היי

sweetdreams

New member
לפי דעתי זה דווקא הפוך, ויש סיכוי לא מבוטל..

שגבר חלומותייך במקרה הזה יהיה גבר במלוא מובן המילה, שמאמין גם בחלוקת תפקידים מגדרית בהמשך הקשר. אבל היי, אם זה מה שמתאים לך, אני לא מתווכחת עם זה.
אני מעוניינת בזוגיות אחרת. כמו שאמרתי, אחד העקרונות החשובים לי בקשר הוא הדדיות, בפרט אין אצלנו הפרדות מגדריות.
כמובן שהיה מאוד נעים לי שבן זוגי חיזר אחריי (והוא בהחלט חיזר), כמו שגם היה נעים לו שאני גם כן חיזרתי אחריו, ולא שיחקנו אחד עם השני משחק חתול ועכבר, שלטעמנו הוא מטופש ומיותר.
ודרך אגב, שלא ישמע לא נכון - זה לא שאני אומרת שגבר חלומות הוא כזה שלא מחזר אחרי בת זוגו ומרעיף עליה תשומת לב. מה שאני טוענת הוא שגבר חלומות (לפחות בעיניי) הוא לא כזה שירתע מבת זוג שתרעיף עליו תשומת לב דומה, כי יחשוב שזה לא לעניין, או שהיא לוקחת לו את התפקיד או שהיא קלה מדי להשגה. גבר כזה הוא לא חלומי בעיניי בשום צורה, ואם פטרתי את עצמי ממנו כבר על ההתחלה, ובמחיר של שיחת טלפון, הרי זה משובח.

Berethor

New member
אם הוא מצפה לזה גם בהמשך אין מה להתפלא

זה הרושם הראשוני של שניהם.

Hermineh

New member
אין קשר בין חיזור לביו חלוקת תפקידים

מיגדרית. אין בכלל בכלל בכלל קשר. יש אחד שמחזר ורואה את אישתו במטבח ויש אחד שמחזר והוא נשאר בבית ואישתו עם קריירה. פשוט אין קשר או לפחות לא קראתי על קשר כזה.
גם אין סתירה בין מה שאת מספרת לתאוריות שלי.
זה שאני ממליצה כן לשחק את המשחק על פי הכללים - לא אומר שאין גברים אחרים.
אני מדברת באופן כללי על משהו מדעי ואת מדברת על העדפות אישיות. זה בסדר גמור ואין סתירה.
אני אתן לך דוגמה:
הוכח מעל כל צל של ספק (!!!) שלנשים יש משיכה טבעית לגברים שיש להם בין השאר, כסף. אנחנו יכולות להתווכח עד מחר אם זה נכון או לא. אבל מבחינה אבולוציונית המח של אישה מגיב ליכולת כלכלית של גבר משום שאנחנו נמשכות לגבר שיוכל לתת לנו גב כלכלי למשפחה בזמן שאת טרודה בללדת ולטפל בילדים. זה משהו שטבוע בגנים ובין האזניים שלנו.
אני מסתכלת על עצמי ומגלה שבאמת כשאני רואה גבר שבטוח בקריירה שלו ושעושה רושם שיש לו כסף, אז אני מרגישה איזה משיכה לתכונה הזאת שלו. עכשיו - מאחר ואני אדם חושב והפסיכולוגיה משפיע גם על הבחירה שלי ולא רק הגנים, אז במקרה כזה אני בוחרת להסתכל על כל התמונה ולא רק על הכסף שלו. חשובה לי האישיות, חשובות לי עוד הרבה מאוד תכונות שלא קשורות במצב כלכלי. וכך יוצא שלמרות המשיכה הטבעית המושרשת בי כאישה, אני בכל זאת עושה בחירות אחרות.
בכל מקרה אני מאוד מאמינה שעוד מאות אלפי שנים מעכשיו, המח האנושי יעבור שינוי והמשחק ישתנה לטובת הנשים. אולי אנחנו נהפוך להיות המחזרות האקטיביות במשחק הזה והוא ישב ויחכה לטלפון (הוא ישב ויחכה לקשר טלפטי בין מוחי ולא לצלצול טלפון עוד מאות אלפי שנה
) .
אבל לא בחיינו לצערי...

sweetdreams

New member
עם כל הכבוד למחקרים, אני מעדיפה..

.. שלא לחיות את חיי כחלק מפרוייקט של איזה חוקר, אלא במציאות שבה אני חיה ושבה אני נאלצת לפקפק במחקר שלך.

תחילה, אני מודה שכמתמטיקאית קצת קשה לי עם הצהרות חד משמעיות כגון ״הוכח מעל כל צל של ספק (!!!) ש..״, כאשר אם כבר ברור מעל כל צל של ספק שלמעשה לא הוכח כאן שומדבר ונכונות הטענות שלך היא לכל היותר סטטיסטית.
ובנוסף לזה, את מסתכלת על בני אדם כעל מכלול ולא כעל פרטים. כאשר בעיניי הפרטים מאוד חשובים, ולמעשה הם אלה שעושים את כל ההבדל, והם בהחלט נותנים מקום לספק ב״עובדות״ שאת בטוחה בהן.

את יכולה ולהמשיך ולצטט מחקרים וספרים, וגם לחיות את חייך על פיהם אם את רוצה, אבל אם נדבר לא תיאורטית באוויר אלא תכלס מה בפועל, אז אני חיה את החיים שלי אחרת לגמרי, ואני לא מרגישה שהמחקרים שאתם מציינת רלוונטים אליי בשום צורה.
זה נכון שגם אני הוא רק מקרה פרטי אחד, ולא נכון להסיק ממני על הכלל. אבל באותה מידה אני חושבת שכל אחד רשאי וצריך לחקור בעצמו מהם גבולותיו ומה מקומו ותפקידו בחייו הרומנטיים ובחייו בכלל, ולא חייב לקבל עליו אוטומטית איזושהי ״אמת מוחלטת״ (שכנראה גם לא קיימת..) בשם איזשהו מחקר.

Hermineh

New member
טוב, אני כן

מאמינה במחקרים האלה. כשעושים מספיק מחקרים שמגיעים לאותה מסקנה מבחינתי זה כמעט טוב כמו הוכחה באינדוקציה.
כשמדובר בבני אנוש אז בכל זאת זה לא מדע מדוייק. אבל אני רחוקה מלפקפק בתוצאות.

Berethor

New member
אז למה שלא תתפטרי מהעבודה?

ותהיא עקרת בית במשרה מלאה? לגברים יש "משיכה טבעית" לנשים קלאסיות.

Berethor

New member
את נוהגת נכון

צריך להיות מאוד סקפטי "למחקרים" ותאוריות מהסוג הזה. אדם הוא יצור הרבה יותר מורכב מכל חיה אחרת בכוכב הזה, לנסות להגביל אותו לצורת התנהגות של חיה לא מבויתת ולא אינטלגנטית זה מאוד מגוחך לדעתי, אם כי יש גם אנשים עם מנת IQ נמוכה שכנראה עונים בול לדיאגנוזה הזאת, דבר אחד אני בטוח שלא כולם כאלה.

Berethor

New member
אבל גם "החיזור" הוא חלוקת תפקידים

חלוקת תפקידים סקסיסטית לחלוטין יש לציין, במיוחד אם אתה מצפה שהגבר "ירדוף אחריך" ויוציא עליך כספים, וכל מה שנקרא חיזור אובססבי, שאולי את אוהבת אבל הוא תמיד גובל בהטרדה או בזנות. התאוריה הפסאודו-מדעית שלך לגבי גברים ונשים, אני לא מאמין בא, נשמע כמו משהו שיצא מבית היותר של "מרכז הפיתוי" או חברה עתיקה, הכי רחוק שיש מגישה מודרנית. מה גם עושה רושם שאת אשכרה מאמינה שכל מה שמנחה אותך זה היצרים שלך, לכן כביכול אין לך בחירה חופשית אם לנהוג בצורה פרימיטיבית או לא, נו טוב זאת כבר הבעיה שלך והבחירה שלך, לא כולן חייבות לנהוג כמו שאת נוהגת תאמיני או לא. מה שכן אל תתפלאי שגבר "שצד אותך" או "קנה אותך" ימשיך להתנהג עליך באופן אופן גם אחרי "שמשחק החיזור" נגמר, והאמת שבמקרה כזה יש רק דבר אחד להגיד לך, מגיע לך. אם כבר "משחק תפקידים פרימיטיבי" אז עד הסוף. דרך הגבר הבסיס הכלכלי הוא בולשיט גמור בימנו לדעתי, בגלל העובדה הפשוטה שכיום לנשים גם יש עבודה מה שבעבר פשוט לא היה קיים, ואישה הייתה תלויה לחלוטין בגבר, לכן אין כבר שום סיבה שבעולם לחשוב שגבר צריך לשלם על האישה אם יש לה כסף. לגבי "חיזור" באופן כללי כמו שכבר אמרתי אם אישה באמת רוצה היא לא באמת צריכה שיחזרו אחריה, זה יכול להרגיש גם משפיל עבור הגבר וגם כפוי עבור האישה, אם היא לא מעוניינת והוא ממשיך "לחזר" אחריה באובססביות, ממש אדיליה מה אני יגיד. כמובן גם העובדה שמי שתמיד מצפה להיות הצד הפסיבי יש לה הרבה פחות בחירה עם מי להיות, כי היא נתונה כמעט לחלוטין לחסדי הגברים שאולי יתחילו איתה ואולי לא. אין באמת צורך שזה יהיה הפוך, שנשים יקחו "תתפקיד" הפרימיטיבי מגברים, זה לא יהיה שינוי לטובה אלא רק החלפת תפקידים, המצב הכי שוויוני הוא כמובן ששני הצדדים יקחו חלק שווה בהכרות, שניהם יביעו עניין, וזה משהו שקיים כבר היום, פשוט לא אצל כולם, ולא אצלך זה מה שבטוח. טוב אני בטוח שמשחקי החיזור הובילו אותך למקום מאוד טוב, לכן את נשואה באושר פלוס ילדים עכשיו.

Berethor

New member
"משחק החיזור" זה בולשיט מבחינתי

ותכלס בחורה יכולה לקחת יוזמה אם היא רוצה, אבל במקרה הנ"ל הוא פשוט לא שווה את זה.

סאטוריס

New member
קמוש

כדאי שתעשי מין עם מישהו שאת מרגישה נוח וטוב איתו.
כלומר אחרי כמה דייטים.
אם הוא לא חוזר - עיזבי.
אל תתעקשי עליו .

Berethor

New member

היא מצטערת שאחד ששולח ידיים על הדייט הראשון ומחפש סטוץ עזב אותי, נו באמת.

איך תתקני את המצב?

הבחור לא משהו - לא חושבת שאת יכולה לתקן אותו...

תקראי שוב את ההודעה שלך , את מרגישה רע כי הבחור רצה לעשות איתך משהו שאת לא הרגשת בנוח איתו ואת חושבת איך את יכולה לגרום לו להבין שאת כן מעוניינת כדאי שהוא ירגיש יותר טוב???

הוא לא שווה את זה! ואם כן היית זורמת איתו אז הוא עדיין בטח היה נעלם לך כי הוא מניאק...

Berethor

New member

פעם ראשונה עם אחד כזה, זה דרך טובה לקבל טראומות פוטנציאליות.

ההתנהגות שלו מעליבה ופוגעת.

אני קולטת את המצוקה שלך בכך שלא מצאת עד עתה בחור שאפשר לאהוב אותו. במצב כזה קשה לתת עצות, אבל אומר לך בכל זאת: תשתדלי לחזק את עצמך כדי לא ליפול לפח של הנתעבים המחפשים בעצם מין ולא הרבה יותר מזה (אף כאלה שיוצרים בהתחלה כאילו "חיבור טוב מאד" כפי שאת אומרת ).

למעלה