הייתם פוסלים על בעיות נפשיות?

צודק במיליון אחוז

בקטע של הילדים זו הבעיה הכי קשה.

שלום

לא צריך מהתחלה לספר כל דבר, כמובן אסור לשקר אבל אני עקרונית מאמין באהבה ושכשאוהבים, בעיות נפשיות לא אמורות להפריע לקשר אלא להפך דואגים זה לזה בגלל האהבה ועוזרים להתמודד.

bengah

New member
בתור חבר/חברה כדאי, חתונה וילדים יותר מורכב

צריך לזכור שכנראה שיש משו גנטי בזה
מצד שני בתור חבר/ה, לאנשים עם "בעיות נפשיות" יש דווקא נפש יותר עדינה ויש בזה גם רווח.

דובי1401

New member
יש הבדל בין אדם שיש לו או היו לו בעיות נפשיות והוא מטופל...

לבן סתם אדם שיש לו איזה מחלה שחיים איתה (אפילפסיה, בלוטת התריס וכדו') והוא נוטל כדורים....
&nbsp
אם זה נפשי- מתרחקת....
לגבי הסתם מחלה- זורמת

Berethor

New member
הבעיה שכדורים הם פיתרון מלאכותי ולא פיתרון אמיתי וטבעי

לכדורים יכולים להיות גם תופעות לוואי, ומה היא תעשה אם היא תשכח לקחת את הכדורים שלה, זה דומה לאישה עם בעיות של ביישנות "שצריכה" להשתכר או יותר גרוע לקחת סמים כדי ללכת למועדון, הרי האני אמיתי שלה בעייתי ככל שיהיה הוא ללא הכדורים הפסיכיאטרים. אני בעד התמודדות עם בעיות בעזרת "שינוי מחשבתי" ולא בעזרת כדורים. לדוגמא אותה אחת שפוחדת ממשהו, במקום לקחת חומרים כלשהם, שתלמד להתגבר על הפחד שלה בצורה פסיכולוגית, אם זה אפשרי. בכל אופן יש בעיות נפשיות רבות, על חלקן אני פוסל ועל חלקן לא, תלוי עד כמה הן קשות ולא ניתנות "לתיקון" או "שינוי" באופן פסיכולוגי. מה שכן אני לא מסכים עם האנשים שטענו שבעיות פיזיות הן פחות נוראיות מאשר בעיות נפשיות, לדעתי בלא מעט מהמקרים ההפך הוא הנכון, אבל בגדול כל בעיה היא בעיה, בין אם היא פיזית ובין אם היא פסיכולוגית, אבל עם זאת צריך גם לזכור שכמעט אף אחד לא מושלם, חוץ מPerfect Cell.

Shamy

New member
אני לא אכנס איתך לזה

כי כנראה שאין לך מושג איך זה הולך...בכל מקרה בדכ מי שלוקח כדורים זה כבר מלווה בטיפול פסיכולוגי והם נדרשים לזמן מסוים עד שאתה לומד להתמודד עם הלקות שלך מבלי להסתמך על הכדורים...למעט הפרעות נפשיות קשות שדורשןת כדורים לכל החיים כמו מניה דיפרסיה וסכיזופרניה...אלו הפרעות נוירולוגיות ביולוגיות...שאי אפשר לתקן בשיחות...

כדורים כפתרון קל מבריחה מהתמודדות

זה פתרון מקל ולא מחשל כשלוקחים את זה מהסיבות הלא נכונות למשל הקלה על לחץ מצטבר לעומת איזון ביולוגי. אבל יש אנשים שלא מוכנים לצאת מאיזור הנוחות ולהתמודד ובשבילם זה פתרון. לא בטוח מה עדיף אדם שנוטל בשביל להקל מחוסר יכולת להתמודד או אדם עם בעיה ביולוגית שתלוי בכדורים לחלוטין...

Berethor

New member
בעיקרון להיות תלוי בכדורים פסיכיאטרים לתמיד זה המצב הכי גרוע

כמובן שמי שיש לו בעיה חשוכת מרפא בהרבה מהמקרים לא אשם שככה זה אצלו, אבל גם הצד השני לא אשם, ולכן גם יכול לפסול על כך. מי שלוקח כדורים גם כאשר אפשר להתמודד בלי זה, זה מישהו שעושה בחירות לא נכונות, אני מאמין שכאשר אפשר להתמודד בצורה יותר טבעית ובלי כדורים אז עדיף בלי כדורים.

debbyb9

New member
אני פשוט המומה מחלק מהתגובות כאן

בתור אמא לבן מדהים, חכם מוכשר בטירוף אבל מה לעשות יש לו בעיות נפשיות כגון חרדה חברתית וocd אני לא הייתי רוצה להאמין שיפסלו אותו על סמך זה. היושרה שלו , הכנות שלו והראייה שלו על העולם פי מאה יותר ישרה ונכונה מהרבה אנשים בוגרים שאני מכירה. וכן הוא לוקח כדורים וכן הוא מטופל אבל עדיין מה לעשות. הוא לא בחר להוולד ככה....
זה בדיוק כמו שתפסלו בן אדם כי הוא שמן ולכם שמן לא בא טוב בעין
עד שלא תהיו במקום הזה אל תשפטו!!!

Shamy

New member
מסכימה איתך לגבי אי אפשר לשפוט עד שאתה שם

אבל כן מה לעשות זה המצב , לא כולם מוכנים לפתיחות ראש ולקחת על עצמם מישהו עם בעיה שדורשת התערבות פסיכולוגית/פסיכיאטרית...וכו'

היו הרבה אנשים שלא היו מוכנים לצאת איתי לדוגמה כשאמרתי שיש לי קרוהן ...בסדר..שיבושם להם....אני יודעת מי אני מה אני ומה השווי שלי ומי שלא רוצה , לא צריך , מבינה , פחות מקבלת אבל בסדר...ועובדה מצאתי זוגיות ...
אז אל תדאגי תמיד יהיו כאלה שיהיו מוכנים לקבל ואלה שלא וזה בסדר

Berethor

New member
העניין הוא שהם גם לא רוצים להיות שם, וגם לא מתחסדים לגבי זה

כמו שנאמר "לא שווה להיכנס עם ראש בריא למיטה חולה", דווקא מי שלא מבין עד כמה בעיות מסוימות הן משמעותיות הוא מישהו שפחות בררן בנושא. אם יש בעיה פיזית או פסיכולוגית שמאוד מפריע לי אצל הצד השני למה לי להסתבך בזה? יש בעיות שאני מוכן לקבל ויש שלא, תלוי כמה הן קשות וכמה הן מפריעות לי, אני באופן אישי הייתי מעדיף מישהי עם חרדה חברתית מאשר מישהי יצר הרס עצמי, משום שמישהי עם הרס עצמי נוטה להסתבך יותר בצרות, משהו שאני מעדיף שלא יהיה אצל בת הזוג, גם בלי קשר לסיבה שממנה זה נובע. אנשים שיש להם בעיות וחושבים שכולם חייבים לקבל אותן, הם לדעתי אפילו יותר אנוכיים מאנשים שלא רוצים לקבל אנשים עם בעיות, כי הם מסתכלים על זה רק מהצד שלהם, ולא מהצד השני שזה פשוט לא משתלם לו, ואם מקבל אותם למרות הבעיות, זה לא בגלל שהוא חייב אלא בגלל שהוא היה מוכן להתפשר בנושא, משהו שהצד שיש לו את הבעיות לפחות צריך להעריך.

noamlah

New member
קודם כל

לכל האנשים יש בעיות בלי יוצא מן הכלל, חלקן תופסות יותר מקום בחיים, חלקן פחות, חלקן רשומות במאגר של ביטוח לאומי, חלקן לא והלאה
NOBODY'S PERFECT

והבעיה היא לא ב"בררנות" אלה בבורות, אם מישהו עבר קורס קצר במבוא לפסיכולוגיה ששם דיברו איתו על מאנייה דיפרסיה ועל פי זה מחליט לשלול קשר עם מישהי שמוצאת חן בעיניו מאוד בגלל שיש לה את המחלה הזו שהוא לא יודע כמעט דבר לגביה הוא בן אדם דיי מטומטם והוא זה שפוסל ומפסיד בסוף כי הוא לא מתייחס לבן אדם.
הידענות הזאתי על טבע האדם שבאה מתוך הפסיכולוגיה הפופוליסטית, כל אחד קורא משהו קטן וחושב שהוא מומחה, שומע שם ומחליט לטוב או לרע, זה אדיוטי. רוצה לפסול על בעיית נפש, פסול, אבל לפחות תדע מזה קודם ואיך זה משפיע על האדם שמולך (במידה והוא מוצא חן בעיניך בשאר הבחינות)

Berethor

New member
אתה מדבר על "פופוליזם" ובד בבד משתמש בטיעון "לכולם יש בעיות"

נכון כמעט אף אחד לא מושלם, אבל יש מרחק גדול בין מושלם לבין לקחת כל מה שמוצאים, וגם בין הבעיות הפיזיות והפסיכולוגיות השונות יש רמות חומרה שונות. מאניה-דפרסיה היא בעיה פסיכולוגית מאוד קשה וגם מסוכנת, ולא הייתי מבקר אף אחד שהחליט לפסול מישהי בשל הבעיה הזאת, זה לגיטימי לחלוטין. לא כל אדם הוא פסיכיאטר מקצועי, ולא כל אדם צריך להיות פסיכיאטר מקצועי, בהרבה מקרים מספיק ידע בסיסי על בעיות כדי לדעת להתרחק מהן, אני לא צריך לחפור לעמוק בדיוק על איך זה משפיע על מישהי, אני יודע די והותר בשביל להבין שזה לא מתאים לי להיות עם מישהי כזאת, אני מעדיף להרחיב את הידע שלי בנושאים שמעניינים אותי ולא בנושאים שלא מעניינים אותי. לפעמים האמת היא בפשטות, אתה יכול לדבר שעות על מאניה-דפרסיה אבל בשורה האחרונה אני מעדיף שלא להיות בזוגיות עם מישהי שיש לה את הבעיה הזאת והידע שיש לי בנושא הוא מספיק כדי לדעת את זה, אני לא הפסיכיאטר שלה ואני גם לא "אמא תרזה", אני הוא זה שלא נכנס לזוגיות עם מישהי שאני רואה כיותר מדי בעייתית ובצדק, זאת זכותי במלאה. על סמך מה אתה קובע שהבעיות השונות הן לא חלק מהאדם, אין לכך שום בסיס מדעי. כדי להתייחס לאדם באמת, צריך להתייחס גם לכל הצדדים השליליים שלו, כלל הבעיות.

noamlah

New member
אתה רומז שאני פופוליסט?

אתה צודק, לא אמרתי שאני חף מדבר זה, גם אני כמו כולם נופל ברשת הזו
אך אם זאת יש מקרים שצריך לדעת לעצור
יכול להיות שאם יציעו לי בליינדייט עם מישהי ויגידו שיש לה מאנייה דיפרסיה זה קצת ידאיג אותי ואולי ירתיע אבל אם אכיר מישהי, היא תעניין אותי ואז במהלך היכרות קצרה אני אגלה שיש לה מאנייה דפרסיה זה לא ירתיע אותי, זה יעניין אותי, למה? כי התעניינתי בה מלתחלתחילה אז מן הסתם שהיא, כל החבילה השלמה ומה שבתוכה ייעניינו אותי ומבחינתי היא כבר אדם ולא מחלה
אם אהיה איתה שנה או שתיים, אחווה אותה ואראה שהמאנייה דפרסייה כפי שהיא באה לביטוי אצלה קשה לי מדיי להתמודדות, יש מצב שאחתוך כמו שיש מצב שאחתוך בגלל מחלוקות אחרות בזוגיות
לא ביקשתי ממך להיות אמא תרזה, לא ביקשתי מאף אחד, אני לא חושב שאנשים צריכים נדבות
פשוט אני חושב שאם מישהו פוסל מישהי שמלתחלתחילה מעניינת אותו בגלל כותרת ("בעיות נפשיות", "רגל תותבת", "הייתה עם המון גברים", "חוסר איזון בלה בלה" וכה') הורס לעצמו סיכוי למשהו טוב.

אבל אנחנו אנשים שונים ברתור
מבחינתך ההתנהלות בעולם תמיד צריכה להיות רציונאלית, מבחינתי הקסם טמון בדברים הלא רציונאליים
מבחינתך בן אדם צריך לחשוב פעמיים לפניי שהוא מתנסה במשהו, מבחינתי כל העולם הזה חוויה וכל עוד משהו לא יכול להרוג אותך (הרואין, כת, הצטרפות לחמאס וכה') אז למה לא?
מניח שכל אחד מאיתנו יכול ללמוד מהשני משהו
שנה טובה

elena20

New member
גם את השמנים פוסלים וגם נמוכים/שחורים/בלונידנים

כל אחד ומה שחשוב לו.
וההשוואה גם לא בדיוק נכונה, כי בעיות נפשיות זה לא משהו שאפשר לשנות ומשקל עודף לצורך הדוגמה כן
וגם יש הבדל בין מראה חיצוני לבין תכונות/בעיות אחרות שיש לאדם.

Berethor

New member
ואת מנסה לטעון שאין הרבה אנשים שפוסלים על עניין של משקל?

בין אם תרצי להאמין בכך ובין אם לא, יש הרבה דברים שפוסלים עליהם ובצדק, כל אחד ומה שמפריע לו, ואת לא יכולה לבוא בטענות לאדם אחר שהוא צריך לקחת כל מה שהוא מוצא, זה לא עובד ככה. בנוסף, כל אדם ומה שיותר לא מתאים לו מבחינתו, יש אנשים שחרדה חברתית מאוד תפריע להם ויש שלא, יש אנשים שמישהי במשקל מאוד גבוה או מאוד נמוך תפריע להם ויש שלא. אז מה שאדם לא בחר להוולד עם בעיה כלשהי? זה עדיין חלק ממנו, ומי שזה מפריע לו, אז זה מפריע לו, בנוסף בעיות שהן לצמיתות ולא ניתנות לשינוי הן הכי משמעותיות לדעתי, דווקא אלו שתלויות בבחירה וניתנות לשינוי הן פחות חשובות לדעתי.

danakama10

New member
מדוע את לא רוצה להאמין?

לאשה הממוצעת לא איכפת אם בנך כנה ומוכשר בטירוף. לאשה הממוצעת חשוב גבר איתו אפשר לחײַות את החיים ולהקים משפחה. להקים משפחה עם גבר פגוע נפש זו משימה קשה מאוד. מדוע שאשה תרצה להכנס לזה?
החיים אינם הוגנים, וזה לא משנה אם הוא לא בחר להיוולד כך. ישנן אנשים רבים עם נכויות קשות בהרבה וגם הם לא בחרו להיוולד כך. אני כאם מבינה את הכאב העצום שלך, אך זה לא משנה את עובדות החיים. תתנחמי שהבעיות שאת מספרת עליהן אינן נשמעות כבעיות שימנעו ממנו בסופו של דבר לקיים קשר, כך שתהיי אופטימית.

elena20

New member
כנראה שאתה לא ממש יודע על מה אתה מדבר

הרבה מאוד מהמחלות הנפשיות נגרמות מחסור איזון כלשהו בגוף
כשחסר חומר כלשהו במוח, אי אפשר "לנצח" בטיפול פסיכולוגי.
בן אדם סכיזופרן פרנואיד שבטוח שכל מי שסביבו רוצים להזיק לו ולהרוג אותו
לא יעזור כמה שתגיד שהוא משוגע וזה לא אמיתי, רק כדורים יעזרו לו.
&nbsp

למעלה