המדען רבי שמעון בר יוחאי

neko

New member
אבל אם אלוהים כל יכול וכל יודע

הוא שולט בבחירה החופשית שלך ויודע את כולה מראש, ולכן אין באמת בחירה חופשית. זה כמו שתגידי שלמחשב שלך יש בחירה חופשית איזה ביטים להריץ, למרות שבסה"כ את שולטת בדיוק באיזה תוכניות ירוצו עליו.

אם כך, אז אלוהים רשע ומרושע!

מכיוון ש'ידע' איך הכל יגמר! (90% יזכו לגהנום וכו' וכו') מה היה טוב בבריאה הזו? הוא יצר יצורים (אדם) כדי לראות אותם נופלים בפח? וגם.. הוא השמיד את העולם במבול. למה עם הוא 'ידע'? למה הוא קטע את 'חופש הבחירה'? (הוא חטף קריז?) אז מה נגמר?

neko

New member
המבול?

המבול היה לפני שהיהדות הומצאה, עוד בעלילות גלגמש, ככה שזה לא יפה להפיל את זה על יהוה שלנו. חוצמזה, אני מכיר מספיק אנשים שנהנים להתעלל בLEMMINGS שלהם, ככה שזה גם סביר. מישהו צריך למצוא את האלוהים הזה ולטפל בו אחת ולתמיד.

למה???

New member
לאו דווקא..

לכל בני האדם יש מגבלות ויש דרך מסוימת שעל פיה הם נוהגים (כמו המחשב) אך אצל בני האדם יש אפשרויות בחירה. מחשב לא יכול לבחור בעצמו מה הוא יעשה עכשיו- האם הוא יפתח את הוורד או יתחיל להטעין תוכנת אנטי וירוס חדשה... הוא לא יכול הוא צריך שמישהו יגרום לו לעשות את זה. לעומת זאת- אתה יכול עכשיו לפתוח ספר תנ"ך וללמוד או שאתה יכול לקרוא את ההודעה שלי... יש לך חשיבה עצמאתי שבה אתה שואל את עצמך מה ברצונך לעשות עכשיו וכך קובע מה תעשה... למחשב אין אפשרויות בחירה ולך יש. אלוהים פשוט יודע מה תבחר... זה לאו דווקא אומר שזה משנה את הבחירה עצמה.

הכל רשום בתנ"ך

אני לא צריך אותם כדי שיגידו לי אני פשוט פותח את התנ"ך שלא כמוך אתה שומע לחברים ולמורים ולהורים שלך שממלאים לך את המוח בשטויות

neko

New member
יש הבדל אחד -

אני לפחות מנסה למדר את השטויות שממלאים אותי. אתה פשוט בולע הכל חופשי.

סליחה, אתה עולה חדש?

אמנם מנהל האתר הרשה לכתוב עם שגיאות כתיב, וזה לא פייר להקניט מישהו בשגיאות בשפה שאינה שפת האם שלו, כמו עולים חדשים שמבקשים להשתלב מהר, למרות שעדיין אינם שולטים היטב בשפה. לכן אני מעיר ברוח טובה, לא כ"קללה" (גינוי) חס וחלילה: בלשון הקודש מדבר (גוף ראשון יחיד) בעתיד מתחיל תמיד ב-א': אני אגיד לכם, אני ארוץ, אני אספר, אני אתחיל אסיים ארוץ ואספר (לחבר'ה). בזמנו, הדתיים, שהיו רגילים לשפת הקודש כי הירבו לקרוא במקורות, בתנ"ך ובמשנה ובמקורות אחרים, לעולם לא היו מדברים בלשונם הקלוקלת של החילונים. היום רבים מהם אינם מכבדים את לשון הקודש! אגב, הנושא הזה של ספר הזוהר והידע המדעי שהיה או לא היה לחכמינו, כבר נידון לא אחת בעבר בפורום הזה, בהרחבה ובפרוטרוט, וכנראה זה מסביר את חוסר ההתלהבות לבחוש שוב באותו נושא.

זאת השפה שדיברו פעם

ואל תנסה לצחוק על הנושא הכל כאן אמיתי ונכתב על בידי רבי שמעון בר יוחאי לפני 2000 שנה ואם יש מישהו שיכול להביא טיעונים נגד זה אני ישמח מאוד לראות מה הטיעון שלו נגד זה ולא ירשום שדיברו על זה פה כבר פעם ואין לו כוח לדבר על זה שוב ואם דיברו על זה פעם אני מעוניין מאוד לדעת איך זה שרבי שמעון בר יוחאי ידע את כל זה לפני 2000 שנה שלא היה מדע בכלל? ולשאלה הזאת לאף אחד אין תשובה

לא הבנתָ אותי.

א. לא אומרים בעברית "אני ישמח". אפילו לא חשבתי לצחוק (למרות שצחוק, עד כמה שידוע לי, אינו מזיק לבריאות). או שמא לדעתך חילול לשון הקודש זה צחוק? אינני מבין איך למדתָ את ספר הזוהר או את המשנה, אם אינך שולט בעברית. ב. פשוט הסברתי לך שהנושא נידון כאן כבר עד זרא, ומציע לך לבצע חיפוש בארכיון הפורום ולקרוא את כל מה שנאמר בנידון. ג. אינני מתנגד שחברַי לפורום יחדשו את הדיון בנושא, לבקשתך. ד. מה תאמר, אם מתמטיקאי יפרסם היום הוכחה של משפט פרמה, ויכתוב בהקדמה שאדם וחווה הכתיבו לו את ההוכחה? ולא סתם הכתיבו לו, אלא ממש מילה במילה, בלשון המדוברת של ימינו? ה. לידיעתך, לפני 2000 שנה כבר היה מדע ועוד איך. מאות שנים לפני-כן ביצע עובד אלילים יווני בשם אוקלידס תגלית מדהימה, כאשר קבע שהפסטולט החמישי ("אקסיומת המקבילים") אכן מהווה אקסיומה, כלומר אינו נובע מהאקסיומות האחרות. מי הכתיב לו את זה? האלילים היוונים?

ומה נותן המשפט הזה

"שהפסטולט החמישי ("אקסיומת המקבילים") אכן מהווה אקסיומה, כלומר אינו נובע מהאקסיומות האחרות" מה זה אומר לנו?

../images/Emo35.gif מה זאת אומרת "מה זה אומר לנו"?

זוהי אחת התגליות הגדולות של המדע הבסיסי! בבקשה הסבר קצר. אוקלידס בנה (או סיכם) את יסודות הנדסת המישור ("ההנדסה האוקלידית"), בערך כפי שהם נלמדים כיום בבתי הספר היסודיים והתיכוניים בכל רחבי העולם, עליהם מתבססים גם תחומים רבים אחרים של המתמטיקה. הבסיס של מדע זה הוא האקסיומות: מערכת הגדרות. אוקלידס כבר הגדיר מערכת זו, אמנם לא כמו הילברט במאה ה-20, אבל בערך כך. המילה "פסטולט" אינה אלא כינוי לאקסיומה (הגדרה) שהניסוח שלה קצת ארוך. הפסטולט החמישי של אוקלידס שווה-ערך למה שמכונה היום "אקסיומת המקבילים": דרך כל נקודה במישור, שאינה נמצאת על ישר נתון, עובר ישר אחד בדיוק המקביל לאותו ישר נתון. הניסוח של אוקלידס היה מסורבל עוד יותר, אבל זו בדיוק היתה המהות. בכל מדע חשובה מאוד מערכת ההגדרות (האקסיומות): תאימותן זו לזו, אי-תלותן זו בזו, וכו'. מתמטיקאים רבים בדורות עברו שיערו, שאקסיומת המקבילים "ארוכה מדי" מלהיות בלתי תלוייה בשאר האקסיומות, ו... ניסו להוכיח אותה. במאה ה-19 ניסיונות אלה זכו ליתר תאוצה, והובילו בסופו של דבר לבניית גאומטריות חדשות, לא אוקלידיות, שהתגלו כבלתי סותרות לכשעצמן: גאומטרית לובצ'בסקי, לפיה דרך נקודה מחוץ לישר עוברים ישרים רבים מקבילים לאותו ישר, וגאומטרית רימן, לפיה אין בכלל ישרים מקבילים. בקיצור, אחרי אלפי שנים, התברר והוכח (פשוט ע"י הצגת מודלים), שאוקלידס צדק! שזו אכן אקסיומה בלתי תלויה! שאם תחליף אותה למשהו אחר, כמו לובצ'בסקי או רימן, אז פשוט תקבל גאומטריות אחרות, נכונות גם הן!

DuStOfAnGeLs

New member
אני אישית לא עונה כי...

כל האנשים המפורסמים היהדות לא מענינים אותי... (אני לא אגיד למה, זה יוביל לעלבון וויכוח מיותר שאני מעדיפה לא להכנס אליו). אה, ותודה שאמרת לאדון על שגיאות הכתיב. לא רציתי להעליב וכאלה... וגם להכנס לויכוח (בדקו סוגריים למעלה..).

סיטרא

New member
להזכירך שוב.

הזוהר המיוחס לר' שמעון בר יוחאי הינו מזוייף. (00000/neko - אפשר את הלינק? ) הינו זיוף. הזוהר נכתב לפני כ - 500 שנה ע"י אחד מהרבנים המגלומניים. קיים על זה מחקר מעמיק שהוכיח בתורה די טובה את הדבר. ולפני 500 שנה כל מה שאמרת היה כבר ברור למדע. יום טוב, נ.ב. מעניין, למה כל המחב"תים עלגים ? זה תורשתי ? או שזו שפת קוד סודית המיועדת לעיניים מחב"תיות בלבד ?

יו מה שמכניסים לכם לראש...

פשוט לא להאמין איך אתם מעוותים את המציאות אתם עושים שטיפת מוח לעצמכם כל דבר שמביאים לכם אתם מעוותים אותו אבל יש לי משהו שאתם לא תוכלו לעוות שאמרו אותו גם לפני כמה מאות שנים טובות ורק בימים שלנו אחר שטסו לחלל רק אז ידעו את זה

מה עינינית אה

אתה אומר דברים כל כך טיפשים זה כמו שאני יגיד עכשיו שלא היתה מלחמת אזרחים באמריקה והיא קימת רק רק 200 שנה מאיפה אני יודע שהיא קיימת 500 שנה מה אני היתי בתקופה (זה אותה שיטה כמו שלך אתה מעוות את המציאות) וזה כמו שאני יגיד שאפריקה לא קימת נכון שראיתי אותה בטלויזיה אבל מאיפה אני יודע שזאת אפריקה ולא איזה ספארי אה הרי אני לא היתי שמה (זה ניקרא לעוות את המציאות) ויש כאלה שמכחישים את השואה ואומרים שהיא לא היתקימה בכלל ואתה משתמש באותה דרך של עיוות המציאות בעוד 200 שנה אנשים גם יגידו שלא היתה שואה(כל הניצולים ימותו) ישארו רק הספרים שמספרים אבל בני האדם חכמים לכל אירוע חשוב שקורה הם מזכירים אותו בכל שנה ושנה כמו יציאת מצרים זה אכן קרה במציאות אבל היום אנשים מכחישים את זה אז אותו דבר עם יום השואה גם אותו יכחישו

neko

New member
בשביל זה המציאו דבר שנקרא

הצלבת מקורות, ואם אי פעם תעשה בגרות תדע שכדי שמשהו יוכר כנכון עליו להיות מוצלב לפחות ע"י כמה מקורות בודדים. למשל, השואה תועדה ע"י מאות אלפי אנשים. מלחמת האזרחים קרוב לוודאי מס' דומה. האינקוויזיציה הספרדית על ידי אלפים. ישו, לעומת זאת, על ידי אחד. יציאת מצריים ע"י אחד. אתה מבין את ההבדל? נ.ב: רוב התנ"ך אכן הוצלב עם מקורות אחרים, אבל רק לאחר התבססות הממלכה ביהודה ומציאת כתבים עתיקים (שמתיימרים לתעד את ההיסטוריה עד אז) במרתפי בית המקדש.

Lu Tze

New member
חכה, אין עדויות חיצוניות לקיומו של

ישו? אתה בטוח? הבנאדם עשה די הרבה בעיות ליהודים וגם לרומאים, אפשר לחשוב שאם הוא היה קיים היו מזכירים את עצם קיומו איפשהו, לא?

neko

New member
התכוונתי לכך שישו הלך על המים

והחיה מתים. המפף.

למעלה