המחבתות כבר חמות... עכשיו הגיע הזמן להצביע!

נתחי בשר כבש בסגנון הודי

רכיבים: 500 ג' בשר כבש חתוך לקוביות עגבניה טריה + 3-4 כפות רסק עגבניות 2-3 בצלים בינוניים קצוצים 5 שיני שום קצוצות כפית קארי מספר עלי כוסבארה קצוצים קמצוץ ציפורן קמצוץ ג'ינג'ר (עדיף שורש מגורד טרי) פלפל אדום חריף קצוץ ד' (אופציונאלי, כמות לפי הטעם שלכם) מלח פלפל לבן שבבי קוקוס יבש לא מסוכר שמן לטיגון הכנה: מייבשים את הבשר בנייר מגבת איכותי, ומפזרים מעט מלח מעליו. מחממים מעט שמן במחבת ואז מוסיפים את הבשר, הופכים מדי פעם עד שהוא נהיה זהוב-חום. מוציאים את הבשר, מוסיפים את השום ומטגנים קלות. מוסיפים כחצי כוס מים למחבת ואת הבצל, מבשלים עד שהם נהיים רכים. מוסיפים מעט מלח (לפי הטעם) , ואת כל התבלינים, העגבניות והבשר. את המנה אפשר להגיש על מצע אורז (הכי מתאים לדעתי) או על/ליד כל תוספת שאתם אוהבים.
 

uriler

New member
ג'בטת פרגית בחרדל ותבלינים

המתכון הזה אידיאלי לדעתי ל"ערבי סרט" בהם מארחים חבורת חברים לסרט, צפייה במשחק וכו'. הוא קל להכנה, כל אורח יכול להרכיב את הג'בטה לפי טעמו והעיקר -זה הולך נהדר ליד כוס בירה. המצרכים - ------------- 1. ג'בטות טובות (למשל אלו של מאפיות בונז'ור) - אחת לסועד. 2. 250 ג' בשר לסועד (בד"כ מעדיף פרגית בגלל ההכנה הקצרה, אבל אפשר גם חזה עוף (שניצל) או נתחי בקר המתאימים להקפצה), חתוך לרצועות עבות יחסית. 3. לכל סועד - חצי בצל גדול. 4. ממרחים לפי הטעם (ממרחי סנדוויץ' הלמנ'ס, מיונז רגיל, מיונז שום בהכנה עצמית (מיונז + שום כתוש + מלח / פלפל), חומוס, מטבוחה וכו'). למרינדה (הכמות לחצי ק"ג בשר) 1. חמש כפות חרדל גרגרים / חרדל דיז'ון. 2. פלפל גרוס / צ'ילי / פלפל שאטה יבש. 3. 1 כף סילאן (למי שלא אוהב - אפשר להחליף בצ'ילי מתוק). 4. 1 כף רכז רימונים. 5. תבלין גריל / עוף עם עשבי תיבול / תערובת תבליני גריל אהובה. 6. מעט שמן ל"החלקת" המרינדה. ההכנה: ---------- שמים את רצועות הבשר במרינדה כשעתיים לפני ההכנה. כל חצי שעה לערך נותנים לכלי "ניעור" כך שהמרינדה תתפזר על כל הנתחים. מחממים מחבת גדולה ועמוקה לחום גבוה (עם מעט שמן). שמים את הבצל קצוץ לרצועות ומקפיצים עד הפיכתו לשקוף. מוסיפים את רצועת הבשר וממשיכים בהקפצה עד שהבשר מוכן. במקביל, במחבת שנייה מניחים ג'בטה חצויה לאורכה (ללא שמן) לחימום והפיכה ל"טוסט" קל (לא לתת לג'בטה להישרף, רק להשחים מעט). הכנת הג'בטה - --------------------- כל סועד שם לעצמו את הממרחים המועדפים עליו + ירקות לפי בחירתו (פרוסות בצל, עגבניה, חסה - לדעתי לא יותר מזה). שמים בתוך הג'בטה את רצועות הבשר + מעט מהרוטב, סוגרים, מהדקים מעט לספיגה של הרוטב לבשר הג'בטה, ומגישים. לא לשכוח להגיש ליד מטלית לחה - זה מלכלך מעט :)
 
המבורגר הודו פטריות ובצל

מרכיבים ++++++++++++ 200 גרם הודו טחון בצל קטן קצוץ 2-3 פטריות שמפיניון קצוצות 2 שיני שום חתוכות מלח פלפל גרוס שמן קנולה תוספת מומלצת בצד +++++++++++++ ציפס בטטה בתנור/טוסטר אובן חותכים בטטה גדולה לעיגולים, שמים בתבנית, ומברישים בשמן זית, רצוי משני הצדדים. זורים עליהם קצת טימין , רוזמרין ומלח גרוס ומכניסים לתנור לחום של 160 מעלות. מוציאים כאשר הם נהיים מוזהבים. הכנה +++++++ את הבשר צריך ללוש היטב לפני ההכנה. מטגנים את הבצל והפטריות על שהם רכים ושחומים, מחכים שיתקרר ואז מערבבים עם הבשר. מעצבים להמבורגר, זורים מעט מלח ופלפל לפני ששמים במחבת שחוממה מראש כמה דקות. מי שאוהב ריחות שום יכול בזמן החימום להוסיף את שיני השום החתוכות למחבת ואז לשים את הבשר. (-:
 
מנה קצת סינית קצת תאילנדית קצת ישראלית../images/Emo70.gif

מנה מוקפצת עם איטריות, בקר, מייפל ושום, מהירה, טעימה, בלי הרבה כלים וזמן מיותר, הכל בווק אחד.. והרבה הרבה טעם נפלא
מצרכים - 350 גרם סינטה בקר פרוס הכי דק שאפשר - מבקשים מהקצב רבע כוס שמן 1 בצל גדול חתוך לשמיניות חצי פלפל אדום חריף קצוץ דק 150 גרם אטריות ביצים ("נודלס") 10 שיני שום קלופות וחצויות 2 כוסות תפרחות ברוקולי שליש כוס סירופ מייפל רבע כוס רוטב סויה אופן ההכנה - * מבשלים את האטריות במים רותחים לפי ההוראות שעל השקית. בשתי דקות הבישול האחרונות מוסיפים את תפרחות הברוקולי. בגמר הבישול מסננים ושומרים בצד. * מלהיטים ווק על אש גדולה. יוצקים פנימה את השמן ומקפיצים בו את הבצל עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את הפלפל והשום ומקפיצים עוד חצי דקה. * מוסיפים את הבשר ומקפיצים עד שהוא עשוי (בערך 2-3 דקות). * מוסיפים את יתר החומרים (כולל האטריות והברוקולי), מביאים לרתיחה ומגישים מיד. נחטף בשניות
 
למעלה