ודאי שגם אני לא ,
אז? אני חושב שזה אתה שמקשיב אך ורק לעצמך, מה גם שמנמק באמצעים שלא מוכיחים דבר. לומר שאירופאים לא ישבו בקונצרט של מוזיקה סינית או יהנו להאזין לסלסולים בערבית היא קביעה נחרצת מדי, חשבתי שאתה לא מעודד קביעות נחרצות. העובדה שאנשים לא פתוחים דיים-אקלקטיים דיים- לא מוכיחה דבר לגבי המוזיקה אלא רק לגבי האטימות וההצמדות למסורת ולתרבות שממנה באת. אתה יכול גם לומר שלא שמעת על נערים רבים ששומעים מוזיקה ב-10 שפות, בינהן ערבית,גרמנית, צרפתית, איטלקית ואפילו הודית.אבל מה אתה מוכיח בזה? רק את המיינסטרים ההמוני. הנה תראה אותי כהוכחה לאוניברסליות מסויימת , קודם להוריד מעליך מחסומים תרבותיים כלשהם ואז להיפתח. איך, איך תסביר אותי? זה בדיוק אותו סיפור עם פותח האשכול, שלא מסוגל להעריך את היצירה באמצעות הערך המוזיקלי שלה כיוון שהקונטקסט התרבותי " לא תואם את עולם הערכים שלו". אין לי בעיה עם זה, כי מובן שרעיון נוראי יכול לפגום ביצירה טובה. אבל הנצרות היא לא רעיון נוראי.אני לא טוען שהביטול שלו על רקע מטען תרבותי הוא עלוב,הוא לגיטימי לחלוטין! אני טוען שעולם הערכים שלו צבוע, כשהוא חושב שיש משהו נשגב יותר ביהדות בהשוואה לשאר הדתות. איך הכנסת לשם את לאה גולדברג או ביאליק (ואגב לא מזמן הלחינו את פרחי הרע של בודלר), אני לא יודע. ההם משוררים, ההיא מוזיקה. דווקא איזכור השירה מחזקת את מה שאני אומר- רעיון צריך להיות מובע בצורה יפה ומתוחכמת.זה מה שבעצם אחד הדברים הדומיננטיים בשירה. תהרוג אותי אם אני מבין מה אתה מנסה לסתור או מה להוכיח באמצעות הציטוטים ונבואות הזעם? יכול להיות הדבר שמישהו חווה הנאה שמימית ממעשי רשעות-סאדיזם. למה אתה מפריד? העובדה שמישהו החליט להצמיד את הסימפוניה התשיעית של בטהובן לסצנות סאדיסטיות משהו לא אומרת שהוא כיוון להסית לאלימות על רקע הסימפוניה התשיעית.הן פשוט בחירה אומנותית מוצלחת לסרט , שגם הוא מדיה של אמנות. אני מבין מה אתה אומר, אתה טוען לסובייקטיביות ולחוויה אישית בלעדית.אני מחזק אותך ומסכים איתך בהחלט. אבל, אני טוען לגיוון ומעודד לטעום מהכל. אני אינני נוצרי, אינני בן דת כלשהי בכלל. ועדיין, אני מוצא קסם בישיבה מתחת לוויטראז'י ענק כשאלומות אור מאובקת חודרות דרכן וברקע מזמורים של ז'אן דימס זלנקה. זו החוויה סובייקטיבית שלי לגבי הנצרות. והיא, היא נוצרה רק בגלל שהחלטתי לא להגביל את ההנאות של במטען התרבותי אותו ירשתי. אם גם אתה וחבריך תגבילו עצמכם פחות- תוכלו להנות יותר.