היי....

ESU Boscorelli

New member
יותר ממינימאליים?????

מה הם נקבות?!?!?! אולי גם שהמ"מ יאכיל אותם?!?!?!?!? שיגידו תודה שנותנים להם לחיות פה בכלל! הלוואי ות"א תהיה הבירה.... אולי זה יועיל במשהו.... כן! ת"א הרבה יותר מייצגת!!!!!! להציע לשרים? לא.... אין לי כוח לזה אבל אני ישמח אם מישהו אחר ייזום את זה....

????

"מה הם נקבות?!?!?!" שוביניסט!!
יש תנאים מינימאלים שבגללם החרדים לא יכולים לעשות צבא- למשל כשרות, הם לא אוכלים את הכשרות הזאת- ועם זה אי אפשר להתווכח! על שבת עוד אפשר להתווכח- אפשר להסתדר בעיקרון בצבא- כמו ההסדרניקים! אבל אני חושבת שהבעיה היא אחרת! הרבנים לא רוצים שילכו לצבא (בגלל הרבה סיבות חלקם מוצדות וחלקם לא!) ובגלל שהחברה הזאת כ"כ סגורה אנשים לא יכולים להרשות לעצמם ללכת לצבא- כי כל המשפחה שלהם תהרס!!! ויש גם חרדים אחרים- שכן הולכים לנח"ל אמנם מעט אבל יש... ויש גם חרדים אחרים שכן ישלחו את בניהם לצבא! כמו דוד שלי שהוא ראש ישיבה בירושלים, ואמר שאם הבנים שלו לא יצדיקו את הישיבה שלהם בישיבה, הוא עצמו- ישלח אותם לצבא!

סליחה, אבל הדוד לא בסדר

מה זה? ללכת לצבא זה עונש? עם מחשבה כזאת בטח שהם לא הולכים לצבא!

לא לא לא

לא הבנת בכלל!!!!! אחת מהטענות של הרבנים החרדים למה לא לשלוח את הבנים לצבא היא- שהם לומדים תורה ותורתם אומנותם... שזה אידיאל יפה מאוד! אבל בשטח יש שלא מקיימים את המשפט תורתם אומנותם... בכולופן- דוד שלי אמר שאם הם לא יהיו עילוי בתורה, וכל היום ישבו וילמדו, הם כן ישלכו לצבא, ולא ישענו על התירוצים המטופשים האלו! אתה להבין עכשיו?

mayakol

New member
מוחה מוחה מוחה!

על הביטוי המכוער- "מה הם נקבות?" אני אמנע מלהגיב יותר מידי, כי עומר עשתה זאת בשבילי. "שיגידו תודה שנותנים להם לחיות פה בכלל???" תודה, תודה בשמם!!! אני באמת מודה לאנשים טובים כמוך שמאפשרים להם לחיות פה!!! ואני כל פעם חושבת שהגעת לשיא בהודעות שלך, ואז אתה מפתיע אותי בכל פעם מחדש...

חחח...חחח...חחח...

לא יכול להפסיק לצחוק... ואם אני רוצה אמבטיה צמודה, רכב פרטי ומחשב נייד כדי ללכת לצבא, למה שאני לא אקבל את זה? זה הרי התנאים המינימליים כדי שאצליח לשרוד לאחר חיי המפונקים בבית! ואל תביאי את עניין האמונה כי דנו בזה ואת עדיין אומרת שצריך לתת מעבר לתנאים מינימליים. לא נראים כמו תוכי- מתנהגים כמו תוכי.

mayakol

New member
אויש, נו באמת!!!

אתה, גם אם אתה ילד מפונק שלא יכול להסתדר בלי אמבטיה ורכב ומחשב נייד, אתה תמנע מהם לשלוש שנים ואח"כ תוכל לחזןר לחיי המותרות וההנאה שלך. אבל זה כ"כ לא אותו דבר!!! זו האמונה שלהם!!! הם לא יכולים להתפשר עליה, או להחליט שבמשך שלוש שנים הם יקפידו פחות!!! ואני בכ"ז חושבת שאלו תנאים הכי בסיסיים, אבל כתבתי יותר ממינימלים כי בשביל הצבא מינימלי זה כנראה אוכל בכשרות של הרבנות. ואיך בדיוק מתנהג תוכי שהוא מזכיר לך חרדי???????

אבל אני לא אשרוד בלי התנאים הללו!

אז למה אני צריך לנסות ולשרוד את זה והם לא? רק שתדעי שבכל בסיס צבאי יש בית כנסת. ותוכי דומה לחרדי בכך שמלמדים אותו משהו והוא ממשיך לעשות את זה בעיוורון מוחלט.

mayakol

New member
כי התנאים האלה הם הערכים שלהם

האמונות שלהם!!! אין פשרנות באמונה, ואת זה אתם צריכים להבין. ו"נמאס מחמאס" הסביר את זה יפה מאוד. תן לי לקוות שהמכונית והסלולרי וכל מה שציינת שם הם לא הערכים שלך, ושאתה בנאדם שיכול להסתדר גם בלעדיהם. סומכת עלייך שאתה מסוגל!
וחרדי לא עושה משהו בעיוורון מוחלט. זה חלק מהדעות הקדומות שאתה מתבסס עליהן. החרדי חוקר, בודק, שואל, מברר וכל זה במסדרת הישיבתית, ותאמין לי שמי שבודק באמת גם מקבל תשובות לכל שאלותיו.

סליחה אבל אני אמות בלי מחשב נייד!

בכל מקרה יש מספיק אנשים שיש להם ערכים מסוימים שהם לא ערכי הדת היהודית, ובצבא הם חייבים להסתדר בלעדיהם, ואני לא רואה למה שהחרדים לא ייעשו כן, מה גם שיש להם את התנאים הבסיסיים כדי לקיים מיצוותיהם.

mayakol

New member
תן לי דוגמא לערכים שיש לאנשים

שבצבא הם יצטרכו להסתדר בלעדיהם... ואין להם תנאים בסיסיים לקיים את מצוותיהם, מסתבר.

פציפיסטים, אנרכיסטים

ואני בטוח שאם אחשוב יותר אוכל למצוא עוד דוגמאות רבות.

mayakol

New member
ופציפיסטים מוותרים על ערכיהם בשביל

הצבא?? אני דווקא שמעתי דברים אחרים...

Huan

New member
תוכי? סליחה?

מתי לאחרונה פתחת גמרא וניסית ללמוד? להכיר את התרבות שלך, את העם שלך? איזו זכות יש לך, אדם שלא מזוהה כלל עם התרבות של העם שלך, של המדינה שלך, להטיף על "כמה רע זה האנטישמיות"? במה אתה יכול לשפוט אדם שמאמין בכל ליבו, כשאתה לא יודע מה טעמה של אמונה? אתה חושב שאפשר להתפשר על כך? אם אתה מאמין שישנה תהום, תוכל ל"כבוש" את האמונה וללכת עליה? ועוד שאלה, מתי לאחרונה עשית שיחה לב עם לב עם חרדי שאתה מכיר אותם כ"כ טוב? אני מצטער שאני כ"כ מעוצבן, ואולי אפילו פלטתי דברים טיפשיים, אבל הגישה של הבחור הזה מאוד מאוד מעליבה.

mayakol

New member
אני נאלצת (שוב) להסכים איתך...

אתה כל כך כל כך צודק!!! ואני לא חושבת שפלטת דברים טיפשיים. בטח שלא טיפשיים כמו מה שזה שאני לא שוכרת איך קוראים לו, כתב פה קודם. בורות בהתגלמותה.

ועוד דבר

מה לגמרא ולתרבות שלי? ואיך אתה קובע מי מזוהה או לא מזוהה עם התרבות היהודית? ומי אתה שתגיד לי מה אני יודע או לא יודע? וכן אני חושב שאם בן אדם באמת רוצה להשיג משהו, הוא יסכים להתפשר כדי להשיג את זה!

Huan

New member
מתוך אבן שושן.

תרבות- קולטורה, סך כל ההשגים בהתפתחותו של האדם או של חברה בהשכלה, במדע, באמנות, בארגון החברה, בדת ובמוסר וכד'. תקופת האמוראים היא תקופה מאוד חשובה בהתפתחות של העם היהודי. השפה שאתה מדבר בה, ביטויים, רעיונות, ועוד המון דברים טמונים בגמרא ובתקופת האמוראים. לפיכך, הגמרא היא פרוסה נכבדת מתרבות העם היהודי. אני לא מגדיר לך מה התרבות שלך, אני מגדיר לך מה התרבות של העם היהודי. אתה לא רוצה ללמוד את התרבות הזו? אל תגדיר עצמך כיהודי. ושוב, אתה יכול להתפשר על הליכה על תהום?

למעלה