הם..הם...הם!!

lovely max

New member
תודה על ההסבר היפה

לגבי הויקודין. ויש לו התמכרות נפשית.

Benjamin Turner

New member
אין לו!

<יש לו!> <אין לו!> <יש לו!>
אנא הדגימי, אין בעיית ספוילרים לפרקים שלא ראיתי.

lovely max

New member
יש לו!

חבל, זה יהרוס לך פואנטה יפה של פרק שלם (2-13 skin deep). חכי ותראי :)

Benjamin Turner

New member
ראיתי את skin deep, וזו בדיוק היתה

המחאה שלי לגבי חוסר הדיוק הרפואי בפרק הזה. זה שפלצבו עובד על מטופל לא מעיד על כך שהוא לא היה חולה מלכתחילה.

lovely max

New member
ביקום של הסדרה זה כן מוכיח את זה.

וגם לפי ההגיון חסר הידע הרפואי. יכול להיות שכאב לו באמת ויכול להיות שלא, אבל העובדה שהפלסבו העלים את הכאב מראה לפחות שיש אלמנט פסיכולוגי מסוים. ברור שהתלות הפיזית והתלות הספיריטואלית משולבות, רק לא ברור עד כמה. אני מעדיפה לחשוב כך, כי זה יותר מעניין.

Benjamin Turner

New member
תופעת הפלצבו קיימת בתרופות נגד

מחלות ויראליות ואפילו בתרופות נגד סרטן, ואפשר לדעתי להסביר את זה באופן ביולוגי למדי (כשהמוח משוכנע שהוא מקבל תרופה, הוא מפריש בעצמו ו/או גורם למערכות כמערכת החיסון להפריש חומרים שיסייעו להחלמה, מעין final push כזה). אני לא מבינה בזה יותר מדי (למעשה אני לא מבינה בזה בכלל ויכול להיות שההסבר הנ"ל שגוי לחלוטין), אולם אני מניחה שלא תפקפקי בקיומה של מחלה ויראלית או בקיומו של סרטן, נכון?
מה זה בעצם אומר, תלות פסיכולוגית? זה אומר שהכאב של האוס הפך להיות פסיכוסומטי. אבל אנחנו יודעים שהכאב שלו ממשי וקיים. אנחנו גם יודעים שאין על האוס השפעה של high. אפילו no reason (למרות שזו הזיה) מדגים קצת את טענתי: האוס מקטין את מינון המורפיום ברגע שהכאב נחלש.

lovely max

New member
תלות פסיכולוגית חלקית

לא אומרת שהכאב לגמרי פסיכוסומטי. לדעתי הכותבים רצו שננסה לנחש כמה מהכאב שלו אמיתי. ומה זה אומר בקשר לאפשרות שיקום? אם חלק גדול מהכאב שלו פסיכוסומטי יהיה לו יותר קל להתגבר עליו או יותר קשה? האוס לא הספיק להתמכר למורפיום, אלא להשתעשע ברעיון, ולכן אין בעיה להקטין את המינון. לעומת זאת ויקודין הוא לוקח בעיקר כשהוא במצבים לא נוחים, לא יכול להתמודד עם הרגשות שלו או עם סיטואציה, - אולי תגידי לי שהכאב גובר ונחלש לפי מצב הרוח?

lovely max

New member
במחשבה שניה.

בוודאי שבהתחלה הוא לקח ויקודין רק בשביל הכאב. אחר כך הוא התחיל לפתח בו תלות כדי להתמודד עם דברים אחרים: להירגע, להתרכז. אז הדוגמה של הויקודין אולי לא מרמזת שהכאב פסיכוסומטי אלא שההתמכרות לא קשורה אך ורק להתגברות ממשית של הכאב. בכל מקרה הפלסבו כן מוכיח את זה ואני נשארת בדעתי, כי זה יותר מורכב ומעניין ומעורר דילמות. מצטערת אם ההודעות האלה לא ברורות, יום ארוך. לילה טוב לך!

Benjamin Turner

New member
אבל את בעצמך טוענת שהוא לא מכור

למורפיום, אז איך את מסבירה את התלות הפסיכולוגית שלו כביכול בו (בskin deep), אם הפלצבו אכן מוכיח זאת? בוודאי שזה לא מוחלט, וזו נותרת דילמה ולו משום שלעתים קרובות לא ניתן להבחין בגבול הדק שבין שימוש סביר לבין התמכרות עד שזה כבר עלול להיות מאוחר מדי. כמו כן, כבר כתבתי שיש לי את הפריווילגיה להישאר בדעתי כי עדיין לא ראיתי פרקים כמו detox (שהבנתי שעוסק בנושא), אולם העובדה שהאוס לוקח ויקודין כדי להתרכז לא מוכיחה התמכרות נפשית, אלא מוכיחה לדעתי את הצורך הפיזי במשככי כאבים: קשה להתרכז כשכואב. זה כאילו הוא מחזיק את הכאב X זמן, כשאין משהו שהוא צריך להתפקס עליו, וכשקורה משהו כזה, הוא לוקח כדור.

lovely max

New member
שליטה, התמכרות

הפלסבו לא מוכיח תלות פסיכולוגית במורפיום דווקא, הוא מוכיח שהכאב היה בראש של האוס. לא משנה אם היו אומרים לו שזה קטאמין או מיץ דובדבנים בעל סגולות רפואיות ממעיינות הנצח הזכים בטבריה, משנה שהוא מאמין שזה יפעל ומשנה שזה באמת פעל. מה שאת אומרת מעניין. כי אנחנו יודעים ששליטה חשובה לו. מה שנראה כמו חוסר שליטה זו אולי הדרך שלו לנסות לשלוט במה שקורה לו. (בdetox ובdistractions ובעוד כמה עוסקים בזה.) אחרי detox הוא השתכנע שיש לו בעיית התמכרות, ואחרי הפלסבו של קאדי הוא השתכנע שההתמכרות לא 100 אחוז פיזיולוגית. התמכרות זה כמובן חוסר שליטה, ואם היא נובעת מכאב שלא קיים, זה בכלל חוסר שליטה מטורף. בתור אדם שחייב לשלוט ולהבין עד הסוף מה קורה לו הוא ירצה להתמודד עם שניהם. בינתיים הוא התמודד עם הקטע של ההתמכרות בהוספת עוד התמכרויות (ושדרוג למורפיום, כל הכבוד לו) ועם הקטע של חוסר הבחנה בין מה ממשי ומה פסיכולוגי הוא לא התמודד - הם קטעו את זה בסוף העונה אבל בעצם כל הפרק האחרון מהרהר בזה.

Benjamin Turner

New member
אחרי detox הוא השתכנע שיש לו

בעיית התמכרות פסיכולוגית, או תלות פיזית? כי תלות פיזית אני דווקא מוכנה לקבל ולמעשה מאמינה שיש לו. זה בדיוק מה שאני מנסה להסביר-זה שהפלצבו עבד לא אומר שהכאב היה בראש של האוס, אחרת באותה מידה תוכלי לטעון שכל מחלה שמושפעת מאפקט הפלצבו (=כל מחלה) נמצאת בראשם של החולים. באיזשהו מקום, אני חייבת להודות שהקונספט של "האוס מכור לויקודין ולען נמצא על נתיב של הרס עצמי" כל כך שטחי, לעוס ומאוס בעיני, שלכן אני משתדלת בכל מאודי שלא לראות אותו. בינתיים אני עדיין יכולה לעשות זאת ולהישאר ישרה עם עצמי
בכלל לא התכוונתי להכניס שליטה למשוואה, אבל אם כבר... אני חושבת שהאוס מתאמץ מאוד שלא לראות את השימוש בויקודין כאובדן שליטה. הוא עושה לשימוש האקסטנסיבי בויקודין רציונאליזציה שעלי, לכל הפחות, דווקא עובדת: כואב לו=>הכאב לא מאפשר לו לתפקד=>יש סיטואציות רבות בהן הוא מוכרח לתפקד=>הוא נעזר בויקודין. ותו לא. אפשר להסתכל מבחינה זו על הויקודין כמקבילה של המקל. אגב, דווקא בגלל שהאוס הוא כזה פריק של שליטה, אני לא רואה אותו כאישיות מתמכרת, למרות שהוא מפלרטט עם המון חומרים ממכרים (אלכוהול, סיגרים, ויקודין/מורפיום, אופנועים כבדים
). כל זה נכון עד לעונה השלישית. לא מאשימה אותו אחרי מה שהוא הולך לעבור
באיזה מובן הפרק האחרון מתמודד עם זה?

lovely max

New member
איזה חפירות ../images/Emo13.gif

רציני שאני בחיים לא חופרת על שום דבר. בטח שלא בנושאי רפואה ש,איך נאמר, לא מעניינים אותי. משהו בסדרה הזאת פשוט... detox - פיזית. אפילו התמכרות פיזית הוא לא האמין שיש לו, למרות שווילסון אמר לו כל הזמן, קטן אמונה שכמוהו (וכמוך :) פלסבו - אוקיי לא נסכים על זה. :) שליטה - אני אשמח לדון על זה מתישהו, זה אספקט מסקרן באישיות שלו (ועליתי על זה הרבה לפני שאמרו את זה בפרק האחרון שהיה!
) במיוחד כפי שאמרת לאור ההתמכרויות המגוונות שממש לא מסתדרות עם זה (הוא דווקא אישיות מתמכרת מאד. נוסיף לרשימה משחקי קלפים, הימורים, רחמים עצמיים נחשב?), ולאור חוסר היכולת שלו להתמודד עם דברים שמשתבשים בחייו. הפרק האחרון - ספוילר בכל המובנים. דיברתי על הקונספט, חוסר הבחנה בין ממשות לבין דמיון.

Benjamin Turner

New member
אני מעשנת סיגריות כשאני יוצאת, אני

שותה ג'ק דניאלס (ולא רק, בעצם) על בסיס קבוע אבל אני מכורה לאוכל. יש הבדל בין פלירטוט עם חומרים ממכרים לבין התמכרות של ממש, והסיבה שטענתי שהוא לא אישיות מתמכרת היא בדיוק העובדה שהוא מפלרטט מבלי להתמכר. הוא פשוט מכור לשליטה, וזה טריפ הרבה יותר חזק. כך שלמעשה ההגדרה שלי לא נכונה: הוא כן אישיות מתמכרת, אך היות וההתמכרות המרכזית שלו היא שליטה, הוא לא ממש מתמכר לחומרים אחרים (עד שהשליטה תאבד לו, ואז מן הסתם all hell will break loose). בכל אופן, עזבתי. לא רוצה לחפור לאף אחד

lovely max

New member
לא התכוונתי אלייך~

חלילה וחס, צחקתי על עצמי :) התמכרות זה לא רק התדירות והכמות שאתה עושה משהו, זו גם הסיבה. אם אתה תלוי בזה בשביל לתפקד יותר טוב, אתה מכור, ואני חושבת שהוא מכור.

Benjamin Turner

New member
אז הוא מכור למקל, נניח? ../images/Emo3.gif

רובנו תלויים בלא מעט דברים בשביל לתפקד יותר טוב. אני לא חושבת שזה אומר שאנחנו מכורים להם.

lovely max

New member
come on

המקל חיוני לו. מעלית גם. הוא תלוי בהם אבל אובייקטיבית הוא לא יכול בלעדיהם. קפה לעומת זאת...

Benjamin Turner

New member
גם הויקודין חיוני לו-בלעדיו הוא

סובל מכאב שאובייקטיבית לא מאפשר לו לתפקד. זו בדיוק הנקודה.

ToryMaster

New member
אבל הוא עדיין מכור לו.

כלומר, גם אם לא היה כואב לו כבר, הוא עדיין היה מכור לו. [באלוהים שאין לי מושג לאן אני קשורה או מה אמרתי
].

Benjamin Turner

New member
א-הה! לא ראית את no reason,

נכון? אם לא היה כואב לו, הוא אולי היה צריך לעבור גמילה מהתלות הפיזית בויקודין (כמו שאם היו מכריחים אותך לצרוך הרואין במשך חודש ואז מורידים אותך ממנו, גם את היית צריכה לעבור גמילה פיזית) אבל לדעתי לאחריה הוא היה חופשי. כלומר מדובר (אם בכלל) בתלות פיזית ולא בהתמכרות נפשית. ומקס, בודאי, מסכימה שלא להסכים

lovely max

New member
נכון

והנקודה שלי היא שההתמכרות שלו לויקודין היא לא רק פיזיולוגית אלא גם נפשית. נסכים שלא להסכים ?

למעלה