הטיול שלי- בקובץ תמונות

The Cat Woman

New member
הטיול שלי- בקובץ תמונות

טוב, אז בלי יותר מדי מילים- הבטחתי לתת המון המלצות ולספר כל מני סיפורי דרך, אז הנה זה בא- אשרשר לכאן תמונות כמעט מכל המקומות שטיילתי בהם, כמובן שאשים את אלו שמשקפות את רוח המקום. כמו כן, אוסיף ממש מעט פרטים. מי שיש לו שאלות יותר ספציפיות מוזמן לשרשר תחת התמונה המתאימה ! מקווה שתהנו ושהמידע יהיה מספק, גם אם באופן חלקי

The Cat Woman

New member
מנדוסה

לאחר נחיתה בסנטיאגו ושהות של 3 ימים, שמנו פעמינו לארגנטינה לעיר מנדוסה. (לצערי אין לי תמונות מסנטיאגו מאחר ואלו נמחקו ממצלמתי לגמרי בטעות.) מה במנדוסה? *טיפוס/ תצפית על ההר הכי גבוה בחצי הכדור הדרומי- אקונקגואה. *סיור יינות ביקבים. העיר מנדוסה מייצרת כ- 70% מכלל היין בארגנטינה ומתמחה בזן ענבים הנקרא מלבק (malbec). *חיי לילה תוססים וחביבים למדי, אך שימו לב- זו אחת הערים בהן מסוכן לצאת בלילה. *טיולי אופניים, סוסים וכו' *גן חיות חביב המסתובבים בו קופים חופשיים ואפשר לראות גם ארמדיל! (שזה כמובן די מגניב!) *שוק אמנים בפלאזה אינדפנדנסיאל, בסמוך לטיילת מדינת ישראל (בתמונה)

The Cat Woman

New member
גן החיות של מנדוסה

אגב- גן החיות נמצא ליד (או בתוך? לא זוכרת) פארק ממש יפה שאפשר לטייל בו.

The Cat Woman

New member
בארילוצ'ה

או בשמה הארוך - San Carlos De Bariloche מה בבארילוצ'ה? יותר נכון לשאול- מה אין בבארילוצ'ה? ראשית כל עליכם לדעת כי בארילוצ'ה שוכנת בתוך פארק לאומי ולכן חלים גם עליה כל חוקי הפארקים. עכשיו, זה מה שיש בבארילוצ'ה וזו הסיבה שאנשים נתקעים שם בין שבועיים לחודש: *שוקולדים בכמויות אסטרונומיות!!! וסיור במפעל השוקולד. *סיור במפעל בירות (לא עשיתי, אבל זה קיים). *הגלידה הכי טעימה והכי טובה שתטעמו אי פעם בשלל טעמים. *טרק של בערך 5 ימים בפארק הלאומי נאוול וואפי. *מסעדת הבשר המפורסמת El Boliche De Alberto הנקראת בפי העם פשוט "דה אלברטו". אומרים שהסטייקים שלו הכי טעימים, אני טעמתי ואכן היה טעים אבל בבואנוס אכלתי יותר טובים
*תצפית פנורמית "הקילומטר ה-17" *קולוניה סוויסה- הקולוניה השוויצרית, איזור מקסים במיוחד שם ניתן לישון ולצאת גם לנאוול וואפי משם במקום מהעיר ואז לקחת אוטובוס על הבוקר. *הרים עם קצוות מושלגים, זריחה של הירח מעל האגם, צבעים מרהיבים, בחורף- גם אתר סקי פופולרי. *אופציה לשכור רכב ולסוע מבארילוצ'ה לסן מרטין (דה לוס אנדס) דרך 7 האגמים. (הנושא הבא) *פלאזה נחמדת עם המון כלבי "בטהובן" (סן-ברנרד כמובן) שהם אחד מסמליה של בארילוצ'ה המקסימה ובובות שלהם תמצאו בכל מקום.

The Cat Woman

New member
תצפית הק"מ ה17 על פארקה נסיונאל נאוול וואפי

ניתן לעלות ברכבל או ברגל אני עליתי וירדתי ברגל עליה מאסיבית אבל זריזה- בערך 40 דקות בלי לרוץ. טוב, אני אפסיק עם תמונות בארילוצ'ה... רק שתדעו- יש גם את הג'ייקוב שהוא חלק מנאוול וואפי וגם את סרו קטדרל. אנחנו פירקנו את המסלול למספר מסלולים של יום/יומיים מאחר וסרו קטדרל היה מושלג בצורה מוגזמת ולא איפשר מעבר כלומר- היה בלתי אפשרי לבצע את כל הטרק בשלמותו...

The Cat Woman

New member
התחנה הבאה- סן מרטין. San Martin De Los Andes

העיירה המקסימה, השלווה והשקטה סן מרטין- או בשמה המלא- סן מרטין של האנדים, נמצאת כ4 שעות נסיעה צפונה מבארילוצ'ה וניתן להגיע אליה או באוטובוס, או כפי שמקובל לעשות- נסיעה דרך שבעת האגמים תוך עצירה באגמים, בילוי בלילה בצימרים של נחום המציע אחל'ה צימרים במחיר הכי שווה שתמצאו (תאמינו לנו, בדקנו! הוא אכן הכי זול והכי שווה בניגוד לכל הגיון) וחזרה בדרך אחרת בנסיעה רצופה. ניתן לעשות גם מסע אופניים, אבל זה מומלץ רק לאלו שממש טובים בזה... סן מרטין נמצאת גם היא בתוך פארק לאומי, אך לא נאוול וואפי אלא פארק לאומי לנין (לא, אין מדובר בלנין הקומוניסט
) לנין הוא שמו של הר געש אגב.

The Cat Woman

New member
2 סטייקים מדממים של פילה בקר במשקל 510 ג'

מתנצלת מראש בפני אלו שזה מגעיל אותם כמובן... אוקי, אז הבשר כמובן זול בטירוף בארגנטינה ואם יש אסאדו בחצר האחורית שלך, למה שלא תנצל את זה להכנת ארוחה נפלאה שכזו?

The Cat Woman

New member
פוקון Pucon

טוב, הגענו לאחת האהובות עלי... הלא היא פוקון! (כן, אני יודעת שזה נשמע קצת כמו משהו אחר...) פוקון נמצאת בצ'ילה, הבנייה בה נמוכה מאוד (בתי קרקע בעלי קומה או שתיים) יש רחוב אחד ראשי בו מרוכזים כמעט כל בתי העסק שיציעו לכם שירותי טיפוס על וולקן ויאריקה, הלא הוא הר הגעש שנראה מפוקון מתנשא ומעשן ללא סוף... מפוקון תוכלו לצאת לטיפוס על הר הגעש ויאריקה, תוכלו לעשות טיול סוסים - דאגו שהמפל הנסתר כלול בטיול! תוכלו לעשות בטן-גב על החוף, להסתובב בעיירה המקסימה והיפיפייה הזו, לצאת לטרק הידוע בכינויו "טרק הנמלים" ולטרק השני שכרגע שכחתי את שמו וזה ממש מרגיז אותי
בתמונה- החוף בפוקון (לא חוף ים כמובן) החול שחור עקב המצאותו של הר הגעש בסמוך, במילים אחרות ופשוטות יותר- החול הוא אדמה געשית.

The Cat Woman

New member
לא. חורחה מוציא טיול ג'יפים

ואני האחרונה שתלך לעשות טיול עם אנשים כמו חורחה שחושבים שבגלל שהם מדברים עברית עילגת מגיע להם הכל... כנ"ל לגבי גדעון מפוקון וכנ"ל לגבי הפסיכי ההוא מפוארטו נטאלס שיש לאמא שלו הוסטל.

Lior G3

New member
הוא מוציא גם טיולי סוסים

או יותר נכון הוא מארגן אותם, הוא לא ממש מדריך אותם. אני מחפש המלצות על מקומות/אנשים/סוכניות, בגלל זה שאלתי.

The Cat Woman

New member
חורחה בכלל נמצא בבארילוצ'ה

אתה סתם מלחיץ את עצמך תגיע לשם, דבר איתם ותראה מה הכי מתאים לא חסרים ישראלים בדרום אמריקה שיחפרו לך

למעלה