הטיול שלי- בקובץ תמונות

natyh

New member
קסה מריה חוזה

מגיינס 646 פורטו נטלס צילה , הקרוי בסרט שלי בית דיירי הריצפה נחשו למה .

natyh

New member
הטלפון

: 992296321 0056 וחואן חבר אישי שלי מאותה הפעם ב 94 שהייתי אצלם ודאגו לי כמו למשפחה כשחואן ביקר בארץ הוא לן אצלי אגב ממש לא התיחסו אליו יפה כאן ובהחלט יש לנו במה להתביש.

The Cat Woman

New member
גם לו יש במה להתבייש... אין לי רושם טוב עליו

השערוריות שהיו שם כשהייתי שם פשוט הרקיעו שחקים! בנאדם כל-כך לא נחמד וכל-כך חופר... וציוד הקמפינג שהוא משכיר זה פשוט בושה! הוא צעק על מישהו שהכרתי שם שלא יכבס את הגרביים שלו בכיור בהוסטל O_ס אחרי ויכוח קצר בעניין חואן החליט שהוא צריך לשלם לו על זה... פשוט חוצפה שלא תתואר!!! לא יאמנו הדברים שהוא יעשה בשביל עוד כמה גרושים. כאילו חסר לו משהו... וזה רק מקרה אחד מני רבים מכוערים שהייתי עדה להם במעט הימים שהייתי שם. לכן- אני ממליצה דווקא על הוסטל מקסים בשם לילי פטגוניקה- שם אני ישנתי- שייך לבחור מגניב ומקסים בשם רודריגו עם ראסטות ממש ארוכות שקרא להוסטל על שם אמו שנפטרה. רודריגו לוקח 4000 פסו צ'יליאני על לינה+ארוחת בוקר בהוסטל שהוא בעצם בית, יש שם מקלחת ל-פ-נ-י-ם! מים חמים וזרם חזק, ממש כמו בבית! ולאח שלו יש גם סוכנות טיולים שעובדת במשותף עם ההוסטל מן הסתם, כך שאפשר לצאת דרכם ולהשכיר דרכם ציוד למי שחסר. ההוסטל די חדש ונמצא ברחוב A. prat שבע-מאות ומשהו (786 אולי? לא ממש זוכרת) מומלץ בחום!!! נמצא בטופ5 של ההוסטלים שהייתי בהם!!! מומלץ בעיקר לישראלים שמחפשים מפלט מהאוטוסטרדה הישראלית. ושוב- רודריגו בנאדם כל-כך מקסים
באמת אחד האנשים הטובים ביותר שיש. הוא אחראי לכך שאני מחבבת את הצ'יליאנים!

The Cat Woman

New member
הטיפוס על הויאריקה

כפי שאתם רואים- מאות אנשים מטפסים על האומלל בכל יום (אגב- אני השניה משמאל)

The Cat Woman

New member
פסגת הר הגעש

אם רק הייתם יכולים להריח מהתמונה את הריח הדוחה...

The Cat Woman

New member
סוף העולם- אושוואיה!

לאחר שהבנו שהמון המון טרקים סגורים בגלל החורף הקשה שעבר על כוחותינו, שמנו פעמינו לאושוואיה במטרה לטרק שם עד שהטרקים באיזורים הצפוניים יותר (כמו יילו אזול באל בולסון) יפתחו. לאושוואיה מגיעים בטיסה או באוטובוס, כאשר יש מעבורת ומעברי גבול - מאחר ואושוואיה נמצאת ברצועה יבשתית הנקראת "ארץ האש" (Tierra Del Fuego) בתמונה- לגונה דל קמיננטה, שם ישנים בטרק "פאסו דה לה אובחה"- מעבר הכבשה. עוד באושוואיה: *טרקים וטיולי יום מפה ועד להודעה חדשה, ביניהם הפארק הבנוי בעצמו מכמה מסלולים, לגונה אזמרלדה, קרחון מרטיאל (אם אני זוכרת נכון את שמו) וכו' וכו' וכו'... *סיור באוטובוס/ שיט למושבות הפינגווינים. שימו לב- אם לוקחים שיט רק מתקרבים אליהם, אבל אין אפשרות לרדת ואם נוסעים באוטובוס- יורדים ומהלכים בין היצורים החמודים הללו.
*מוזיאון "סוף העולם" (לא מומלץ בעליל!!) ומוזיאון "בית הכלא" (דווקא כן מומלץ) *החתמת הדרכון בחתימה הנחשקת (והשטותית והלא מועילה) של "אל פין דל מונדו" - סוף העולם.

The Cat Woman

New member
אופס לא סיימתי את ההסבר על מעברי הגבול

אז ככה- טיירה דל פואגו שייכת גם לצ'ילה וגם לארגנטינה. אושוואיה עצמה נמצאת ברשות ארגנטינה ומה שקורה זה בעצם שכדי להגיע לאושוואיה צריך לעבור בשטח השייך לצ'ילה. זה הזוי, אני מסכימה, אבל זה תוצאה של סכסוך על האדמה בין ארגנטינה לצ'ילה והצ'יליאנים העקשנים לא יוותרו על הרצועה הזו ובטח שלא לטובת הארגנטינאים, בין שני העמים אם עדיין לא הבנתם- קיימת סוג של שנאה מתמשכת ולא רציונלית... אז- במעבר גבול א' יוצאים מארגנטינה, נוסעים קצת, במעבר גבול ב' נכנסים לצ'ילה, נוסעים עוד קצת, במעבר גבול ג' יוצאים מצ'ילה, נוסעים עוד קצת ואז במעבר גבול ד' נכנסים לארגנטינה שוב. את כל זה עושים תוך ירידה מהאוטובוס והחתמת הדרכון. כלומר - ביום אחד תקבלו 4 חתימות בדרכון ותבקרו פעמיים בארגנטינה ופעם אחת בצ'ילה... הישג מרשים לכשעצמו. התמונה הזו גם היא מ"מעבר הכבשה", אחד הטרקים המדהימים ביופיים.

The Cat Woman

New member
פוארטו נטאלס- צ'ילה

דילגתי על פונטה ארנאס כי פשוט אין לי תמונות משם, הייתי שם לילה אחד ונסעתי לפוארטו נטאלס. בכל מקרה - כמה מילים על פונטה ארנאס לפני שאמשיך: פונטה ארנאס זו עיר שנמצאת בצ'ילה, אזור סחר חופשי. מה שזה אומר זה שפשוט זו עיר ללא מע"מ, אז אם יש לכם משהו לקנות (כרטיסי זיכרון, מצלמות, מכונות גילוח וכו')- עדיף שתקנו אותו שם. חוץ מזה, פונטה ארנאס גם מציעה סיורים למושבות פינגווינים. פוארטו נטאלס- לטעמי גם מקום יפייפה/יפהפה איך שכותבים את זה... שער היציאה לטרק המכונה בפי ישראלים "טרק הטורוסים" בפארק לאומי טורס דל פאינה. Parque Nacional Torres Del Paine מה רואים שם? ובכן- מה לא רואים שם...? לגונות (כן, שוב! ותתרגלו כי ככה זה כל דרום אמריקה!), הרים מושלגים, קרחונים עצומים, עוברים נהרות, תצפיות מרהיבות, והכל תלוי כמובן באיזה מסלול עושים... אם בוחרים במסלול ההיקפי זוכים בחוויה אדירה! אבל זה כבר לא מתאים לכל אחד. ו"שיא השיאים" הוא 4 עמודי הגרניט והלגונה המקסימה הניצבת למרגלותיהם.

The Cat Woman

New member
עוד תמונת הווי - הכנתי ספינג' בהוסטל

לא היו שם ישראלים אז זה היה די משעשע לנסות להסביר להם מה אני מכינה... ואני בכלל לא מרוקאית וזו פעם ראשונה שהכנתי דבר כזה, אז ממש קיוויתי שזה יצא טעים שלא יהיו פדיחות

The Cat Woman

New member
ועמודי הגרניט עצמם בזריחה...

התמונה יצאה ממש קטנה משום מה, עמכם הסליחה.

The Cat Woman

New member
יום קפוא במיוחד

אחת הלגונות בדרך... מקאמפ טורס לקאמפ האיטלקי

The Cat Woman

New member
קרחון גריי הענק- מהתצפית השניה

בעיקרון אמורים להגיע רק לתצפית הראשונה, אבל אם יוצאים בזמן והולכים בקצב טוב אפשר להספיק די בקלות גם לזו שאחריה שכבר ממש קרובה לקרחון.

SOLO TREKKER

New member
המלצה בנוגע לקרחון GREY:

מי שלא עושה את הטרק ההקפי של ה- TORRES DEL PAINE מטרק בדרך כלל בצד הדרומי והדרום-מערבי של הרכס. בסוף הטרק הזה מקימים אוהל ליד אגם PEHOE, ויום למחרת הולכים בלי הציוד לאורך אגם GREY עד שמגיעים לתצפיות על חזית קרחון GREY, ואז חוזרים לאוהל ב- PEHOE. אני הייתי ממליץ להוסיף יום או יומיים לטרק באופן הבא: מאגם PEHOE הולכים עם כל הציוד לאורך אגם GREY, עד שמגיעים ל- REFUGIO GREY, ושם מקימים את האוהל (ונשארים בלילה הבא או בשני הלילות אח"כ). למחרת מקדישים יום להליכה בלי הציוד לאורך קרחון GREY ועד לפאס ובחזרה לאוהל ב- REFUGIO GREY. שם או שנשארים עוד לילה וחוזרים לאגם PEHOE ביום שאח"כ, או שבאותו היום (אם יש כח) מקפלים את האוהל והולכים עם הציוד חזרה ל- PEHOE. הקטע הזה של ההליכה ביער הגשם לאורך קרחון GREY הוא לטעמי אחד היפים ביותר בטרק. גם התצפיות מהפאס ומהירידה מימנו מערבה לכיוון קרחון GREY מרהיבות. מומלץ בחום לכלול אותו בטרק.

The Cat Woman

New member
יש המון אפשרויות לטרק הזה

אני ממליצה להוסיף את התצפית האחרונה של קרחון גריי- התצפית שממש מעליו. העניין הוא שהעליה לשם קצת מסובכת לבאים מלמטה בניגוד לאלו שעושים את ההיקפי. הגשרים שהיו שם כבר לא קיימים, הם קרסו לחלוטין ובמקומם יש עכשיו סולמות לא יציבים במיוחד שתלויים על המצוק. זו הסיבה שלא עשיתי את ההיקפי בעצם- יש לי פחד גבהים ואין מצב שהייתי עוברת את זה בלי לחטוף התקף חרדה... כמה חבל. עד שגם הסולמות האלה יקרסו או יתבררו כבלתי בטיחותיים. מדובר בתוספת של יום אחד לטרק, לא יומיים אגב... אם כבר ממשיכים הלאה עדיף כבר לעשות את כל המסלול ההיקפי! בשביל מה ללכת ולחזור? מיותר.

למעלה