הטיול שלי- בקובץ תמונות

SOLO TREKKER

New member
ההקפי בד"כ נעשה בכיוון ההפוך.

אני לא יודע מה הסיבה לכך, אבל לי זה יצא טוב וגם נתן מגמת שיפור לנוף (הצד המערבי והדרומי של הרכס מצאו חן בעיני יותר מאשר הצד הצפוני והמזרחי). בכל מקרה יש הרבה סיבות למה אנשים מעדיפים לא להקיף את הרכס, ועבור אלו - אין סיבה לא להוסיף את קטע ההליכה לאורך הקרחון. ואם ביום הזה יש מז"א טוב - אין סיבה לא לעלות לתצפית מהפס או ממורדותיו המערביים. מי שעושה ביום אחד גם את ההליכה בגב ריק לאורך הקרחון הלוך וחזור מ- REFUGIO GREY וגם את ההליכה עם הציוד חזרה ל- PEHOE, יתווסף לו יום אחד לטרק. מי שנשאר עוד לילה ליד REFUGIO GREY - יתווספו לו יומיים לטרק.

The Cat Woman

New member
אל קלפאטה- חוזרים לארגנטינה! יאיי!

דרך אל קלפאטה מגיעים לפרק לאומי לוס גלסיארס - הקרחונים. בפארק זה תמצאו את קרחון פריטו מורנו הידוע בכינויו בפי הישראלים "הקרחון המתנפץ" (בחיי, אנחנו הישראלים אוהבים להמציא שמות טיפשיים לכל מני דברים...) הייחוד של הקרחון הזה הוא שקודם כל- הוא ענק!!! דבר שני- הוא בכל שנה מתחדש ובכל שנה משיל מעליו בקיץ טונות של קרח שנוחת בבום ענק לתוך המים, כפי שניתן לראות בתמונה... אל תסמכו על זה שתראו התנפצויות ענקיות, זה לא כל-כך נפוץ אבל כן בטוח שתראו התנפצויות חביבות שישמעו כאילו העולם כולו מתמוטט. סיכויים גדולים יותר לראות התנפצויות בימים חמים בסיור של שעות הצהריים, כך השמש מחממת את הקרחון ויש יותר סיכוי לראות גושים נופלים. מה עוד באל קלפאטה? שום דבר מיוחד. אם יש לכם זמן פנוי קפצו לשמורת הטבע שם- יש להקות ענקיות של פלמינגו ובכלל- כל מני סוגים של ציפורים ועופות דורסים.

The Cat Woman

New member
חד קרן שביקר בדשא בחצר של ההוסטל על הבוקר

האמת היא שזה סתם סוס לבן (כאילו שלא ניחשתם את זה לבד) והוא בא עם כל החבר'ה- בערך 30 סוסים... קצת מלחיץ על הבוקר אבל יפה!

SOLO TREKKER

New member
קרחוני הענק בדרום פטגוניה,

גם בארגנטינה ב- P.N. LOS GLACIARES (כמו PERITO MORENO, UPSALA, וכו') וגם בצ'ילה (כמו הקרחון GREY מ- P.N. TORRES DEL PAINE) הם כמעט היחידים בעולם בהם יער הגשם מגיע ממש עד לקרחון. תופעה כזו קיימת בעולם מחוץ לפטגוניה רק בשני קרחונים נוספים בניו זילנד (הפרנץ יוזף וה- FOX), אבל איפה קרחוני ניו זילנד ואיפה קרחוני פטגוניה העצומים והנקיים כמעט לחלוטין מסחף של אדמה וסלעים (למעשה כמות הסחף דומה, אבל בגלל שהם כ"כ גדולים אחוז הכיסוי שלו זעיר).

The Cat Woman

New member
אל צ'אלטן - רכס פיץ רוי.

מהקמפינג בשעת הזריחה... ממש לפני שיצאנו לדרך.

The Cat Woman

New member
טוב, זהו להפעם.... ../images/Emo9.gif

כפי שאתם יכולים לראות- זה לוקח די הרבה זמן! אז אמשיך בפעם אחרת, כיסינו חודש וחצי נשארו עוד.... ממש הרבה.
מקווה שזה עוזר, למרות שזה מה שנקרא "שרשורפלצת"

Lior G3

New member
../images/Emo45.gifהמון תודה!

מה שנקרא נכס לדורות הבאים. תוכלי לכתוב בבקשה תאריכים כללים?

The Cat Woman

New member
בשביל מה? כל אחד מטייל בקצב שלו.

אני בכוונה לא כותבת תאריכים, כי מרחתי את הזמן במקומות מסוימים ורצתי באחרים. מה זה נותן לך? כלום. שום אמדן.

The Cat Woman

New member
מאל צ'אלטן--> לאל בולסון

אנחנו מחליטים לותר על הקרטרה. לא מבזבזים זמן יקר ונוסעים לאל בולסון, תאריך הקרנבל הברזילאי מתקרבבבב! ויש לנו טיסה מסנטיאגו, צ'ילה לפלוריאנופוליס, ברזיל. מכאן המסלול מתוכנן בקפידה עד לרמת הדקות- אל בולסון-> אוסורנו (דרך בארילוצ'ה)-> ואלדיביה-> נסיעת לילה לסנטיאגו ומשם ישירות לשדה התעופה. את הזמן באל בולסון אנחנו מעבירים בשיטוט באל בולסון ובנספחת- לאגו פואלו. עשינו את טרק "הייאלו אזול" Hielo Azul - "קרח כחול". (מצורפת תמונה מהטרק) בנוסף ביקרנו בשוק האמנים המקסים והטעים של אל-בולסון וראינו את מופעי הרחוב המגניבים של אל בולסון המוכרת כ"עיירת ההיפים"!

The Cat Woman

New member
אוסורנו- פארק לאומי פויווה

puyehue. גם שמורה של הר געש. טרק מקסים של 3 ימים בערך, לא קל בכלל אפילו עונה להגדרה "קשה". עובר דרך גייזרים, מעניינות חמים, הליכה באדמה געשית... בקיצור, אחל'ה טרק אבל קחו בחשבון שהוא לא קל והכינו עצמכם נפשית. ואין לי תמונה כי הפיקאסה קצת נתקעה לי =\ אז אני מסתמכת על מה שבמחשב ואצל חברים...

The Cat Woman

New member
ואלדיביה ../images/Emo99.gif

עיירת דייגים מקסימה, אם אפשר לקרוא לה עיירה... מדובר במקום התנחלות לסטודנטים. במהלך שנת הלימודים העיר מלאה סטודנטים וסטודנטיות, חיי הלילה בה נפלאים, יש שם פאב ג'אז מקסים עם הופעות ג'אז, כיכב מרכזית חביבה ביותר והפאנצ' ליין- שוק הדייגים שנמצא בסמוך לנהר, הדייגים משליכים את ה"פסולת" אחורה למים וכלבי הים באים ואוכלים להנאתם, תוך שהם זוכים בתשומת לב רבה מהעוברים ושבים.

למעלה