היי....

mayakol

New member
לא חייבת דין וחשבון.

והאמת היא שנראה לי שבמחשבה שניה את צודקת. גם ככה יש סיכוי גבוה שישתמשו במה שתאמרי כדי לנגח אותך קצת...

mayakol

New member
הרי לא היית משתמש במה שהיא תכתוב

כדי להשכיל קצת, נכון? היית מנצל את זה אחרת... בוא נודה באמת. וחוצמזה- אתה לא מכיר את תיאוריית "בת ישראל התמימה"?

אם היה בדבריה לגרום לי

להשכיל קצת- אז כן. אבל ברגע שאני לא מסכים עובדתית עם דברים אלו- אני אשתמש בהם נגדה. והנקודה שלי הייתה- האם היא לא תשתמש בדברי נגדי גם כן? היא כבר עשתה זאת. אבל מי בעצם לא?

מתנדב

New member
אף אחד לא משתמש בדברים של השני

בכדי לנגח אחד בשני, מסבירים בכדי ללמוד ולהבין ולהשכיל, המטרה היא לא לנגח אחד בשני...

בת יפתח

New member
../images/Emo6.gif

חכה חכה , אתה עוד תראה את האור! בוא אליינו לשבת , תראה את העיניים המתרגשות של הילדים, את כל הקדושה מסביב . תאמין לי , לא יזיק. אולי תירשם גם לאיזה בית מדרש. לא מתוך התחייבות , סתם אתה יודע , חפיף כזה , יהודי צריך להתחבר לאביו שבשמיים לפעמים. תנסה קצת גם לצום ביום כיפור , אתה יודע , מטעמי גזרה וכו'.
אני אתפלל עלייך. איך קוראים לאמא?

mayakol

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif עוד יחשבו שאת רצינית..

רגע של רצינות

כדי לתקשר עם אבינו שבשמיים אין לי צורך בכל הקטע של בית-כנסת, תפילין, וכל הבולשיט האחר שהמציאו היהודים בשיעמומם. ובקשר לצום- תסלחי לי אם אני לא רוצה לגרום לעצמי סבל רק כדי לרצות את החרדים.

בת יפתח

New member
נו , די כבר.

נראה לי שהבהרתי שמדובר בהלצה על הסטיגמה חסרת הבסיס שיש עלינו הדתיים. לא לחץ , תן חיוך.

mayakol

New member
אז איך אתה מתקשר עם אבינו שבשמיים?

ואני מבקשת להפסיק לקרוא לדברים האלו בולשיט! קצת כבוד לאמונה של אחרים!!!

mayakol

New member
אוך, היה שווה להיות פה כל היום

בשביל לשמוע את הסליחה הזו!
אין מעלה נפלאה יותר בעיני מלסלוח, ועל כן- אני סולחת לך! הכול נמחל ונשכח!
אתה בהחלט יכול להיות נחמד כשאתה רוצה!

Huan

New member
אתה יודע בדיוק כמוני...

ש"לתקשר דרך הלב", לא משאיר אותך אדם מאמין [לא דתי, מאמין]. אמונה כזו נעלמת די מהר.

Huan

New member
תשמע...

אתה מתווכח עם אנשים הרבה יותר חכמים ממך, שלמדו יותר ממך, ויש להם עובדות יותר מוצקות ממך. אני מדבר על ריה"ל, כמובן. הוא אומר שאמונה חייבת להיות מעוגנת בכללים, חוקים, אחרת היא נעלמת. במה מתבטאת האמונה שלך "שיש אלוהים"?

1)מי אמר שאני מאמין שיש אלוהים?

2)מה שהוא אומר- זו דעתו, זה לא איזשהו כלל מחייב. זה איך שהוא הרגיש לגבי אמונה. לא כולם מרגישים ככה. 3)לדעתי אמונה חזקה בלב היא הרבה יותר משמעותית ואמיתית מאמונה שמתבטאת בפעולות שמעוגנות בחוקים לשמירת האמונה, כאשר מי יוד מה נמצא בלב?

Huan

New member
נובמת.

1. אתה. "איך אתה מתקשר עם אבינו שבשמים?" "דרך הלב". 2. לא, הוא אמר את זה בתור רעיון כללי, לא בתור ביטוי לאמונה. מה שהוא אמר זו לא אמונה, אלא דעה. מכיוון שהוא אדם הרבה יותר חכם, משכיל, ובעל ניסיון ממך [אני אומר את זה ללא היסוס] אני מאמין לדבריו, ולא לדבריך. 3. אמונה בלב מעוגנת ע"י מעשים. ללא מעשים, האמונה חולפת. איך מתבטאת האמונה שלך?

למעלה