היי כולם/ן...

מורנוש 2

New member
היי כולם/ן...

סתם שאלה שמענינת אותי בתור אימא ( לפעוט בן שנתיים) , הרי לרצות ילד זה משהו ביולוגי שטבוע בכול אישה, איך אתן נלחמות עם זה...או שזה פשוט לא קיים אצלכם....

Arfilit

New member
זה שהמשפט מתחיל במילה "הרי"

לא הופך את מה שנאמר בו לנכון. אני לא מסכימה שהרצון לילד הוא דבר הטבוע ביולוגית בכל אישה, ולהבנתי, בדיוק תפיסות מעין אלה הן שגורמות לדה-לגיטימציה של ההחלטה של מי שהחליטה שלא להביא ילד לעולם. אנשים הם שונים בכל תחום - וגם בתחום הזה.

XUXA141

New member
בבקשה לא להפוך דעה לעובדה.

זה כמו שחרדי יגיד "הרי לרצות לקיים מצוות זה משהו שטבוע באדם". אז למה את לא חרדית? מעבר לזה את סותרת את עצמך. אם זה טבוע בכל אישה אז איך את אומרת שזה "לא קיים אצלכם"? בקיצור, כשתביאי הוכחות מדעיות אובייקטיביות וחפות מכל השפעה תרבותית, אז נוכל לדון על "בכל אישה".

בשתי מילים: צרות מוחין/בעיה עצמית

או בכמות מילים נוספת: בגלל שאני אמא ומעולם לא נתנו לי את החופש לחשוב עם אני כאדם עצמאי רוצה לגדל ילד - אלה זה מה שכולם עושות סביבי והחברה מצפה ממני לזה וסיבתה היא כמובן "שזה טבוע בכל אישה, איך יכולת לחשוב אחרת, (איך העזת לחשוב בכלל ...)" ולכן מפני שאני קטונתי מלהעיז לחשוב בצורה שונה ולהילחם בחברה סביבי "איך אתן נלחמות עם זה .... " (כלומר זה בטח בעיה שלכן), "או שזה פשוט לא קיים אצלכם ...." (ואם זה טבוע בכל אישה ובכן לא, אז אתם פגומות וזה לא קיים אצלכן, חבורת פגומות שכמותכן ... איך אתן מעיזות להפנות מראה אל פרצופי ומכריחות אותי לשאול את השאלה הזו את עצמי ?!)

QueenOfMagic

New member
כנראה שהתשובה בשבילך נמצאת בשאלה

אצלי למשל אין כל רצון בילדים...למעשה מעולם לא היה. ולמעשה הרעיון שיהיו לי ילדים מחלחל אותי. אני לא חושבת שאני יכולה להגיד את זה בצורה אחרת אבל ילדים עושים לי רע. תינוקות מגעילים אותי. ולא...זה ממש לא טבוע בכל אישה..אחרת גם אני הייתי חושבת על ילדים. וחוצמזה, אם יש משהו שאני אצתרך להילחם בו זה דווקא אי הרצון החזק שלי לילדים. וכי הבאת ילדים נוגד את הטבע שלי. מבחינתי סלידה לילדים צריך להיות טבוע בכל אדם...איך את נלחמת בזה ואת מגדלת ילד?!? - רואה איך אפשר להפוך את השאלה?? כמו שאת לא מבינה אותי אני לא מבינה אותך * יש לקרוא את הכתוב בנימה רגועה ונחמדה מכיוון שאין אני תוקפת אותך. אני רק מנסה להסביר לך את הצד שלי. (דרך אגב לא כולן פה הן אותו הדבר אני מהבודדים שממש סולדים מילדים)

מורנוש 2

New member
איך ילדים מגעילים אותי???????

אנשים כמוך........ מקווה לא יהיה מאוחר מידי בשבילך..

מורנוש 2

New member
..

ההבדל הוא שהטבע יצר אותנו ונתן לנו חלקים בגוף כדי להביא ילדים בעולם ולא סתם נתן לנו חרם, והטבעי הוא להביא ילדים... הצעה לך: לכי לפסיכולוג אולי הוא ימצא מה הציק לך בילדות

I s t a r

New member
הטבע גם העניק לנו מוח

רגש,שכל. למרות זאת ,לא נראה שאת משתמשת בהם במיוחד. מכאן,שאל לך להטיף לאחרים שימוש באבריהם השונים -ולמרות שאינך מסוגלת לתפוס זאת: כל יישות אנושית רשאית להשתמש באבריה כראות עיניה.

SaraGubits

New member
כמה חוסר צדק יש בעולם הזה

אלפי נשים רוצות ילדים ועוברות טיפולי פוריות ועושות שמניות באוויר כדי שיזכו לחבוק תינוק משלהן ולא הולך להן ומצד שני אלפי נשים לא רוצות ילדים ועוברות עיקור ועושות שמיניות באוויר כדי שיאפשרו להן להתעקר, כדי שלא יצטרכו לדאוג להאלץ לחבוק תינוק משלהן ולא הולך להן. הלוואי שהיה אפשר לעשות עיסקת חליפין, תני את גופך, ואני אתן את גופי

I s t a r

New member
למה???

לכל אחת יש את התיקון שלה ואת מהלך החיים שלה והחיבור שלה לגופה. באותה מידה ניתן לומר שיש נכים מול ספורטאים צמרת שברגליהם כובשים עולמות ואחרים שרגליהם לא נעות מילימטר.....לכל אדם יש המהמלך שלו בחיים -ואני חושבת שזה דבר ייחודי לאנושות ולא בהכרח נורא כמו שאת חושבת.

הזהרו!! ורני הלכה להלשין עלינו

לחברות. תגידי גברת מוח, על פי הכרטיס שלך את בת 21 וכבר התחלת להשריץ. איפה החשיבה? נשמע לי יותר כמו אינסטינקט חייתי. הייתי מציע לך ללכת לוטרינר לעיקור. אפשר ממש בזול דרך העמותות.

Kalla

New member
נכון, זו תגובה לא לעניין

אך להמשיך לדרדר את השרשור למטה ממש לא יעזור.

מורנוש 2

New member
אתה נשמע לי כמו בנאדם מסכן..

להשריץ?? אוצר מילים נרחב. ובקשר לגילי אני לא אפרט ובטח שלא לך את הסיבה לגילי הצעיר. ולהערת הפסיכולוג...תראה את התגובות שקיבלתי לפני, כבר התנצלתי. ושוב.. שרק יהיה לך טוב

למה לי את לא מוכנה לפרט?

אני ואנחנו הרי חייבים לך פה פרופילים מלאים. הן פסיכולוגיים והן נסיבתיים. להמליט זה עדיף? התנצלות זה לא דבר שבא לבטל מה שאת מרגישה. את אכן מרגישה שבאי הפורום צריכים פסיכולוג. את כתבת את זה. העירו לך על הסגנון אז התנצלת שאמרת מה את חושבת. זה לא מבטל את מחשבתך.

למעלה