היי....

1)זה מאוד מופשט,

ואני לא אתחיל להסביר לך את יחסי עם האל עכשיו. 2)תאמין למי שבא לך, אבל כעקרון לא אמרת שום דבר שונה ממה שאני אמרתי. 3)ראה סעיף א', אבל כעקרון עזרה לזולת ופעולות ערכיות ומוסריות אחרות.

Huan

New member
למה לא? תסביר!

1. בשביל זה אתה פה. 2. כן אמרתי. תקרא שוב את ההודעות. 3. מדהים. זה האמונה שלך? במה מתבטאת האמונה שלך? תענה על השאלה, לא למה היא גורמת. בזה שאתה רוקד סלסה בחמש בבוקר? במה?

איזה קשקושים!

1)לא, אני פה כדי לנסות ולהבין אחרים ושאחרים יבינו אותי, ולא כדי לפרט את יחסי עם האל. 2)לא, לא אמרת. 3)אם אתה מדבר מהבחינה הזאת, אז האמונה שלי לא מתבטאת בשום דבר. למה היא צריכה? וסלח לי, יש לי עוד פחות משעה בגרות באנגלית, אז אני עוזב אותך עד היום בערב.

מתנדב

New member
פעם שאלתי חילוני, עם הוא אדם מאמין.

הוא ענה לי בטח שאני מאמין, אני מאמין בלב, אמרתי לו גם אני עושה צבא בלב, ובזה פתרנו את המחלוקות ביננו למה שהדתיים לא עושים צבא, זה פשוט מאוד שאנחנו עושים צבא בלב, אז עכשיו תגיד לי אתה ידידי, האם זה אפשרי לעשות צבא בלב?, האם אקבל את ההטבות של חייל משתחרר על זה שעשיתי צבא בלב?, כנראה שלא, כך אין אפשרות להאמין בלב...

mayakol

New member
זה בדיוק כמו שאדם חילוני אומר

שהוא יכול להיות מוסרי גם בלי הדת. למה אני לא מסכימה עם זה? כי ברגע שאתה פועל לפי הלב, לפי הרגש הפרטי ולא לפי מצוות הדת, אתה עושה מה שנראה לך נכון, ומה שנראה נכון הוא לא בהכרח נכון. הדת היא שמנחה אותך עפ"י עקרונות המוסר, וכך אתה לא מגיע לידי טעות.

mayakol

New member
ידעתי שתשאל...

ואיך אתה יודע שהפעולות שלך הן הנכונות? (הייתה לי פעם דוגמא טובה למה שכתבי בהודעה הקודמת, שאולי תבהיר לך את העניין יותר, אני אנסה להיזכר בה ואכתוב אותה בל"נ)

Huan

New member
אוי, הפיתולים שלך מעוררים רחמים.

כן, רמזת לזה שהחברה הדתיים פה מטיפים יהדות. איפה? "אבל אף אחד לא יודע, ולכן אין לאף אחד זכות להטיף לאחר בנושא הזה." לא, היהדות היא דת לא מיסיונרית. אם אתה טוען שכן, לך תלמד קצת יהדות והסטוריה, ותבין מה זה דת מסיונרית, ולמה היהדות היא לא דת מסיונרית.

מי פה מפתל?

תגובתי באה לזה: "זה בדיוק כמו שאדם חילוני אומר שהוא יכול להיות מוסרי גם בלי הדת. למה אני לא מסכימה עם זה? כי ברגע שאתה פועל לפי הלב, לפי הרגש הפרטי ולא לפי מצוות הדת, אתה עושה מה שנראה לך נכון, ומה שנראה נכון הוא לא בהכרח נכון. הדת היא שמנחה אותך עפ"י עקרונות המוסר, וכך אתה לא מגיע לידי טעות". והשאלה שלי בקשר לדת היהודית הייתה שאלה כנה ולא הערה לעגנית.

Huan

New member
זה אתה שקראת לעצמך בלשון נקבה.

אני חשבתי שהתבלבלתי. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=761&msgid=15653667

או כמובן, היהדות איננה דת מסיונרית

עסקנים חרדים הפכו אותה לאחת כזאת. והזלזול שלך בידע שלו ביהדות ממש לא במקום, ראשית משום שאינך מכיר אותו ושנית משום שידע נרחב ביהדות איננו בגדר "ידע חובה" או "השכלה בסיסית".

Huan

New member
האמנם?

האם אני מחשיב את המיסיונרים היהודים כיהודים או כמחללי שם שמיים? אני לא מזלזל, אבל כאשר הוא מתווכח איתי על נושא כזה, ראוי לו שילמד חומר רקע מתאים. לא?

מה הקשר?

לא משנה לי מה הם לפי תפיסתם-לפי תפיסתי הם יהודים המנסים "להחזיר בתשובה" יהודים אחר-לא פחות יהודיים מהם. הוא חי את חיי היומיום, אין זה רלוונטי אם היהדות בבסיסה איננה דת מסיונרית, מה שהמחב"תים למינהם עושים זאת מסיונריות לשמה באמצעים לא כשרים בעליל.

למעלה