המו"ר הרג אותי

f a t e m a

New member
לא אמרתי שכל כך ערבים מקבלים ..

11.9!!!אמרתי שאני קיבלתי את זה(יש הבדל)..גם כן לא אמרתי שקיבלתי את זה בקלות..וכן אני מדברת על ממוצע לפי הטכניון(ליתר דיוק 119.5)..ד"א אין כמעט שום קשר בין ממוצע הבגרות לבין הצלחה באוניברסיטה..למשל:כל מי שלומד יורם אשל ואנקורי יכול לקבל ציון גבוה בפיזיקה ובכימיה..אם יש לו כושר מנטלי טוב או בטווח הנורמה..זה לא בג דיל ובדיוק בשביל זה אני תומכת יותר בפסיכו כקראטריון הוגן למידת ההצלחה באוניברסטה.. ובבקשה אתה יכול למסור אותם רעיונות עם גישה יותר טובה מ "את נראה לי קצת מבלפת" "את נראה לי סתם מקריצה נתונים בלי קשר..."

Regina Phalange

New member
מה זה 11.9 לפי הטכניון ?

הסקאלה שם שונה לגמרי ומגיעה למקסימום ב-100.9 אם אני לא טועה, איך הגעת ל-119.5?

Regina Phalange

New member
אה לא, טעות שלי, זה סכם

הממוצע אכן יכול לעבור את ה-120 כמה זה יוצא בת"א?

Regina Phalange

New member
ממש לא זילזול, כל הכבוד לך../images/Emo39.gif

מה לעשות שאני לא מתעסקת עם הטכניון כל יום, שכחתי כבר איך זה עובד שם...

Trollet

New member
ציונים של 11.6

הם נדירים אצלכם אבל לא אצלנו, אצלנו ממש אבל ממש לומדים מכינים את עצמנו טוב מאוד לפני חודשים ולמה? כי אנחנו מבינים טוב מאוד שזו הדרך היחידה שיש לנו כדי לשרוד, כדי למצוא עבודה, כדי להגשים חלומות, לא רבים יכולים להשיג ציון כזה אבל תעשה אתה את החישוב, יש אצלנו תלמידים מבריקים עם 5 יח' באנגלית במתמיקה בעברית בערבית מה שאתה רוצה ובכולם צינים מעל 95 , ככה אנחנו בתיכון אין מסיבות אין הרבה טיולים אין הרבה חופשות כמו שלכם יש אין הרבה דברים! אבל זה גם פחות משיח את הדעת, עכשיו כשבאים לפסיכומטרי יש לנו פחות פעמים מאשר לכם (עכשיו יש לנו 3 פעמים בשנה אני חושבת) וגם פחות שנים וגם פחות כסף לאנשים שלא יכולים לשלם על ספרי פסיכומטרי של חברות טובות או אולי קורסים. אז מה הפלא? אני מקווה שפשוט יכאב לך פחות על הציונים שלנו בהמשך, אם כל אחד יתאמץ מספיק בתיכון אז אין סיבה שיצא עם ציונים גבוהים אפילו יותר.

Trollet

New member
תשמע חביבי אני לא ממציאה דברים

הנה הנתונים שלי : בגרות 11.6 פסיכו 714 וסתם כי עשיתי רק פעמיים ולא כמה שנים כן ונו טוב לא התאמצתי מספיק כמו רובכם שקורעים את התחת דווקא בפסיכומטרי במקום בבגרויות אז זה מה שקרה איתי, בכל מקרה עם המרכיבים האלו היה לי סכם בת"א של 738.37 ציון התאמה לרפואה וזה צנח אחר כך ושלא תעז להכליל בקשר להעתקות בכל האזור שלנו הם אפילו צורחים עלינו אם נושמים בקול, אנחנו אפילו הגשנו תלונה, אז בחיאתק באמת רד מהעץ הזה.

veiga

New member
באמת נשמע קשה...

אבל מה לעשות?! גם את לימודי הרפואה בישראל תצטרכי להשלים בשפה העברית, גם את העבודה עם האוכלוסיה הלא ערבית תצטרכי לעשות בשפה העברית. לימודי הרפואה מספיק קשים גם כשהם נלמדים בשפת אם- אין איך לברוח מקשיי השפה ואולי המו"ר בא לתת לך ולו טעימה. דבר שני, אני בחורה דתית וגם אני לא יצאתי לטיול בחו"ל עם החבר ולא אגרתי חוויות מסוג כזה מהסיבה הפשוטה שחיי נראים כמו שעיצבתי אותם מלאים בחסד נתינה ותרומה לאנשים אלו חיים שאני יכולה לעמוד מאחוריהם. אם את מרגישה פרימיטיבית ושלא נחשפת למספיק דברים ושאת כל כך צעירה- בידייך הדבר... לא בוחני מו"ר יעשו את כל הדברים הללו בשבילך. את יכולה בכיף להתנדב ולעזור הן במסגרת המגזר הערבי והן בכל מקום אחר שיחפוץ ליבך. אני בעצמי לא התקבלתי השנה, ואני לא מאשימה אף אחד אחר אלא מנס לראות באיזה כיוון אפשר לתקן. אם הלימודים האלו באמת חשובים לך רק להפיל את האשמה על האחרים יהיה הדבר האחרון שיועיל לך. קל להאשים את האחרים ולראות מה אחרים עשו לא בסדר. יכול להיות שלא הכל אשמתך אבל את צריכה למצוא מה את יכולה לשנות ולשפר אחרת תמצאי את עצמך כל פעם מחדש באותה נקודה.

הערה/הארה../images/Emo62.gif../images/Emo36.gif

מהתרשמות מתגובתך זו בלבד, אני חושבת שאת מתבלבלת בין קשיים הנובעים מפערי גיל לבין קשיים הנובעים ממוצאך; לפי מה שאני מבינה התסכול שלך נובע מרמת הנסיון והידע הכללי שדורש מו"ר, שקשה לרכוש בגילך. אני לא הולכת להתווכח פה האם זה נכון או לא שמבחני מו"ר מפלים את הערבים, אבל בכל זאת חשוב לי דווקא לחלוק איתך את 'חוויותי' מהשנה; אני בת 18, מועמדת לעתודה רפואית בצבא, ובמשך כל השנה הזאת ניהלתי מרדף אחרי ציוני פסיכומטרי, תוך נסיון לשמור על רף ציוני בגרות גבוה במקביל, וזה היה קשה. מאוד. גם אני הייתי (ועדיין, בעצם) מתוסכלת, כועסת על תנאי הקבלה וממה שדורשים מילדה בת 17, גם אני שברתי את הראש במרק"ם (מו"ר עדיין לא עשיתי) ולא ידעתי מה לכתוב ב'חוויות אישיות', גם אני לא עברתי שירות צבאי, נסעתי עם החבר לחו"ל, עבדתי או שלחתי את ההורים לבי"ח סיעודי, ובקיצור- גם לי לא היו חוויות חוץ מן החוויות של ביה"ס והבית. ובקשר לשפה ולמנטליות- ובכן, אני עצמי עליתי לארץ מבריה"מ לשעבר. נכון, זה מתסכל מאוד, אבל אלו הן חלק מדרישות הקבלה לפקולטה לרפואה, ואם אני, לצורך העניין, מעוניינת להיות סטודנטית לרפואה, אני צריכה לעמוד בהן לא משנה בת כמה אני או מהו מוצאי. זוהי דעתי בנושא.

lernery

New member
ההבדל הוא הגישה התחרותית-הישגית

שהרבה מיוצאי חבר העמים קיבלו תוך כדי החינוך שלהם. לא שאני רוסופיל (?!) גדול, אבל אין ספק שהחינוך המדעי והדגש על הישגיות ברוסיה חזקים מאוד, ואפשר לראות את זה בכמות הגדולה יחסית של אקדמאים עולים מרוסיה, ביחס למשקל שלהם באוכלוסיה, וביחס בכלל לכל העליות ולכל מהגרים שיש, בכלל. התופעה הדומה היחידה אולי להשתלבות הזאת הייתה העלייה מגרמניה, והסיבות - דומות. מי שדורש מעצמו יותר - משיג יותר. מי שמעדיף להעתיק כדי לקבל ציונים גבוהים - שלא יתפלא אחר כך שהוא לא מצליח להתקבל.

eimad

New member
אני דובר ערבית

בעיניי מו"ר מאוד פייר אני עשיתי אותו שנה שעברה .. לפחות עכשיו לא יהיו אנשים עם סכ"ם 99 ולא יודעים לדבר מילה אחת ...הם רק יודעים לחרוש ולחרוש רופא הוא בן אדם .. ורפואה היאמקצוע אנושי ...לדעתי : תתבגרי קצת ... ותפסיקי להגיב ככה להודעות של אנשים ..את באמת נראית לא בוגרת וחייב עוד כמה שנים להשתפשף... בהצלחה בכל מקרה

Trollet

New member
אהלן עימאד

יופי שהמו"ר נראה לך פייר, כנראה הלך לך מאוד טוב בניגוד לרבים, אבל לדעתי תגובתך שטחית מהראוי, למרות שגם אני הייתי מייעצת לרינא לנשום ולהירגע ולדבר קצת יותר ברצינות למרות שהנושא באמת מעורר , אבל עדיין אתה מפחית מערך התסכול והרגשות המעורבים של דחייה- או המתנה- לא הוגנת בשבילה.. אני מסכימה שהמערכת תהיה טובה יותר בלי אותם חרשנים בורי-יחסי-אנוש אבל בדרך רבים מאיתנו נדחים גם, גם אם המושב מגיע לנו יותר לפעמים.. אז זה הרבה יותר מסובך

renazid

New member
ואו?

מה עכשיו אני בעיניכם רק יודעת לחרוש.... אהא וגם אני צריכה להתבגר עימאד.. הלך לך טוב... אז מו"ר כן הוגן... יפה.. אולי אגיע למסקנה זו כש "אתבגר" אתם מדברים כאילו כבר שפטתם שאני לא מתאימה בכללל להיות רופאה... הנה נכשלתי בעוד בחינת מו"ר חדשה

mmm wondering

New member
ווואלה??!!

אתה באמת חושב שמו"ר הוגן??? אז אני לחלוטין נגד זה אתה תגיד לי שרק בגלל שיש מועמדים אחרים שהסכם שלהם בשמיים והוציאו ציון במו"ר אשר נמוך ממני או שווה לציון שלי יתקבלו בסוף ואני לא...אז זה הוגן ?? תרשה לי לומר לך שזה בכלל לא הוגן ובנוגע לנקודה אחרת ..אם אני אגיד שמו"ר מקשה על המגזר הערבי יש תמיד מי שיטען שלא ושאני מתבכיינת ושאספיק להתבכיין ובלה בלה אז שיגידו מה שבא להם לא אכפת לי אני באמת חושבת שמו"ר מכשיל אם תסתכלו על ציוני המגזר הערבי ואפילו חברי הפורום מהמגזר תווכחו בכך בכל אופן בהצלחה לכל המתקבלים

renazid

New member
אני מאמינה בדברים שאני אומרת

מו"ר לא הוגן... אני לא מתבכיינת...אני גם מתנדבת וגם עובדת עם קופת חולים כבר 8 חודשים ברצף.... אני דוברת עברית בעבודה..... אבל בכל זאת מו"ר מאוד קשה על הערבים... הממדים שאני מדברת עליהם... אני לא מעליבה אותנו הערבים... אבל הדבר שמוכיח את מה שאני אומרת שמו"ר לא הוגן עם הערבים... אלה הציונים של הערבים בהשוואה עם היהודים

mmm wondering

New member
זה מה שאני אמרתי גם

ואגב אני ערבייה גם.. אני השלמתי עם זה כברץץזה הנסיון השני שלי..אני הולכת ללמוד הפרעות בתקשורת מאחלת לך המון בהצלחה :)

Trollet

New member
אני מבינה אותך

אני יודעת שאת לא מעליבה.. כל מה שאני מקווה זה שתסתכלי החצי המלא.. שתדעי שיש לך כל כך הרבה ..את פשוט חייבת להאמין יותר בעצמך ולהעריך את מה שיש.. חוץ מזה שתמיד אפשר לשפר אם את חושבת שיש בעיה בכיוון מסויים.

renazid

New member
תודה אחותי

אני מאמינה בעצמי.... אבל באמת אני מחכה כבר כמה שבועות לתשובה... ואני עדין בטיפול..., אני מאמינה בעצמי והם לא מאמינים בי

למעלה