היי כולם/ן...

מתרגשת

New member
אף ילד לא גדל להיות רע וללא לב.

זה הכל שאלה של חינוך ומה שאתה מביא איתך מהבית. גם את היית ילדה פעם וכל אחת ואחת פה בפורום. זה לא עושה אתכן לרעות לב. ילדים נולדים טבולה ראסה, הזכות היא של ההורים לחנך אותם לערכים, מוסר ובסיס שיילך איתם לאורך כל חייהם. הרעיון הוא לעזור להם להתפתח ולהיות אנשים טובים. התפקיד של ההורה לפי איך שאני רואה אותו הוא להדריך את הילד ולא להורות לו. אני לעולם לא אכריח את הילדה שלי לעשות או להיות משהו שהיא לא, אני רק יכולה לתת לה כלים כדי שתהיה אדם טוב, מוסרי, ערכי ונחמד. אני בטוחה שההורים שלך עשו את זה איתך ולכן את לא רעה אני חושבת שאת רק לא מבינה מאיפה את באת. אין שום רע ברצון להיות בלי ילדים. אני אפילו מעריכה אתכן על כך שאתן מודעות לכך שאתן לא רוצות להיות אמהות ופועלות לשם כך, אבל מכאן ועד הדעות של ילדים מבחילים, רעים וחסרי לב... המרחק ממש גדול. שיהיה לכן יום נפלא. עם ילדים או בלי ילדים כולנו אנשים שמכבדים אנשים אחרים.

XUXA141

New member
אבל את כן שופטת..

מישהי אמרה לך על איזה רגש שמתעורר בה , ואת שופטת אותה! את אומרת לה שהיא מכעיסה אותך. למה? את תקבעי לה איזה רגשות להרגיש? ואם מישהו שונא בטהובן אז תשאלי אותו איך הוא מעיז? את יכולה לקבוע את הטעם של מישהו? זה ש בעיניך ילדים גורמים לך לתחושות נעימות, זה לא אומר ש בעיני אחרים זה בהכרח כך. למה הטעם שלך טוב יותר מהטעם של אחרים?

XUXA141

New member
חבל, לא הספקתי לקרוא הכל.

קראתי רק אחת, הגבתי ואז הכל נעלם...הסקרנות אוכלת אותי עכשיו...

barbir22

New member
מנהלות יקרות ../images/Emo39.gif

אני יודעת שחלק מהשירשור נמחק בחלקו בגללי. ואני רוצה לראות את ההודעות. ואני יודת שזה אפשרי תודה ויום נפלא

gezer5

New member
זהו שלא....

אצלי זה ממש לא טבוע וזה ממש לא ביולוגי היו לי זמנים שחשבתי שמשהו דפוק אצלי, איך יכול להיות שאין לי את ההרגשה הזאת שיש לכולן? איך יכול להיות שאין לי את ה" אינסטינקט האימהי" הזה שכולן מדברות עליו עובדה - אין לי

womandl

New member
יש כזה דבר אינסטינקיט אימי,

לפני שמביאים ילדים? אם כן זה חדש לי. לי בכל מקרה לא היה אינסטינקט אימי, גליתי אותו רק לאחר שבתי נולדה.

מורנוש 2

New member
זה לא אינסטינקט אימהי

את פשוט מגיעה לשלב שאת נורא רוצה ילד, וזה פשוט מגיע.... לא נולדים עם זה, זה מתפתח.

XUXA141

New member
ואגב מורנוש. נראה אותך..

נכנסת לפורום צמחונים ואורת להם "לאכול בשר זה משהו ביולוגי, עובדה יש לנו שיניים שנועדו לאכילת בשר" ולכן מי שלא אוכל בשר יש לו הפרעה נפשית...

טלטוש

New member
אמיר - הדיון לדעתי מאוד חשוב

מורנוש 2 שאלה כאן שאלה לגיטימית ללא כל רצון לעורר מהומות, אלא שאלה שנובעת מתוך רצון לדעת ולהבין. לא קראתי את כל השרשור ובוודאי לא הספקתי לקרוא את החלקים שנמחקו ואולי טוב שכך. אני חושבת שהנשים כאן בפורום ענו בצורה עניינית ותורמת לדיון ודווקא אתה אמיר ענית בצורה מאוד לא עניינית ופוגעת והצלחת לדרדר את כל הדיון לכיוונים לא רצוים וחבל, כי כמו שכתבתי זה דיון מאוד מעניין ומהותי: "האם קיים אינסטינקט אימהי מוטבע ומושרש בכל הנשים או שהרצון בילד הנו דבר חברתי?". (האם עכשיו השאלה נשמעת לך פחות פרובוקטיבית?) (אישית - אני חושבת ששני הדברים נכונים ודעתי היא ש"איש כישר בעיניו יעשה".)

Arfilit

New member
הרטוריקה והניסוח דווקא חשובים מאוד

והניסוח שלך שונה בעיני בצורה דרמטית ממה ששאלה מורנוש. בשאלתה של מורנוש היתה יותר מרמיזה לכך שמי שמחליטה לא להביא ילדים היא או לא נורמלית ופגומה בדרך כלשהי או נלחמת בעצמה ופועלת בניגוד לטבע שלה עצמה. שתי הרמיזות נראות לי מעליבות בצורה כזו או אחרת ואני לא מופתעת מהתגובות הנזעמות (גם אם אינני מסכימה עם חלקן).

למעלה