המו"ר הרג אותי

מה שרציתי לומר זה שאת בטח יודעת

להעביר מסר בצורה טובה גם באנגלית, והיית יכולה כרופאה להעביר את המסר הזה מול פציינט, אבל כאשר זורקים אותך לתוך דינמיקה קבוצתית מטופשת של דוברי אנגלית לא משנה מאיפה יהיה לך קצת יותר קשה לקחת חלק בדינמיקה. אותו דבר עם ערבי דובר עברית. מסכימה?

natalysh

New member
אני לא התווכחתי עם זה שקשה להם יותר

התווכחתי עם העובדה של האם זה לגיטימי לתת להם לתפקד בסיטואציה הזו. אני טוענת שכן. כל אחד מגיע עם הקשיים שלו - חלק עם הקשיים בבגרויות ובפסיכו', חלק בקשיים עם השפה, חלק עם קשיים אחרים... מה לעשות, בשביל להתקבל צריך להתגבר עליהם.

אז את חושבת שדינמיקה קבוצתית חד-

פעמית של חצי שעה ל-6 אנשים יכולה לקבוע האם את מכילה את מגוון התכונות (המשוערות והקבועות מראש) שיהיו דרושות לך עוד 7 (!) שנים. רבאק, עדיף שייקחו את כל המועמדים מעל סף מסויים ויעשו הגרלה. ככה לא יבזבזו לאנשים כסף וזמן (גם למתקבלים), ואחרי זה ראיון בודד כדי לראות שהבן אדם לא מטורף. אני מבטיח לך שלא תקבלי רופאים פחות טובים. אי אפשר להתרשם מאדם ב-10 דקות- עם זה את בטח מסכימה.

lernery

New member
אתה חושב שהבוחנים לא מודעים לזה?

אתה חושב שהבוחנים לא ייתנו ניקוד גבוה יותר לערבי שמדבר בצורה שוטפת מאשר ליהודי שמדבר בצורה שוטפת, כי הוא מתגבר גם על הקושי הזה? אתה חושב שעשו את המרכז הארצי באצבע, או שהם נולדו לפני שעתיים?

f a t e m a

New member
ok רינאזיד..אני מסכימה אתך בדבר אחד

זה שהם מחייבים אותינו לעשות מו"ר בעברית וזה באמת קובע גבולים..לפעמים במו"ר הייתי יודעת מה אני רוצה לגיד אבל לא הצלחתי לנסיח את זה בצורה הכי מסודרת הדבר שנתן רושם של חוסר בטחון עצמי למרות שלתכונה זו אין שום קשר לאישיות שלי.הלוואי והייתה נתינת האופציה לעשות מו"ר באנגלית..אבל לגבי כל שאר הטענות שלך יש לי אלף הסתייגות..אתה ,אני וכולנו היינו מודעים לזה שמו"ר מבוסס על חוויות מעבר שלך..על דיונים..וכ"צב זו האחריות שלך ,שלי ושל כל ערבי להתכונן לתנאים אלה..משום שאין מצב שזה ישתנה השנה ..חוויות אינן מגובשות רק מצבא או מסקס..אני ממגזר הערבי והגעתי עם סל מלא של חוויות..התנדבתי בבית אבות וזה מאד עזר..התנדבות זה לא משהו מיועד אך ורק ליהודים..אתה אומר שעדיין אתה בן 19 וזה עשוי להיות יתרון ז"א שיש לך המון זמן (לפחות שנה)לאתר חוויות ככל האפשר להתנדב אולי לשפר ציונים (או את ההתבטאות שלך בעברית) ובך להגיע למו"ר עם אישיות מגובשת יותר טוב ואפילו להצטיין... אני מקווה שתצליח מכל הלב

rosa4

New member
כל הכבוד לך

אבל מעניין אותי מאוד לדעת אם זו היא הדעה שלך לפני הקבלה??

rosa4

New member
לא נראה לי שזה קשור

יש אפשרות שהיו לך פחדים ואני בטוחה שכן..אבל עצם קבלתך לא מסיר את הפחדים הללו...ייתכן שאת הצלחת להתגבר על פחדים אלה במו"ר ורינה לא וזה לא מעיד על שום דבר כלומר שאת חזקה יותר או משהו כזה..זה יכול להיות עניין של תזמון טוב בשבילך ...את עשית כמיטב יכולתך ורינה עשתה כך גם..ואני קראתי באחת מהודעותך על המזל..אש פה אנחנו מסכימות ייתכן שזה היה יום טוב בשבילך ויום רע בשביל רינה ואחרים כולל אותי מקווה שכל ימיך יהיו די טובים

f a t e m a

New member
לא התכוונתי לזה..

כלאמר לא השוויתי ביני לבין אף אחד כאשר אמרתי"אחרת לא הייתי מתקבלת" I was just kiddingggggg לא התכוונתי לזה שאני יותר חזקה מאף אחד..האם זה הגיוני להשוות את עצמי למישהו שאפילו איני מכירה!!! בעניין מבחני מו"ר אני כן מאמינה שזה קשור למזל 80% ..איני חזקה,חכמה או טובה מאף אחד.. תסלחי לי ..לא התכוונתי לפגוע

r a m i 8 7

New member
פאטמה תקראי היטב

אני בטוח במליון אחוזים שזאת לא היתה הדעה שלך אם לא היית מתקבלת..רק רציתי להזכיר לך שהתקבלת לא בגלל ציון המו"ר שלך אלא בגלל הבגרות והפסיכומטרי שעמלת עליהם דיייייי קשות..ובלי העתקות!!! ובתור בנאדם שגם התקבל לטכניון,ת"א ובטיפול בירושליים..אני רוצה להזכיר לך שלולא היו לנו ציוני דיייייייי גבוהים של סכמים של 98 וכאלו..לא היינו מתקבלים למרות שהיה מגיע לנו..כי הרי כמה ערבים ניגשו לבחינת מו"ר?? הרבה נכון? יותר ממאתיים זה בדוק...לכמה הוא הוריד את הסכם ולכמה הוא העלה? ואפילו למי שהעלה להם בכמהההההה הוא העלה? לי למשל ירדה 1.05 נקודת סכם בטכניון...ו 16 נקודות בתל אביב......מה זה בהשוואה למי שעלה ציון או שניים....יותר מ 95% נהערבים הציון שלהם ירד בעקבות השקלול עם המו"ר...וכשאחוז כזה גבוה יורד בעקבות מבחן שכזה אני חושב שצריך לשיפ פה סימן שאלה גדווווווווווווווול..אלא אם יש לכם הסברים אחרים חבריי...הרי זה לא הגיוני שיותר מ 95% מהערבים מידותיהם האישיות אינם מספיקות ללימודי רפואה!!

mitzipitzi1

New member
../images/Emo45.gif בהחלט

אני אפילו נגד אפליות מתקנות. בכל תחום בחיים-יופי, אופי, שכל, כסף, טבע (אבולוציה) - יש סלקציה. אז למה לא גם כאן? אולי שגם יעשו הפרדה במהלך התאר ויעלו אוטומטית את הציונים כאפליה מתקנת? אם אתה בן מיעוטים אתה לא יכול לעמוד באותם קריטריונים? אני לא רואה את הקשר.

renazid

New member
קודם כל אני בחורה

ובחורה ערבייה אין לה על הרבה מה לדבר... אני ציינתי שהחיים שלנו נעים בין בית לבית ספר וזהו אולי תקראי מה כתבתי לפני ותביני למה אני מתכוונת ...

f a t e m a

New member
קראתי והבנתי טוב...

סליחה על זה שלא שמתי לב שאת בחורה...מתנצלת גם אני בחורה ערבייה..לבחורה ערבייה (אם היא דואגת לזה)יש לה על המון לדבר..זה נכון שיש ליהודים יותר על מה לדבר(כשהיה איתי במו"ר בחור בן 28 פשוט התקרבתי להתעלף)..החיים של כל אחד נעים כפי שהוא רוצה (תוך מסגרת וגבולות שנקבעות ע"י התרבות) בחורה ערבייה לא בהכרח נעה מבית לבית-ספר וזהו..את יכולה להתנדב וזה נותן המון..יכולה לסעת לחו"ל..לקרוא ספרים של פילוסופיה,הסטוריה...העיקר שיש לך על מה לדבר..במו"ר דיברתי על חוויות ממסגרות שונות..מסגרת המחוננים..מפגשי דו קיום..מועצת התלמידים..חוויות תיאטרון..אפילו דיברתי על חוויות מבית.. אני לא רוצה שתביני שאני תוקפת אותך ..כלל וכלל לא..אך אני רוצה להראות לך שתמיד יש אפשרות..תמיד יש דרך..ואני מסכימה איתך שזה הרבה יותר כל ליהודים הן מבחינת השפה והן מבחינת הבשלות..אך לכל דבר יש יתרונות וחסרונות..

f a t e m a

New member
קראתי והבנתי טוב...

סליחה על זה שלא שמתי לב שאת בחורה...מתנצלתגם אני בחורה ערבייה..לבחורה ערבייה (אם היא דואגת לזה)יש לה על המון לדבר..זה נכון שיש ליהודים יותר על מה לדבר(כשהיה איתי במו"ר בחור בן 28 פשוט התקרבתי להתעלף)..החיים של כל אחד נעים כפי שהוא רוצה (תוך מסגרת וגבולות שנקבעות ע"י התרבות) בחורה ערבייה לא בהכרח נעה מבית לבית-ספר וזהו..את יכולה להתנדב וזה נותן המון..יכולה לסעת לחו"ל..לקרוא ספרים של פילוסופיה,הסטוריה...העיקר שיש לך על מה לדבר..במו"ר דיברתי על חוויות ממסגרות שונות..מסגרת המחוננים..מפגשי דו קיום..מועצת התלמידים..חוויות תיאטרון..אפילו דיברתי על חוויות מבית..אני לא רוצה שתביני שאני תוקפת אותך ..כלל וכלל לא..אך אני רוצה להראות לך שתמיד יש אפשרות..תמיד יש דרך..ואני מסכימה איתך שזה הרבה יותר כל ליהודים הן מבחינת השפה והן מבחינת הבשלות..אך לכל דבר יש יתרונות וחסרונות..

Trollet

New member
אחם קריטריונים ../images/Emo6.gif

טוב אם כבר מדברים על זה... זה קצת משונה העניין הזה של מו"ר.. אף אחד לא מבין את הדבר הזה באמת אבל הרוב מרוצה ולצערי או אולי לא לצערי אנחנו עם סובלני מאוד :) אני בכלל לא מסכימה עם זה איך שאת מדברת על הנסיון, גם אני בת 19 ואני לא חושבת שהצבא עד היום ברא בן אדם חדש, הצבא כן משנה וכן משפר וכן משחית לפעמים אבל בארצות אחרות ישנם אנשים שלא עברו את החוויה הזאת והם מהרופאים הטובים בעולם, אל תעשי ביג דיל מזה בטח היו לך חוויות משלך רק שלא שמת לב בכלל שהן חוויות, עצם דרך החיים שלנו מעידה על כוח הנתינה על הקרבה לאנשים על העזרה לאחרים שאת אפילו לא מכירה ..את החום הזה אני לא רואה בכל מקום..תרגישי טוב עם זה ואני חושבת שאם נתחבר טוב עם מי שאנחנו נשיג תוצאות מעולות יותר..וזה לא רק זה ! רוב האנשים שאני מכירה שהם מהמגזר שלנו -ורוצים את המקצוע הזה- הם אנשים שיודעים מה הם רוצים, יש להם מוטיבציה גבוהה ויחסי אנוש נפלאים, וגם לא היו בצבא ולא היו בטיול למזרח הרחוק. ישנם בעיות לא אמרתי שלא, אני אישית למדתי כמו חמור במשך שלוש שנים והוצאתי 11.6 לא נתתי לדברים אחרים להסיח את דעתי פשוט, הכל הלך טוב ונעים ,במו"ר לא הפצצתי אבל הלך לי יפה ,בכל זאת מה הציון? 192 למה? למה הוריד אותי בת"א מ 738 ל- 730 ?!!! תמיד דיברתי עם חברה 'יהודים' ולאט לאט התברר לי כמה חשוב השירות.. גם אם המראיינים וכולם שם באמת ניסו להיות אובייקטיבים עדיין הם בני האדם והשירות הוא אחד ה'קריטריונים' החשובים בתת-מודע בגלל המצב ובגלל הכל .. המטרה של הכלי הזה ששמו מו"ר היא לסנן, ואנחנו בשפה של המתכנתים הם היצורים הכי זעירים.. גם אם לא ב'כוונתם'.. אז תתעודדי קצת יש לך הרבה יותר ממה שאת חושבת, את לא תגיעי לשום מקום עם חשיבה שכזאת.

למעלה