היי....

mayakol

New member
למה אתה לא קורא לזה השכלה?

לא נראה לך מספיק "עמוק"? מספיק רציני? מספיק חשוב? יודע שגם באוניברסיטאות יש לימודי תלמוד גמרא וכיוצ"ב?

אני אגיד לך למה

כי עם ההשכלה הזאת הם לא יכולים להשיג עבודה(וזה לא שהם מנסים). לעומת זאת תואר אוניברסיטאי מסמן אותך כאדם שיכול לחקור ולפרש את הגמרא וכו' עבור כל אותם בתי העסק שעוסקים בזה.

mayakol

New member
הם יכולים להשיג עבודה בתוך המגזר

שלהם! הם יכולים להיות מוסמכים לרבנות, להיות שוחטים, מוהלים, דיינים וכד' או לפתוח עסק אחר.

Vdrums

New member
אני אגיד לך למה זה לא השכלה

כי אין אפשרות ללכת למקום עבודה ולהציג את זה בתור מיקצוע או ידע בשביל עבודה מסויימת. זה לא ידע נדרש

מתנדב

New member
אוקיי לא על אבטלה...

אבל על הבטחת הכנסה, מקבלים כן סכומים כאלו, ואתה לא מוגבל בזמן, כל זמן שהמדינה לא מוצאת לך עבודה אתה תקבל אבטחת הכנסה, גם אם זה יהיה שנים... ועכשיו בוא נהיה מציאותיים לכמה דקות, אתה אומר לי שהם ילכו לעבוד, אוקיי מקובל עלי שאברך עם כמה ילדים שילך לעבוד, אבל תגיד לי אתה במצב של המשק היום יש עבודות? כמה חילונים חותמים אבטלה והבטחת הכנסה? אז אתה כבר לא יכול לבוא בטענות שכל החרדים לא מעוניינם לעבוד, אתה רוצה שהם יעבדו, בבקשה תביא עבודות לכל האלפי המובטלים, הן לחרדים והן לחילונים וכולם יצאו לעבוד, אבל סתם לזרוק משפט צאו לעבוד? אז מה עושים החרדים, הם יושבים בכולל ולא מבקשים את ה3000 שקל של האבטחת ההכנסה, הם רק מבקשים את ה500 ומשהו שקל כל חודש מהמדינה, אתם מבין מה הולך פה? אז המדינה אומרת להם לא רוצים לתת לכם את הסכום הפעוט הזה לכו לעבוד, אז הם הולכים ומחפשים עבודה ואין, אז מה עושים חותמים על אבטחת הכנסה, ומקבלים 3000 שקל, אחלה רעיון ופתרון יש למדינה שלנו...

כאן משתלבת בעיה נוספת

העובדים העבים/פיליפינים. הבעיה היא שהם זולים ואנשים נעדיפים לשכור אותם בתור עובדי כפיים. אז בעיה כרוכה בבעיה ונוצר מעגל שךם של בעיות שכרוכות אחת בשניה ולא ניתן לפתור אחת בלי לערב את האחרות. ואפשר לחשוב שהחרדים מבקשים עבודה בכלל...הרי זה לא לרמתם...ואולי הם מרגישים את המצפון שלהם סוף סוף ולכן לא דורשים אבטחת הכנסה(פעם ראשונה שאי שומע כל דבר כזה ד"א), שהרי לא מגיע להם לעומת אנשים שעבדו שנים ופוטרו בגלל קיצוצים.

מתנדב

New member
Knight of Darkness, אז דע לך

שהרבה חרדים כן מבקשים עבודה, ואין לתת להם עבודה, וזה לא רק להם, זה אותה הבעיה גם בציבור החילוני, המצב קשה ואין עבודות... אז זה מה שאני שואל אותך, לא עדיף לתת לאותם חרדים שיושבים בכולל את ה500 ומשהו שקל, ובזה להשתיק אותם? אז למה למנוע את זה גם?

ich

New member
רוח סוררת, ו"אחי" החילוניים

הכנסו נא לכאן, והביעו מחאתכם בקול!!! בלי להוריד את הראש. בצורה ברורה קולחת ועיניינית. די להתחסדות! די לקבלה חסרת ההגיון! מספיק להתכופף. אין לנו על מי לסמוך אלא על המדע, הטבע, והדמוקרטיה.

mayakol

New member
מי שקורא את ההודעה שלך ולא יודע מה

הולך פה בארץ עוד יחשוב שהחילונים הם איזה מגזר מקופח שסובל מאפליה... "להתכופף", כן ברור, מה שתגידי...

Huan

New member
מזה הטמטום הזה?!?!?!

מי בא לפורום הדברות ופיוס, ואז מתחיל לגנות את הצד האחר?

moon light2

New member
היי../images/Emo29.gif

אני לא רוצה להתייחס כרגע לנקודה של הצבא. אבל יש לי שאלה אליך: אתה אומר שאתה לא מאמין כבר כמה וכמה שנים באל. אז מפה משתמע שלפני כמה שנים כן האמנת. ומתי זה היה?כשהיה לך טוב?שהפיגועים לא היו בתדירות כזו גדולה?כשהרגשת טוב? ועכשיו?יש פיגועים,איבדת 5 מחברייך,המצב בארץ על הפנים. זאת לא חוכמה להאמין באל כאשר טוב לך, וכשרע לך להגיד אני לא מאמין בו כי יש ככה וככה וככה. וזה בדיוק מה שמשתמע מדברייך(תרן אותי אם אני טועה) החוכמה היא להאמין באל לא משנה מתי! טוב לך-אתה מאמין. רע לך-אתה גם מאמין. כי זו כוחה של האמונה. אני חס וחלילה ל מנסה לגרום לך להאמין, אבל תחשוב על זה קצת. זה כפיות טובה.

שלום לך!

אני לא אתייחס לכל מה שכתבת אלא רק למשהו אחד שמאוד הפריע לי- דתיים שלא משרתים בצבא אני שונא אותם ומבחינתי צריך לשלול להם את האזרחות... אני לא יודעת אם אתה מתכוון באמת לשנאה! אבל אני חושבת שאנחנו לא באמת שונאים את הצד השני אלא פשוט לא מסכימים איתם ועם המעשים שלהם, אני חושבת שהמילה שנאה היא מילה גדולה מדיי, אני לא מאמינה שיש מישהו ששונא מישהו אחר! ועוד משהו- לפני שבאים להתווכח עם הצד השני, לא צריך לבוא בגישה של "אני שונא אותך ולא אכפת לי למה אתה עושה את מה שאתה עושה..." (אני לא אומרת שאתה בא בגישה כזו אני אומרת את זה בכלליות...) אלא לבוא באמת ולנסות להבין את הצד השני ואת המעשים שלו, אני מאמינה שאף אחד לא בא לפה להחזיר בשאלה/בתשובה את הצד השני, אלא באים במודעות שיש צד שני, עם דעות ומעשים שונים, ובאים רק לנסות להבין ומתוך זה גם לחיות טוב יותר יחד! זהו! זה לא אישי אליך זה בכלל... ומשהו אחד קטן- כתבת ש- לא מאמין וכבר כמה שנים שאני בשנאה כלפיי אלוהים וכלפיי הדת שלנו לא הבנתי אם אתה מאמין שיש אלקים ואתה פשוט לא מסתדר איתו, או שאתה לא מאמין- ואם אתה לא מאמין במציאות האלוקות אז איך אתה יכול לבוא בטענות למשהו שאתה לא מאמין בו?

טיפוסית

New member
אולי אתה טועה

כמו בדור נוח- ה' כנראה לא היה קיים כי היה מבול וה' לא הפסיק את המבול. אבל במקרה של דור נוח- ה' הביא את המבול בכוונה!!! אולי ה' מביא עלינו את הפיגועים?איך אתה יכול להיות בטוח שהוא לא קיים? אני לא חושבת שהוא רוצה להזיק לנו עם הפיגועים והצרות, אבל אולי הוא מנסה לרמוז לנו משהו בזה?

Vdrums

New member
כן, אבל לפחות בזמן של נוח

הוא אמר לו שהולך להיות בלגן ושיתכונן. נתן לו הוראות מה לעשות וכו'.

טיפוסית

New member
יש חכמים

שטוענים שהצריך להתכונן ליותר גרוע.והרבה מזלזלים בהם. וכך נוח, שטען שה' הזהיר אותו אך לא האמינו לו

טוף...התשובות הכי מתאימות לזה הם-

חבלי משיח...מי שלא מבין זה אומר שהימים לפני בוא המשיח הולכים להיות קשים במיוחד... תשובה אחרת לזה היא-מלחמת גוג ומגוג.... ומי שלא מבין....שימותו כביכול כל הרשעים.... תשובה שלילית- תיקון נשמות......ז"א שהם גמרו ת'תקיון והם מתו....

ESU Boscorelli

New member
אללא איסטור!

איזה וויכוח... לא ציפיתי לכלכך הרבה תגובות אבל ככה... שי, גם מהחילוניים אני סבור שיש לשלול אזרחות אם הם לא התגייסו אבל זה אך ורק סירוב לגיוס מרצון כמו פצפיזם וכאלה דברים ולא שחרור עקב פרופיל 21 או משפחה שכולה. חינכו אותם שאסור להתגייס? וזה בסדר? ואת הנאצים חינכו שהיהודים רוצים להשתלט על הועלם זה אומר שזה בסדר? לא! הארץ הזאת צריכה להגנה ולא הגענו ליום שבו אנחנו יכולים להרשות לעצמנו לבחור אם להתגייס או לא אז כל עוד אנחנו במצב מאויים ע"י האויבים מסביב צריך צבא! עצוב שנותנים להם להתחמק ככה סתם משירות בגלל אמונה, בנתיים אני לא רואה את האמונה עוזרת לנו במילימטר ואני בטוח שגם אם נשים את החסיד עובדיה בג'נין אלוהים כבר לא יעזור לו אז מה שאני מבין זה שבמקום להודות בזה שהם חבורת נקבות שפוחדים ואין להם ביצים לשרת הם בורחים וטוענים שזאת אמונה! הם רוצים להאמין? להתפלל? סבבה שיעשו את זה בבסיס אבל! שיתרמו משהו! נשבע לכם ירושלים כבר נהייתה מקום מגעיל להסתובב בו ות'אמת אני הייתי שמח אם ת"א הייתה נשארת הבירה לי-ם אין חשיבות בשבילי... אני רואה ילדים בגילי עם החליפות השחורות הולכים כמו תוכי כאילו עשו להם שטיפת מוח ותאמינו לי אני שמעתי על הרבה דברים שהולכים בישיבות שהם ממש לא חוקיים כמו נישואים עם קטינים מעשי סדום אונס והטרדות ועוד שדבר כזה הוא פשע לכל דבר ואותם אנשים שעושים את המעשים האלה ולומדים בישיבות ומשתמטים הם מגעילים ומציגים את הדת שלנו כאילו זה איזה מאפייה ועושה רושם שהדת שלנו מגעילה וגזענית וזה גועל נפש! אני יודע שאני נשמע מכליל אבל לא... אין לי כוונה לפגוע למשל שי המנהל לא עשה צבא לפי מה שהבנתי אבל מתנדב במשמר האזרחי דבר שגם מוסיף לבטחון המדינה ככה שזה לגטימי! חוץ מזה בקטע של הנאה אין לכם מושג מה אתם מפסידים הצבא זה השנים הכי נהדרות בחיים!

mayakol

New member
כמה דברים יש לי לומר לך!!!

"הם רוצים להאמין? להתפלל? סבבה שיעשו את זה בבסיס" תגיד לי? למה אתה חושב שהצבא באמת נותן את כל התנאים הבסיסיים לאותם אברכים שרוצים להתגייס? הם הרי צריכים להתמודד שם יום יום עם נסיונות קשים, לצאת מה"חממה" שלהם אל תוך העולם החילוני ואז גם לפגוש בחורות, להסתבך עם עניין הכשרויות (כי הרי הם לא מסתפקים בכשרות הרגילה כמו הדתיים הלאומיים) ועם שמירת שבת... אז אם למישהו יש טענות, שקודם יתן להם תנאים, ויותר ממינימלים כדי שהם יצליחו לשמור על עצמם שם. ת"א הופכת לבירת ישראל? מממ... מעניין... האמת? אין לך מה לדאוג! עם שרי שינוי בממשלה, לא ירחק היום שזה יקרה...
ובכלל- למה באמת ירושלים היא עיר הבירה? היא הרי כזו מיושנת! ומלוכלכת! וגרים בה כ"כ הרבה "דוסים"... ת"א הרבה יותר מייצגת את מדינת ישראל! אז אולי... מממ... תציע את זה לחבר הכנסת של שינוי הקרוב למקום מגורייך? הם תמיד פתוחים לרעיונות חדשים! (את הפיסקה הזו יש לקרוא בציניות המתבקשת...) והחרדים האלה? עם החליפות השחורות! איום ונורא! נראים כמו תוכי... באמת מוצאים דמיון מסוים...
טוב, לא מבינה למה הייתי צריכה להתייחס כ"כ להודעה הזו... יש לי עוד כמה תגובות על ההמשך, אבל אני אוותר, הפעם.

למעלה