המשגיח הרוחני רוצה לדבר איתך

answers2

New member
נכון מאוד

אם תקרא את ההודעות שלי, תראה שזה בדיוק מה שכתבתי.

Mo32

New member
תגדיר בוגד

אצלי וכך גם במילון , בוגד זה אדם שמפר את האמון שנתנו בו וכמובן שהוא לוקח על עצמו אחריות לפעול לפי זה. אתה לא יכול להחליט שאתה מאמין שאני אמשיך בדרכך ואחרי זה לקרוא לי בוגד בלי לשאול אותי לפני זה אם אני לוקח על עצמי את המטלה להמשיך בדרך.

Mo32

New member
אני חדש כאן

אז קצת על עצמי 34 נשוי ירושלמי כיפה שחורה במרקמים שונים, תלוי עם מי יש לי עסק. לאור הדיונים פה , אני לא מגדיר את עצמי צבוע,כי אינני מתחסד ובנוסף אני לא משתמש בכיפה לקידום ענייני האישיים , זה בסה"כ המחיר שאני משלם על מנת לחיות בפשרה עם הסביבה. אין בי אמונה ואין בי דת ואני נזהר לא להיכשל מדי פעם באמונה. מי שצריך חיזוק בעניינים אנטי רוחניים מוזמן לפנות אלי
אם דרושים פרטים נוספים , נא לעדכן.

עץ שתול

New member
וואלה...נפתח פורום למתחזקים אנטי דתיים../images/Emo13.gif

אחלה קופירייטר... רק תסביר לי בבקשה, איך נותנים חיזוקים כאלה??? יש גם תמיכה חודשית??? מילגות או משהו???

Mo32

New member
ברור מלגות

יפתח כויילל תחת השם " דע מה שתשיב לחרדי" והמלגה החודשית תכלול סיור במאה שערים כולל ארוחת צהריים בשטעסיל .

עץ שתול

New member
הייתי מעדיף לארוח צהרים את השיריים

שעדיין נותרו טחובים במעמקי המקרר של "לוסטיג" - "דשן"!

כנראה שטוב להם עם זה הם נהנים מזה

כמו כולם פתאום זה מותר אבל בקצב הזה עוד מעט ישימו שומרים באולמות שמי שלא לבושה כמו שהם קובעים לא תוכל להכנס לאירוע זה לא שונה מבתי ספר

סוג ב

New member
לא אוהבת אותן

זה צביעות בעניי ובעניי בלבד. לא מסתדר לי המושג 'חרדיות מודרניות' הייתי כזאות תקופה קצרה. זה להנות מכל העולמות ולחיות בזיוף גדול! רק מהחברות עם 'מודרניות' כאלו, התחלתי לשנוא את הדת. (הספר בקרוב, בדוכנים הקרובים...) ה לא נכון להשוות לדתיות לאומיות, כי הן חיות ככה והרבנים שלהן מסכימים לזה ויותר מתפשרים מהרבנים החרדים. כשאת חרדית, שולחת את ילדך לחינוך חרדי, הולכת לרבנית קנייבסקי/ חיה לפי תורת הרב שך/ או לפי האדמו"ר מ... וואט אבר, תתנהגי בהתאם. כמובן שזה כל עוד שאת מאמינה. אני מדברת על אותן חרדיות שבאמת חרדות. לא על אנוסות.

tuvia444

New member
אצל הרבה דתיות לאומיות זה לא עובר אפילו בטעות

רק אצל הדתיים בלאי רואים את זה. היותר "דוסים" לא עושים קטעים כאלה. אני בכל מקרה מכבד יותר חילונים שרוקדים ביחד מאשר דתיים בלאי שעושים את זה. אתה מאמין - תנהג בהתאם, אתה לא מאמין - מה לעשות, תעשה מה שאתה רוצה. לרקוד על שני חתונות זה חוסר יושר כלפי עצמך.

מיכעמך ישראל

כולם חכמים כולם ישרים כולם מנחילים חכמתם לכל באי עולם אשריכם ישראל ג-י-ו-ו-א-ל-ד

mister xy

New member
אתה כמו הברדיטשעבער רבי

שנחשב ל"סניגורן של ישראל", לא נראה שאתה כזה חלמאי...

מהכרות קרובה

רובן לא ממהרות לרוץ לרבנים כמו קנייבסקי ואלישיב. הן מאמינות בתורה ובחז"ל, אבל בהחלט חושבות שהרבנים של היום מתערבים יותר מידי בחיים, בתיווך עסקניהם הנמרצים. הן אמנם חרדיות, אבל לא טיפשות. ואין הבדל מהותי בינן לבין שאר החילונים המסורתיים, שאמנם מאמינים בהכל אבל לא נוח להם להפסיד את הים בשבת. זה טבע האדם. אני לא מבינה למה אלו צבועות בעיניך ואלה לא. תחשבי טוב ותגלי שגם את הביטוי 'צבועות' החדירו לך, כנראה, בסמינר, מסיבה טובה (כי לעזוב את הדת הרוב יפחדו, לחפף בדת זה צבוע, מה נשאר? לציית לכל מילה).

moshe010

New member
|כן אני דוקא לא כ"כ הבנתי את המסורתיים

ואת הדתיים לייט, איך הם מאמינים ומחפפים על דאוריתא ואפילו על כריתות, מה כולם רדודים הרי לא יתכן עד שפגשתי כמה מהם והסבירו לי שמבחינתם האלהים לא כ"כ קפדן הם אמנם מאמינים בשו"ע אבל הם לא כ"כ מאמינים במוסר שהראשונים והאחרונים הנחילו מבחינתם אם אתה מתנהג בסדר בדרך כלל, בעיקר בבין אדם לחבירו, וגם פחות או יותר משתדל לקיים עיקרי מצוות בין אדם למקום שבת כשלא קשה מאוד וכדומה אזי הקב"ה מטייח באמת בסה"כ אני אדם טוב, הם מאנישים את האלהים וחושבים שלא הגיוני לשלוח אדם לגיהנום בגלל שלא שמר שבת מבחינתם חילוני שהוא אדם טוב בין אדם לחבירו יקבל יותר גן עדן מדתי שמזלזל בבן אדם לחבירו מבחינתם ההלכה הינו פסקי לכתחילה אייך רצוי להתנהג בדרך כלל אבל לא ממש חייבים כמו מהדרין של חנוכה אבל החרדיות המודרניות הן בדרך כלל מזזלות בדברים שלא כתוב בשו"ע שאסור הן רק מזלזלות בנורמות החדשות כך שזה מובן שהן מאמינות בשו"ע אבל כופרות בסמכות של הרבנים העכשווים

einat162

New member
הלכות הדת- אמצעי לשלוט בנשים (וצריך להיכחד)

קראתי לפני כמה ימים כתבה על זה שרבנים הצהירו באופן מפורש שצריך לסגור את אתרי האינטרנט הדתיים ( חרדיים?). האתרים האלו הופעלו ע"י אנשים שהעזו לחשוב קצת בעצמם, לפעול ולעשות משהו שהם רוצים - בלי לפגוע באף אחד. אותם רבנים משתמשים בתירוץ ה"אינטרנט כתועבה"- אבל מה שבעצם הם רוצים זה לשמור על השליטה המוחית שלהם בקהילה. כנ"ל לגבי כל הלכות הדת לגבי נשים (וגברים) - לבוש ארוך בשכבות ע"ג שכבות עם פאה לנשים היה רלוונטי בקור של אירופה- אבל לא בקיץ הישראלי. הלכות הטהרה למינהן ( נטילת ידיים, מקווה ) היו רלוונטיות רק בתקופה בה רוב האנשים לא היו התקלחו באופן תדיר ( ואכן זה מה שהציל את האוכלוסיה היהודית בזמן המגפות שפקדו את אירופה ). החברה החרדית, כמו שהיא- צריכה להיכחד. נקודה. ( כנ"ל לגבי הזרמים הדתיים שמתבצרים בעמדתם ומכריחים אנשים לעשות דברים כמו שהם רוצים ).

למעלה