המשגיח הרוחני רוצה לדבר איתך

answers2

New member
בכלל לא התייחסתי לשאלה מה הם לבשו

איזו רפואה הם השתמשו וכו'. הם העבירו מסר בשרשרת דורות ושילמו מחיר יקר על מנת להעביר אותו אלייך, על מנת שאת תעבירי אותו הלאה. אם את מחליטה לשבור את המהלך הזה מרצונך החופשי, את בוגדת בהם. זה לא קשור לשאלה אם הם נישקו את ילדיהם . לא זה מה שהם רצו להעביר.

אוקיי

אז רות המואביה בוגדת, אברהם אבינו בוגד, ואייאן חירסי עלי (אם קראת את הספר 'כופרת') היא בוגדת. זוהי משפחה נאה למדי של 'בוגדים'. אולי אפשר להחליף את הטרמינולוגיה ל'אנשים בעלי חופש מחשבה ואומץ' בניגוד לקונוטציה השלילית שמשמשת בחברה שלנו לתואר 'בוגד'. במיוחד, כפי שציין כאן מישהו, ש'בגידה' משמשת תיאור להפרת התחייבות - לבן זוג או למולדת, ולא לשינוי דעה או אורח חיים כאשר גדלת לתוכו, ללא שום הסכמה או התחייבות קודמת.

answers2

New member
לא.

בגידה לא משמשת לתיאור הפרת התחייבות. מי שבוגד במולדת, לא התחייב למולדת כלום. הוא פשוט נולד שם. למרות זאת, אם הוא יעביר לחיזבאללה את המיקום המדוייק של תחנת חשמל על מנת לאפשר להם לפגוע שם עם טיל, הוא יהיה בוגד. אפשר לקרא לו "'אנשים בעלי חופש מחשבה ואומץ', וברדיו חיזבאללה אכן יקראו לו כך. אבל עובדתית הוא בגד במדינה. חיילים מגוייסים בכוח. הם לא רוצים שום התחייבות, ולעיתים הם בכלל לא רותים להתגייס. יחד עם זאת, אם הם ימסרו סודות צבאיים לאוייב הם יהיו בוגדים. לעומת זאת , אם תפרי התחייבות לשותף עסקי, אולי תהיי אדם רע. אבל בוגדת לא תהיי. זה המצב. אין קשר בין התחייבויות והסכמה, לבגידה.

answers2

New member
אין להם ברירה.

מגייסים אותם גם בניגוד לרצונם (אלא אם הם חרדים...) ומשביעים אותם בניגוד לרצונם. ואזרחים לא נשבעים אמונים למדינתם, והם עדיין יכולים לבגוד בה, ולעיתים אכן עושים זאת. בגידה אינה קשורה להתחייבות.

נהיית מבין בדקדוק? ממש לא!

בגידה (נ') מעילה, מעל, הפרת אמון, בוגדות, בוגדנות, קשירת קשר, תרמית, הונאה, הולכת שולל תפסיק לבנות בניינים ומגדלים. הפרת אמון לחוזה מסחרי, הוא בגידה. קצת מהתנ"ך: משלי י"א מאזני מרמה, תועבת יהוה; ואבן שלמה רצונו. ב בא-זדון, ויבא קלון; ואת-צנועים חכמה. ג תמת ישרים תנחם; וסלף בגדים ושדם (ישדם). משלי י"ג מפרי פי-איש, יאכל טוב; ונפש בגדים חמס.

answers2

New member
טוב .

אם נחזור למקור הדיון, אז לפי דעתך יהודי FFB ש"יוצא בשאלה" , כופר בדת אבותיו , חדל לשמור תורה , וחותך את השלשלת שאבותיו ואבות אבותיו מסרו את נפשם עליה פשוטו כמשמעו , איננו בוגד בדרך אבותיו? אוקיי. לי זו נראית מסקנה משונה. אבל אני פה לשמוע דווקא את אלה. אז תודה.

rachel437

New member
קשה לך להתמודד עם העובדות

לכן אתה מנסה להשתמש בדמגוגיה זולה, מה שיך לדיון האם אבותיך מסרו או לא מסרו את נפשם למען אמונתם, אגלה לך סוד, אבותיך לא מסרו את נפשם, נפשם נלקחה מהם בכוח, חייל בצבא מוסר את נפשו, מתאבד שיעי מוסר את נפשו, מי שנרצח לא מוסר את נפשו. מדוע שלא תקרא בוגד למי שמונע מילדיו השכלה ושוטף את מוחו באמונות תפלות ובוגד באמונת הילד שבטוח שהוריו יעשו את הכי טוב עבורו.

answers2

New member
אז הוא לא בגד בדרך אבותיו?

הוא נותר נאמן לדרך אבותיו? נראה לי משונה, אבל אוקיי, כל אחד ודעתו.

rachel437

New member
בגידה= מעילה באמון.

אני אתאיסטית, מחר בני יחליט לחזור בתשובה (אלוהים ישמור
) האם הוא בוגד בי? לא בעיני, בעיני הוא החליט לבחור בדרך אחרת. אף אחד לא שאל או ערך הסכם עם הילד לגבי אמונתו, כפו את זה עליו, אדם הבורח משוביו נקרא בוגד?

answers2

New member
שוב ושוב

לא מדובר על לבגוד בהוריו. מדובר על לבגוד בדרך . ולא מדובר באמונה.מדובר בדרך. רוב חברי הפורום הזה הם אתאיסטים בדיוק כמותך, אבל מסיבות כאלה ואחרות הם החליטו (סו פאר) לא לבגוד בשרשרת שהם חלק ממנה אלא להישאר נאמנים לה .בנתיים. הסיבה שבנך לא יכול לבגוד בדרכך , היא שבמוצהר, ובאופן גאה ביותר את אינך רואה בעצמך חלק מקבוצה בעלת מטרה כלשהיא, אלא ההיפך - אידבידואל הקובע את חייו לפי מיטב הכרתו, ושאינו חלק אינטגרלי ממערכת ערכים שאין הוא מסכים עמה. את מצהירה זאת, ולכן אם בנך יחזור בתשובה על פי מיטב הכרתו, לא זו בלבד שהוא לא יבגוד בך, אלא יוכיח נאמנות קיצונית לערכיה של אימו.

rachel437

New member
שוב ושוב ושוב ושוב

בתור אתאיסטית אני מאמינה שהדת מזיקה לאנשים ומנסה לחנך את ילדי בדרך זו, כמו שאיני רוצה שבני יעשן סמים, איני רוצה שבני יהפוך לאדוק, מדוע אם בני יחליט לבחור להיות דתי לשיטתך הוא לא בוגד בי ורק מי שמחליט לעזוב את הדת נקרא בוגד. אף אחד לא שאל את הילד לדעתו כשצירפו אותו לקבוצה, וכשבגר החליט שהקבוצה לא מתאימה לו ועזב. בתחילה חשבתי שאתה קורא בוגד גם לחוזר בתשובה, לאחר שנוכחתי שטעיתי ולשיטתך בוגד הוא רק מי שחוזר בשאלה אין לי עניין להמשיך לדון אתך בנושא. יום טוב.

היות שאבותינו מסרו גם את נפש ילדיהם

הקטנים למען אותה אמונה מופרכת, הייתי קוראת להם 'רוצחי ילדים'. אני שמחה לבגוד בדרכם של רוצחי ילדים. הילדים הללו נתנו אמון בהוריהם שיגנו עליהם תמיד, אך הוריהם בגדו באמון הזה ורצחו אותם למען האמונה באל שקרי. הבוגד בבוגד פטור.

answers2

New member
שוב. לא שפטתי את הבגידה.

קראתי לדברים בשמם. לא יודע מה זה כל כך מפריע.

אברהם אבינו היה הבוגד הראשון

הוא בגד באלילים ואנחנו בוגדים באלילים. מצא את ההבדלים

answers2

New member
מי אמר שיש הבדלים?

הוא בגד בדרך אבותיו, וגם אתם. השאלה אם הפעולה שלכם או שלו מוצדקים, אינו רלוונטי לעובדת הבגידה.

מי אמר שלבגוד זה דבר רע?

למה נקראו שמם יהודים - שכפרו בכל עבודה זרה. למרות שכופר אינו תואר חיובי... תלוי במי כופרים... [לדידהו דחז"ל] ואף אנן נענה אבתריה: תלוי במי בוגדים. אם בוגדים באנשים שאינם נותנים שום מקום לעצמי, שמדכאים חייהם של כ"כ הרבה אנשים על בסיס של משענת קנה רצוץ, לבגוד בהם זהו הדבר הכי טוב ניתן לעשות!

למעלה