הכרת כל הדגים ויצורי המים בעולם

דוד170

New member
ספר תורה של כמה מהתימנים

בס"ד "טוען שכתר ארם-צובא" ת. כך כתוב בספר "ילקוט יוסף" (שולחן ערוך) בסימן קמג´ ח´ דף קמו´. ספר תורה של כמה מהתימנים, שיש בהם כמה שינויים מספרי התורה שלנו, רשאים להוציאם ולקרוא בהם בציבור בברכות התורה, כנהוג. ובפרט שאם נבוא לפסול את ספרי התורה של התימנים, תפרוץ מחלוקת גדולה בין הצבור על שאין אנו משגיחים במסורת אבותיהם מדורי דורות. ולכן יש להקל בזה. באותיות קטנות כתוב: ואמנם בשו"ת זבחי צדק חלק ג´ סימן יא´, ובכף החיים סימן קמג´ ס"ק לד´ כתבו, שאין לברך ולקרוא בספרי תורה של התימנים. ע"ש. ומכל מקום מאחר ויש בהבדלים אלו מחלוקות בפוסקים, קשה לפוסלם בשל כך, ובפרט ונודע מה שכתב הרמב"ם בשו"ת פאר הדור סימן ט´ שמותר לברך על ספר תורה אפילו שהוא פסול, שאין ברכות התורה בצבור כשאר ברכות המצות, אלא הברכה היא על הקריאה וכו´. "וכתב היד מלנינגרד הם ספרים פסולים שנגנזו." על זה כבר קבלת תשובה. ", פרופ´ מנחם כהן, מאוניב´ בר-אילן:" ת. "מומחה חילוני לא קובע ביהדות . מי שקובע ליהודים, רק רב מוסמך. "כלומר, אין אנו יודעים כלל מהו ה"נוסח" אשר, כביכול, "ירד מהר-סיני". ת. ואם תדע אנו יודעים את הנוסח עם טעות אחת באות , זה אומר שמותר לך לכפור? "עוד נציין כי הממלכה המאוחדת בשיא פריחתה מנתה כ-מליון ורבע איש," ת. אני הייתי שם וראיתי שאתה טועה ומטעה. (כמו שמותר לך לומר דברים בלי ראיות, גם לי מותר) ", ולא נמצא דבר, לא שלדים, לא כלום." ת. האם לכל העמים יש ממצאים מדויקים על התקופה שלפני שלושת אלפים שנה?

G o v e r no r

New member
אידיוט, אידיוט, אידיוט, אידיוט,

כתר ארם צובא שמש את הרמב"ם בעצמו לכתיבת הלכות כתיבת ספר תורה. אתה הוא זה שהינו ערל ופסול מחמת היותך מצאצאי הערב-רב המנסה להתגנב לקרבנו. נחזור ונציין _עובדות_ בדוקות: קיימים שבעה נסחים מנוקדים הנבדלים זה מזה ב- 43 הבדלים בספר בראשית לבדו. אתה תופש זאת, אידיוט? שבעה נסחים _שונים_. הנוסח הלא מנוקד (הקונסוננטי) אינו מאפשר להראות _שום_ "דלוג" שכן אינו מכיל די תנועות. אתה תופש זאת, אידיוט? ומעל לכל, איננו בטוחים מהו הנוסח הקונסוננטי ש"ירד" מ"הר-סיני", שכן לפני כאלפיים שנה היו מספר נסחים קונסוננטיים, שהואחדו ע"י פשרות, או ע"י מדיניות "הרוב קובע" (majority roles). אתה תופש זאת, אידיוט? היו נסחים מרובים לטקסט הקונסוננטי.

דוד170

New member
ל--G o v e r no r

"אידיוט, אידיוט, אידיוט, אידיוט" ת. לא תוכל לעולם ללכת בדרך ארץ אם לא תלמד תורה. זה ראיה מוחצת לאמיתות התורה. בס"ד דוד היקר, אנו מודים על פנייתך. שאלת על גרסאות שונות בספרי תורה, וחוסר תאימות כביכול להלכה. הטענה שהבדל של אות אחת חסרה או מיותרת פוסלת את הספר משימוש נאמרה בהקשר לספר תורה שידוע לנו במסורת שהיתה צריך להיות כתובה אות מסוימת, והסופר טעה ולא כתבה (בין בשוגג בין במזיד). ספר שהתקבל עפ"י המסורת הוא כשר לכתחילה (ספר תורה תימני וכד´). כידוע ישנה מחלוקת לגבי הפסוק המופיע בספר דברים פרק כג´ פסוק ב´: " לא יבוא פצוע דכא , וכרות שפכה בקהל ה´. " לפי נוסך קורן ( נוסח אשכנז ) המילה דכא נכתבת עם האות א´. לפי המסורת בעדות ספרד המילה נכתבת בסיומת של האות ה´ : דכה ייתכן שישנם עו כמה הבדלים דקים בין הגרסאות, והוא שאמרנו - כל עדה שמרה על המסורת של ספריה מאות בשנים, ואפילו לאחר כל הגלויות הנוראות, כשחזרנו לארצנו, נמצא שכל ספרי התורה זהים! שמענו ידיעה שנמצא ספר תורה באיזה מוזיאון בעולם, עם למעלה מ 300 טעויות. פשוט הוא שהספר הזה פסול, ולא שייך לדון אם הוא מגלה גרסה נוספת. צוות הידברות. HIDABROOT Site : www.hidabroot.org E-mail : [email protected] האתר מתעדכן בנושאים חדשים כל הזמן. מומלץ לבוא לבקר שוב ... ######################################################### בקרוב.... קטעי קול ושירים להורדה השבת -מגבילה או מענגת? תשובות לשבע השאלות המצוייות בנושא השבת בעידן המודרני... אפשרות להאזנה להרצאות וקלטות באתר... מדור שאלות ותשובות #########################################################

G o v e r no r

New member
אידיוט, אידיוט, אידיוט, אידיוט,

טעות. איני מגדפך כלל, אלא מתאר את מצבך במונח קליני, כיוון שדומה שהמלה "idiot" מיטיבה לתארך: a person affected with idiocy; especially : a feebleminded person having a mental age not exceeding three years and requiring complete custodial care לעניננו: כתר ארם צובא שמש את הרמב"ם בעצמו לכתיבת הלכות כתיבת ספר תורה. נחזור ונציין _עובדות_ בדוקות: קיימים שבעה נסחים מנוקדים הנבדלים זה מזה ב- 43 הבדלים בספר בראשית לבדו. אתה תופש זאת, אידיוט? שבעה נסחים _שונים_ השייכים למעגל מסורה _מוכח_, לא ספרים פסולים מגניזה. אם משהו פסול כאן זה אתה, ערל ופסול מחמת היותך מצאצאי הערב-רב, המנסה להתגנב לקרבנו. דווקא גרסת "קורן" היא הפחות ותיקה מכולן והיא פרי עבודת צוות יהודים מגרמניה מאמצע המאה ה- 19. היא הראשונה שמוחשבה (עוד ב- 1962) ולכן בה משתמשים "מדעני" הדלוגים מטעמי נוחות, ממש כמי שאבד מטבע בסמטה חשוכה, אולם "נוח" לו לחפשה בסמטה מוארת, מתחת לפנס. הנוסח הלא מנוקד (הקונסוננטי) אינו מאפשר להראות _שום_ "דלוג" שכן אינו מכיל די תנועות. אתה תופש זאת, אידיוט? ומעל לכל, איננו בטוחים מהו הנוסח הקונסוננטי ש"ירד" מ"הר-סיני", שכן לפני כאלפיים שנה היו מספר נסחים קונסוננטיים, שהואחדו ע"י פשרות, או ע"י מדיניות "הרוב קובע" (majority roles). אתה תופש זאת, אידיוט? היו נסחים מרובים לטקסט הקונסוננטי. למעשה, מתגנב חשש ללבי, שבנוסף לאי ידיעת אנגלית, אינך מבין גם עברית, וכמובן, חף מכל ידע כללי. הנה בחינה קטנה בהבנת הנקרא: ספר לנו מה זה "קונסוננטי"

דוד170

New member
ל--גאיוס

אני חושב שאתה צריך למחוק את ההודעות שיש בהם גינויים והעלבות. כך כתוב בתקנון. יש לי תשובה לורדן ואני יכול לענות לו, אבל אני לא יענה לו בגלל שבלי דרך ארץ אין תורה. רק אם הוא יחליף את ההודעה בלי המילים אידיוט. אני בלי נדר יענה לו.

לדוד170

אתה פשוט חוזר ואומר "היו במעמד". זה שאתה חוזר על מילים אלו, עדיין לא מוכיח שהם אכן היו במעמד, ושהָיָה בכלל המעמד. בספר תהילים שנמצא במגילות ים המלח ישנם 8 (!) פרקים נוספים לעומת הנוסח שלנו. זו טעות הגהה? בוודאי שממצאים ארכיאולוגיים מלמדים יותר מאשר גרסה אחת המופצת בעזרת מחשב במיליוני עותקים. את כל דברי הרב צבי ענבל קראתי ברפרוף בלבד. ארוך מדי. גם לקישורים עליהם אתה מצביע אינני מתכוון להיכנס. אם יש לך מה לומר, נסה לנסח זאת בקצרה, ואשתדל להתייחס לגופו של עניין. בכתבי הומרוס ישנם תיאורים אמינים של חיי האנשים ומאורעות אמיתיים לצד האגדות הרבות. שנים רבות סברו שהעיר טרויָה לא היתה במציאות, עד שגילו אותה. "ניחוש", "קביעת עובדה", "כל מה שכתוב בתורה התקיים" - בוא נעזוב מונחים מעורפלים אלה, אשר ממילא לא ישכנעו איש. בוא נדבר עניינית, לא סיסמאות. לא הבנתי אלו קישורים ביקשתָ. את הפרקים והפסוקים מספר מלכים ומדברי הימים על המלך מנשה? אחפש בבית בערב. לא חשבתי שתתקשה למצוא. אני מתנצל על 5762, עברנו כבר ל-5763. בעניין למעלה מ-7000 של הנוצרים אני יודע, למשל, שברוסיה לפני פטר הגדול מנו את השנים מבריאת העולם, וכבר היו 7000 שנה. שמעתי גם שההבדל הזה של 2000 שנה אינו מקרי, אלא קשור בדיוק בחילוקי הדעות שלכם אתם בעניין המשיח. העניין הוא שכל השנים נָשַמְתִּי מידע לא מהאינטרנט, אבל אחפש בהזדמנות קישור גם לזה. מדוע אתה מזלזל בחוכמתו של אוקלידס? לנחש בזמנו שהסיפור עם המקבילים אינו ניתן להוכחה הוא לדעתי הישג מרשים לא פחות מהמסקנה, שרק לדגים יש קשקשים (מיצורי הים).

דוד170, התנצלות.

טעיתי בעניין שנות מלכותו של מנשה. קורה. מצפה לתשובותיך על שאר הדברים, ובפרט: מדוע חוכמתם של התנאים קשורה בהכרח באלוהים? הרי באותה מידה חוכמתו של אוקלידס יכולה להעיד על קיומם של האלים היוונים, לא כך? ועוד בעניין הקשקשים: אם הוא האיר את עיניהם של חכמי המשנה, למה הוא היה צריך להכתיב לפני-כן את הגרסה המבלבלת עם הסנפירים? אתה גם חוזר ומדבר על "העדוּת למעמד סיני", אם כי, מבחינה לוגית, אפשר לדבר באותה מידה על "עדות" גיבוריהם של כל אגדות העמים השונים!

דוד170

New member
ל--טלמון סילבר

אני בלי נדר יענה לך פעם אחרת אני צריך לקום מוקדם.

דוד170, אזכור והערות.

1. אני מסיר את השאלה השנייה על "למה ומדוע", ומשאיר את השאלות המהותיות על אוקלידס "והוכחת" מעמד סיני. 2. הערה כללית, לא אישית, ואני מבקש מראש שלא תֵעלֵב. כתבתָ על עצמך בגוף שלישי "אני יענה" במקום "אני אענה", וזה מחזיר אותי לנושא שכבר העליתי בזמנו: חילול שפת הקודש. בזמנם של אליעזר בן יהודה וחבריו שהפכו את העברית מחדש לשפת דיבור, יהודים רבים לא ידעו עברית, וכך נוצרה המסורת של דיבור בשפה משובשת, שבהתחלה הושפעה מתחביר רוסי וגרמני, וכיום אנגלי ("יש לי את..."). לעומת זאת הדתיים הכירו את העברית מכתבי הקודש, ודיברו לשון נקייה. היום לצערי איבדתם את זה. גם אתם מחללים את שפת הקודש כמונו.

דוד170

New member
אני לא טענתי שאני ידען.

אני בטוח שיש בורא לעולם. ואני פועל בהתאם לכך. תשובות לשאלות אני מחפש במנועי חיפוש וראיות אני מביא מאתרים חרדים.

L7

New member
אל תהייה בטוח שיש בורא עולם.

יש לרבים אינטרס להמציא אותו. האם אתה יכול לתאר לעצמך עולם ללא אלוהים? או כדי להקל עליך: האם אתה יכול לתאר לעצמך עולם בו יש אלוהים אלא שהוא מעולם לא שמע תפילה של בן אנוש כלשהו? נסה ותתקרב לאמת.

G o v e r no r

New member
אענה במקומו:

התוכל להציג דג נטול סנפיר, או לא? אני טוען שלכל דג יש סנפיר, ולכן, לכל דג בעל קשקשת יש סנפיר, ולכן אין כל רבותא בדברי חז"ל. אתה יכול להפריכני רק על ידי הצגת דג נטול סנפיר...

G o v e r no r

New member
התוכל להציג דג נטול סנפיר, או לא?

אני טוען שלכל דג יש סנפיר, ולכן, לכל דג בעל קשקשת יש סנפיר, ולכן אין כל רבותא בדברי חז"ל. אתה יכול להפריכני רק על ידי הצגת דג נטול סנפיר...

L7

New member
אתה דייג או שליח אלוהים. תחליט.

מה אתה רוצה לאמר שיש אי הבנות בעולם הדגים ? אין ספק. עולמנו רצוף אי הבנות קטנות. דיון באלוהים לא צריך להיות משולב בדיון על דגים....

למעלה