לך עם מי לעשות שלום.

זה אומנם טרור,

אבל זאת מלחמה?! זה מלחמה של בלרינות! מלחמה של סיסי! צריך להלחם בטרור כמו שאנגלים נלחמו בגרמניה הנאצית! דם ואש ותמרות אשן!

yonatan31

New member
מבצע חומת מגן ועוד כמה פעולות צבאיות

מוכיחות שניתן להתגונן מטרור באמצעים צבאיים, וביעילות.

antreprize

New member
מגניב, אז הצלחת למנוע כמה פיגועים

במחיר של חיילים הרוגים ופצועים, אבל לא הצלחת להתגונן באמת, אחרי חומת מגן ואחרי כל מבצע צבאי הפיגועים חזרו, אין פתרון צבאי לטרור.

antreprize

New member
אבל איך אתה יודע שזה בגלל הפעולות הצבאיות?

צה"ל פעל גם בלבנון וגם בעזה, ושם הוא לא הצליח לנצח את הטרור.

yonatan31

New member
כשאני אומר שיש פתרון צבאי לטרור

אני לא מתכוון שעצם הפעלת הכח הצבאי היא המסכלת את הטרור. בדיוק כמו שסתם להפגיז אזורים פתוחים בעזה זה לא פתרון הטרור בדרכים צבאיות, כך אני מתכוון שעלינו לפעול בנכונות. בלבנון למשל, עשינו רק הפצצות והתקדמות של כמה קילומטרים. זה חוסר יעילות במלחמה בטרור. ביהודה ושומרון לעומת זאת, נלחמנו בטרור בצורה נכונה- ביצענו מבצע קרקעי נרחב לחיסול התשתיות, המשכנו במבצעים קטנים יותר מאז, וירידת הטרור היא מוכחת. כעת אנו פועלים בצורה מוגבלת עוד לפני מיטוט מערכת הטרור בעזה, וזאת ללא פעילות מונעת. הפתרון הצבאי לדעתי צריך להיות פלישה נרחבת לעזה וכיבוש זמני של הרצועה, כריית תעלת מים מעל ציר פילדלפי וחיסול או גירוש כל בכירי החמאס במקום.

antreprize

New member
אבל גם בעזה ולבנון נלחמנו בתשתית,

פוצצנו בתים, פיזרנו כרוזים, הרסנו את התשתית, אבל בכל זאת, עדיין יש שם טרור. בגדה אין טרור לא בגלל צה"ל, ארגוני הטרור הוכיחו לא פעם שנוכחות של חיילים לא מפריעה להם, בגדה אין פיגועים כי המצב הכלכלי שם יותר טוב ובגלל המשטר היותר חזק שם(יחסית לדרום לבנון). אם המועדונים, בתי הקפה והקניונים יסגרו והמובטלים יציפו את הרחובות גם אלפ מבצעים צבאיין לא יעזרו.

למעלה