היי כולם/ן...

מחזק את ערפילית ומוסיף

אנחנו לא פורום דיונים! לא! מספיק! טוב לנו ככה ואל תנסו להציק. כפי שאמרה ערפילית, ריח חוסר השפיות שמשליכה עלינו מורן, זועק השמימה. תוסיפי על זה שלפחות פעם בשבוע אנחנו מקבלים ביקורים מיסיונרים מחברי להיות הורים/הורים צעירים/הורים לתינוקות וכ'ו ותוכלי להבין למה אנחנו קהילה חמת מזג. רק נסי לדמיין שמישהי מחברות הפורום שלנו כל שבוע היתה מעלה באחד מפורומיכם את השאלות: "נראה לכם נורמלי להריח חרה של תינוקות כל רגע? שאלה רצינית" "זה לא טבעי להתעורר 3 פעמים בלילה, כדאי שתלכו לרופא לראות למה אתן עושות את זה" תעשו מה שאתן עושות בפורומים שלכם, אנחנו נעשה מה שאנחנו. אם ממש מעניין אתכן, בואו לקרוא. אל תנסו לתקן את דרכינו.

barbir22

New member
היי אמיר

לא הבנתי מה הקשר לדיונים . אני בכל אופן לא באתי להציק. אבל לה אתם כועסים??. אי אפשר להתעלם? הרי "אין עשן בלי אש". אז נכון זה פורום תמיכה ולא פורום בעד ונגד. אבל זה אינטרנט וכל אחד חופשי להיות היכן שבא לו ללא הבדלי גזע דת ולאום. אתה חושב שאתה יוכל הלגיד לי לא להכנס לכאן לקרוא ולכתוב לא! על השאלה אם היית נכנס לפוורם ושואל על הקקי ועל ההתעוררות בלילה ברור שזה טבעי ובגלל זה לא צריך ללכת לפסיכיאטר או להבדיל רופא משפחה. חשבת על זה? אני בכל אופן לא מנסה לתקן אף אחד.

Arfilit

New member
ביחס ל"אין עשן בלי אש"

אני שמחה שכתבת את זה - כי אני רואה בכך הזדמנות להגיד פעם אחת בתמצית את מה שאני חושבת על האמירה הזו בהקשרה בפורום זה. זו לאו דווקא תגובה רק אליך - ואל נא תקח אותה ככזו. מסתבר שהמתווכחים, משני עברי המתרס, נהנים להתילות מעת לעת באש, המתלווה לדעתם לעולמי עד, לעשן. אני חושבת שהגיע הזמן להפסיק עם זה. אמירה ברוח "הורה שמגיע לפורום כזה בטח לא שלם עם הורותו" כמו גם אמירה ברוח "אם אתם כל כך מתרגזים בטח אתם מחפים על משהו ובטח יש בהערה הכביכול "מרגיזה" לפחות שמץ של אמת" - שתיהן - על כל הורסיות שלהן - הינן (בעיני לפחות) אמירות בלתי ענייניות, שמעקרות בצורה מקוממת כל דיון מתקבל על הדעת וכל פלורליזם של דעות. העובדה שאני מתעניינת בנושא מסוים, רוצה לקדם אותו, רוצה לתמוך בקבוצה מסויימת וכו' - אינה מעידה בשום צורה ודרך על שלמותי שלי עם עצמי ועם החלטותי. בה במידה, העובדה שאני מתרגזת מאמירה מסויימת, אינה מלמדת בהכרח על כך שיש במה שנאמר משום האמת. אלה ואלה טועים - ואולי עדיף להישאר ברמה העניינית, במקום לנתח ניתוחים פסבדו פסיכולוגיסטיים של המשתתפים מצד זה או אחר של הויכוח. אנשים יכולים להתרגז פשוט כי הם מתרגזים, ואנשים יכולים להשתתף בדיון או לפעול למען מטרה מסויימת - פשוט כי הם רואים בה (במנותק מהחלטותיהם ומטרותיהם האישיות בחיים) מטרה חשובה, ענין חברתי חשוב, נושא מעניין, או כל דבר אחר. אלו שני הסנט שלי בנושא ה"אין עשן בלי אש" - תקחו או תתעלמו. כרצונכם.

I s t a r

New member
ואני אוסיף ואומר

שהצורך להיכנס לפורום- לעורר פרובוקציה,לתקוף ולבעליב ואח"כ כשמגיבים לך בכעס לטעון ש"אין עשן בלי אש" ו"בטח אתם מתרגזים כי אתם לא שלמים עם עצמכם"- הוא אקט מאוד ילדי ואף ילדותי . מזכיר מאוד את הילדים בגן או בכיתות של עד ג' בערך שה"מ]איען " של הכיתה מתגרה בילדים אחרים,מציק ומפריע וכאשר מגיבים אליו בכעס הוא מזיל דמעות תנין למורה וטוען ש" הם לא בסדר,הם רעים, הם מרביצים". האקט הזה כלל מעיד לדעתי על אישיות לא בוגרת שאינה מסוגלת באמת להבין הלכי רוח חברתיים בין בני אנוש ומנסה להשיג את עמדת ה"אני צודק" שלה בדרך של התגרות ואז העמדת פני תם. לדעתי זה לא ראוי להתייחסות.

barbir22

New member
לזה לא קוראים כעס

בהתייחסות "לאני צודק" שכתבת! מי שכאן תוקף ומנסה להראות כמה הדרך שלו נכונה זה אתם. והתגובות שלכם גועל נפש. במחשבה שנייה טוב שאינכם בוחרות להביא ילדים לעולם. אני נכנסתי, הצצתי ,הגבתי, וזהו. תתבשלו במיץ של עצמכם!

מסכימה במאה אחוז!

גם אני חושבת שזו היתה שאלה לשם הפרובוקציה, וגם אני זוכרת כבר קישור אחד לפחות לפורום שלכם כדי "לראות" שאלה מתסיסה.

XUXA141

New member
והתשובה - לא. לא הוכח מעולם.

לא הוכח מעולם שיש אינסטינקט אימהי כי מעולם לא היתה אפשרות לנטרל גורמים חברתיים כדי שהמחקר יהיה מהימן. רק אם יגדלו תינוקות בנים ובנות מכל הגזעים והמוצאים בוואקום חברתי, על ידי רובוטים שגם הם מנוטרלים מהשפעות תרבותיות בתכנות שלהם, ויגדלו אותם בעולם מבודד שבו הם בדרך כלל נוטלים אמצעי מניעה אלא אם כן יבקשו באופן מיוחד להכנס להריון, ויהיו להם כל האפשרויות והמידע, ורק אז אם באופן מובהק נשים ישתוקקו להכנס להריון, רק אז אפשר יהיה להוכיח את זה. בנתיים לא רק שזה לא רלוונטי אלא שאנו רואים בבירור מה כוחה של השפעה חברתית ושל חינוך, והדוגמא הטובה ביותר היא חינוך של ילדים להפוך לשהידים בבגרותם, כשהחינוך והאילוף שהם עוברים גורם להם ללכת נגד האינסטינקט הבסיסי ביותר של האדם - ההישרדות.

מורנוש 2

New member
היי כולן..

תרשו לי להוסיף תגובה אחרונה בפורום הזה ( אל תדאגו לא אוסיף יותר לחלוק עליכן או לדרוך לכן על יבלות.. תקראו לזה איך שתרצו). מצטערת על הערות הלא בוגרות שלי, לא היה במקום- פשוט כעסתי אל כמה דברים שנאמרו. דבר אחד יש לי לומר לכן- אתן לא צריכות לתקוף ולהראות שאתן כ"כ צודקות בדרך כ"כ לא תרבותית ( מחיקת הודעות רבות ). שיהיה לכן רק טוב... * רק אל תצפו שאלך לבית קפה בלי הגוזל שלי. שיהיה יום טוב לכולן מורני

gezer5

New member
אני באמת לא מבינה

מישהו יכול להסביר לי מה הקטע? אני בחיים לא נכנסתי לפורום הורות כי הוא לא מעניין אותי ובחיים שלי לא אמרתי לשום חברה שלי "מה את עושה ילדים" (וזה באמת דוחה אותי) למה הם כולם חושבים שהם יכולים להכנס , להגיד, להתחלחל מהחלחלה שלנו ואח"כ להגיד שאנחנו אנטי? שאנחנו לא טבעיים? מה לעזאזל זה טבעי? אני לא מצליחה להבין

XUXA141

New member
זכותך ללכת לבית קפה עם מי שאת רוצה

אבל ברגע שמי שאת לוקחת, יתחיל להפריע את הנאתם של האחרים היושבים בבית הקפה, חובתך לדאוג לסיום מיידי של ההפרעה הזו, גם אם זה יאלץ אותך לעזוב את המקום. זכותך לשתות קפה לא גדולה מזכותם של אנשים אחרים להנות מהקפה שלהם בשקט.

תיקי א

New member
לא ברורה לי מטרת הפורום הזה...

מאוד הופתעתי כשראיתי ברשימת הפורומים את הפורום העונה לשם "נשים שלא רוצות ילדים", לא כי אינני יכולה להבין את זה (בתור אמא לשניים אני עד היום לא בטוחה שאני באמת רוצה ילדים...). אבל באמת, ללא ציניות וסרקאזם, למה אתן צריכות לשוחח על כך ? למה לקיים פורום שחלק מהודעותיו, ספק מרחמות של הורים, ספק מזלזלות בהם , ספק משכנעות את המשוכנעים (עצמכן) ? נראה לי (ולמי שלוקח חלק בפורום) שזה הגיוני ולגיטימי שלא כולן תרצנה ילדים, אז למה קמה קבוצת התמיכה הזו ? שוב, זו לא שאלה מתריסה, זה באמת מעניין אותי.

gezer5

New member
גם אני פיספסתי

למה צריך פורום תמיכה של הורות? אין מספיק ספרים,קופ"ח, חוגים וכו'? מה אתם צריכים להכנס להשתפך ,להשפיך,לשתף,את מי זה מעניין מתי הוא הלך ווכמה הוא חירבן?

עינת12

New member
למה צריך פורומים בכלל?

תגידו פורום של מעריצי כריסטינה אגילרה הוא הכרחי? אבל למה אני לא נכנסת לשם ומכניסה הודעה: למה לעזאזל צריך פורום כריסטינה אגילרה? האינטרנט הוא פתוח לכולם וזה אחד הדברים היפים בו. אבל, וזה אבל גדול מאד: בדיוק כפי שאני לא אכנס בחיי לפורום הפרייה חוץ גופית ואשאיר שם הודעה בנוסח: "היי כולן. תגידו, לא חשבתן שילדים זה לא דבר הכרחי? שהבאת ילדים לעולם היא לא חזות הכל? אולי תשנו קצת את נקודות המבט שלכן ותשקלו מחדש את השקפותיכן ורצונותיכן?" אני מצפה שאחרים לא יעשו זאת בפורום הזה. זוהי טרוליות.

XUXA141

New member
האמת , לפורום כזה יש יותר זכות

מאשר לפורום של הורות.. כי האנשים בפורום של הורות לא "זוכים" לכזאת כמות של ביקורת, לחצים, השמצות, הטלת ספק בשפיות וכו' שלה זוכים אנשים שמחליטים שהם לא רוצים ילדים. אז אם כבר ,בפורום הזה אנשים זקוקים להרבה יותר תמיכה מאשר לפורום הורות.

Arfilit

New member
לאלה ולאלה יש זכות שווה

ויש אנשים בפורומי ההורות השונים שזקוקים לעזרה בתחומים שונים ולתמיכה בתחומים שונים - ואין בצורך בפורום מסוים כדי לפגוע בצורך בפורום אחר. לדעתי אין מקום להשוואה. די בכך שיש קבוצת אנשים החשה כי קיים צורך בפורום - כדי שתהיה לו זכות קיום.

מאריונת

New member
תיקי

ממליצה שתלכי ל"מאמרים" שבסרגל הראשי ותמצאי שם תשובה מפורטת לשאלה למה צריך פורום כזה. חוץ מזה חשוב לי להגיד שאין פה עניין בכלל של "לשכנע את המשוכנעים" בגלל שאנחנו ממש לא מנסות לשכנע אף אחת לא לעשות ילדים. מי שעושה ילדים שיהיה לה במזל טוב ואושר ועושר. את יכולה גם לדפדף אחורה בפדפי הפורום, לראות על מה אנחנו מדברות (כשאנו לא מדברות עם נשים שחושבות שאנחנו חולות נפש) ולהסיק מזה מה מעניין אותנו כקבוצה ולמה אנו מרגישות צורך בתמיכה. את יכולה גם לשאול את עצמך למה צריך פורום הורים או פורום מעריצי הארי פוטר או פורום הורים לאוטיסטים. התשובה לשאלה הזו די דומה לתשובה לשאלה למה צריך אותנו (וכאמור אנחנו צריכות אותנו, לא נועדנו לאנשים שרוצים ילדים. נועדנו כדי לדון בעיניינים הפנימיים שנובעים מאי הרצון בילדים והורים לא צריכים להתיימר ולחשוב שהם מבינים את החיים של אשה שבחרה לא לעשות ילדים כמו שאני לא מתיימרת להבין כל פיפס בפורום חינוך פעוטות). זהו, מקווה שהנושא הובהר.

למעלה