המחבתות כבר חמות... עכשיו הגיע הזמן להצביע!

zaeira

New member
קציצות בשר ברוטב פטריות עשיר

החומרים הדרושים : 300 גרם הודו אדום/בקר טחון 1 תפוח אדמה, מגורר וסחוט 1 ביצה 1 כוס פטרוסיליה קצוצה 1 כף פירורי לחם מלח ופלפל 1 בצל קצוץ לרוטב: 1 בצל קצוץ 3 שני שום, קצוצות 1 כפית מרק עוף 1 כפית כורכום 1 כפית כמון חופן כוסברה קצוצה 2 קופסאות פטריות חתוכות שמן לטיגון אופן ההכנה : מערבבים את כל חומרי הקציצות בקערה ומשהים שעה במקרר. מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל ושום. מוסיפים פטריות ותבלינים ומאדים כמה דקות תוך ערבוב. מוסיפים כוסברה קצוצה ומערבבים. מוסיפים כ - 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מטילים קציצות לרוטב ומבשלים על אש קטנה כשעה. מגישים חם לצד פירה/אורז. בתאבון
 
צלי עוף פירות ברוטב מתקתק../images/Emo9.gif

מתכון מוצלח וקל, כ"כ טעים, מתאים גם לחגים וסתם כי בא לכם.. ל-5 מנות: 1/2 כוס שמן 5 כרעיים מעוף טרי 5 בצלים גדולים קצוצים דק 200 גרם משמשים מיובשים 200 גרם שזיפים מיובשים 100 גרם צימוקים בהירים מלח, פלפל שחור גרוס 1/2 כפית קינמון 1 כף דבש 1/2 1 כוסות יין לבן יבש 2 כפות אבקת מרק עוף אופן ההכנה : 1. מחממים במחבת גדולה שמן, מטגנים את הכרעיים משני הצדדים עד שיזהיבו. מוציאים ומניחים בצד. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיזהיב, מערבבים מדי פעם. 2. מחזירים את העוף למחבת מוסיפים את הפירות המיובשים מתבלים במלח, פלפל, מרק תיבול, קינמון ודבש. 3. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה ביותר עד שהעוף רך והרוטב סמיך, מגישים חם עם פתיתים אפויים או קוסקוס.. בהצלחה.
 
למעלה