וואו, יש לי נקודה מאוד מעניינת:
הבנתי אותה עכשיו, כשחשבתי על אופנים שונים לנצל את הזמן בצורה מושלמת (את, מיכל, ניצלת את זמנך בצורה מושלמת - אני מתכוון לאותו יום שבו היית בפסטיבל בראשית). נגיד שאני עכשיו עירום, בבית שלי, כאן, מול המחשב. אין בכך כלום. אבל אם יהיו לידי עכשיו אנשים, מבלי שאני עצמי משנה את המצב שלי במאום, הופס - זה הופך את הסיטואציה לטעונה מבחינתי ולמלאת פוטנציאל. מדהים, לא? וזה לא הדבר היחיד (עירום). יש כל מיני דברים, שנוכחות של אנשים נוספים (שאינם אני) לתוך הסיטואציה, הופכת את הסיטואציה להרבה יותר עוצמתית. לדוגמא, אם אני כותב דברים אישיים מאוד על נייר. בשניה שבה אנשים אחרים רואים זאת - הופס, יש לי פה סיטואציה עם פוטנציאל עוצמה אדיר. דוגמא אחרת: ליד אנשים אני מתנהג בצורה שונה. אז נניח שאני עכשיו לבד (ומתנהג בהתאם, כמו שאני מתנהג כשאני לבד) ופתאום מופיעים כאן אנשים ואני לא משנה שום דבר בהתנהגות שלי... אופס! בהנחה שאני בכלל אצליח בכך (למה זה קשה???), הרי שתיווצר כאן סיטואציה עוצמתית ביותר מבחינתי: סיטואציה שבה אני מתנהג כמו עצמי, בנוכחות אנשים אחרים... וואו! ומי יצר את השינוי בסיטואציה? אנשים אחרים! הם הוספו לתוכה וזה הפך הכל לעוצמתי! אני חושב שהפער הזה הוא שיטה "לצבוע" את האגו. כל פער שנוצר בסיטואציה, בין מצב שיש בה אנשים לבין מצב שאין בה אנשים (בתנאי שאין בה שום שינוי אחר), הוא גודלו של האגו שלי. כמובן, זה לא חושף בהכרח את כל האגו שלי, אבל זה חושף חלק ממנו. או ליתר דיוק: מה שנחשף - זה בטוח "אגו". לדוגמא, אני מוריד את כל הבגדים. ועכשיו נכנסים פנימה 10 אנשים ומסתכלים עלי מקרוב-מקרוב-מקרוב, לכל פינה בגוף שלי. מה קרה??? למה ההרגשה שלי שונה??? אגו!!!!! הרי אין לי מה להסתיר, העור שלי איננו שונה מכל דבר אחר ביקום - וכך גם הגוף שלי. האמת, הדוגמא הזאת לא כל כך תוספת לגבי, כי אף פעם לא הבנתי מה הבעיה של אנשים עם העירום שלהם. אם אני אהיה עם אנשים עירומים שזה לא לגמרי לגמרי טבעי להם להיות ערומים, אני אהנה מהסיטואציה, כי הם יתפתחו בזכותה וזה כיף להיות ליד אנשים שמתפתחים. אבל אם לא תהיה לאנשים האלה בעיה עם העירום שלהם, זה כבר לא יהיה הבדל מבחינתי בין להיות עירום לבין להיות לבוש, כי באמת אין הבדל מבחינתי בין שני המצבים. ברחוב, הסיבה היחידה מבחינתי לא ללכת עירום, היא חוקי המדינה בעניין הזה. ולא שאני מבין אותם (במקרה הזה). עכשיו בטח מישהו יגיד שאני מטיף ל"עירום"... איזה בידור! באהבה, בן