היי....

מתנדב..

למה אין התקדמות בנושא??? אולי בגלל שהחוק הזה טיפשי ומראה על אפליה לא קטנה? למה אני צריכה לשלוח את בן זוגי לשטחים ולחיות בחרדה שיחזור בשלום בעוד חברייך יושבים במקום בטוח בישיבה וקוראים בתורה? תקדישו 3 שנים לצבא כמו כל אזרח ישראלי, התורה לא תברח. ותרדו מגב המילואמניקים שבין כה וכה דואגים למשפחות שלהם, אלו שמביאים פרנסה הביתה, ומנהלים מירוץ מטורף נגד הזמן בחיי היומיום. ומי מכריח אותכם ללכת לצבא? אתם פטורים משירות, אז איזו טענה בנוסף יש לכם אלינו? מתנדב.. נדמה לי שאתה חושב שאני אנטי - אז למען הבהרת המצב - אני לא אנטי, אני לא באה בעצבים כלפיכם, סה"כ שומעת דעות ומוסיפה מדעותיי שלי. כל אדם מורכב מרגשות ומדעות שמשפיעים על מהלך חייו, וזאת לפעמים לצערי אין מכבדים. אמנם הכעס שלי כלפי ש"ס וכלפי דתיים "ללא לב" (לא הכללתי) גדול עד מאוד והגיע למצב שאני אישית לא מוכנה לארח/לממן שום רב בחתונה או באירוע כלשהו שלי שייערך בעתיד, וקשה לי להסתכל על חרדים ברחוב בלי לעוות את הפרצוף ולכעוס, כי אני אדם של חופש, אני טיפוס שמאמין בחייה ותן לחיות, וכששוברים את המוטו הזה, עולים בי גלי זעם, מה לעשות - אני בנאדם שכועס למראה אי צדק בעיניי. וזה תקף גם לגבי הממשלה המושחתת שלנו. (לא רק ש"ס). ישנם מפעלים העובדים בשבת משום שהם רוצים לעבוד בשבת, שיעבדו. אנחנו נחים. מ'כפת לך? והם כן חוטפים ד"וחות אגב. כך שהם משלמים בנוסף. צריך לחשוב על כלל האוכולוסייה ולנסח חוקים חדשים שיישבו טוב ויביאו לאחווה מסוימת בין הזרמים השונים. הבעיה שיש יותר מדי חוקים ויותר מדי חילוקי דעות.

מתנדב

New member
רוח, אני יגיד לך למה אין התקדמות

בנושא, כי הדתיים הציעו את חוק טל... ואנחנו מקדישים 3 שנים בצבא, ותאמיני לי שיש משתמטים גם בציבור הדתי וגם בציבור החילוני, בכל זרם יש משתמטים... ויש לי שאלה אלייך, וקראתי לא מזמן שקבוצת חרדים מבני ברק שעשו צבא והמדינה לא מכירה בזה, ואין להם את ההטבות של חייל משתחרר, אז אני שואל אותך למה זה? עכשיו את מבינה למה החרדים לא רוצים לעשות צבא? כי אין להם את ההטבות של כל חייל משתחרר...

או שאין להם מספיק רצון לשנות..

משתמטים במדינה הזו תמיד יש, רק שאצל החילוניים זה מיעוט לעומת המשתמטים החרדים, ויש חילונים שהולכים לכלא על עריקות /השתמטות וכל היוצא בזה, אבל לחרדים לא קורה כלום. ניתנה להם הבחירה החופשית. רק שההפך שיש אצלכם שמטיפים נגד צה"ל ורואים בזה שיבוש לביאת הגאולה. ונו באמת.., ללא צה"ל היינו כל כך אבודים בתוך שנאת העולם כלפינו. אם באמת קרה מה שקרה בבני ברק (לא שמעתי על זה אבל נניח), אז מדוע ולא ללכת לעשות רעש? תביאו לידיעת הציבור - אני אישית לא ידעתי, ואילו זה היה קורה אצלי לא הייתי עוברת על זה בשתיקה. קח לדוגמת מקרים רבים בצבא של חיילים שנפצעו במלחמה ולא מכירים בהם כנכי צה"ל, אבל הם משמיעים קולם כדי לקבל את המגיע להם. אם תרצה.. אין זו אגדה. מה שמראה שאולי אינכם רוצים מספיק חזק...

מתנדב

New member
רוח סוררת, אותם חרדים כן עשו בלגן

אך יש מישהו ששומע אותם? יש אוזן קשבת להם? אז הם עשו צבא אז מה? מישהו חייב להם משהו? כך טוענים, וזה ממש לא בסדר

mayakol

New member
רוח סוררת...

"מדוע והדתיים לא טורחים ללמד את ילדיהם סובלנות ובמקום שולחים את הילדים לזרוק אבנים בשבתות?" הדתיים לא שולחים את ילדיהם לזרוק אבנים בשבתות! אלו הם קומץ (כן, קומץ) חרדי שמרוב שיעמום ובטלה עושה זאת. אלו הם לא בני הישיבות האמיתיים שלומדים תורה. ואם היית קוראת טוב טוב מה שכתבתי איפה שהוא בשירשור הזה היית רואה שהסברתי שאסור לזרוק אבנים בשבת! ולכן, מי שעושה זאת מחלל שבת בפירוש. לכן הרשי לי לומר שמבחינתי הקומץ המטורף שזורק אבנים הם לא דתיים באמת.

החרדים יוצרים לעצמם את הצרות

למה להוליד 12 ילדים כשאתה יודע שאתה לא יכול להרויח מספיק כסף כדי להאכיל אותם? חמה באמת? כי אתה כחרדי יודע שהמדינה ברוב נדיבותה תיתן לך כסף עבור הילדים האלו. ואיזה גזירות כלכליות? סה"כ ההטבות הכלכליות שהיו לחרדים הומעטו. אף אחד לא רוצה שאף אחד אחר ימות מרעב. כל מה שהחילוניים רוצים זה שהחרדים יתחילו להרויח את הכסף שהם מקבלים ממדינה.

mayakol

New member
נו, באמת!

אתה באמת חושבת שמה שהמדינה נותנת לאותם חרדים באמת עוזר להם להתקיים בכבוד? להחזיק מעמד? לגמור את החודש? אז אל תאמר שהם מביאים עוד ילדים כי גם כך המדינה תממן זאת או משהו בסגנון. "הטבות כלכליות לחרדים"? תגיד לי, מתי היית בפעם האחרונה בבני ברק וראית באיזה עוני הם חיים שם? אז איזה הטבות אנחנו מדברים?

ותארי לך מה היה קורה לחרדים

בלי כספי המדינה שהם מקבלים? אז אל תתלונני כל עוד נותנים לך משהו, אלא תשמחי על המשהו הזה! או שאת יכולה ללכת לעבוד כמו כל בן אדם רגיל... אנחנו מדברים על הטבות שבלעדיהם החרדים היו שקועים בעוד יותר בוץ מזה שהם שקועים בו עתה.

Vdrums

New member
מאיה, יודעת מה?

אם המדינה לדעתך לא נותנת להם מספיק והם לא חיים בכבוד ולא גומרים את החודש, אז למה לעזאזל הם מביאים כל כך הרבה ילדים??? אם המצב הכלכלי שלהם רעוע למה להביא ילד כל שנה? זו הסיבה שהם חיים בעוני, זה מתוך בחירה אף אחד לא אמר להם להשריץ ילדים!!! ואל תבואו עכשיו עם פרו ורבו ועם איסורים על אמצעי מניעה וכו'. הם מכניסים את עצמם למצב העוני הזה!!!

mayakol

New member
הם לא סובלים מהעוני שלהם

כי הם לא חיים באותם חיים חומרניים כמו שלנו. אני בכלל חושבת שיש מקום לתכנן קצת יותר את מצב הילודה בהתאם למצב הכלכלי, אבל אני זה לא הם. מה גם שאתה פשוט לא יכול לומר למישהו שיוותר על רצונו להביא ילדים. יש להם שם מספיק ארגוני חסד שעוזרים להם, ותאמין לי שהם מאושרים מכל רגע בחיים שלהם. הם לא רודפים אחרי העושר והמותרות כמונו...

Vdrums

New member
אז מה הבעיה?

למה אמרת ללכת ולראות את העוני שלהם? אם ככה הם רוצים לחיות שיבושם להם.

mayakol

New member
אמרתי את זה מסיבה פשוטה-

שאתה ואחרים פה לא יבואו ויגידו שהחרדים חיים טוב בגלל הקצבאות המסכנות שהם מקבלים.

Vdrums

New member
לא אמרתי שהם חיים טוב...

אם יש להם בעיות עם הקיצבאות שלא יתלוננו, אם מקצצים להם שילכו לעבוד ולא יבנו על קיצבאות. אבל את מכירה את המגזר יותר טוב ממני ואם טוב להם אז סבבה.

מתנדב

New member
הם חיים ככה, בלית ברירה...

וזה שהיא כתבה שהם רוצים לחיות ככה, כוונתה הייתה שאין להם את התאוות של כל מיני דברים ולבזבז כסף, הם רוצים לחיות בכבוד, שיהיה להם מה לאכול בבית, שיהיה מה להאכיל את הילדים...

מתנדב

New member
Knight of Darkness...

למה להוליד 12 ילדים? כי כך אני רוצה, תשובה מספקת? אני זכותי להביא כל שנה ילד, ואם הייתי יכול הייתי מביא כל חודש ילד, זכותי, נכון? עכשיו אתה שואל אותי איזה גזירות כלכליות? אני יענה לך, עד לפני שהציעו את החוק של משפחות ברוכות ילדים, לא נגעו בקצבאות של הילדים, ברגע שהעלו את הרעיון להעביר חוק של משפחות ברוכות ילדים, המדינה התעוררה, ואמרה אהה יש כסף לחרדים? אז אפשר לקצץ להם, אז כבר קיצצו להם.... נעבור הלאה, פעם כל אברך שלמד בכולל קיבל מהמדינה 500 ומשהו שקל, כיום זה ירד ל 200 ומשהו שקל, וכיום אברך שמעל גיל 28 שיושב בכולל ולומד לא יקבל תקציב מהמדינה, אתה מבין מה הולך פה הוא לא יקבל תקציב מהמדינה, יענו המדינה אומרת לו אתה לא צריך לחיות, ואתה יודע מה יקרה בסוף, במקום את ה500 ומשהו שקל שהמדינה הייתה נותנת, עכשיו כל אותם אברכים ילכו ויחתמו על אבטלה, ואז המדינה תשלם להם 3000 שקל במקום 500 ומשהו שקל, אז איפא ההגיון פה? מצד אחד רוצים לקצץ ולחסוך, ומצד שני יתרבו המובטלים במדינה והמדינה תצטרך לשאת על עצמה את הנזקים, ולשלם לכל מובטל בהרבה יותר מ500 ומשהו שקל...

Vdrums

New member
מתנדב,

האברך מעל גיל 28 שילך לעבוד!!! אבל מן הסתם הוא לא רוצה... ולאותו אברך יש אישה, וכמה ילדים והוא מקבל עוד קיצבאות!!! הוא לא חי על ה200 שקלים האלה! שילמדו מקצוע וילכו לעבוד, יספקו תוצרת וישלמו מיסים. אבל שאתה בראש של לשבת וללמוד תורה כל היום, איזה תועלת תפיק מזה?

מתנדב

New member
Vdrums סליחה? אני שומע ממך כפיה

כלשהי? שהם ילכו לעבוד? הם לא רוצים לעבוד הם רוצים ללמוד, נוח להם עם הלימוד, ואת לא יכולה להכריח אותם ללכת לעבוד, וברגע שמספיקים את הקצבאות של אברך מעל גיל 28, ואומרים לו לך לעבוד, בעיני זה כפיה, מכתיבים לי מה לעשות... וברגע שאברך כולל מקבל סכום מינימלי ביותר על היותו אברך אז תאמיני לי שאפילו שקל בודד זה הון בשבילם, ובוודאי ובוודאי ש200 שקל בשבילם זה כמו מליון דולר בשבילך...

Vdrums

New member
אביר האופל כבר ענה לך לפני

אני לא מכריח אף אחד, אבל לעבוד ולהרוויח את הכסף שלך, לשלם מיסים זו דרך העולם. שיעשה כסף יעבוד ויהיה לו גם זמן ללמוד. למה צריך ללמוד מסביב לשעון? ניקח לדוגמא בן אדם שעבדתי אצלו. עולה חדש מאיטליה הגיע לפני 6 שנים לארץ ופתח עסק. הוא דתי, עובד קשה וגם מוצא זמן ללכת ללמוד שיעורי תורה אצל הרב, מה יש? הוא פחות דתי מהאברך?

ich

New member
גם אני רוצה ללמוד ולא לעבוד כל חיי!

וכמוני עשרות אלפי סטודנטים במדינה. ועוד איך שהחילוניים הם ציבור מקופח. או שכולם יקבלו מימון או שאף אחד לא!!! או שכולם יעשו צבא או שאף אחד לא!!! נמאס נמאס נמאס

מצטער, לא תצליח כל חודש../images/Emo6.gif

בכל מקרה- אתה רוצה להביא ילד כל שנה, אתה תסבול מההשלכות. אם אתה מודע לכך שההשלכות יהיו מחסור ועוני, אז אל תתלונן אח"כ! ואתה יודע מה, המדינה עושה נכון! מה זה לממן בן-אדם לכל חייו! זה פגיעה וזלזול מוחשיים כלפי המדינה ואזרחיה העובדים! אם בן אדם באמת ירצה לחיות, הוא יוכל לדאוג להשיג כסף, יוכל לדאוג למצוא עבודה, וזה המסר שמנסים להעביר לחרדים. בקשר לאבטלה- לא נראה לי שמותר להם לחתום על אבטלה כי אין להם שום השכלה(ואני לא קורה ללימודי תלמוד או מה שהם לומדיםן בישיבות השכלה). ודבר שני הוא שקצבת האבטלה נמוכה מ-3000 ש"ח ומוגבלת.

למעלה