היי....

Huan

New member
חי חי חי, כמה מצחיק.

אמונה היא פעולה פסיבית? המערכה על גשר מאלווי, אחד האירועים שמגדירים בתור האירוע היחיד המשפיע ביותר בהיסטוריה, הושפע בשל האמונה. קונסנטינוס הקיסר מתנצר, מנצח במערכה, והופך את האיפריה הרומית לצלבנית, ובכך מגדיר אותה כדת החזקה בעולם. מצחיק, לא? עוד דבר מצחיק, 90% מתושבי העולם מאמינים בדרך זו או אחרת באל. קצת מצחיק שאתה אומר שהם מטומטמים, לא?

אמרתי שהם מטומטמים?

ואפשר להאמין ולפעול יחד. דבר אחר הוא להאמין ולשבת ולא לעשות כלום עם האמונה הזאת.

Huan

New member
הם פועלים.

ותעמוד מאחורי ההכרזות שלך. אתה טוען שהדתיים מאמינים במשהו לא קיים, חסר טעם. לפיכך הם מאמינים בלא כלום. זה אומר שהם מטומטמים. אני גם חושב שמי שמאמין בלא כלום מטומטם.

אתה אוהב לעוות, הא?

אני אולי מאמין שזה לא כלום, אבל הם מאמינים שיש אלוהים. כפי שכבר אמרתי המון פעמים, אני לא פוסל שום אפשרות וכל אחד רשאי לחיות באמונתו ומבחינתי זה בסדר שכל אחד יאמין במה שבא לו.

לא!

אני לא חושב על אף בנאדם שהוא מטומטם! אני פשוט לא מצליח להבין אותם, זה הכל.

ich

New member
מה זה הטמטום הזה?!?!?!?!?!!?

מה זה הטמטום הזה שהמדינה לא לכולה להתקיים בלי לימוד תורה? לכו חפשו את החברים שלכם באירן! אפילו שם יש רפורמות חילוניות. מוזר, אבל שמעתי על כמה מדינות שמסתדרות לא רע בלי כפיה דתית. שמעת על דנמרק? נורווגיה? ני זילנד? אם אתה רוצה אני יכולה לחפש ממש טוב ולמצוא עוד כמה דוגמאות...

yoyo10

New member
אפשר להביעה דעה בצורה יותר נעימה

לה מטומטמים את יכולה לא להסכים הפורום נועד לגש על פערים ולהביע עמדות הוא זירת קרב להבא הודעות כאלה יהיו בסכנת מחיקה

ich

New member
בין פגאניות ודמוקרטיה אין קשר

מלבד מתן זכות קיום לאנשים שבוחרים לנהל את חייהם לפי חוקים שאולי התאימו לפני 2000 שנה (וגם זה לא בטוח). היום יש מקום רק למדיניות דמוקרטית ליברלית השומרת על זכויותיהם הסוציאליות של אזרחיה. זה הכל. אם יש קבוצה של אנשים שמתחשק להם להתרחץ באמבטיה ציבורית לפני שהם מקימים יחסי מין, או להפסיק לאכול לחם פעם בשנה, או לא להשתמש ברכב פעם בשבוע, ועוד כל מיני מנהגים מוזרים, זה לא אומר שהמדינה צריכה להפוך למדינת חלמאים, שכופה אורך חיים אחד מסויים בחוק על מליוני אנשים שהקשר הקלוש היחידי שלהם לזה היא שבמקרה אלה נולדו עם מדבקת היהודי על המצח (או על הזרוע). מדברי אני רוצה לבטא באומץ שפשוט נמאס מלתת כבוד לדת. אין לי שום כבוד או זיקה למנהגים האלה. אני מוכנה לאפשר לאנשים אחרים לנהוג כרצונם (ללא שום אפליה או מימון ציבורי), אבל פה זה צריך להגמר.

yoyo10

New member
כמו שכתבתי קודם

אם את לא מסוגלת לכבד את הצד השניה ששונה ממך אז למה את כאן יש צורה יותר נאותה לכתוב דברים יש נימת זילזול בדבריך וחבל.

ich

New member
הגיע הזמן לצאת בתקיפות נגד הכפיה

עשרות שנים שאנחנו (הרב החילוני) מלקקים את התחת לציבור הדתי. נכנעים ומורידים את הראש, ועושים כל מה שאפשר כדי לשמר סטטוס קוו, מתוך שאיפה "לכבד" ולא להכנס למלחמת אחים. נ - מ - א - ס !!!!!!!! אתם לא אחים שלי יותר מכל גוי אחר עלי אדמות. נמאס לי לחיות תחת עול של חוקים דתיים ששוללים ממני זכויות כאשה וכאדם. אני אומרת את הדברים בכל הרצינות, והעינייניות. חבל שבנות ישראל החסודות פה בפורום לא מסוגלות להסתכל על האמת בעיניים, ולהתייחס גם בצורה כנה ועיניינית.

mayakol

New member
פפפפפפ....

אנחנו לא אחים שלך יותר מכל גוי עלי אדמות? את האמת? עם כל הויכוחים שהולכים פה, כאב לי באופן מיוחד לקרוא את מה שכתבת. חבל שאת חושבת כך. לומר לך משהו? את וכל החילונים באשר-הם כן אחיי יותר מכל הגויים עלי אדמות. חבל כ"כ שאת לא רואה שום הבדל. הגויים הם אלו שרדפו את עם ישראל בשל היותם יהודים במשך אלפי שנים! הגויים הם אלו שהשתמשו בתורות אנטישמיות איומות כדי למחוק אותנו מעל פני האדמה! הם אלו שביצעו פוגרומים ושואה ומסעות של רציחות ברחובות! אז איך את לא מתביישת לומר שאנחנו לא אחים שלך יותר מכל גוי עלי-אדמות??? איך???

mayakol

New member
ועוד משהו-

בתקופת השואה, האמיני לי שאף אחד מהנאצים ימח שמם וזכרם לא היה מבדיל ביני לבינך- הלבוש שלנו אחר, קיום המצוות, האמונות, הערכים שונים... אבל בעיניהם שתינו יהודיות!!! אז אין משהו שמקרב אותי ואותך ועושה אותנו שונות מהם??? עדיין נדמה לך שהגויים אחייך?

ich

New member
אם אנטישמיים רודפים אותי בשל יהדותי

ואם הם עושים ממני וממך אחיות רק בשל מדבקת היהודי שמודבקת על שתינו, הייתי מעדיפה שאת תתנהגי אחרת. קלפי את המדבקה!!! המדבקה הזאת היא הדבר הכי מלאכותי שאפשר. יהדות היא לא דבר ביולוגי. אני מצפה ממך לא לערבב את שתינו באותה הביצה רק בגלל ששתינו יהודיות. הרי זה בדיוק מה שהאנטישמים עושים. יכול להיות שבשבילהם אני תמיד אהיה ה"יהודיה" אבל באופן אישי אני בן אדם. והזיקה ביני לבינך תהיה או שלא תהיה על בסיס תרבותי ולא דתי. הדת היהודית אינה חלק מהתרבות שלי. אבל אני ישראלית עם זיקה חזקה מעין כמוה לחברי שחולקים איתי אותה תרבות.

ich

New member
אני גאה לבשר שאינני מבדילה בין דם

לדם, רק בגלל שבמקרה נולדתי יהודיה. כן, לגמרי במקרה כמו כל אחד בפורום הזה. זה אחד הדברים שאני שונאת ביהדות, תחושת העליונות חסרת הבסיס. אם היית נולדת במקרה מוסלמית או הינדית או מה שלא יהיה, גם היית משוכנעת שהדרך היהודית היא האמת היחידה? בואי ניקח שני אנשים לדוגמה: 1. גבר שוביניסט, ירושלמי, חסר תרבות, שמתעלל באשתו וילדיו הקטנים, הולך ל"מכוני ליווי", אבל גם חובש כיפה ומצהיר שהוא שומר מסורת, ובמקרה אמא שלו יהודיה (הוא כמה לא מופרכת הדוגמה הזאת)... 2. גבר שמפעל חייו הוא לאפשר מתן זכויות סוציאליות מינימליות לכל אזרח באשר הוא אדם, אולי במקרה הוא גם הומוסקסואל, ובמקרה אמא שלו נוצריה. האם אני צריכה להעריך יותר את הגבר הראשון רק בגלל שהוא יהודי? האם היהודי הוא אחי יותר מהגבר השני? נו באמת...

תחיה

New member
איך אפשר???

בעזר"ה כול יהודי הוא יהודי!!! אין כמו אהבת אחים!!! איך אפשר להגיד שהגויים הם אחים שלך יותר מאשר יהודי!!! צודקת מיקהול שאמרה שהגויים רודפים אותנו כול מהלך שנות חיינו, תיראי איך הערבים טובחים בנו יום יום! את אומרת לי שאת חושבת שהם יותר אחים שלך מאשר הציבור הדתי??? פעם הבאה לפני שאת אומרת דברים תחשבי על מה שאת אומרת!!!

ich

New member
מיליוני הומואים וקומוניסטים נטבחו

בשואה. הם היו קורבן בדיוק כמו היהודים. האם אתם, הדתיים, תקראו להם אחים בשל כך? מדוע אתם לא מפגינים עם הומוסקסואלים, ארמנים, פלסטינאים וקורבנות אחרים סולידריות כפי שאתם טועני לאחווה עם כל יהודי באשר הוא יהודי, באשר הוא קורבן? אם כן, מדוע לא להגדיר את מדינת ישראל כמדינתם של כל מיעוט נרדף? אם לא מדוע אני צריכה להרגיש אחווה מיוחדת כלפי "אחי" היהודים? הטענה שאני צריכה להרגיש אחווה עם יהודים בגלל שאני שייכת לעם נרדף היא לא לעניין, ולציבור הדתיים בפורום אין מה להפגע מכך.

למעלה