המחבתות כבר חמות... עכשיו הגיע הזמן להצביע!

uriler

New member
שלילי - הסירופ מכיל מעט סוכר בעצמו וזה מספיק

כדי להתקרמל קלות (איני מדבר על קרמל מוצק אמיתי).
 

BiggPoppa

New member
סאטה עוף

מתכון פשוט להכנה וטעים מאוד. קצר תשואות אצל החבר'ה. הכנת העוף: לוקחים חצי קילו חזה עוף שלם (שמנמן ועסיסי - לא חזה דפוק לשניצלים) וחותכים לרצועות עבות. משרים למשך מספר שעות במרינדה הבאה: 3 כפות סויה 3 כפות יין לבן יבש 3 כפות שמן בוטנים לאחר ההשריה מוציאים את העוף מהנוזלים (שומרים אותם) וצורבים היטב על מחבת שחוממה מראש. העוף מקבל צבע יפהפה מהמרינדה והצריבה. מוציאים את העוף ושמים בצד. הכנת הרוטב: קוצצים קטן בצל אחד וארבע שיני שום ומזהיבים במחבת עם מעט שמן. מוסיפים את הרכיבים הבאים למחבת: 4 כפיות גדושות חמאת בוטנים 3/4 פחית חלב קוקוס כפית גדושה ג'ינג'ר מגורר כפית גדושה אבקת קארי מדרס רבע כוס רוטב צ'ילי מתוק 3-4 כפות מהמרינדה מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. אם המרקם צמיג מדי - להוסיף עוד מחלב הקוקוס. מוסיפים את העוף, מערבבים ומבשלים עוד 3-4 דקות. זהו - מוכן! מומלץ לעטר בכוסברה קצוצה גס. ניתן להכין גם למסיבה רבת משתתפים: במקום חזה לוקחים פרגיות ומשפדים על שיפודונים קטנים. מכינים בדיוק באותו אופן, אלא שבסוף לא מוסיפים את העוף לרוטב. לפני ההגשה מחממים את כל השיפודונים בתנור 120 מעלות כ-10 דקות ומגישים בנפרד מהרוטב. בתיאבון!
 

Taltul74

New member
כבדי עוף עם בצל ותפ"א

חותכים לרצועות 3 בצלים לפחות, מטגנים במחבת עם מעט שמן עד שהבצל שקוף. להוסיף למחבת את חתיכות כבדי העוף ולתת להם להיטגן ביחד עם הבצל. בינתיים לחתוך תפ"א לקוביות גדולות ולהוסיף למחבת עם הכבדים. להפוך את הכבדים מידי פעם ולתת להם להתבשל עם מכסה עם שהתפ"א רכים והכבדים מוכנים. מעולה !!!!!!!! אחד המאכלים שאני הכי אוהבת...
 
נודלס עוף וכרוב - לבשל באושר

מצרכים: 2 חזה עוף קצת שמן זית שמן שומשום סוכר פפריקה אדומה מתוקה 1/2 כרוב קטן נודלס (אטריות ביצים עבות) אופן הכנה: 1. לחתוך את חזות העוף לקוביות קטנות ובנפרד לחתוך 1/2 כרוב קטן לרצועות. 2. לשים קצת שמן זית בווק/מחבת עמוקה / או סיר בינוני על להבה בינונית, להכניס את חתיכות העוף. 4. להוסיף 3 כפות סויה ו-4 כפות שמן שומשום, כף סוכר וכף פפריקה אדומה מתוקה. לערבב ולטגן עד שהעוף נראה מוכן. 5. להוסיף פנימה את רצועות הכרוב ולערבב להשאיר על האש עד שנראה שהכרוב התרכך. 6. בסיר נפרד להכין את הנודלס במים ומלח בהתאם להוראות על האריזה. לסנן כשמוכן. 7. להוסיף נודלס לווק/מחבת העוף והכרוב ולהוסיף תיבול לפי הטעם עוד סויה שמן שומשום פפריקה מתוקה וסוכר.
 
קציצות עוף בנודלס ופלפלים-לבשל באושר

מצרכים לקציצות: 600 גרם עוף טחון 1 בצל קצוץ 1/2 1 כפית אורגנו יבש 1/2 חב' פטרוזיליה קצוצה 4 שיני שום כתוש 1/2 כפית פלפל שחור 1 ביצה 1 כף פירורי לחם. לרוטב לקציצות: מעט שמן זית 5 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות 1/2 כוס מים מעט פלפל שחור ומלח חבילת נודלס דקים 2 פלפל ירוק 2 פלפל אדום 2 בצל 1/2 כוס סויה 1 כפית רוטב צילי מתוק כפית פלפל שחור אופן הכנה: בקערה לערבב את כל חומרי הקציצות. להרתיח מים בסיר גדול להכניס את הנודלס ולהכין לפי ההוראות עם קצת מלח. כשמוכן לסנן.לאחר שהכנו את הנודלס לשים בצד. בסיר שבו בישלנו את הנודלס כעת כשהוא ריק לשפוך אליו מעט שמן זית ואת העגבניות ו1/2 כוס מים טיפה מלח פלפל לערבב לאדות 5-10 דקות ולהוסיף מעל את הקציצות (להכין קציצות קטנות כמו כדור פינג פונג) לכסות במכסה ולהשאיר 1/2 שעה. מידי פעם ערבבתי בעדינות. לחתוך רצועות פלפלים ובצל, בווק לשים קצת שמן זית , רצועות הבצל הפלפל האדום והירוק 1/2 כוס סויה, כפית פלפל שחור, כפית צ'ילי מתוק , לאדות 1/2 שעה עד שהפלפלים נראים רכים והבצל נראה מוכן. כשהפלפלים נראים מוכנים בווק להוסיף את הנודלס לווק ולערבב. אם נראה שהנודלס עדין לבנים מידי להוסיף קצת סויה ולערבב מס' דקות ולכבות את האש. להעביר את הנודלס עם הירקות למחבת גדולה עמוקה ורחבה , כשהקציצות מוכנות להעבירן יחד עם הרוטב מעל הנודלס ולערבב בזהירות.
 

kriz

New member
כבד עוף עם תפוח עץ ואננס

כבדי עוף עם תפוח עץ ואננס/KRIZ חומרים: 300 גרם כבדי עוף 1 תפוח עץ חתוך לפרוסות דקות 1 בצל חתוך לעיגולים 1 כוס אננס משומר חתוך לקוביות חצי כוס מיץ מהאננס המשומר מעט שמן זית מעט מלח גס, פלפל שחור גרוס אופן ההכנה: 1. צולים את הכבד על אש גלויה (השלב הזה לא חובה, אני עושה את זה בגלל הכשרות) 2. במחבת גדולה מטגנים בצל במעט שמן זית. מטגנים את הבצל כדקה ומוסיפים מעט מיץ מהאננס (2-3 כפות) וכל פעם שהמיץ נספג מוסיפים עוד קצת. 3. מוסיפים למחבת את התפוחים וממשיכים לטגן/לבשל עד שהתפוחים מתחילים להיות רכים. 4. מוסיפים את האננס ומערבבים. 5. מוסיפים את כבדי העוף, מלח גס ופלפל גרוס ומבשלים 2-3 דקות, עד שהכבדים מוכנים אבל לא להגזים כדי לא לייבש. (אם לא צליתם את הכבדים קודם הבישול של הכבדים בשלב הזה יהיה ארוך יותר. שימו לב למרקם של הכבדים). בתאבון!!!
 
קציצות ברוטב-לבשל באושר

מצרכים: 1 ק"ג בקר טחון 2 בצל גדול קצוץ (אחד לקציצות אחד לרוטב) חצי צרור כוסברה חצי צרור פטרוזיליה קופסת שימורים גדולה עגבניות קצוצות (קוביות) בשימורים. ביצה פלפל שחור פפריקה מתוקה מלח אופן הכנה: לקציצות -לערבב בקערה בקר טחון , פטרוזיליה וכוסברה קצוצים, בצל קצוץ פלפל שחור פפריקה מתוקה ומלח לערבב להוסיף ביצה לערבב. לגלגל לקציצות קטנות (כמו כדורי פינג פונג) לרוטב: לטגן קוביות בצל בקצת שמן במחבת עמוקה וגדולה, להוסיף את העגבניות המרוסקות(קוביות) מהקופסא וכמות מים שממלאים בקופסת השימורים בה השתמשנו (אפשר 3/4 כמות מהקופסא אני מעדיפה עם פחות מיים שירגישו את חתיכות העגבניות), להוסיף פלפל שחור פפריקה מתוקה והרבה מלח. (הסוד הוא לתבל בנדיבות כדי שלא יהיה חריף לשים פחות פלפל שחור מהשאר, שוב הכל לפי הטעם האישי לא פחות מכף פפריקה, כפית מלאה מלח (עם בטן), וכפית שטוחה פלפל להתחיל מזה ולהמשיך לפי הטעם - ברוטב). להרתיח , להכניס את הקציצות ולהשאיר על אש בינונית עד 45 דקות מכוסה, אפשר רבע שעה אחרונה לפתוח את המכסה שיתאדו קצת המים. אני בד"כ לפני שמגישה/מחממת שוב - מוציאה חלק מהמים כדי שישארו יותר חלקי עגבניות והטעם יודגש (כמו בתמונה)
 
../images/Emo41.gifפסטה (מקמח מלא) ועגל מוקפצים

פסטה (מקמח מלא) ועגל מוקפצים ברוטב מייפל וסויה =================================== מצרכים דרושים: ----------------- 500 גר' בשר עגל רזה חתוך לקוביות 500 גר' פסטה מקמח מלא לקט ירקות להקפצה (פרחי כרובית, פרחי ברוקולי וכל ירק אחר על פי טעם אישי) רבע כוס שמן זית חצי כוס רוטב סויה שני שליש כוס סירופ מייפל אופן ההכנה: ------------- 1. לבשל את הפסטה במים רותחים על פי הוראות היצרן אך כשתי דק' לפני גמר הבישול להוסיף את פרחי הכרובית ופרחי הברוקולי. לסנן ולהניח בצד. 2. להלהיט ווק על אש גבוהה, לצקת שמן זית ולהקפיץ את שאר הירקות במשך דקה. 3. להוסיף את הבשר ולהקפיץ לדרגת עשייה (כשתי דק' בערך). 4. להוסיף רוטב סויה וסירופ מייפל- לערבב 5. להוסיף אל תוך הווק את הפסטה+פרחי הברוקולי+פרחי הכרובית. 6. לערבב היטב, להסיר מהאש ולהגיש הערות: -------- ניתן כמובן להכין מפסטה רגילה ו/או להפחית מכמות הפסטה המצוינת במתכון. בתאבון!
 

BiggPoppa

New member
../images/Emo45.gif

ננסה בקרוב - מתכון פשוט ונראה טעים - כמו שאני אוהב.
 
../images/Emo240.gif../images/Emo238.gifלביבות אטריות עם ירקות ובשר

של מתכון מאד יפה מאד טעים . לשתי מנות . 250 גרם אטריות ביציםמבושלות לפי ההוראות ומעורבבות בכף שמן קנולה.קרות חצי חזה עוף(כ150 גרם) חתוך לרצועות דקות מושרה ב 1 כף סויה 1 כף רטוב צ'לי מתוק 1 כף יין לבן שן שום קצוצה 2 כפיות קורנפלור להשרות מנימום 15 דקות. 100 גרם בשר מעושן פרוס לרצועות דקות(אפשר אווז מעושן ) 100 גרם פטריות טריות פרוסות דק 2 גבעולי סלרי חתוכים לרצועות אלכסוניות בעובי 1 סמ 2 בצלים ירוקים חתוכים באורך של 2-3 סמ 1/2 כוס אפונה מופשרת 1/2 כוס גרעיני תירס מופשרים 4 שיני שום קצוצות כפית ג'נג'ר קצוץ דק הרוטב לערבב בקערית 1/2 כוס מרק עוף צח(אפשר מאבקה) 2 כפות רוטב סויה 2 כפות יין לבן 2 כפות רוטב צ'לי חריף /מתוק מלח פלפל הכנת הפרכיות מחממים במחבת שטוחה קטנה עם ציפויי "אקולון" 4 כפות שמן מניחים שכבה דקה בגובה של 1 סמ אטריות (כמחצית מהכמות שהיכנו)מהדקים ומצופפים את האטיריות בעזרת כף. מתגנים 5 דקות ומרמים עם מרית לראות עם האטריות השחימו ., בנתייםהן נדבקו זו לזו ונראות כפנקיק עגול ויפה...כששחום הופכים בזהירות ומתגנים את הצד השני כחמש דקות . מכנים לביבה נוספת באותה הדרך הכנת המלויי במחבת ווק מתגנים בכף שמן את השום והגינג'רתוך ערבוב,מוספים חזה עוף בשר מעושן מערבבים כדקה מוספים את הירקות ומתגנים תך ערבוב הקפצה במשך כ3 דקות יוצקים את הרוטב על הירקות ומרתיחים מדללים כף קורנפלור במעט מים ומוספים לתבשיל. כשרותח מכבים הרכבת המנה להגשה מנחים לביבה במרכז צלחת , יוצקים מחצית מהתבשיל על מרכז הלביבה . מפזרים מעל שקדים או קשיו או בוטנים מתוגנים ובצל ירוק קצוץ . המנה יפיפיה ... ריחנית ..... וטעימה .... ממילצה בחום לכל ארוחה זוגית רומנטית אני הגשתי אותה עם זקוק במרכז המנה.
 
למעלה